FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Locked
cindrlimindrli

#101 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.
U pravu si, sta ce nam njegova pomoc pored nasih renomiranih intelektualnih magova kao sto su Sakib Softic, Tihic
Sulejman, Sacir Filandra...
jeza u ledja

#102 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by jeza u ledja »

cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.
U pravu si, sta ce nam njegova pomoc pored nasih renomiranih intelektualnih magova kao sto su Sakib Softic, Tihic
Sulejman, Sacir Filandra...
Nema opcija za crtanje na forumu.
denideni

#103 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by denideni »

karakondzula wrote:
amko76 wrote:Haha čuj Bošnjaci i Hrvati da zauzmu RS. Vidio sam ja devedeset treće kako nama ide s Hrvatima.

Vi ste s neke druge planete ili ste prespavali rat šta li? Dijaspora? Ratnici iz Njemačke?
Ne bi mi vise mogli racunat na bh hrvate zahvaljujuci sdp-u gurnuti su dodiku, sad vise vole laktaskog vozda nego tudjmana. U najboljem slucaju da ostanu neutralni pa da se obracunamo sa velikosrbima, ni samom zagrebu ne bi odgovarala ruska gubernija na stotinjak km udaljenu od Zg.
Karakondzula,kako vrijeme najavljuju sutra u Frankfurtu :?:
nekavalaitrebatako

#104 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by nekavalaitrebatako »

Boyle je meni genije potpuni. :lol:
Ako iko kuha žabu u hladnoj vodi onda je to on. Baš me zanima, onako statistički, ko je češće spomenuo neumitan raspad Bosne do sada: Dodik ili Boyle? Imajući pritom u vidu da za Dodika neće neki bosanski dijasporac dići hipoteku na sopstvenu kuću i dati mu para da "lobira" za Bosnu koja je, po njegovom mišljenju, programirana da se raspadne svakog trenutka. :lol:

Lik je neviđen poduzetnik. A možda i nešto gore od toga. Pa jučer ga je sočno citirala sva srpska štampa, gurnuo je i Pločkinića i Kecmanovića u zapećak. 8-)
Hajlac

#105 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

nekavalaitrebatako wrote:Boyle je meni genije potpuni. :lol:
Ako iko kuha žabu u hladnoj vodi onda je to on. Baš me zanima, onako statistički, ko je češće spomenuo neumitan raspad Bosne do sada: Dodik ili Boyle? Imajući pritom u vidu da za Dodika neće neki bosanski dijasporac dići hipoteku na sopstvenu kuću i dati mu para da "lobira" za Bosnu koja je, po njegovom mišljenju, programirana da se raspadne svakog trenutka. :lol:

Lik je neviđen poduzetnik. A možda i nešto gore od toga. Pa jučer ga je sočno citirala sva srpska štampa, gurnuo je i Pločkinića i Kecmanovića u zapećak. 8-)
To sto su jedva docekali ne znaci da je on njihov igrac kako aludiras :-)

Sigurno nisu citirali ove dijelove njegovog intervjua:

"Jedinu nadu za opstanak BiH, ovaj ekspert međunarodnog prava vidi u narodu kojeg poziva da digne glas za svoju zemlju.

"Budućnost države BiH je u rukama njenih ljudi koji moraju pokazati više volje i želje za prosperitet svoje zemlje", uvjeren je Boyle. "

"Srbija nikad nije prestala da negira postojanje države BiH, a presuda Međunarodnog suda pravde kojom je Srbija oslobođena odgovornosti za genocid i agresiju, otvorila je vrata za neki novi napad na BiH u budućnosti, uvjeren je Boyle."

"Pred Međunarodnim sudom pravde uspio sam izdejstvovati dvije mjere privremene zaštite za BiH protiv tadašnje Jugoslavije, tvorevine koja je uključivala Srbiju i Crnu Goru. Bio sam na dobrom putu da izdejstvujem presudu protiv Velike Britanije, koja je u ratu radila za Srbiju. Tada se desila interna i vanjska sabotaža. Velike sile su tražile od bosanske vlade da me skloni jer su znali da ja neću stati. Godinama kasnije desila se presuda Međunarodnog suda pravde koja je potpuno politička i koja je Srbiju i Crnu Goru oslobodila odgovornosti za genocid u BiH, čak i u Srebrenici. Srbija je historijski oslobođena odgovornosti za agresiju i genocid u BiH."

""Da su bosanski muslimani silovali 40 hiljada kršćanki, kao što su kršćani silovali 40 hiljada muslimanki, Evropa i Amerika bi ih otpuhali istog dana. Izbrisali bi ih s lica zemlje. Ja sam kao advokat BiH zastupao svih 40 hiljada silovanih žena, bosanskih muslimanki. Tražio sam od UN-a da izda naredbu koja bi ih zaštitila, ali Vijeće sigurnosti UN-a odbilo je da izda takvu naredbu. Ponovo sam to tražio, ali su opet odbili. Rat, genocid, etničko čišćenje, silovanja i sva druga zla su se mogla nastaviti."

"Boyle je istakao kako je ratni vođa Srbije Slobodan Milošević imao podršku od svjetskih lidera za svoj genocidni plan u Bosni i da je interesantno kako je iznenada umro pred samo iznošenje dokaza o umješanosti svjetskih sila u rat."

"Mladić je ključna osoba u svemu ovome jer bi on mogao reći da su Milošević i Beograd naredili zločine i genocid u Bosni", kazao je Boyle i dodao kako je jasno da svjetski lideri tog vremena ne žele da se sazna šta su radili dok su Bosanci ubijani."

Prema tome, malo bolje razmisli o tome u koji kos trpas ovog covjeka.

Fascinantna mi je ljudska glupost u vidu ogranicenog razmisljanja: kad god se u Sarajevu spomene negativna uloga Amerike prema nama u ratu - npr da su uprkos marvi obavjestajnih krtica dopustili genocid i masu uzastopnih etnickih ciscenja po BiH prije nego su se dosjetili 1995. bombardovati brdjane ili da Holandjani u Srebrenici nisu djelovali tj. stajali mirno radi Holandije vec po naredbi UN/NATO-a (citaj Amerike i donekle Britanije i Francuske) ;-) - identicno kao u Ruandi 1994. s Belgijancima kad je izmasakrirano preko 900.000 ljudi dok su Ameri slali depese centrali; dakle kad god se takvo nesto spomene, momentalno se upali isprani dio mozga koji pocne vikati tj. ismijavati tezu povicima "Zavera Zavera" aludirajuci na one preko Drine i njihovu pricu kako su im Ameri krivi za sve :-)
Last edited by Hajlac on 11/08/2012 11:04, edited 1 time in total.
nekavalaitrebatako

#106 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.

Ti potcrtani dijelovi služe upravo tome: da ih ti potcrtaš i kažeš "ovo je naš čojek ba". Linafo, vidiš kako sam ja zgrožen nad mogučnošću raspada BiH iz tih i tih razloga, ali će se ona ipak raspasti. Dakako, neće ako meni date nešto para da je "zastupam".

Njegove analize, bez izuzetka, sadrže istu matricu: BiH je nemoguća država, a to je baš nepošteno. Ako je išta od onoga što on tvrdi tačno, ako je ta urota protiv BiH kreirana od tako moćnih, premoćnih igrača, šta se onda može učiniti? Pa ništa, naravno. I ako je tako, zašto im je trebalo 20 godina da je sahrane, kad su i mnogo veće sile rasturali preko noći, čim im se ukaže prilika? Dajte ljudi...
Skijaš

#107 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Skijaš »

Hajlac wrote:
nekavalaitrebatako wrote:Boyle je meni genije potpuni. :lol:

To sto su jedva docekali ne znaci da je on njihov igrac kako aludiras :-)
Pa rekla je "možda". Ali da je neiskren i da ovo sve koristi za vlastitu promociju i u svoju korist, nije upitno.
nekavalaitrebatako

#108 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.

Meni moje iskustvo, pogolemo iskustvo, govori da ih trebam sumnjičiti i za ozbiljnije stvari, ali to nije pristojno, a ni sasvim zakonito. S druge strane, nije protuzakonito nekoga označiti kao eksploatatora i herostrata.
vivaldi

#109 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by vivaldi »

nekavalaitrebatako wrote:svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju
ovom prdonji to moze biti biznis, ali dodiku retorika nije biznis to je sigurno. on je jedan od rijetkih u bih koji cesto govori ono sto misli
Hajlac

#110 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

nekavalaitrebatako wrote:Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.

Meni moje iskustvo, pogolemo iskustvo, govori da ih trebam sumnjičiti i za ozbiljnije stvari, ali to nije pristojno, a ni sasvim zakonito. S druge strane, nije protuzakonito nekoga označiti kao eksploatatora i herostrata.
A gdje su ti prethodni njegovi vapaji o nemogucoj drzavi BiH ?

O cemu pricas ?

Dodo ima dugogodisnju kampanju preko americkih PR kompanija protiv drzave ali prvi put cujem insinuaciju da je Francis Boyle jedan od tih placenika :-)
Sto bi rekli nidje veze.
nekavalaitrebatako

#111 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

vivaldi wrote:
nekavalaitrebatako wrote:svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju
ovom prdonji to moze biti biznis, ali dodiku retorika nije biznis to je sigurno. on je jedan od rijetkih u bih koji cesto govori ono sto misli
Oh, da. Apsolutno! Dodiku je to politika i on je sprovodi. Ali Boyleu je to biznis. Slučajno ili ne, Boyleov biznis pogoduje Dodikovoj politici. Pored takvih "bosanskih" lobista, Dodiku ne trebaju njegovi vlastiti.
Hajlac

#112 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

nekavalaitrebatako wrote:Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.

Ti potcrtani dijelovi služe upravo tome: da ih ti potcrtaš i kažeš "ovo je naš čojek ba". Linafo, vidiš kako sam ja zgrožen nad mogučnošću raspada BiH iz tih i tih razloga, ali će se ona ipak raspasti. Dakako, neće ako meni date nešto para da je "zastupam".

Njegove analize, bez izuzetka, sadrže istu matricu: BiH je nemoguća država, a to je baš nepošteno. Ako je išta od onoga što on tvrdi tačno, ako je ta urota protiv BiH kreirana od tako moćnih, premoćnih igrača, šta se onda može učiniti? Pa ništa, naravno. I ako je tako, zašto im je trebalo 20 godina da je sahrane, kad su i mnogo veće sile rasturali preko noći, čim im se ukaže prilika? Dajte ljudi...
On govori da je ovakva DEJTONSKA drzava nemoguca - a to i ptice na grani vise znaju. Kakva je to senzacija?

Kratkovidnima tesko dokazati ista.

Covjek je lijepo rekao da je jedini izlaz u tome da se narod probudi i pocne raditi na stvaranju normalne drzave Bosne i Hercegovine bez ovih nakaradnih dejtonskih cudovista zvanih entiteti, diskriminacijskijskog ustava koji potice na homogenizaciju ovaca u torove itd.
nekavalaitrebatako

#113 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Hajlac wrote:
nekavalaitrebatako wrote:Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.

O cemu pricas ?

Dodo ima dugogodisnju kampanju preko americkih PR kompanija protiv drzave ali prvi put cujem insinuaciju da je Francis Boyle jedan od tih placenika :-)
Sto bi rekli nidje veze.
Ama čitaj malo šta pišem, šta si zavro. Ne tvrdim ja da je on nužno Dodin plaćenik, ja tvrdim da je on profiter, da svoju priču prodaje prije svega Bošnjacima i drugim probosanski orijentiranim građanima, uglavnom u dijaspori.

Pa sam je rekao u nedavnom intervjuu kako je kukao našoj dijaspori zato što mu niko ne plaća da "spašava BiH", pa neka naša jadnica, čini mi se u Kanadi, digla hipoteku na kuću i dala mu para. Sam je to ispričao, meni se kosa na glavi digla.
vivaldi

#114 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by vivaldi »

nekavalaitrebatako wrote:Slučajno ili ne, Boyleov biznis pogoduje Dodikovoj politici
Ma nije tu nista slucajno. banjalucki i sarajevski mediji od kraja rata bar jednom sedmicno imaju rubriku koja pocinje "uvazeni, uticajni, slavni i priznati blablabla profesor/pravnik/ekspert imena tog i tog tvrdi da ce se rs/bih raspast" i onda stalno traze kojekava imena zeljna par mniuta medijskog prostora koji podrzati jednu ili drugu tezu, ali oni bas i nisu neki lobisti - ne vjerujem da se ovim ublehasima bilo sta placa
Hajlac

#115 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

nekavalaitrebatako wrote:
Hajlac wrote:

O cemu pricas ?

Sto bi rekli nidje veze.
Ama čitaj malo šta pišem, šta si zavro. Ne tvrdim ja da je on nužno Dodin plaćenik, ja tvrdim da je on profiter, da svoju priču prodaje prije svega Bošnjacima i drugim probosanski orijentiranim građanima, uglavnom u dijaspori.

Pa sam je rekao u nedavnom intervjuu kako je kukao našoj dijaspori zato što mu niko ne plaća da "spašava BiH", pa neka naša jadnica, čini mi se u Kanadi, digla hipoteku na kuću i dala mu para. Sam je to ispričao, meni se kosa na glavi digla.
Prvi put cijem - ima li kakav relevantan izvor?
nekavalaitrebatako

#116 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Hajlac wrote:
nekavalaitrebatako wrote:Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.

On govori da je ovakva DEJTONSKA drzava nemoguca - a to i ptice na grani vise znaju. Kakva je to senzacija?

Covjek je lijepo rekao da je jedini izlaz u tome da se narod probudi i pocne raditi na stvaranju normalne drzave Bosne i Hercegovine bez ovih nakaradnih dejtonskih cudovista zvanih entiteti, diskriminacijskijskog ustava koji potice na homogenizaciju ovaca u torove itd.
Kratkovidnost, da. :D
Koji to narod da se probudi i počne raditi na stvaranju normalne države? Pa i sam je svjestan da je to ublehaška priča i da problem BiH i jeste u tome što se pola "naroda" ne slaže sa postojanjem BiH. Na vrlo perfidan način on tu činjenicu gura u prvi plan, iako je oni koji se zaista bore za opstanak BiH guraju pod tepih, jer će taj podatak s vremenom biti sve manje važan. Budalaština. Zlonamjerna budalaština.
nekavalaitrebatako

#117 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Ovom prilikom moram da istaknem da bh. vlasti meni nikad nisu uplatile ni cent za posao koji sam napravio. Zapravo, to me je koštalo 30.000 dolara, koje sam ja dao iz svog džepa kako bih dobio one dvije sudske presude za Bosnu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Kada sam pitao bh. dijasporu u SAD da mi pomognu da prikupim te novce, oni nisu sakupili niti jedan cent. Na kraju je Bosanka, koja živi u Kanadi, stavila hipoteku na svoju kuću kako bi platila ovaj dug.
Hajlac

#118 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

Hajlac wrote:

Kratkovidnost, da. :D
Koji to narod da se probudi i počne raditi na stvaranju normalne države? Pa i sam je svjestan da je to ublehaška priča i da problem BiH i jeste u tome što se pola "naroda" ne slaže sa postojanjem BiH. Na vrlo perfidan način on tu činjenicu gura u prvi plan, iako je oni koji se zaista bore za opstanak BiH guraju pod tepih, jer će taj podatak s vremenom biti sve manje važan. Budalaština. Zlonamjerna budalaština.
Klero-nacionalistickom ogradom podijeljeni narod Bosne i Hercegovine, eto koji :roll:
Tesko nam se s ovakvim podjelama u glavama :(
Hajlac

#119 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

Ovom prilikom moram da istaknem da bh. vlasti meni nikad nisu uplatile ni cent za posao koji sam napravio. Zapravo, to me je koštalo 30.000 dolara, koje sam ja dao iz svog džepa kako bih dobio one dvije sudske presude za Bosnu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Kada sam pitao bh. dijasporu u SAD da mi pomognu da prikupim te novce, oni nisu sakupili niti jedan cent. Na kraju je Bosanka, koja živi u Kanadi, stavila hipoteku na svoju kuću kako bi platila ovaj dug.
Dakle radi se o pravnom angazovanju pred Medjunarodnim sudom pravde a ne nekakvim intervjuima.

A evo sta ti rece:
nekavalaitrebatako wrote: Pa sam je rekao u nedavnom intervjuu kako je kukao našoj dijaspori zato što mu niko ne plaća da "spašava BiH", pa neka naša jadnica, čini mi se u Kanadi, digla hipoteku na kuću i dala mu para. Sam je to ispričao, meni se kosa na glavi digla.
Dakle nije covjek vabio pare za ove istupe u javnosti vec za pravni angazman za koji nikad nije placen od strane ovih "Narod Zna" ublehasa i nesposobnjakovica koji su procerdali tuzbu BiH protiv Srbije.

Oni "uvazeni profesori/pravnici blabla" koji stvarno rade za Dodu nikad nece pricati o parama niti ce intervju ovakvog sadrzaja ikome dati ;-)
Last edited by Hajlac on 11/08/2012 11:35, edited 1 time in total.
nekavalaitrebatako

#120 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Pa teško nama, da. Ali to je činjenično stanje. Barem pola bh građana ne želi BiH. Ali oni mogu preživjeti u BiH, a ja ne mogu bez BiH. Zato je mudro zanemariti taj podatak. Oni koji pozivaju "narod" da normalizira BiH zapravo žele istaći činjenicu da konsenzusa o opstanku BiH TRENUTNO nema, a to može biti samo iz zlih namjera.

Da ne duplam postove, lik TVRDI da nikada nije dobio pare za svoj angažman (a svi znamo kako je okončan taj angažman). Žena u dijaspori je stavila kuću pod hipoteku i platila mu nekakav "dug" kao privatno lice. Kako su te pare uknjižene? Kako je provukao donaciju neke jadne žene iz Kanade kao naplatu troškova međunarodnog sudskog procesa? Pa to je SF čovječe.
Tračanin

#121 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Tračanin »

Hajlac wrote:
Klero-nacionalistickom ogradom podijeljeni narod Bosne i Hercegovine, eto koji :roll:
Tesko nam se s ovakvim podjelama u glavama :(
Kako bi neki rekli,svi se ujedinjuju,cjela Evropa se ujedinjuje a mi se razjedinjujemo. :roll:
Hajlac

#122 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Hajlac »

nekavalaitrebatako wrote:Pa teško nama, da. Ali to je činjenično stanje. Barem pola bh građana ne želi BiH. Ali oni mogu preživjeti u BiH, a ja ne mogu bez BiH. Zato je mudro zanemariti taj podatak. Oni koji pozivaju "narod" da normalizira BiH zapravo žele istaći činjenicu da konsenzusa o opstanku BiH TRENUTNO nema, a to može biti samo iz zlih namjera.
Ti takve zakljucke donosis na konto huskackih zutih medija i stampe - ljudi su izmanipulisani jos od kraja 80ih godina klero-nacionalistickom propagandom. To sto je u glavama ljudi vrlo lako moze izlapiti pod pritiskom egzistencijalnih problema.
Ko malo izadje van Sarajeva tj. "metropole", moze vidjeti da obicni ljudi, osiromaseni, ne pricaju toliko o torovskim podjelama i etiketama vec najvise o KLASAMA tj. tajkunima/drzavnoj mafiji koji su pokrali narod od rata na ovamo i kako su svi oni na vlasti isti dok narodu govore kako je svaki tor potpuno razlicit od druga dva.

Oni ispranog mozga ce reci npr. u Mrkonjic gradu kako govore 'srpski' jezik, dok ce mi dijete u Turbetu reci kako govori 'bosnjacki' (dozivio i jedno i drugo nedavno).

A i jedno i drugo govore identican jezik uz vjestacki uvezenu ekavicu a na drugoj strani arhaicne nadri-rijeci tipa lophta ili glede(toga).

Sve podjele su i pocele i zavrsavaju u glavama - prvo onih 'otaca' nacija (hau jes nou) a zatim prenosene na obicni 'puk' kroz mitinge, medije i vjerska okupljanja.
Problem su monstruozna djela koja su proizasla iz prvobitne saradnje muslimanske stranke, srpske stranke i hrvatske stranke 1990. i kasnijeg huskanja jednih na druge.
Imamo pandorinu kutiju / spiralu mrznje i zavadjanja medju ljudima koja je pogodna samo za nova monstruozna djela i kako vec rekoh - novi procvat fasizma s licem klero-nacionalizma :(

Upravo zbog takvog stanja Boyle kaze ovo:

"Jedinu nadu za opstanak BiH, ovaj ekspert međunarodnog prava vidi u narodu kojeg poziva da digne glas za svoju zemlju.

"Budućnost države BiH je u rukama njenih ljudi koji moraju pokazati više volje i želje za prosperitet svoje zemlje", uvjeren je Boyle. "

Jedino ako mu ovo "za svoju zemlju" ne znaci izmedju redova poruku da na ovim izborima glasaju "Za BiH" :lol:
Mozda ga je Silajdzic platio :lol:
Last edited by Hajlac on 11/08/2012 12:03, edited 1 time in total.
nekavalaitrebatako

#123 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Hajlac wrote:
nekavalaitrebatako wrote:Pa teško nama, da. Ali to je činjenično stanje. Barem pola bh građana ne želi BiH. Ali oni mogu preživjeti u BiH, a ja ne mogu bez BiH. Zato je mudro zanemariti taj podatak. Oni koji pozivaju "narod" da normalizira BiH zapravo žele istaći činjenicu da konsenzusa o opstanku BiH TRENUTNO nema, a to može biti samo iz zlih namjera.
Ti takve zakljucke donosis na konto huskackih zutih medija i stampe - ljudi su izmanipulisani jos od kraja 80ih godina klero-nacionalistickom propagandom. To sto je u glavama ljudi vrlo lako moze izlapiti pod pritiskom egzistencijalnih problema.
Ko malo izadje van Sarajeva tj. "metropole", moze vidjeti da obicni ljudi, osiromaseni, ne pricaju toliko o torovskim podjelama i etiketama vec najvise o KLASAMA tj. tajkunima/drzavnoj mafiji koji su pokrali narod od rata na ovamo i kako su svi oni na vlasti isti dok narodu govore kako je svaki tor potpuno razlicit od druga dva.

Oni ispranog mozga ce reci npr. u Mrkonjic gradu kako govore 'srpski' jezik, dok ce mi dijete u Turbetu reci kako govori 'bosnjacki' (dozivio i jedno i drugo nedavno).

A i jedno i drugo govore identican jezik uz vjestacki uvezenu ekavicu a na drugoj strani arhaicne nadri-rijeci tipa lophta ili glede(toga).

Sve podjele su i pocele i zavrsavaju u glavama - prvo onih 'otaca' nacija (hau jes nou) a zatim prenosene na obicni 'puk' kroz mitinge, medije i vjerska okupljanja.
E takvog te volim, kad sam skontaš. :D
Zato ti i kažem da samo zlonamjerni profiteri pozivaju narod SADA na borbu za BiH (znajući da tog naroda nema dovoljno) i, faktički, na izjašnjavanje da li su ili ne za opstanak BiH.
Ja znam, a vidim i ti, da je ovo stanje prolazno. Možda će trebati dosta vremena, ali Bosna će zarasti kao stara rana i nastaviti svoju egzistenciju kao i bezbroj puta ranije. Vrijeme čini svoje, cijene grijanja čine svoje, problemi sa djecom čine svoje, susreti sa drugima čine svoje, život čini svoje. Jedna prirodna tvorevina, kao što BiH nesumnjivo jeste, zemlja bez dijalekata, a kamoli kakvih ozbiljnijih kulturoloških razlika, opstaje silom prirodnih zakona. Ne treba joj za to Boyle da nam čačka kraste.

I što se tiče one hipoteke, jesi li ti kad zemo moj, čuo da neki advokat skuplja pare po komšiluku kad mu klijent ne plati za pruženu uslugu?
Skijaš

#124 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Skijaš »

nekavalaitrebatako wrote:I što se tiče one hipoteke, jesi li ti kad zemo moj, čuo da neki advokat skuplja pare po komšiluku kad mu klijent ne plati za pruženu uslugu?
Sama činjenica da je uzeo pare od nje govori dovoljno o njemu
Nacionalniid_BOSANCI

#125 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Francis Boyle: Moguće ja da Mladić i Karadžić umru prije iznošenja ključnih dokaza

Da su bosanski muslimani silovali 40 hiljada kršanki, kao što su kršćani silovali 40 hiljada muslimanki, Evropa i Amerika bi ih izbrisali s lica zemlje

Autor Anadolija | Objavljeno 10.08.2012. u 07:33

Image
Profesor međunarodnog prava na američkom Univerzitetu Illinois, borac za ljudske slobode i nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde, Francis Boyle, izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija da je Daytonski sporazum stvorio zemlju koja je nefunkcionalna i koja će se sama urušiti. „U Daytonu su Amerikanci, uz saglasnost ostalih velikih sila, skrojili državu BiH s vijekom trajanja od 15 godina. Ljudi iz Pentagona su mi jasno rekli da će se prema Holbrookovom planu desiti usporeno, ali konačno cijepanje BiH. Gdje smo danas?! Velike sile su svjesno i namjerno stvorile državu koja nikada nije mogla funkcionirati i koja doživljava kolaps, a krajnji cilj je da se izvrši trajna podjela BiH i to mirnim putem“, kazao je Boyle.

Na pitanje da li međunarodna zajednica zaista spremna da prizna podjelu BiH, nakon milijardi uloženih u njen poslijeratni oporavak, Boyle je odgovorio.

„Sve što su Amerikanci trebali uraditi je da uspostave državu koja može funkcionirati. Oni su to znali, ali nisu htjeli. Sve što sada rade je da sjede pozadi i gledaju kako se država raspada. I na kraju dana svi će odustati i reći OK, zašto to ne bismo završili. Dakle, oni neće priznati da su napravili državu za koju su znali da će se raspasti, ali je činjenica da su to namjerno uradili još u martu 1994. kada je potpisan Washingtonski sporazum. Kasnije, u Daytonu, nacrt Mirovnog sporazuma koji je Holbrook (specijalni izaslanik predsjednika Clintona za Balkan) dao bosanskoj delegaciji značio je podjelu na dvije države – Federaciju i Republiku Srpsku. Bilo je potpuno jasno i tada, a danas također, da Amerika i Evropa prosto ne žele državu BiH. Oni žele kolaps BiH“.

Image
Boyle ne vjeruje u izbijanje novog rata u BiH.

„Ja ne zagovaram rat ili nešto takvo, ali može biti nešto gore od toga: da gledate kako vam otimaju zemlju, a da ne možete ništa uraditi. Vidite, bosanski Srbi imaju Republiku Srpsku blisko povezanu sa Srbijom. Bosanski Hrvati imaju dvojno državljanstvo, veze sa Hrvatskom i raniji pristup Evropskoj uniji. A bosanski muslimani, šta su oni dobili?! Muslimanski bantustan“, rekao se Boyle.

Jedinu nadu za opstanak BiH, ovaj ekspert međunarodnog prava vidi u narodu kojeg poziva da digne glas za svoju zemlju.

„Budućnost države BiH je u rukama njenih ljudi koji moraju pokazati više volje i želje za prosperitet svoje zemlje“, uvjeren je Boyle.

Svjetski priznati ekspert međunarodnog prava ubijeđen je da se međunarodna zajednica vratila na sporazum Tuđmana i Miloševića iz Karađorđeva, dogovoren još 1991.

„U politici se stvari ne dešavaju slučajno. Tuđman i Milošević su u Karađorđevu sve dogovorili, a Holbrook im je u Daytonu rekao da će malo potrajati dok njihov dogovor ne bude proveden“.
Srbija nikad nije prestala da negira postojanje države BiH, a presuda Međunarodnog suda pravde kojom je Srbija oslobođena odgovornosti za genocid i agresiju, otvorila je vrata za neki novi napad na BiH u budućnosti, uvjeren je Boyle.

„Pred Međunarodnim sudom pravde uspio sam izdejstvovati dvije mjere privremene zaštite za BiH protiv tadašnje Jugoslavije, tvorevine koja je uključivala Srbiju i Crnu Goru. Bio sam na dobrom putu da izdejstvujem presudu protiv Velike Britanije, koja je u ratu radila za Srbiju. Tada se desila interna i vanjska sabotaža. Velike sile su tražile od bosanske vlade da me skloni jer su znali da ja neću stati. Godinama kasnije desila se presuda Međunarodnog suda pravde koja je potpuno politička i koja je Srbiju i Crnu Goru oslobodila odgovornosti za genocid u BiH, čak i u Srebrenici. Srbija je historijski oslobođena odgovornosti za agresiju i genocid u BiH. Velike sile žele vidjeti Srbiju u EU i NATO. Oni žele integrirati Crnu Goru u NATO i EU. Hrvatska je već u NATO, a uskoro i u EU, ali oni jednostavno ne želi muslimanski bantustan u tom društvu. To je tako prosto i tako bolno“, istakao je Boyle i zaključio da je BiH potlačena u odnosu na sve druge zemlje regije jer većinu njenog stanovništva čine muslimani.

„Da su bosanski muslimani silovali 40 hiljada kršanki, kao što su kršćani silovali 40 hiljada muslimanki, Evropa i Amerika bi ih otpuhali istog dana. Izbrisali bi ih s lica zemlje. Ja sam kao advokat BiH zastupao svih 40 hiljada silovanih žena, bosanskih muslimanki. Tražio sam od UN-a da izda naredbu koja bi ih zaštitila, ali Vijeće sigurnosti UN-a odbilo je da izda takvu naredbu. Ponovo sam to tražio, ali su opet odbili. Rat, genocid, etničko čišćenje, silovanja i sva druga zla su se mogla nastaviti. Na isti način su Evropa i Amerika generaciju ranije postupile prema Jevrejima. Bošnjaci i Jevreji su prošli iste stvari. David Owen i ostali britanski predstavnici iz tog vremena su imali tipičan rasistički stav prema Bošnjacima. Kao što su podijelili i zavadili Palestinu i Indiju, činili su to i ovdje. Nema nikakve sumnje u to“, kazao je američki profesor za agenciju Anadolija.

Boyle je istakao kako je ratni vođa Srbije Slobodan Milošević imao podršku od svjetskih lidera za svoj genocidni plan u Bosni i da je interesantno kako je iznenada umro pred samo iznošenje dokaza o umješanosti svjetskih sila u rat. Karadžić i Mladić također puno znaju i procesi protiv njih mogli bi biti okončani na isti način – smrću prije izricanja presuda, poručio je Boyle.

„Milošević je iznenada umro i to upravo u trenutku kad je trebao govoriti o svojih vezama sa Holbrookom, Bildtom, Owenom i mnogim drugim Evropljanima i Amerikancima. Odnio je u grob sve svoje tajne. Milošević je želio reći da je od glavnih međunarodnih predstavnika dobio odobrenje za provođenje svog genocidnog plana. Nikad nije razjašnjeno kako je umro, a oficijelno je to bilo zbog srčanog udara, ali je nejasno kako se to desilo jer je sve vrijeme imao najbolju zdravstvenu njegu. Proces protiv Mladića je trenutno suspendiran iz istih razloga. Navodno je bolestan. Ja sam ubijeđen da nećemo svjedočiti Mladićevoj odbrani jer bi on sugurno u sve uključio Holbrooka, Bildta, Owena, Stoltenberga i mnoge druge koji bi se sigurno zastidjeli svoje uloge u genocidu. Mladić je ključna osoba u svemu ovome jer bi on mogao reći da su Milošević i Beograd naredili zločine i genocid u Bosni", kazao je Boyle i dodao kako je jasno da svjetski lideri tog vremena ne žele da se sazna šta su radili dok su Bosanci ubijani.

"Jasno je da Clinton i drugi državnici iz tog perioda ne žele čuti šta Mladić ima za reći. I Milošević i Mladić i Karadžić su znali previše o ulogama koje su SAD-a, Evropa i UN igrali u prešutnom odobravanju, pa čak i pomaganju, genocida u Bosni. Njih trojica su jedini koji mogu kompromitirati svjetske lidere zbog njihove sramne uloge u Bosni. Zato nisam siguran da će Karadžić i Mladić izbjeći Miloševićevu sudbinu. Vrlo je moguće da će iznenada umrijeti prije iznošenja ključnih dokaza“, zaključio je ekspert za međunarodno pravo, profesor na američkom Univerzitetu Illinois, Francis Boyle, u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... -plan.html
Locked