Kada optužuješ drugoga bio bi red pogledati prvo sebe.Chloe wrote: ↑02/09/2026 08:26
Sve ono što imam mogućnost provjeriti na internetu, slijedeći smejrnice bilo koga pa i AI, meni je ispravno.
u ovom slučaju su dvije činjenice bitne i lako ih je provjeriti:
1. iza tog zahtjeva nije stajala pravno valjana odluka Predsjedništva BiH, što je za ICJ bio eliminatorni faktor
2. Sud zahtijeva da svaki postupak odražava zvanični stav države, a prema Ustavu BiH, vanjsku politiku isključivo vodi Predsjedništvo BiH
3. Čalnovi predsjedništva - iz reda Srba i Hrvata
Imena i prezimena Bošnjaka, na bilo kojoj poziciji su nebitni, mogli smo biti i mi, ti, ja, bilo ko sa foruma ili bilo ko od naših političara, ishod bi bio isti.
Da je Komšić bio na mjestu Čovića, ishod bi bio drugačiji.
Bakir je vjerovao Čoviću, a on mu je hinjski ( Bošnjacima) zabio nož u leđa stajući uz Ivanića. To je doživjela i Trojka u slučaju sa Dodikom.
LAkše je njegovati "teorije zavjere" o izdaji, SANU i sl. Pljuckati, piškiti, kakiti po prvom predsjedniku, pa redom svima koji su se našli na pozicijama lidera i sl. te ignorisati činjenice u mnogo čemu da bi se ta teorija potkrijepila i potvrdila.
Srbi i Hrvati nam nisu mogli ništa u borbi - prsa u prsa, inetelektualno nas poraziše gdje god žele, režimo jedni na druge, glođemo se kao psi, i jedni i drugi i treći i svi Bošnjaci. Tuga.
Presuda protiv Srbije je objavljena 2007. uz uvjet da se zahtjev za reviziju može predati bilo kada u roku od 10 godina. Komšić je imao dva mandata člana Predsjedništva BiH od 2006. - 2014 isto kao i Radmanović.
Zašto je bošnjačka politika čekala zadnji čas kada je imala 7 godina sa Komšićem i Radmanovićem da obavi posao sa zahtjevom za reviziju ?
Ista stvar je i sa zahtjevima Islamske zajednice BiH. Optužiti će Čovića, a neće Komšića za nepotpisivanje ugovora sa IZ mada je ovaj lik na vlasti 16 godina u četiri mandata.