znam samo da su tamo smijesna cijene stanova.Od mamine kolegice sin tamo kupio stan 80 kvadrata,mislim da ja je platio oko 75000addy_sa wrote:ako je neko kupio stan u Ist.Sarajevu volio bih čuti iskustva i mišljenja.. može i na pp jer me to trenutno najviše zanima..
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
mimsy
#1626 Re: Cijene stanova All about
-
addy_sa
#1627 Re: Cijene stanova All about
da, upravo zbog toga sam i pitao.. meni rekoše da je stan od 43 kvadrata 60 hiljada... pa reko da vidim u čemu je "štos".. ja hoću da kupim jedan takav pa se zato raspitujem..mimsy wrote:znam samo da su tamo smijesna cijene stanova.Od mamine kolegice sin tamo kupio stan 80 kvadrata,mislim da ja je platio oko 75000addy_sa wrote:ako je neko kupio stan u Ist.Sarajevu volio bih čuti iskustva i mišljenja.. može i na pp jer me to trenutno najviše zanima..
- drndalo
#1628 Re: Cijene stanova All about
Tamo se moze naci svasta, od stanova s uknjizenom zabranom prometa, i upitne kvalitete gradnje, te roka zavrsetka, do sasvim OK stanova za manje para nego u gradu... Par poznaninka i rodjaka su dobili dobre savjete u startu, raspitali se ko pravi koju zgradu, ozbiljnost dosadasnje izgradnje, te se nisu zeznuli... Bar tako kazu...
Jedan je za prvi stan koji je gledao dobio savjet da ga zaobidje, jer ima nerasciscene racune s bivsim kompanjonom, i sva sreca da jeste, jer je ta zgrada jos nezavrsena... I ne vidi se bas kad ce krenuti "nabolje"...
Jedan je za prvi stan koji je gledao dobio savjet da ga zaobidje, jer ima nerasciscene racune s bivsim kompanjonom, i sva sreca da jeste, jer je ta zgrada jos nezavrsena... I ne vidi se bas kad ce krenuti "nabolje"...
- Miki123
#1629 Re: Cijene stanova All about
Odličan članak, sve istina.. iako govori o hrvatskoj kod nas je isto stanje, ako ne i gore..
http://danas.net.hr/intervju-tjedna/pag ... 50006.html
http://danas.net.hr/intervju-tjedna/pag ... 50006.html
-
neki
#1630 Re: Cijene stanova All about
Vrtovi Sunca koje gradi House Milos su zapoceti 2006...do tad je cijeli prostor pokrivalo groblje, moze se vidjeti i na starijim prikazima na Google Earth. Zgrada koja je izgradjena u podnozju brda odma do policije se zvanicno zove Pionirska Dolinaabdulazizsarajevo wrote:koliko znam vrtovi sunca su poceti prije rata?? tad je zamljiste uredjeno...zar ne?
A sjecam se kad su napravljeni da u podnozju dole preko puta policije gdje je sada napravljena nova zdrada, kad su uredjivali to zemljiste da je bilo krstova i svojim ocima sam vidio kako su rusili i krcili to....
sta je tu bilo?? da li je groblje ili spomenici u obliku krstova...zaista ne znam...
cijena zvanicno za vrtove sunca je 2000KM sa PDV om an web stranici...vjerovatno moze i nize...
- bascelik
#1631 Re: Cijene stanova All about
@alijagic -
bravo majstore, tvoje procjene su bile sasvim OK, iako je bilo skeptika i zabusanata
Last edited by bascelik on 15/01/2013 15:28, edited 3 times in total.
-
radostan dan
#1632 Re: Cijene stanova All about
Od 1400 KM pa na niže, može se naletiti i za 1000 KM, pa i niže, kao u navedenom slučaju.addy_sa wrote:da, upravo zbog toga sam i pitao.. meni rekoše da je stan od 43 kvadrata 60 hiljada... pa reko da vidim u čemu je "štos".. ja hoću da kupim jedan takav pa se zato raspitujem..mimsy wrote:znam samo da su tamo smijesna cijene stanova.Od mamine kolegice sin tamo kupio stan 80 kvadrata,mislim da ja je platio oko 75000addy_sa wrote:ako je neko kupio stan u Ist.Sarajevu volio bih čuti iskustva i mišljenja.. može i na pp jer me to trenutno najviše zanima..
Sve zavisi od lokacije, kvaliteta gradnje, i prije svega - frke prodavca. Poznanik prodao za 1000 KM, rigipsi, komplet obložen, kamin, izolacije, stvarno kvalitetan stan, ali frka jbg.
Sa druge strane imaš za 1200 KM, najjeftiniji ventili, cijevi, pvc itd - novogradnja, kao i svuda.
- Dr.medicine
#1633 Re: Cijene stanova All about
A jel na lokalitetu zgrade "Pionirske doline" bilo groblje?????neki wrote:Vrtovi Sunca koje gradi House Milos su zapoceti 2006...do tad je cijeli prostor pokrivalo groblje, moze se vidjeti i na starijim prikazima na Google Earth. Zgrada koja je izgradjena u podnozju brda odma do policije se zvanicno zove Pionirska Dolinaabdulazizsarajevo wrote:koliko znam vrtovi sunca su poceti prije rata?? tad je zamljiste uredjeno...zar ne?
A sjecam se kad su napravljeni da u podnozju dole preko puta policije gdje je sada napravljena nova zdrada, kad su uredjivali to zemljiste da je bilo krstova i svojim ocima sam vidio kako su rusili i krcili to....
sta je tu bilo?? da li je groblje ili spomenici u obliku krstova...zaista ne znam...
cijena zvanicno za vrtove sunca je 2000KM sa PDV om an web stranici...vjerovatno moze i nize...
Kako mogu naci te stare prikaze google earth
-
zonbirile
#1634 Re: Cijene stanova All about
-------------------------------Dr.medicine wrote:A jel na lokalitetu zgrade "Pionirske doline" bilo groblje?????neki wrote:Vrtovi Sunca koje gradi House Milos su zapoceti 2006...do tad je cijeli prostor pokrivalo groblje, moze se vidjeti i na starijim prikazima na Google Earth. Zgrada koja je izgradjena u podnozju brda odma do policije se zvanicno zove Pionirska Dolinaabdulazizsarajevo wrote:koliko znam vrtovi sunca su poceti prije rata?? tad je zamljiste uredjeno...zar ne?
Kako mogu naci te stare prikaze google earth
dijelom,da,dijelom vojni objekt,mala kasarna.
-
Richard Peti
-
addy_sa
#1636 Re: Cijene stanova All about
već smo pričali o Tibri u Nedzaricima pa se izvinjavam što opet spominjem ali ostalo mi je nejasno šta je sa parkingom dole? ima li parking ispred zgrade za stanare jer mi se ne kupuje garaža?
i da li su možda pale cijene ili je ostalo isto? ako može neko da napiše koliko ga je ukupno došlo sa pdv-om i kako ide proces uknjiženja stana na kupca?
i da li su možda pale cijene ili je ostalo isto? ako može neko da napiše koliko ga je ukupno došlo sa pdv-om i kako ide proces uknjiženja stana na kupca?
-
zonbirile
#1637 Re: Cijene stanova All about
----------------addy_sa wrote:već smo pričali o Tibri u Nedzaricima pa se izvinjavam što opet spominjem ali ostalo mi je nejasno šta je sa parkingom dole? ima li parking ispred zgrade za stanare jer mi se ne kupuje garaža?
šta bi držao,auto,ili čamac
-
Alive
#1638 Re: Cijene stanova All about
Zna li neko koji objekat se pravi pored Dzamije u Hrasnom, sta ,kako, ko...? Stambeni ili poslovni? Predobro mi izgleda...
- MeanMachine
#1639 Re: Cijene stanova All about
Taj objekat u Hrasnom stvarno dobro izgleda samo mislim da bi tu cijene kvadrata mogle biti "paprene"
Što se tiče pitanja ko je investitor za taj objekat, ko je izvođač radova i koja mu je konačna namjena (valjda je u pitanju stambeni objekat jer mi tako izgleda), e to već ne bih znao
Što se tiče pitanja ko je investitor za taj objekat, ko je izvođač radova i koja mu je konačna namjena (valjda je u pitanju stambeni objekat jer mi tako izgleda), e to već ne bih znao
-
zonbirile
#1640 Re: Cijene stanova All about
--------------------MeanMachine wrote:Taj objekat u Hrasnom stvarno dobro izgleda samo mislim da bi tu cijene kvadrata mogle biti "paprene"![]()
prošetaj pa javi,po zakonu moraju imati tablu.
-
sabanss
#1641 Re: Cijene stanova All about
Stambeno - poslovni ali su svi stanovi davno prodati.Alive wrote:Zna li neko koji objekat se pravi pored Dzamije u Hrasnom, sta ,kako, ko...? Stambeni ili poslovni? Predobro mi izgleda...
- Rauber
#1642 Re: Cijene stanova All about
Imas parking ispred zgrade ali ne svoj, vec parkiraj gdje mozesaddy_sa wrote:već smo pričali o Tibri u Nedzaricima pa se izvinjavam što opet spominjem ali ostalo mi je nejasno šta je sa parkingom dole? ima li parking ispred zgrade za stanare jer mi se ne kupuje garaža?
Sto se garaze tice, kupuju se ali se mogu i iznajmiti.
- BlackSwan
#1643 Re: Cijene stanova All about
Ima li ko savjet/iskustvo sa kupovinom stana u Pionirskoj?
http://www.pionirskadolina.com
http://www.pionirskadolina.com
-
StupskaBitanga
#1644 Re: Cijene stanova All about
Eno Tibra gradi novo naselje iza Planeta (Eko ing) područje oko OMV Stup
-
talić
#1645 Re: Cijene stanova All about
cijene stanova su još uvijek previsoke pogotovo stare gradnje. Moj brat je u gradu od cca 70 hiljada stanovnika u Njemačkoj (samo 12 km od Stuttgarta) platio stan od 64 m2 samo 80.000 a na periferiji ima i jeftinijih uglavnom prosječna cijena je 1000 eura. Jednostavno precjenjeno je i građevinsko zemljište i stanovi. Naravno najveći krivci su ljudi koji su u ratnom i poslijeratnom periodu dolazili lako do novca a i špekulanti koji su očekivali zarade trgovinom. Bit će stanova i ispod 1000 km/m2.
-
detroit-mercy
#1646 Re: Cijene stanova All about
Dovoljno je samo pogledati odnos renta (izdavanje)/ cijena stana. Po trenutnim cijenama rente kad da bi kupio stan kao investiciju pa da rentas, trebalo bi ti jedno hiljadu godina da vratis ulozeni kapitaltalić wrote:cijene stanova su još uvijek previsoke pogotovo stare gradnje. Moj brat je u gradu od cca 70 hiljada stanovnika u Njemačkoj (samo 12 km od Stuttgarta) platio stan od 64 m2 samo 80.000 a na periferiji ima i jeftinijih uglavnom prosječna cijena je 1000 eura. Jednostavno precjenjeno je i građevinsko zemljište i stanovi. Naravno najveći krivci su ljudi koji su u ratnom i poslijeratnom periodu dolazili lako do novca a i špekulanti koji su očekivali zarade trgovinom. Bit će stanova i ispod 1000 km/m2.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1647 Re: Cijene stanova All about
pa normalno da su previsoke cijene
ako pogledaš plate većine ljudi
ako pogledaš plate većine ljudi
-
zonbirile
#1648 Re: Cijene stanova All about
-------------------------------------------detroit-mercy wrote:Dovoljno je samo pogledati odnos renta (izdavanje)/ cijena stana. Po trenutnim cijenama rente kad da bi kupio stan kao investiciju pa da rentas, trebalo bi ti jedno hiljadu godina da vratis ulozeni kapitaltalić wrote:cijene stanova su još uvijek previsoke pogotovo stare gradnje. Moj brat je u gradu od cca 70 hiljada stanovnika u Njemačkoj (samo 12 km od Stuttgarta) platio stan od 64 m2 samo 80.000 a na periferiji ima i jeftinijih uglavnom prosječna cijena je 1000 eura. Jednostavno precjenjeno je i građevinsko zemljište i stanovi. Naravno najveći krivci su ljudi koji su u ratnom i poslijeratnom periodu dolazili lako do novca a i špekulanti koji su očekivali zarade trgovinom. Bit će stanova i ispod 1000 km/m2..
pa u centru ti je garsonjera 50 000KM,renta se za 300KM,ispade ispod 15g da se otplati.Hajde ti malo ponovi algebru,pa se javi idući sat.
-
talić
#1649 Re: Cijene stanova All about
jeste u centru ali 2 km dalje je dvosoban 150 000 a najam je također 300 KM pa je to 45 godina.zonbirile wrote:-------------------------------------------detroit-mercy wrote:Dovoljno je samo pogledati odnos renta (izdavanje)/ cijena stana. Po trenutnim cijenama rente kad da bi kupio stan kao investiciju pa da rentas, trebalo bi ti jedno hiljadu godina da vratis ulozeni kapitaltalić wrote:cijene stanova su još uvijek previsoke pogotovo stare gradnje. Moj brat je u gradu od cca 70 hiljada stanovnika u Njemačkoj (samo 12 km od Stuttgarta) platio stan od 64 m2 samo 80.000 a na periferiji ima i jeftinijih uglavnom prosječna cijena je 1000 eura. Jednostavno precjenjeno je i građevinsko zemljište i stanovi. Naravno najveći krivci su ljudi koji su u ratnom i poslijeratnom periodu dolazili lako do novca a i špekulanti koji su očekivali zarade trgovinom. Bit će stanova i ispod 1000 km/m2..
pa u centru ti je garsonjera 50 000KM,renta se za 300KM,ispade ispod 15g da se otplati.Hajde ti malo ponovi algebru,pa se javi idući sat.
- Haris.ba
#1650 Re: Cijene stanova All about
Jesu li to zgrade koje su već oko trećeg sprata napravljene? Zar to nije onaj baubih. Ili tek treba da počne gradnja? Imaju li kakvi planovi? Da već vidimo koliko je to prihvatljivo. Ili će biti napravi se zgrada, useli, i za tri mjeseca osvane pod penđerom tuđi penđer. A možda bude sistem ko u Buća Potoku?StupskaBitanga wrote:Eno Tibra gradi novo naselje iza Planeta (Eko ing) područje oko OMV Stup
Previsoke kako za koga. Ako se stanovi prodaju po tim "previsokim" cijenama, onda su to realne cijene. Tržište je čudo.talić wrote:cijene stanova su još uvijek previsoke pogotovo stare gradnje.
Pa trebalo bi po principu robina huda. Al eto, u Zagrebu opala stanogradnja, hiljade stanova zjapi prazno, pa cijene ne padaju. Ne vidim zašto bi bilo drugačije kod nas. Volio bih i ja da 50 milja bude okvirna cifra za dvosoban stan u širem gradskom području, ali ne ide to tako.talić wrote:Bit će stanova i ispod 1000 km/m2.