U pravu si, sta ce nam njegova pomoc pored nasih renomiranih intelektualnih magova kao sto su Sakib Softic, Tihicjeza u ledja wrote:Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.
Sulejman, Sacir Filandra...
U pravu si, sta ce nam njegova pomoc pored nasih renomiranih intelektualnih magova kao sto su Sakib Softic, Tihicjeza u ledja wrote:Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.
Nema opcija za crtanje na forumu.cindrlimindrli wrote:U pravu si, sta ce nam njegova pomoc pored nasih renomiranih intelektualnih magova kao sto su Sakib Softic, Tihicjeza u ledja wrote:Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.
Sulejman, Sacir Filandra...
Karakondzula,kako vrijeme najavljuju sutra u Frankfurtukarakondzula wrote:Ne bi mi vise mogli racunat na bh hrvate zahvaljujuci sdp-u gurnuti su dodiku, sad vise vole laktaskog vozda nego tudjmana. U najboljem slucaju da ostanu neutralni pa da se obracunamo sa velikosrbima, ni samom zagrebu ne bi odgovarala ruska gubernija na stotinjak km udaljenu od Zg.amko76 wrote:Haha čuj Bošnjaci i Hrvati da zauzmu RS. Vidio sam ja devedeset treće kako nama ide s Hrvatima.
Vi ste s neke druge planete ili ste prespavali rat šta li? Dijaspora? Ratnici iz Njemačke?
To sto su jedva docekali ne znaci da je on njihov igrac kako aludirasnekavalaitrebatako wrote:Boyle je meni genije potpuni.![]()
Ako iko kuha žabu u hladnoj vodi onda je to on. Baš me zanima, onako statistički, ko je češće spomenuo neumitan raspad Bosne do sada: Dodik ili Boyle? Imajući pritom u vidu da za Dodika neće neki bosanski dijasporac dići hipoteku na sopstvenu kuću i dati mu para da "lobira" za Bosnu koja je, po njegovom mišljenju, programirana da se raspadne svakog trenutka.![]()
Lik je neviđen poduzetnik. A možda i nešto gore od toga. Pa jučer ga je sočno citirala sva srpska štampa, gurnuo je i Pločkinića i Kecmanovića u zapećak.
Pa rekla je "možda". Ali da je neiskren i da ovo sve koristi za vlastitu promociju i u svoju korist, nije upitno.Hajlac wrote:To sto su jedva docekali ne znaci da je on njihov igrac kako aludirasnekavalaitrebatako wrote:Boyle je meni genije potpuni.![]()
Ako iko kuha žabu u hladnoj vodi onda je to on. Baš me zanima, onako statistički, ko je češće spomenuo neumitan raspad Bosne do sada: Dodik ili Boyle? Imajući pritom u vidu da za Dodika neće neki bosanski dijasporac dići hipoteku na sopstvenu kuću i dati mu para da "lobira" za Bosnu koja je, po njegovom mišljenju, programirana da se raspadne svakog trenutka.![]()
Lik je neviđen poduzetnik. A možda i nešto gore od toga. Pa jučer ga je sočno citirala sva srpska štampa, gurnuo je i Pločkinića i Kecmanovića u zapećak.![]()
ovom prdonji to moze biti biznis, ali dodiku retorika nije biznis to je sigurno. on je jedan od rijetkih u bih koji cesto govori ono sto mislinekavalaitrebatako wrote:svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju
A gdje su ti prethodni njegovi vapaji o nemogucoj drzavi BiH ?nekavalaitrebatako wrote:Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.
Meni moje iskustvo, pogolemo iskustvo, govori da ih trebam sumnjičiti i za ozbiljnije stvari, ali to nije pristojno, a ni sasvim zakonito. S druge strane, nije protuzakonito nekoga označiti kao eksploatatora i herostrata.
Oh, da. Apsolutno! Dodiku je to politika i on je sprovodi. Ali Boyleu je to biznis. Slučajno ili ne, Boyleov biznis pogoduje Dodikovoj politici. Pored takvih "bosanskih" lobista, Dodiku ne trebaju njegovi vlastiti.vivaldi wrote:ovom prdonji to moze biti biznis, ali dodiku retorika nije biznis to je sigurno. on je jedan od rijetkih u bih koji cesto govori ono sto mislinekavalaitrebatako wrote:svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju
On govori da je ovakva DEJTONSKA drzava nemoguca - a to i ptice na grani vise znaju. Kakva je to senzacija?nekavalaitrebatako wrote:Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.
Ti potcrtani dijelovi služe upravo tome: da ih ti potcrtaš i kažeš "ovo je naš čojek ba". Linafo, vidiš kako sam ja zgrožen nad mogučnošću raspada BiH iz tih i tih razloga, ali će se ona ipak raspasti. Dakako, neće ako meni date nešto para da je "zastupam".
Njegove analize, bez izuzetka, sadrže istu matricu: BiH je nemoguća država, a to je baš nepošteno. Ako je išta od onoga što on tvrdi tačno, ako je ta urota protiv BiH kreirana od tako moćnih, premoćnih igrača, šta se onda može učiniti? Pa ništa, naravno. I ako je tako, zašto im je trebalo 20 godina da je sahrane, kad su i mnogo veće sile rasturali preko noći, čim im se ukaže prilika? Dajte ljudi...
Ama čitaj malo šta pišem, šta si zavro. Ne tvrdim ja da je on nužno Dodin plaćenik, ja tvrdim da je on profiter, da svoju priču prodaje prije svega Bošnjacima i drugim probosanski orijentiranim građanima, uglavnom u dijaspori.Hajlac wrote:A gdje su ti prethodni njegovi vapaji o nemogucoj drzavi BiH ?nekavalaitrebatako wrote:Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.
Meni moje iskustvo, pogolemo iskustvo, govori da ih trebam sumnjičiti i za ozbiljnije stvari, ali to nije pristojno, a ni sasvim zakonito. S druge strane, nije protuzakonito nekoga označiti kao eksploatatora i herostrata.
O cemu pricas ?
Dodo ima dugogodisnju kampanju preko americkih PR kompanija protiv drzave ali prvi put cujem insinuaciju da je Francis Boyle jedan od tih placenika![]()
Sto bi rekli nidje veze.
Ma nije tu nista slucajno. banjalucki i sarajevski mediji od kraja rata bar jednom sedmicno imaju rubriku koja pocinje "uvazeni, uticajni, slavni i priznati blablabla profesor/pravnik/ekspert imena tog i tog tvrdi da ce se rs/bih raspast" i onda stalno traze kojekava imena zeljna par mniuta medijskog prostora koji podrzati jednu ili drugu tezu, ali oni bas i nisu neki lobisti - ne vjerujem da se ovim ublehasima bilo sta placanekavalaitrebatako wrote:Slučajno ili ne, Boyleov biznis pogoduje Dodikovoj politici
Prvi put cijem - ima li kakav relevantan izvor?nekavalaitrebatako wrote:Ama čitaj malo šta pišem, šta si zavro. Ne tvrdim ja da je on nužno Dodin plaćenik, ja tvrdim da je on profiter, da svoju priču prodaje prije svega Bošnjacima i drugim probosanski orijentiranim građanima, uglavnom u dijaspori.Hajlac wrote:A gdje su ti prethodni njegovi vapaji o nemogucoj drzavi BiH ?nekavalaitrebatako wrote:Skijaš, svako ko godinama ponavlja da je Bosna nemoguća država na ivici raspada SIGURNO je neiskren i koristi MOJU domovinu za vlastitu promociju. Ima takvih još.
O cemu pricas ?
Dodo ima dugogodisnju kampanju preko americkih PR kompanija protiv drzave ali prvi put cujem insinuaciju da je Francis Boyle jedan od tih placenika![]()
Sto bi rekli nidje veze.
Pa sam je rekao u nedavnom intervjuu kako je kukao našoj dijaspori zato što mu niko ne plaća da "spašava BiH", pa neka naša jadnica, čini mi se u Kanadi, digla hipoteku na kuću i dala mu para. Sam je to ispričao, meni se kosa na glavi digla.
Kratkovidnost, da.Hajlac wrote:On govori da je ovakva DEJTONSKA drzava nemoguca - a to i ptice na grani vise znaju. Kakva je to senzacija?nekavalaitrebatako wrote:Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.
Ti potcrtani dijelovi služe upravo tome: da ih ti potcrtaš i kažeš "ovo je naš čojek ba". Linafo, vidiš kako sam ja zgrožen nad mogučnošću raspada BiH iz tih i tih razloga, ali će se ona ipak raspasti. Dakako, neće ako meni date nešto para da je "zastupam".
Njegove analize, bez izuzetka, sadrže istu matricu: BiH je nemoguća država, a to je baš nepošteno. Ako je išta od onoga što on tvrdi tačno, ako je ta urota protiv BiH kreirana od tako moćnih, premoćnih igrača, šta se onda može učiniti? Pa ništa, naravno. I ako je tako, zašto im je trebalo 20 godina da je sahrane, kad su i mnogo veće sile rasturali preko noći, čim im se ukaže prilika? Dajte ljudi...
Kratkovidnima tesko dokazati ista.
Covjek je lijepo rekao da je jedini izlaz u tome da se narod probudi i pocne raditi na stvaranju normalne drzave Bosne i Hercegovine bez ovih nakaradnih dejtonskih cudovista zvanih entiteti, diskriminacijskijskog ustava koji potice na homogenizaciju ovaca u torove itd.
Prvi put cijem - ima li kakav relevantan izvor?
Ovom prilikom moram da istaknem da bh. vlasti meni nikad nisu uplatile ni cent za posao koji sam napravio. Zapravo, to me je koštalo 30.000 dolara, koje sam ja dao iz svog džepa kako bih dobio one dvije sudske presude za Bosnu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Kada sam pitao bh. dijasporu u SAD da mi pomognu da prikupim te novce, oni nisu sakupili niti jedan cent. Na kraju je Bosanka, koja živi u Kanadi, stavila hipoteku na svoju kuću kako bi platila ovaj dug.
Klero-nacionalistickom ogradom podijeljeni narod Bosne i Hercegovine, eto kojinekavalaitrebatako wrote:Kratkovidnost, da.Hajlac wrote:On govori da je ovakva DEJTONSKA drzava nemoguca - a to i ptice na grani vise znaju. Kakva je to senzacija?nekavalaitrebatako wrote:Čovječe, ne znam ja ko je čiji čovjek, ali da je poduzetnik - poduzetnik je. Gore sam ti napisala, niko ne govori češće o neumitnom raspadu Bosne od Dodika i njega. Njemu je to biznis.
Kratkovidnima tesko dokazati ista.
Covjek je lijepo rekao da je jedini izlaz u tome da se narod probudi i pocne raditi na stvaranju normalne drzave Bosne i Hercegovine bez ovih nakaradnih dejtonskih cudovista zvanih entiteti, diskriminacijskijskog ustava koji potice na homogenizaciju ovaca u torove itd.![]()
Koji to narod da se probudi i počne raditi na stvaranju normalne države? Pa i sam je svjestan da je to ublehaška priča i da problem BiH i jeste u tome što se pola "naroda" ne slaže sa postojanjem BiH. Na vrlo perfidan način on tu činjenicu gura u prvi plan, iako je oni koji se zaista bore za opstanak BiH guraju pod tepih, jer će taj podatak s vremenom biti sve manje važan. Budalaština. Zlonamjerna budalaština.
Dakle radi se o pravnom angazovanju pred Medjunarodnim sudom pravde a ne nekakvim intervjuima.nekavalaitrebatako wrote:Prvi put cijem - ima li kakav relevantan izvor?Ovom prilikom moram da istaknem da bh. vlasti meni nikad nisu uplatile ni cent za posao koji sam napravio. Zapravo, to me je koštalo 30.000 dolara, koje sam ja dao iz svog džepa kako bih dobio one dvije sudske presude za Bosnu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Kada sam pitao bh. dijasporu u SAD da mi pomognu da prikupim te novce, oni nisu sakupili niti jedan cent. Na kraju je Bosanka, koja živi u Kanadi, stavila hipoteku na svoju kuću kako bi platila ovaj dug.
Dakle nije covjek vabio pare za ove istupe u javnosti vec za pravni angazman za koji nikad nije placen od strane ovih "Narod Zna" ublehasa i nesposobnjakovica koji su procerdali tuzbu BiH protiv Srbije.nekavalaitrebatako wrote: Pa sam je rekao u nedavnom intervjuu kako je kukao našoj dijaspori zato što mu niko ne plaća da "spašava BiH", pa neka naša jadnica, čini mi se u Kanadi, digla hipoteku na kuću i dala mu para. Sam je to ispričao, meni se kosa na glavi digla.
Kako bi neki rekli,svi se ujedinjuju,cjela Evropa se ujedinjuje a mi se razjedinjujemo.Hajlac wrote:
Klero-nacionalistickom ogradom podijeljeni narod Bosne i Hercegovine, eto koji![]()
Tesko nam se s ovakvim podjelama u glavama
Ti takve zakljucke donosis na konto huskackih zutih medija i stampe - ljudi su izmanipulisani jos od kraja 80ih godina klero-nacionalistickom propagandom. To sto je u glavama ljudi vrlo lako moze izlapiti pod pritiskom egzistencijalnih problema.nekavalaitrebatako wrote:Pa teško nama, da. Ali to je činjenično stanje. Barem pola bh građana ne želi BiH. Ali oni mogu preživjeti u BiH, a ja ne mogu bez BiH. Zato je mudro zanemariti taj podatak. Oni koji pozivaju "narod" da normalizira BiH zapravo žele istaći činjenicu da konsenzusa o opstanku BiH TRENUTNO nema, a to može biti samo iz zlih namjera.
E takvog te volim, kad sam skontaš.Hajlac wrote:Ti takve zakljucke donosis na konto huskackih zutih medija i stampe - ljudi su izmanipulisani jos od kraja 80ih godina klero-nacionalistickom propagandom. To sto je u glavama ljudi vrlo lako moze izlapiti pod pritiskom egzistencijalnih problema.nekavalaitrebatako wrote:Pa teško nama, da. Ali to je činjenično stanje. Barem pola bh građana ne želi BiH. Ali oni mogu preživjeti u BiH, a ja ne mogu bez BiH. Zato je mudro zanemariti taj podatak. Oni koji pozivaju "narod" da normalizira BiH zapravo žele istaći činjenicu da konsenzusa o opstanku BiH TRENUTNO nema, a to može biti samo iz zlih namjera.
Ko malo izadje van Sarajeva tj. "metropole", moze vidjeti da obicni ljudi, osiromaseni, ne pricaju toliko o torovskim podjelama i etiketama vec najvise o KLASAMA tj. tajkunima/drzavnoj mafiji koji su pokrali narod od rata na ovamo i kako su svi oni na vlasti isti dok narodu govore kako je svaki tor potpuno razlicit od druga dva.
Oni ispranog mozga ce reci npr. u Mrkonjic gradu kako govore 'srpski' jezik, dok ce mi dijete u Turbetu reci kako govori 'bosnjacki' (dozivio i jedno i drugo nedavno).
A i jedno i drugo govore identican jezik uz vjestacki uvezenu ekavicu a na drugoj strani arhaicne nadri-rijeci tipa lophta ili glede(toga).
Sve podjele su i pocele i zavrsavaju u glavama - prvo onih 'otaca' nacija (hau jes nou) a zatim prenosene na obicni 'puk' kroz mitinge, medije i vjerska okupljanja.
Sama činjenica da je uzeo pare od nje govori dovoljno o njemunekavalaitrebatako wrote:I što se tiče one hipoteke, jesi li ti kad zemo moj, čuo da neki advokat skuplja pare po komšiluku kad mu klijent ne plati za pruženu uslugu?