Kosarka - London 2012 Olympics
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#101 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
87 poena zabiše preko trica...e jbg više
- hrastov žižak
#102 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=MOlmUul8KTo [/youtube]
trojka Fridzona za pobjedu protiv Brazila. Daj Ameriku da se igramo
trojka Fridzona za pobjedu protiv Brazila. Daj Ameriku da se igramo
-
smijesni_ste
#103 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ja..zaboravih na to..ali opet svejedno..eto Tunis je direktno išao...It_is_a_Leclerc wrote:Nigeriji niko nije dopustio učešće već su ga izborili pobjedivši vrlo dobru ekipu Grčke.smijesni_ste wrote:Nešto se stvarno treba učiniti...ili ograničiti broj NBA igrača u timu ili ne dopuštati ovakvim timovima poput Nigerije učešće...jest da je olimpijada i svi trebaju biti zastupljeni (kontinenti, nacije bla bla), ali ovo je stvarno katastrofa...
Lažemo se, ako mislimo da bi bilo ko od ovih "manje slavnih" prošao puno bolje.
Jednostavno su prejaki. Možda nije fer, možda nije najkorektnije, ali je legitimno, regularno. A i fino ih je, vala, i gledati.
-
LSD
#104 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ne mogu da vjerujem da jedna ekipa pobjedi drugu 83 razlike u modernom vremenu 2012 godine i na ovako jakom turniru kakva jeste sigurno Olimpijada (uz SP najjaci turnir, jer nema jaceg)...pa ova Nigerija se plasirala na Olimpijadu, pobjedila jednu Grčku u baražu, pobjedila Tunis u prvom kolu i sad da ih ovi pometu i uvele im 156 poena
jbt kralj, mnoge ekipe ne mogu zabiti 83 koša za citavu tekmu, a ova stoka nabija toliku razliku.
-
SundanceKid
#105 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Sto su supci??? Sta bi ti radio da si na klupi? Plako i kuliro, kao bio ozbiljan a vodis 80 razlike?smijesni_ste wrote:Još ona plesanja na klupi....stvarno su šupci...
Daaj ba, glupa prica, ako si sportista, onda deres nekoga 100 razlike ako mozes, i to je vid postovanja prema protivniku, igras i tretiras ga ozbiljno, a ne dajes mu nikakvu milostinju. Zasto ne bi pobijedili ako mogu?? To je sport, igra se za slavu, pobjedu, dominaciju, rekorde..to su pravi sportisti, vise, bolje, jace.
Nije to ponizavanje, to je zabavljanje, uzivanje sa ekipom, drugarstvo, kako hoces. Ti momci su obicno jedan naspram drugog u NBA, smrtni neprijatelji, i bas mi je lijepo vidjet ih ovako ko ekipu. Zao mi je Nigerije, ali sta je tu je. Nadam se da ce Spanci moci odgovorit na ovu igru SADa...
- just principe
#106 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Nigerija da je ozbiljnije igrala sigurno ne bi izgubila preko 50 razlike. Vecina reprezentacija protiv amera ulazi u mec bez ikakvih nadanja ono samo reda radi se odradi. Vjerovatno im i trener kaze udjite u mec s ciljem zabave i uzivancije bez ikakve ozbiljnosti i borbe. Znas da ces svakako izgubiti, bolje cuvati snagu za ekipu tvog ranga.
Naravno od amera najvise zavisi kos razlika i koliko ce pomilovati protivnika. Tunis prilicno jesu. Na nigere nisu imali milosti. A ima i ona da se dokazu dream teamu sa najubljedljivijom pobjedom
Slazem se s kipraninom egzoticnim zemljama dati +60 prije meca i to sve zbog neizvjesnosti koja bi polovinom 2 cetvrtine bila rijesena
Naravno od amera najvise zavisi kos razlika i koliko ce pomilovati protivnika. Tunis prilicno jesu. Na nigere nisu imali milosti. A ima i ona da se dokazu dream teamu sa najubljedljivijom pobjedom
Slazem se s kipraninom egzoticnim zemljama dati +60 prije meca i to sve zbog neizvjesnosti koja bi polovinom 2 cetvrtine bila rijesena
-
smijesni_ste
#107 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ne bih plakao, ali ne bih ni onako ni skakutao i kreveljio se...
Nije poenta uopšte u visokoj pobjedi već u iživljavanju i ponižavanju protivnika...
Ko što LSD reče za show i cirkus...bar da su pokušavali nešto 'neviđeno' izvesti iz više pokušaja,pa bi lopte završavale u autu, pa ukradene lopte itd, sve bi to bilo prihvatljivije, ali ne...dotuci i ponizi protivnika i još skakući ko majmun...
Nije poenta uopšte u visokoj pobjedi već u iživljavanju i ponižavanju protivnika...
Ko što LSD reče za show i cirkus...bar da su pokušavali nešto 'neviđeno' izvesti iz više pokušaja,pa bi lopte završavale u autu, pa ukradene lopte itd, sve bi to bilo prihvatljivije, ali ne...dotuci i ponizi protivnika i još skakući ko majmun...
-
LSD
#108 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
U neka doba Krzyzewski u kadru i nešto smrknut
nezadovoljan yebote kralj
... tim mu vodi preko 50 razlike u tom trenutku, a on lafac nimalo impresioniram dok stoka zabija tricu za tricom, mrtav hladan, ozbiljan...ma nek ga popuši nigerima iz nigerije...to je ta americka arogancija koju niko ne voli.
- hrastov žižak
#109 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ajde, manimo se moraliziranja, Da su igrali 100 %, šta bi tek onda bilo!? Nigerijci su igrali sa suviše straha, nisu oni paradigma preko koje se ocjenjuje snaga Amerike. Ja sam nadam barem jednoj dramatičnoj utakmici Neko vs USA
- just principe
#110 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
LSD wrote:U neka doba Krzyzewski u kadru i nešto smrknutnezadovoljan yebote kralj
![]()
... tim mu vodi preko 50 razlike u tom trenutku, a on lafac nimalo impresioniram dok stoka zabija tricu za tricom, mrtav hladan, ozbiljan...ma nek ga popuši nigerima iz nigerije...to je ta americka arogancija koju niko ne voli.
eki to a ja mislio da je ovaj ciko jedini bez emocija

- hrastov žižak
#111 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
ma to je prijetvorni profesionalizam. Valjda još uvijek u modu da je trenutno na Duku i da neke akcije mora poboljšat. Kouč Kej, don't bi ridikjulus.LSD wrote:U neka doba Krzyzewski u kadru i nešto smrknutnezadovoljan yebote kralj
![]()
- Romanista 101%
#112 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
ne znam 100% jel tacno al ja sam jednom negdje cuo da je stara Juga tukla Madjare 70 razlike, i ovi se kasnije zalili na to 
- KPNCTNJAH
#113 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Mali off, ali bio je jedan trener u BiH koji je nakon pobjede svog tima od 7-8:0 jos naruzio svoje igrace u izjavama nakon utakmice, kao nisu ga slusali ili sta vec... isti racku ili su obojica pravo arogantni ili fakat igraci neke stvari nisu uradili kako su treneri zamisliliLSD wrote:U neka doba Krzyzewski u kadru i nešto smrknutnezadovoljan yebote kralj
![]()
- hrastov žižak
-
LSD
#115 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ja šuka ocam
Kristijan došao na temu o olimpijadi i košarci da povlaci nekakve paralele da našim domacim fudbalom...nidje veze
-
SundanceKid
#116 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ma dobro, ako si trener i imas Team USA, onda ti utakmica sa Nigerijom ne sluzi za nabijanje razlike, vec da probas nesto sto si vjerovatno ranije zacrtao, smislio itd..pokusas odigrat neke akcije, provrtis par razlicitih varijanti odbrane itd.. Ne znaci njemu puno kao treneru ovih 80 razlike, mislim imponuje svakako, al on je svjestan da Spanija i Argentina nisu Nigerija.
Ko zna sta je on njima reko da igraju i probaju, a oni su veceras igrali basketa, posebno pred kraj, bez sheme, dogovora, sistema, cisto basketaski...vjerovatno zato onakvo lice trenera K. Jbg, ekipa ne radi sta hoces, a sta ces im ti rec kad vode 80 razlike
hahahaah
Ko zna sta je on njima reko da igraju i probaju, a oni su veceras igrali basketa, posebno pred kraj, bez sheme, dogovora, sistema, cisto basketaski...vjerovatno zato onakvo lice trenera K. Jbg, ekipa ne radi sta hoces, a sta ces im ti rec kad vode 80 razlike
- KPNCTNJAH
#117 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
takav sam odgovor i ocekivaoLSD wrote:Ja šuka ocamKristijan došao na temu o olimpijadi i košarci da povlaci nekakve paralele da našim domacim fudbalom...nidje veze
Spominjes reakcije trenera kod slicnog rezultata (ovolika razlika u kosarci je na fazon 7-8 razlike u fudbalu) pa me to podsjeti na tu tekmu nase lige... samo je tad bila drugacija prica, ali nebitno... volio bih da Spanija uzme zlato, al' opet kontam hebo i njih vise... ljudi najbolji u svim vaznijim sportovima s loptom, neka odmore malo... vamos Argentina
- BHF_Manijak
#118 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Jel uslov Amera da ucestvuju na Olimpijskim igrama bio da izbace doping kontrolu njihovim igracima? Nesto sam tako cuo, ako jest poslat fino u pi... lijepe matere i kakva pravila svima takva i njima, nisu Bogom dani da oni iskacu mimo kolosijeka! U NBA pa se pucaj cime hoces...
NE sporim da su najjaci, ali izbjegavanjem doping kontroloe ocigledno pokazuju cime postizu svoje "super moci" u kosarci. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#119 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Nisi valjda ozbiljan 
-
LSD
#120 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ma kakav doping buraz....nema tog dopinga ni izmišljenog sredstva (bilo dozvoljenog, bilo nedozvoljenog) koji ce pomoci jednoj ekipi da zabije 30 trica na jednoj tekmiBHF_Manijak wrote:Jel uslov Amera da ucestvuju na Olimpijskim igrama bio da izbace doping kontrolu njihovim igracima? Nesto sam tako cuo, ako jest poslat fino u pi... lijepe matere i kakva pravila svima takva i njima, nisu Bogom dani da oni iskacu mimo kolosijeka! U NBA pa se pucaj cime hoces...NE sporim da su najjaci, ali izbjegavanjem doping kontroloe ocigledno pokazuju cime postizu svoje "super moci" u kosarci.
- BHF_Manijak
#121 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ma naravno da im raznorazna serdstva nisu pomogla da ove hudnjake naderu 80 i nesto razlike
ali zanima me je li istina to za doping kontrolu jer bi mi to pravo debilno izgledalo! 
- just principe
#122 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
BHF_Manijak wrote:Ma naravno da im raznorazna serdstva nisu pomogla da ove hudnjake naderu 80 i nesto razlikeali zanima me je li istina to za doping kontrolu jer bi mi to pravo debilno izgledalo!
svaki osvajac medalje mora odmah na doping kontrolu. To su pravila OI
Na kosarku nemoj ni pomisljati na dopinge. Postoje jedino individualni slucajevi tj za individualne sportove
Inace nigerijci i da su godinu dana bili na raznim nedozvoljenim sredstvima popusili bi opet oko 50 razlike
- just principe
#123 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
zanimljivo
If Team USA doesn't score in the second half they still win by 5.
If Team USA doesn't score in the second half they still win by 5.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#125 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ma nisu oni za ovog takmicenja, okupiti najbolju ekipu Evrope, Afrike, Azije, Juzne i Sjeverne Amerike. To bi, koliko toliko, bio ravnopravniji turnir. Ovako je izivljavanje. Ja dosao sinoc s tekme, upalim TV, vidim 49-27, kontam poluvrijeme, kad ono kraj prve cetvrtine