PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jasminh

#101 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by jasminh »

ma decko garant trosi bateriju od iphone-a samo tako. Nadam se da ce javiti koliko je sati razgovarao ili je mozda telecom pogrijesio. Jos ako koristi mcommerce kao ja, poneki sms prema medunarodnoj racunica je jasna.

kapokapic koliko sati prema BH Mobile mjesecno to je sada pravo pitanje (imas na racunu)?

jedan prijateljski savjet, koristi malo vise viber i ne preko 20 poziva u duzini do 60 sec dnevno i sve ce biti ok.
Imas i 20-tak SMSova i mobilni internet neogranicen. Sta mislis o ovome?
alanskoda

#102 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by alanskoda »

alibegoa wrote:
alanskoda wrote:
rico wrote:ama NE prodaje se telefon uopste, nikako...renta se...NE PRODAJE...nema cina o prodaji vec je lizing...

Znas li ti sta je lizing? Lizing ti je sad kad frajer izgubi telefon ili mu ga ukradu, telekom je duzan da mu da isti. Kod lizinga telefoni su osigurani. A i na kraju ugovora telefon je jos uvijek telekomov.
A ovdje se telefon prodaje na otplatu i telefon je na kraju ugovora korisnikov. I nek mu ga ukradu telekom ce mu reci mi nemamo nista s tim.
Hohoho definicije lizinga. Meni ako sad ukradu kola na lizingu dobijem ista? Hahaha.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
Jarane lizing je kasko osiguran. Tako da bi sigurno dobio. Ne mozes auto na lizing uzeti ako nije kasko osigurano. Stvarno vas ima svakakvih. Ja bih bolje sutio nego se po forumima privaljivao.
alanskoda

#103 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by alanskoda »

Ja koji su to lopovi. Cuj pricas dvije sekunde on ti obracuna minut.
jasminh

#104 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by jasminh »

holandija koja je kod tebe obracunska jedinica i koliko dobijes poziva i sms free za ovih 36 eura?
onako samo informativno
kapokapic

#105 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

Pa imao sam 24 sata razgovora ,tako bar oni tvrde, sto bi znacilo da sam u mjesecu jedan citav dan potrosio na pricu na telefonu...sad da kazem da neprican na telefon puno slagao bih al toliko...plus te finte sa obracunima kao da mi poziv ide preko moskve pa u bih
alibegoa

#106 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by alibegoa »

alanskoda wrote:
alibegoa wrote:
alanskoda wrote:
Znas li ti sta je lizing? Lizing ti je sad kad frajer izgubi telefon ili mu ga ukradu, telekom je duzan da mu da isti. Kod lizinga telefoni su osigurani. A i na kraju ugovora telefon je jos uvijek telekomov.
A ovdje se telefon prodaje na otplatu i telefon je na kraju ugovora korisnikov. I nek mu ga ukradu telekom ce mu reci mi nemamo nista s tim.
Hohoho definicije lizinga. Meni ako sad ukradu kola na lizingu dobijem ista? Hahaha.

Jarane lizing je kasko osiguran. Tako da bi sigurno dobio. Ne mozes auto na lizing uzeti ako nije kasko osigurano. Stvarno vas ima svakakvih. Ja bih bolje sutio nego se po forumima privaljivao.
Samo sto to kasko placam ja iz svoga dzepa a ne lizing. I de mi reci gdje ti imas kasko pa dobijes novo isto auto u slucaju totalnog otpisa iz bilo kojeg razloga?

jasminh

#107 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by jasminh »

ovo za holandiju nasao sam ovaj paket od 34 eura, 600 minuta i 1 GB, znaci nije nesto povoljnije u odnosu na BH Telecom.

kapokapic: 24 sata razgovora,pretpostavljao sam to je 1440 minuta. 1440 minuta - 500 minuta besplatnih (85 KM) = prekoračenje 940 minuta * 0,17 = 159 KM. 85 + 159 = 244 KM

Telecom je dobro iskalkulisao,mozemo konstatovati da malo moras kontrolisati pozive,obrati paznju da kadpozoves iskoristis svojih 60 sekundi i bit ce to ok. Ipak si dobio 4s besplatno, a potrosnja je do tebe.

Ovi iz Holandije oni stede gore pa kad dodu u Bosnu sve potrose, puse po tri kutije cigara dnevno i prave zube, valjda ih tamo deru. A nama glume hadzije.
DonVito

#108 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by DonVito »

A hoces ti Iphone :D

Image
Najbolji biznis telefon, nista mu i da padne 20 sprata helem nije ni skup.
kapokapic

#109 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

jasminh wrote:ovo za holandiju nasao sam ovaj paket od 34 eura, 600 minuta i 1 GB, znaci nije nesto povoljnije u odnosu na BH Telecom.

kapokapic: 24 sata razgovora,pretpostavljao sam to je 1440 minuta. 1440 minuta - 500 minuta besplatnih (85 KM) = prekoračenje 940 minuta * 0,17 = 159 KM. 85 + 159 = 244 KM

Telecom je dobro iskalkulisao,mozemo konstatovati da malo moras kontrolisati pozive,obrati paznju da kadpozoves iskoristis svojih 60 sekundi i bit ce to ok. Ipak si dobio 4s besplatno, a potrosnja je do tebe.

Ovi iz Holandije oni stede gore pa kad dodu u Bosnu sve potrose, puse po tri kutije cigara dnevno i prave zube, valjda ih tamo deru. A nama glume hadzije.
Ma garant sam pricao 24 sata jes ti normalan ??

Na jedtinijem paketu nisam mora gledati potrosnju a sad odjednom moram gledati svaki fening i tebi je to ok
neki

#110 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

kapokapic wrote:
jasminh wrote:ovo za holandiju nasao sam ovaj paket od 34 eura, 600 minuta i 1 GB, znaci nije nesto povoljnije u odnosu na BH Telecom.

Ma garant sam pricao 24 sata jes ti normalan ??

Na jedtinijem paketu nisam mora gledati potrosnju a sad odjednom moram gledati svaki fening i tebi je to ok
Nisi ti pricao 24 sata nego su oni svaki tvoj poziv od 5-6 sekundi obracunali kao minutu i tako se nabralo 24 sata. Jasno pise u karakteristikama tarife da je obracunska jedinica 60+10 sekundi, nema tu nikakve prevare sam si se zajebao.
Pokusaj izbjegavati kratke a ceste pozive, zovi rjedje a razgovaraj duze i potrosnja ce ti se drasticno smanjiti. Kad predjes minutu razgovora obracunska jedinica je 10 sekundi.
Ako bas ne mozes se prilagoditi, probaj sporazumno raskinuti ugovor, ne bi bilo lose da se obratis i udruzenju za zastitu potrosaca, mozda ti mogu dati neki savjet.
Advokata zaboravi, potrosices hiljade maraka a nista neces postici, pravno je sve regularno.
alanskoda

#111 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by alanskoda »

ja imam drugi paket. 230 minuta i beskonacan internet.na stranici prije smo izbacili cijene i povoljnije je za 150 maraka. s tim da ti ovdje obracunavaju po sekundi, imas beskonacan internet i sigurno vecu brzinu nego kod telekoma.
a ti si malo ljubomoran? losa ti ta predasuda o dijaspori.
Mustafapasa

#112 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

"jasminh" i "neki" su zakljucili ovu temu.
molimo administratora da obrise ovaj prefiks PREVARA jer to nije...
kapokapic dobio si listing za svaki mjesec pa mozes pogledati sve...ako su bila 24 sata kako kazes, onda ne znam sta se zalis...daj stavi taj racun da vidimo vise...
Omerta13

#113 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Omerta13 »

Nemam dodirnih tacki sa ovim paketom a ni sa bh telekom osim sto sam njihov korisnik.. Ali ako pise nesto u ugovoru a ti nisi procitao to je iskljucivo do tebe pa ni bratu ne potpisujem nista a da ne procitam. Bitno je da si ti javno uputio kritike prema BOSANSKOM proizvodu (kakav je takav je) hrani bruku usta, a pridruzit ces se hrvatskom ili srpskom, nema sta aferim...

Nemamo taj osjecaj da cuvamo nase sve uvozimo i uzimamo tudje a ocekujemo nesto bolje, ponasamo se jednako bahato kao i politicari, gledam kupuju ljudi Kplus mlijeko koje je 10KF jeftinije od MILKOSA 8)
Qler

#114 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Qler »

Koje bolan nase? Moje su pare, to sto me nase guli necu da trpim. I ja cu preci na "njihov" eronet jer mi daje vise za manje MOJIH para. Nema vise nase vase, ja gledam gdje sa sacuvam SVOJE pare, a nasi nek se hebu vise, dosta su gulili...
kapokapic

#115 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

Omerta13 wrote:Nemam dodirnih tacki sa ovim paketom a ni sa bh telekom osim sto sam njihov korisnik.. Ali ako pise nesto u ugovoru a ti nisi procitao to je iskljucivo do tebe pa ni bratu ne potpisujem nista a da ne procitam. Bitno je da si ti javno uputio kritike prema BOSANSKOM proizvodu (kakav je takav je) hrani bruku usta, a pridruzit ces se hrvatskom ili srpskom, nema sta aferim...

Nemamo taj osjecaj da cuvamo nase sve uvozimo i uzimamo tudje a ocekujemo nesto bolje, ponasamo se jednako bahato kao i politicari, gledam kupuju ljudi Kplus mlijeko koje je 10KF jeftinije od MILKOSA 8)
Jebiga buraz ja se moram ko papagaj ponavljat koliko sam ja za domace proizvode i koliko sam raju kritikovao radi eroneta ili mtela samo nadji moj raniji post....a isto sam napisao da u ugovoru nepise nista oko tarifa al haj ti sviju ti kad si toliki patriota predji na ovaj paket...
Mustafapasa wrote:"jasminh" i "neki" su zakljucili ovu temu.
kapokapic dobio si listing za svaki mjesec pa mozes pogledati sve...ako su bila 24 sata kako kazes, onda ne znam sta se zalis...daj stavi taj racun da vidimo vise...
Ok kako bi ti to nazvao "navlakusa"...ok mogu i to staviti u naslov svejedno je
neki

#116 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

kapokapic wrote:
Omerta13 wrote:Nemam dodirnih tacki sa ovim paketom a ni sa bh telekom osim sto sam njihov korisnik.. Ali ako pise nesto u ugovoru a ti nisi procitao to je iskljucivo do tebe pa ni bratu ne potpisujem nista a da ne procitam. Bitno je da si ti javno uputio kritike prema BOSANSKOM proizvodu (kakav je takav je) hrani bruku usta, a pridruzit ces se hrvatskom ili srpskom, nema sta aferim...

Jebiga buraz ja se moram ko papagaj ponavljat koliko sam ja za domace proizvode i koliko sam raju kritikovao radi eroneta ili mtela samo nadji moj raniji post....a isto sam napisao da u ugovoru nepise nista oko tarifa al haj ti sviju ti kad si toliki patriota predji na ovaj paket...
Mustafapasa wrote:"jasminh" i "neki" su zakljucili ovu temu.
Ok kako bi ti to nazvao "navlakusa"...ok mogu i to staviti u naslov svejedno je
na letku na kojem telecom promovise uslugu topphone, odmah ispod cijene mjesecne pretplate pise da je obracunska jedinica 60+10. Ako si ti vidio mjesecnu cijenu 99,45 KM a nisi vidio obracunsku jedinicu 3 milimetra ispod, izvini ali do tebe je.
Navlakusa je svaka usluga u kapitalizmu, trebalo se davno poceti razmisljati po tom principu, proslo je 20 godina od propasti socijalizma..
GaRGa

#117 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by GaRGa »

Qler wrote:Koje bolan nase? Moje su pare, to sto me nase guli necu da trpim. I ja cu preci na "njihov" eronet jer mi daje vise za manje MOJIH para. Nema vise nase vase, ja gledam gdje sa sacuvam SVOJE pare, a nasi nek se hebu vise, dosta su gulili...

zato ces vise TVOJIH para trositi na druge stvari npr popravku auta jer ce ceste biti jos losije jer telekom zaradu salje u Srbiju i tamo pravi bolje ceste.
Geldja malo dalje od SVOG nosa ziv bio...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#118 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by un1ted »

GaRGa wrote:
Qler wrote:Koje bolan nase? Moje su pare, to sto me nase guli necu da trpim. I ja cu preci na "njihov" eronet jer mi daje vise za manje MOJIH para. Nema vise nase vase, ja gledam gdje sa sacuvam SVOJE pare, a nasi nek se hebu vise, dosta su gulili...

zato ces vise TVOJIH para trositi na druge stvari npr popravku auta jer ce ceste biti jos losije jer telekom zaradu salje u Srbiju i tamo pravi bolje ceste.
A ti malo smanji sa patriotizmom ziv bio. Samo radi tebe i slicnih prizeljkujem dan kada ce se telekom privatizovati. Od naseg telekoma ni metar ceste se nije napravilo i ne lupaj gluposti kada nemas pojma.
Precu na kineza ako je povoljnije i ako ce me vise postovati!
neki

#119 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

nimajneb wrote:
GaRGa wrote:

A ti malo smanji sa patriotizmom ziv bio. Samo radi tebe i slicnih prizeljkujem dan kada ce se telekom privatizovati. Od naseg telekoma ni metar ceste se nije napravilo i ne lupaj gluposti kada nemas pojma.
Precu na kineza ako je povoljnije i ako ce me vise postovati!
Dionica autoputa Josanica-Podlugovi napravljena je kompletna od dobiti bh telecoma
RS6_BI_TURBO

#120 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by RS6_BI_TURBO »

Istina, ali to je 11 km auto-puta i to je bilo prije 10 godina. Sta su od tad uradili?
Warashii

#121 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Warashii »

neki wrote: Dionica autoputa Josanica-Podlugovi napravljena je kompletna od dobiti bh telecoma
A gdje onda hljeba ti ode silni novac od registracija auta i akciza na gorivo???
neki

#122 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

RS6_BI_TURBO wrote:Istina, ali to je 11 km auto-puta i to je bilo prije 10 godina. Sta su od tad uradili?
Nemam pojma, nisam isao toliko u detalje a uradili su svasta. A i samih tih 11 km je 11 000 puta vise od ovog metra sto ovaj gore tvrdi.
neki

#123 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

Warashii wrote:
neki wrote: Dionica autoputa Josanica-Podlugovi napravljena je kompletna od dobiti bh telecoma
A gdje onda hljeba ti ode silni novac od registracija auta i akciza na gorivo???
tada nisu postojale akcize na gorivo za izgradnju autoputeva, niti je iz registracije izdvajano za gradnju icega. Kompletna dionica je izgradjena od dobiti bht
Warashii

#124 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Warashii »

neki wrote:
Warashii wrote: tada nisu postojale akcize na gorivo za izgradnju autoputeva, niti je iz registracije izdvajano za gradnju icega. Kompletna dionica je izgradjena od dobiti bht
Pa kome li su isle onda te pare, jer i tad se gorivo placalo i auta registrovala, sto je samo jedan dio kada je izgradnja autoputeva u pitanju. A na kraju krajeva ja i ostali placamo koristenje tog autoputa, tako da....
Last edited by Warashii on 29/11/2012 11:03, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#125 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by un1ted »

:-) :-) :-) poenta je u tome koliko je telekom MOGAO DOPRINJETI NIJE, kao sto ne doprinosi ni sada KONKURENTNOSCU, USLOGOM i POSTOVANJEM KA KORISNICIMA. Cuj on se ponosi sa pisljivih 11 kilometara autoputa, pa kako te stid nije !? Dobili su miliona i miliona NASIH para koje su gdje zavrsile ? Kome !? Do sada se mogao napravidi deset puta vise autoputa da pare nisu isle u druge ruke.

Koristim telekom, no do nedavno sam koristio mtelov mobilni, a sada kada imam pogodnosti kod telekoma uzeo njihov paket. Neka mi mtel opet da povoljnije usluge bez razmisljanja idem kod njih....
Post Reply