Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosnolog

#101 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Bosnolog »

Frankyee wrote:rezultat protiv Grcke odlican - igra moze mnogo bolje

Protiv Litve treba porbati tog Zukanovica, koji pored najave da konkurise za prvi tim nije ni do klupe dogurao, i treba vidjeti da li moze Salihovic odigrati zadnjeg veznog umjesto Zahirovica.

Problematicne pozicije ce biti zadnji vezni, lijevi bek, i drugi stoper.

Zahirovic - klupa
Salihovic - DMC ili lijevo krilo nikako na beka
Lulic - mozda njega treba staviti na lijevog beka ako Salihovic ide na krilo ili DMC.
Zukanovic, Besic , mozda nesto probati
Stevanovic - vjerovatno starter.

Protivnik je ogranicen pa mozda ovako :mrgreen: :mrgreen:

Dzeko - Miske - Ibisevic

Salihovic - Pjanic - Stevanovic

Lulic - Spahic - Zukanovic - Mujdza

----------Begovic --------
:thumbup:

Ovo je najbolja postava sa igracima koje imamo,......
Arteta

#102 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Arteta »

EdoI wrote:Meni ovo djeluje kao naših idealnih 11. Jučer smo igrali bez desnog krila, odnosno Ibišević ga je izigravao ali to ne ide. Po toj strani mora ići Stevanović jer jednostavno drugog desnog krila nemamo.
Lulić je brži od Seje a i igrao je beka u Laziju za razliku od Salihovića kojem je to potpuno neprirodna pozicija. A Sejo ima bolji šut iz daljine i čini mi se i centaršut, tako da njih dvojica trebaju trajno zamijeniti mjesta.
Defanzivnog veznog igra Zahirović jer smo stvarno tanki s tom pozicijom... Pjanića sam u ovu postavu ubacio kao kreatora igre, žao mi je Misketa ali jednostavno nema mjesta, a Pjanić je sada bolje rješenje od njega.

.........Ibišević........Džeko...............
................................................
Sejo............Pjanić...........Stevanović
................Zahirović.....................
Lulić....Spahić....drugi štoper....Mujdža
................................................
.................Begović......................
Daj ba,gdje ces bez Misketa igrati.
On nam je mozda i najbolji igrac ikad u reprezentaciji,a ti bi ga izbacio i ubacio igraca Vojvodine koji ne moze dobaciti sa krila u sesnaesterac. :roll:
Frankyee

#103 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Frankyee »

Na Litvaniju mozda moze i ovako ultra ofanzivno,... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: gdje naravno Miske je malo povuceniji

Dzeko - Misimovic - Ibisevic

Salihovic -- Pjanic --- Stevanovic

Lulic - Spahic - Zukanovic - Mujdza

Begovic

A po potrebi izvaditi Misketa ili Ibisevica a ubaciti Medunjanina na zadnjeg veznog da se smiri lopta u zadnjih pola sata.
Djubre_

#104 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Jok misketa dirati... kad nabijemo nekog 3:0 ili 4:0 ili vise.. onda izvesti misketa ili seju a ubaciti stevanovica..
vicious

#105 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vicious »

Artest wrote:
Frankyee wrote:
Artest wrote:ocekujem zuku umjesto vranjesa i besica umjesto abnormalno limitiranog zahirovica.....

do marta sredit papire kolasincu, bicakcicu i hadzicu...kolasinac moze pokrit lijevog beka ...nek igra samo u njemackom kupu i povremno u bundesligi, opet je bolji i perspektivniji od seje kojem to nije prirodna pozcija (da je sudjen penal, danas bi svi pljuvali salihovica....tip nas je povalio i u portugalu, prvi baraz)...koji ko zna kad ce vise zaigrat bundesligaski fudbal...pretpostavljam da ce biti na ledu neko vrijeme zbog svoje pameti....a tesko da ce ga iko normalan kupit, imajuci u vidu spomenutu pamet...

prijateljska s alzirom je sansa i da se cocalic oproba na zadnjem veznom

ne kontam kritike na racun medunjanina...momak je odigro s mudima, nije panicar, fino iznese loptu, jak je na lopti, i ne daje samo alibi dodavanja nego pokusava i stagod podvalit napriejd...poslije je pao zbog fizicke nespreme...korektno odigrao...uz spahica i begovica, njabolji

Medunjanin debelo podbacio isto kao i Zahirovic, a Sejo je mnogo bolje odigrao nego sto ti prikazujes.

A zar lijevog beka ne treba traziti u onom igracu koji to igra u ligi petice i od toga zivi ?
najmanje pogresnih dodavanja je imao medunjanin...odgledao sam i snimku...igrao iz pozadine, a bio kreativniji od misketa...to sto neko ocekuje da se on katapultiura ko yaya toure, otrese sve sa sebe i zabije gol ili asistira, je drugi par opanaka...zato i igrau turskoj a ne u barceloni

sejo jeste prespor i jeste bio los...ispada, gubi se, ima neracionalna rijesenja (jednu kontru nam je sjebao, uposljavajuci lulica u nemogucu situaciju, umjesto da pred loptu misketu za zavrsni pas) i td to su cinjenice...

kad bi se radio IQ test medju nasim igarcima, ja mislim da bi sejo bio sigurno zadnji...tako djeluje, takve su mu odluke na terenu...
100% sam istog mišljenja za Medunjanina. Momak je odigrao ono što je trebao skoro bez greške, ne znam šta su neki ovdje očekivali od njega. A možda im i nije jasna njegova uloga na terenu pa su ga očekivali na lijevom krilu, kao u debiju kod Ćire :D
Što reče @amoniman na drugoj temi, nije doduše bilo onih njegovih pasova koji su cijepali francusku odbranu, ali to u onakvoj utakmici kao sinoć, protiv onako tvrde Grčke nije ni bilo moguće.

Krenuli smo sa ta stalno prizivana dva špica, pa je postalo previše riskantno zbog propuha na desnoj strani. Zato je Pape vjerovatno poslije 20-30 minuta dao instrukcije Vedi da se prebaci na tu stranu, a svi znamo da je tamo beskoristan. To je moja jedina zamjerka Papetu, trebao je mijenjati ili Džeku ili Ibiševića, vjerujem da bi bilo puno bolje sa samo jednim od njih u špicu i sa Stevanovićem desno.
Neki jednostavno ne shvataju da broj nominalnih napadača u današnjem fudbalu ne znači nužno ofanzivniju i efikasniju igru. 4-4-2 mi možemo igrati protiv slabijih protivnika (kakva je valjda i ova Litvanija u utorak), ali protiv jačih ekipa si donji u takvoj konstelaciji jer će ti stalno praviti višak na jednom od bokova.

Iako sam i ja u neko doba počeo vikati "Ma daj Pape mijenjaj ovog Vranješa!!" :D ipak je dobro što ga nije mijenjao na poluvremenu, u drugom se malo stabilizovao a i desna strana je bolje zatvarana pošto je i Vedo radio više u defanzivi. Da je izvadio Vranješa na poluvremenu (ili još i ranije, kao što su neki ovdje govorili) to bi se sigurno odrazilo na njegovu psihu i bio bi vjerovatno izgubljen za repku. Ovako još ima materijala u njemu. Jebi ga, kod onog prvog kiksa ga je Samaras na iskustvo pretrčao, samo ga malo ćušnuo u trku tako da je izgubio balans i ovaj ode. Poslije toga je nervoza učinila svoje, ipak je on još mlad igrač. U drugom se malo dohavizao, a i onaj žuti karton je dobio bezveze, na ponovljenom snimku se fino vidjelo da je čisto izbio loptu, a grk se samo složio preko njega.

Uh, ispade ovo referat, a samo sam htio natipkati par riječi podrške za momke :)
Ma da sam se sinoć logovao sigurno bih popio ban, ispizdilo me je ono kolektivno pljuvanje po igračima i Papetu, dobro je što sam ostavio da prenoći :)
Sad protiv Litvanije sa Pjanićem idemo po rutinsku pobjedu, a slovaci i grci nek se među sobom kolju. Biće ovo dobro.
Kinaski

#106 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Kinaski »

Imamo li mi trceg napadaca ?
Mustang1

#107 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Mustang1 »

Imamo .. Ali nije pozvan :D
Djubre_

#108 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

i ne treba nam.. imamo 6-7 igraca koji znaju zabiti :)
Hodidid

#109 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Hodidid »

I mene interesira da li imamo treceg napadaca?
It_is_a_Leclerc

#111 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Znam da nije tema, ali bih zamolio ako neko ima link da pogledam tu veliku odbranu Begovića sinoć. Inače, tu mi je skiknuo stream. :D
Djubre_

#112 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Znam da nije tema, ali bih zamolio ako neko ima link da pogledam tu veliku odbranu Begovića sinoć. Inače, tu mi je skiknuo stream. :D

na 3:25 ;)
Djubre_

#113 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Muhamed Đakmić

#114 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Miske dok igra lopte treba da bude prvotimac. On je profesor doktor za ove manje reprezentacije.
Static-X

#115 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Static-X »

Ne uspijeh ja sve da procitam na drugoj temi, zatvorise je, al moram da priupitam - zar Grcka nebi trebala da dobije kaznu zbog pirotehnike, paljenja zastave, lasera?

Cini mi se da smo mi ovako nesto priredili na Bilinom polju utakmica bi se prekinula i vec bi bili diskvalifikovani!!!

Zar mi ne moze priprediti zalbu?
Muhamed Đakmić

#116 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Static-X wrote:Ne uspijeh ja sve da procitam na drugoj temi, zatvorise je, al moram da priupitam - zar Grcka nebi trebala da dobije kaznu zbog pirotehnike, paljenja zastave, lasera?

Cini mi se da smo mi ovako nesto priredili na Bilinom polju utakmica bi se prekinula i vec bi bili diskvalifikovani!!!

Zar mi ne moze priprediti zalbu?
Ne možemo mi ništa. Kad se nismo žalili zbog poganog starta Maloude nad Mujdžom kojim mu je slomio nogu, nesposobni smo za bilo šta.
Static-X

#117 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Static-X »

Pa majku mu, dobro nemora niko izvrsiti disciplnske mjere ili kazne, recicemo da su posmatraci bili slijepi ovaj put, ali zato treba ostaviti snimke svega loseg stos e desavalo na onoj utakmici, i ako neko nesto kaze nama, snimke im pod nos ...
Pa dokle vise da jebu nas male, dok gigantima stalno prelaze preko gresaka..
cyprus

#118 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

Static-X wrote:Ne uspijeh ja sve da procitam na drugoj temi, zatvorise je, al moram da priupitam - zar Grcka nebi trebala da dobije kaznu zbog pirotehnike, paljenja zastave, lasera?
Pa dobiće valjda...
Edin H.

#119 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Pa dobiće valjda...
Sigurno, al' dobicemo i mi :oops:
shake69

#120 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shake69 »

Static-X wrote:Pa majku mu, dobro nemora niko izvrsiti disciplnske mjere ili kazne, recicemo da su posmatraci bili slijepi ovaj put, ali zato treba ostaviti snimke svega loseg stos e desavalo na onoj utakmici, i ako neko nesto kaze nama, snimke im pod nos ...
Zar stvarno mislite da je FIFA blesava? Naravno da cce biti kazne, ali one se izricu kasnije. Mislim da se saceka dvomec reprezentacija i na kraju naredne sedmice ce odrezati kazne. Grci ionako lose stoje tako da ce i sada istresti dio zarade u Atini.
Baska je kad se ne zalis za start koji ti obogalji igraca jer tu ulazis s finansijskim rizikom sto nasi sirotani nakon Pariza nisu mogli/htjeli, nevazno.
Mozda u svemu zanimljivo hoce li biti zabiljeske za paljenje zastave gostujuce reprezentacije. Hoce li delegat tu zazmiriti.
Edin H.

#121 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

shake69 wrote:
Static-X wrote:Pa majku mu, dobro nemora niko izvrsiti disciplnske mjere ili kazne, recicemo da su posmatraci bili slijepi ovaj put, ali zato treba ostaviti snimke svega loseg stos e desavalo na onoj utakmici, i ako neko nesto kaze nama, snimke im pod nos ...
Zar stvarno mislite da je FIFA blesava? Naravno da cce biti kazne, ali one se izricu kasnije. Mislim da se saceka dvomec reprezentacija i na kraju naredne sedmice ce odrezati kazne. Grci ionako lose stoje tako da ce i sada istresti dio zarade u Atini.
Baska je kad se ne zalis za start koji ti obogalji igraca jer tu ulazis s finansijskim rizikom sto nasi sirotani nakon Pariza nisu mogli/htjeli, nevazno.
Mozda u svemu zanimljivo hoce li biti zabiljeske za paljenje zastave gostujuce reprezentacije. Hoce li delegat tu zazmiriti.
Koliko je meni poznato to je usljedilo nakon provokacije s nase strane, ali neka pojasne oni koji su bili na tekmi :oops:
zavrzlama

#122 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zavrzlama »

Za Brazil nam treba 22 bodova...e sad vi pravite kombinacije....sad trenutno imamo 7 bodova,znaci trebamo dobiti 4 boda u sudaru sa Litvanijom,4 boda sa Slovackom,3 sa Lihtenstajnom,1 bod sa Latvijom i 3 boda protiv Grcke i to je to...u kombinaciji je i bod sa Grcima,ako oni gdje zijane neocekivano i neko im uzme 2 ili sva tri boda...
Mustang1

#123 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Mustang1 »

Jebo kalkulacije .. Moraju se i Latvija i Litvanija dobiti na oba terena .. Jedne smo kuci dobili moramo i u gostima i cao .. Kakav crni 1 bod .. 1 bod dolazi u obzir samo od konkurenata Slovacke i Grcke i to u gostima .. Ostalo nista osim pobjede inace ce biti "Bamboocha:Idemo nigdje ! "
rookfash

#124 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by rookfash »

slazem se, 3 L moramo pobijediti i ovdje i u gostima. grcima smo vec otkinuli bod, slovacima isto tako u gostima otkinuti bod. kod kuce od grka i slovaka izvuci 4 bobe i to je to.
gidora

#125 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by gidora »

rookfash wrote:slazem se, 3 L moramo pobijediti i ovdje i u gostima. grcima smo vec otkinuli bod, slovacima isto tako u gostima otkinuti bod. kod kuce od grka i slovaka izvuci 4 bobe i to je to.
Ma kakvi crni Slovaci :lol:
Presmiješna ekipa :-)
Locked