Artest wrote:Frankyee wrote:Artest wrote:ocekujem zuku umjesto vranjesa i besica umjesto abnormalno limitiranog zahirovica.....
do marta sredit papire kolasincu, bicakcicu i hadzicu...kolasinac moze pokrit lijevog beka ...nek igra samo u njemackom kupu i povremno u bundesligi, opet je bolji i perspektivniji od seje kojem to nije prirodna pozcija (da je sudjen penal, danas bi svi pljuvali salihovica....tip nas je povalio i u portugalu, prvi baraz)...koji ko zna kad ce vise zaigrat bundesligaski fudbal...pretpostavljam da ce biti na ledu neko vrijeme zbog svoje pameti....a tesko da ce ga iko normalan kupit, imajuci u vidu spomenutu pamet...
prijateljska s alzirom je sansa i da se cocalic oproba na zadnjem veznom
ne kontam kritike na racun medunjanina...momak je odigro s mudima, nije panicar, fino iznese loptu, jak je na lopti, i ne daje samo alibi dodavanja nego pokusava i stagod podvalit napriejd...poslije je pao zbog fizicke nespreme...korektno odigrao...uz spahica i begovica, njabolji
Medunjanin debelo podbacio isto kao i Zahirovic, a Sejo je mnogo bolje odigrao nego sto ti prikazujes.
A zar lijevog beka ne treba traziti u onom igracu koji to igra u ligi petice i od toga zivi ?
najmanje pogresnih dodavanja je imao medunjanin...odgledao sam i snimku...igrao iz pozadine, a bio kreativniji od misketa...to sto neko ocekuje da se on katapultiura ko yaya toure, otrese sve sa sebe i zabije gol ili asistira, je drugi par opanaka...zato i igrau turskoj a ne u barceloni
sejo jeste prespor i jeste bio los...ispada, gubi se, ima neracionalna rijesenja (jednu kontru nam je sjebao, uposljavajuci lulica u nemogucu situaciju, umjesto da pred loptu misketu za zavrsni pas) i td to su cinjenice...
kad bi se radio IQ test medju nasim igarcima, ja mislim da bi sejo bio sigurno zadnji...tako djeluje, takve su mu odluke na terenu...
100% sam istog mišljenja za Medunjanina. Momak je odigrao ono što je trebao skoro bez greške, ne znam šta su neki ovdje očekivali od njega. A možda im i nije jasna njegova uloga na terenu pa su ga očekivali na lijevom krilu, kao u debiju kod Ćire

Što reče @amoniman na drugoj temi, nije doduše bilo onih njegovih pasova koji su cijepali francusku odbranu, ali to u onakvoj utakmici kao sinoć, protiv onako tvrde Grčke nije ni bilo moguće.
Krenuli smo sa ta stalno prizivana dva špica, pa je postalo previše riskantno zbog propuha na desnoj strani. Zato je Pape vjerovatno poslije 20-30 minuta dao instrukcije Vedi da se prebaci na tu stranu, a svi znamo da je tamo beskoristan. To je moja jedina zamjerka Papetu, trebao je mijenjati ili Džeku ili Ibiševića, vjerujem da bi bilo puno bolje sa samo jednim od njih u špicu i sa Stevanovićem desno.
Neki jednostavno ne shvataju da broj nominalnih napadača u današnjem fudbalu ne znači nužno ofanzivniju i efikasniju igru. 4-4-2 mi možemo igrati protiv slabijih protivnika (kakva je valjda i ova Litvanija u utorak), ali protiv jačih ekipa si donji u takvoj konstelaciji jer će ti stalno praviti višak na jednom od bokova.
Iako sam i ja u neko doba počeo vikati "Ma daj Pape mijenjaj ovog Vranješa!!"

ipak je dobro što ga nije mijenjao na poluvremenu, u drugom se malo stabilizovao a i desna strana je bolje zatvarana pošto je i Vedo radio više u defanzivi. Da je izvadio Vranješa na poluvremenu (ili još i ranije, kao što su neki ovdje govorili) to bi se sigurno odrazilo na njegovu psihu i bio bi vjerovatno izgubljen za repku. Ovako još ima materijala u njemu. Jebi ga, kod onog prvog kiksa ga je Samaras na iskustvo pretrčao, samo ga malo ćušnuo u trku tako da je izgubio balans i ovaj ode. Poslije toga je nervoza učinila svoje, ipak je on još mlad igrač. U drugom se malo dohavizao, a i onaj žuti karton je dobio bezveze, na ponovljenom snimku se fino vidjelo da je čisto izbio loptu, a grk se samo složio preko njega.
Uh, ispade ovo referat, a samo sam htio natipkati par riječi podrške za momke

Ma da sam se sinoć logovao sigurno bih popio ban, ispizdilo me je ono kolektivno pljuvanje po igračima i Papetu, dobro je što sam ostavio da prenoći

Sad protiv Litvanije sa Pjanićem idemo po rutinsku pobjedu, a slovaci i grci nek se među sobom kolju. Biće ovo dobro.