SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#111176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se sjetim one grupe radnika grasa koja je isla pred sud... 
-
moimoi
#111177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ih sigurno namjerno ubio.sanchopansa1 wrote: ↑01/09/2026 12:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan ... /260901063
Ako se ovo zaista i dokaže, onda Gras treba proglasiti terorističkom organizacijom.
Znači namjerno ubio momka i djevojci odsjekao nogu. Ovo nije za zatvora, nego za javnog vješanja.
Pitanje je samo 1. Da li je bio nadrogiran? 2. Da li je bio toliko nemaran? 3.Da li je trebao “samo” iskociti iz sina da bi Stetu ocrnili.. sto mi isto ne bi bilo cudno.
-
last mohicans
#111178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih prvo pozvao u emisiju onu vozačicu, zvana zalijepila se papučica i onog klosara sindikalnog koji su slagali, dazavuisali javnost da se katapultirao, a ipak ga je čepio zbog njemu poznatih razloga. Neka su i trajale istrazne radnje ovoliko da se sve u tančine rasjcepa kao atom. Cijeli lanac neradnika iz Grasa treba također procesuirati.
Last edited by last mohicans on 01/09/2026 12:50, edited 1 time in total.
- Ateista
#111179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bi me cudilo da SDA ponovo angazuje svoje botove za proteste, da brane vozaca i traze smjenu vlade jer je vozac izgubio kontrolu nad tramvajem... 
- jasko_ba
#111180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo.last mohicans wrote: ↑01/09/2026 12:42 Ja bih prvo pozvao u emisiju onu vozačicu, zvana zalijepila se papučica i onog klosara sindikalnog koji su slagali, dazavuisali javnost da se katapultirao, a ipak ga je čepio zbog njemu poznatih razloga. Neka su i trajale istrazne radnje ovoliko da se sve u tančini rasjcepa kao atom. Cijeli lanac neradnika iz Grasa treba također procesuirati.
- BHF_Manijak
#111181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na osnovu cega si ti iz ovog clanka razumio da ih je namjerjno ubio, ne kontam?sanchopansa1 wrote: ↑01/09/2026 12:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan ... /260901063
Ako se ovo zaista i dokaže, onda Gras treba proglasiti terorističkom organizacijom.
Znači namjerno ubio momka i djevojci odsjekao nogu. Ovo nije za zatvora, nego za javnog vješanja.
Doduse mozda i ja lupam, nisam pratio tok, tako da ne znam ni sta je na snimcima bilo koje neko spomenu, osim da su tramvaji/kocnice u kurcu i da je mreza kvarna, strujni udari itd...
- Ateista
#111182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ocigledno je da nisi pratio tu pricu, jer vidim da nisi u toku sta je drugi vozac rekao, ali da ne sirimo temu.tokio25 wrote: ↑01/09/2026 12:07itekako ima jer je tebi to normalno a forumas ispricao pravu verziju gdje se vidi da nije normalno
mozda i taj forumas laze ko ce znati al sam uvjerenja da vise vjerujem njemu nego tebi
da se nadovezem i na parking da ne pisem 2 posta
parkinga ima al ljudi nece da hodaju ili da plate
ako znas da u gradu ne mozes naci mjesto a da ne platis a neces da platis uzmi fino tramvaj trolu ili sta vec i vozis se
nemoj sad poceti braniti i te fukare kojima je zao dati 2 marke za parking a vozaju auto od 30000
I oko parkiga je siroka tema, nije to tako jednostavno - ima parkinga a ljudi ne zele da hodaju, ne kazem da nema i tih slucajeva ali parkinga objektivno fali i to je ozbiljan problem koji se dotice mnogih stvari koje su kod nas neuredjene.
Ima neporpisnog parkiranja koji je cisti bolikurac i papanluk za koji nema nikakvog opravdanja, ali ima isto kad se objektivno nema gdje propisno ostaviti auto.
-
DonieBrasco
#111183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
- BHF_Manijak
#111184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa evo i ja to ne kontam, zato pitam, jer u clanku koji su postavili ne nadjoh nista konkretnije, samo da je podignuta optuznica i to je to.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
-
last mohicans
#111185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve istražne radnje i vještačenja su završena, sad će tuzilaštvo dokazivati krivicu, advokat braniti. Ne bi se dizala optuznica da je "kriv" tramvaj.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
-
DonieBrasco
#111186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Relano nista nije receno u clanku a ne znamo sta je zaista urađeno, meni je nepojmivo da je on ubrzao i jos brze u krivinu usao obzriom da je dugogodisnjih vozac.BHF_Manijak wrote: ↑01/09/2026 12:50Pa evo i ja to ne kontam, zato pitam, jer u clanku koji su postavili ne nadjoh nista konkretnije, samo da je podignuta optuznica i to je to.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
-
DonieBrasco
#111187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da je kirv tramvaj tj. neispravan mnogi bi morali da odgovaraju, a mi ne znamo da li je on isrpravan ili ne, da li se kvar desio bas u tim trenucima ili je nemar vozaca.last mohicans wrote: ↑01/09/2026 12:53Sve istražne radnje i vještačenja su završena, sad će tuzilaštvo dokazivati krivicu, advokat braniti. Ne bi se dizala optuznica da je "kriv" tramvaj.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
- BHF_Manijak
#111188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A uvijek se moze nekom daska nasapunjat...last mohicans wrote: ↑01/09/2026 12:53Sve istražne radnje i vještačenja su završena, sad će tuzilaštvo dokazivati krivicu, advokat braniti. Ne bi se dizala optuznica da je "kriv" tramvaj.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
Ne znam mame mi, meni je i dalje nepojmljivo da mozes opalit po gasu, a ide ti krivina pod 90 stepeni uglom, mog´o je i on hladno zaplatit glavom, jedino da je imao suicidalne misli, ali tad sam sa sobom rijesis.
I pisem ovo bez ikakvih politickih pozadina, boli me cosak za tim, onako naglas razmisljam.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#111189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jeste li vas svojica procitali clanak do kraja? Fino pise da ce svi detalji biti poznati nakon dostavljanja sudske odluke o optuznici.
- Haris.ba
#111190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nista ne sprecava tuzilastvo da dostavi optuznicu medijima. I druge su se dostavljale, hocu reci curile, prije potvrdjivanja.
Mada, ja podrzavam radi presumpcije nevinosti da se ne dostavlja. Ali, sareno je postupanje od slucaja do slucaja.
P.S.
Ovaj ovaj ce se i dalje nastaviti koristiti za politicko sataniziranje trojke.
Bili su u prvom poluvremenu izgubljeni, vidjecemo jesu li skontali igru sada.
Last edited by Haris.ba on 01/09/2026 13:04, edited 2 times in total.
-
zdruzdjo
#111191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja jednostavno "odbijam" da povjerujem da neko ko je sigurno nebrojeno puta tuda prosao vozeci tramvaj, ubrza toliko da izgubi osjecaj za brzinu u toj krivini,ali i kontrolu.
Naravno pod uslovom da nije bio pijan ili drogiran.
To bih mozda uradio ja, da me neko stavi na mjesto vozaca tramvaja i kaze moras biti na bascarsiji za xy minuta.
Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
Mozda zvuci kao teorija zavjere, ali svi znamo da je vlast spremna na svasta da bi zataskali i sakrili svoje "poslove".
Naravno pod uslovom da nije bio pijan ili drogiran.
To bih mozda uradio ja, da me neko stavi na mjesto vozaca tramvaja i kaze moras biti na bascarsiji za xy minuta.
Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
Mozda zvuci kao teorija zavjere, ali svi znamo da je vlast spremna na svasta da bi zataskali i sakrili svoje "poslove".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
tokio25
#111193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ja mislim da vlasti bas odgovara da se otkrije sav nemar korupcija i sl u grasu
bar ovoj trenutnoj vlasti
mogu komotno reci vidite sef servisa je mujo mujic koji je tu od 2005e godine i tramvaju su izlazili neispravni ko zna od kad
nabavljali se mjenjaci za tramvaje umjesto kocnica sef tog odjela je taj i taj zaposlen tu od tad i tad
sve smo to zatekli i vidite sta smo uradili u otrpilike 8 godina na poboljsanju sto se desavalo godinama pa i decenijama vjeorvatno
bar ovoj trenutnoj vlasti
mogu komotno reci vidite sef servisa je mujo mujic koji je tu od 2005e godine i tramvaju su izlazili neispravni ko zna od kad
nabavljali se mjenjaci za tramvaje umjesto kocnica sef tog odjela je taj i taj zaposlen tu od tad i tad
sve smo to zatekli i vidite sta smo uradili u otrpilike 8 godina na poboljsanju sto se desavalo godinama pa i decenijama vjeorvatno
-
DonieBrasco
#111194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sasavim logicno pitanje ali nije da nismo navikli.zdruzdjo wrote: ↑01/09/2026 13:03 Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
-
moimoi
#111195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo Hin opet 
-
sanchopansa1
#111196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
BHF_Manijak wrote: ↑01/09/2026 12:46Na osnovu cega si ti iz ovog clanka razumio da ih je namjerjno ubio, ne kontam?sanchopansa1 wrote: ↑01/09/2026 12:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan ... /260901063
Doduse mozda i ja lupam, nisam pratio tok, tako da ne znam ni sta je na snimcima bilo koje neko spomenu, osim da su tramvaji/kocnice u kurcu i da je mreza kvarna, strujni udari itd...
moimoi wrote: ↑01/09/2026 12:41Nije ih sigurno namjerno ubio.sanchopansa1 wrote: ↑01/09/2026 12:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan ... /260901063
Pitanje je samo 1. Da li je bio nadrogiran? 2. Da li je bio toliko nemaran? 3.Da li je trebao “samo” iskociti iz sina da bi Stetu ocrnili.. sto mi isto ne bi bilo cudno.
Rečeno je sve, a imaju i snimci koji pokazuju kako ubrzava. Da nije imao namjeru da!ubije nekoga, ne bi ni optužnice bilo i snimci bi drugačiji bili.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:53Relano nista nije receno u clanku a ne znamo sta je zaista urađeno, meni je nepojmivo da je on ubrzao i jos brze u krivinu usao obzriom da je dugogodisnjih vozac.BHF_Manijak wrote: ↑01/09/2026 12:50Pa evo i ja to ne kontam, zato pitam, jer u clanku koji su postavili ne nadjoh nista konkretnije, samo da je podignuta optuznica i to je to.DonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
Lagali su o zalijepljenih vožnji, katapultiranje, nema šta ne, a u stvarnosti je samo vozač kriv.
Ako je bio pijan ili nadrogiran (nije prvi put da hvataju vozače Grasa nadrogirane) to ga ne amnestira. Samo neko ko ima namjeru da ubije nekoga može nadrogiran sjesti da vozi tramvaj.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#111197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne sprjecava, ali sasvim sigurno je pametno sto su ovako uradili upravo da se sprijeci medijsko siljenje kurca na ovom slucaju.Haris.ba wrote: ↑01/09/2026 13:01Nista ne sprecava tuzilastvo da dostavi optuznicu medijima. I druge su se dostavljale, hocu reci curile, prije potvrdjivanja.
Mada, ja podrzavam radi presumpcije nevinosti da se ne dostavlja. Ali, sareno je postupanje od slucaja do slucaja.
P.S.
Ovaj ovaj ce se i dalje nastaviti koristiti za politicko sataniziranje trojke.
Bili su u prvom poluvremenu izgubljeni, vidjecemo jesu li skontali igru sada.
Ko je htio, bilo je dovoljno vremena da dostavi dokaze, misljenja, upute, prijave. Sada su u tuzilastvu zaokruzili predmet i krenuli dalje.
A gledajuci koliku kontrolu SDA ima nad lokalnim pravosudjem sto je dokazala sebijina diploma, onda je vozac zestoko najebao kada mu se nije moglo naci razlog da se okrivi neko drugi. Znamo ko, wink wink
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#111198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni je vozac kriv od onog momenta poziva u TV emisiju kao fol on nesto mahao ovo ono
tad sam znao da je to neki mućak i da se previše vadi i izvlači za nevina čovjeka (nervni slom, ovo ono)
tad sam znao da je to neki mućak i da se previše vadi i izvlači za nevina čovjeka (nervni slom, ovo ono)
- DaysleepeR
#111199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mora biti namjerno da bi bio krivično odgovoran.
Dovoljno je da je prekoračio ograničenje brzine, ili da je prošao kroz crveno.
Da je do tramvaja istraga bi pokazala, i nema nikakve potrebe da se zataškava neispravan tramvaj.
Mašine se kvare, ne otkrije se svaki kvar u garaži, nema tu ništa skandalozno o čemu se ne bi smjelo javno pričati.
Nije ni svaki kvar zbog nemara.
Dovoljno je da je prekoračio ograničenje brzine, ili da je prošao kroz crveno.
Da je do tramvaja istraga bi pokazala, i nema nikakve potrebe da se zataškava neispravan tramvaj.
Mašine se kvare, ne otkrije se svaki kvar u garaži, nema tu ništa skandalozno o čemu se ne bi smjelo javno pričati.
Nije ni svaki kvar zbog nemara.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#111200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako je neispravan ne vozis 100 na satDonieBrasco wrote: ↑01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
nego lagano
ako je ubrzalo samo od sebe to se ne može dokazati
logičnije je da se ugasi ili uspori inercijom a ne da ubrzava
nije bulet trejn