SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#111126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 31/08/2026 23:54
tokio25 wrote: 31/08/2026 23:39
darius_maximus wrote: 31/08/2026 23:32

Nije dozvoljeno na kršenje zakona reagovati kršenjem zakona, pogotovo ako uključuje povredu ili smrt učesnika, a pogotovo ne za manje nesporazume.
Da te neko napadne nožem, da ti želi oteti auto, da ti prijeti djetetu, tu se ulazi u fizikalije, ali za vožnju u suprotnom smjeru biciklističkom stazom, stvarno?

To bi bilo kao da ja vozim auto Vilsom, vidim biciklistu kako vozi u kontra smjeru kod opštine (kao i svaki put kada prolazim tuda) i trznem ga kao da ću ga udariti, on padne i drmne glavom od asfalt i ja kažem kako sam ga naučio nečemu. Karma, koji je kurac vozio u suprotnom smjeru cestom?

Svaki dan skontam kako postajemo sve gori kao narod, pa čak i ovi što se smatraju "normalnima".
Imamo strašne psihopatske tendencije, samo nam iskra fali.
Koji klinac vozi kontra stranom
Neka je pao i naucio je bar nesto
Nemamo psihicke tendencije nego nam je preko glave bahacenja i pustanja svega i svacega ( bar meni da ne izjednacim ostale sa sobom)
Ako je tebi normalno da se neko bahati i hvali kako nije dobio kaznu onda ti imas psihicki problem jer postajes kao oni
Čuj, neka je pao.
Čovjek nezgodno padne nakon naguravanja i kriv si za smrt iz nehata i nekome si trajno oduzeo život.
Zbog čega, zbog biciklističke staze?

Ako ti je to razlog, onda se trebaš dobro preispitati.
Postoji razlog za termin "prekomjerna upotreba sile", ali džaba vama to pričati.
Dzaba je izgleda tebi pricati da pustanjem bahacenja postaju sve gori
darius_maximus

#111127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 31/08/2026 23:55
tokio25 wrote: 31/08/2026 23:39

Koji klinac vozi kontra stranom
Neka je pao i naucio je bar nesto
Nemamo psihicke tendencije nego nam je preko glave bahacenja i pustanja svega i svacega ( bar meni da ne izjednacim ostale sa sobom)
Ako je tebi normalno da se neko bahati i hvali kako nije dobio kaznu onda ti imas psihicki problem jer postajes kao oni
Čuj, neka je pao.
Čovjek nezgodno padne nakon naguravanja i kriv si za smrt iz nehata i nekome si trajno oduzeo život.

Postoji razlog za termin "prekomjerna upotreba sile", ali džaba vama to pričati.
Ne možeš čovjeka ubiti zato što je ukrao žvake.
Ne možeš čovjeku nogu slomiti zato što biciklom ide u suprotnom smjeru.

Ako se neko kreće biciklističkom, staneš, pa se posvađaš, pa dalje šta bude.
Nekoga fizički napasti i uzrokovati povredu, štetu ili smrt zbog manje greške je nevjerovatno.
Mislim, može čovjek nekad poželjeti u sebi sve najgore čovjeku, ali stvarno uzrokovati nečiju smrt bez imalo kajanja jer će inače "postati sve gori"...
klaki

#111128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klaki »

Iskreno, slazem se sa tokiom. Ne nuzno sa ovim primjerom, ali idejom. Ne znam da li zivimo u istom gradu, ali je bahacenje/kurcenje na nikada vecem nivou. Sistem ocito boli briga, a ti ljudi moraju nauciti da u zivotu djela imaju i posljedice :oops:
Naravno ne treba nikog ubijati boze sacuvaj.
darius_maximus

#111129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

klaki wrote: 01/09/2026 00:24 Iskreno, slazem se sa tokiom. Ne nuzno sa ovim primjerom, ali idejom. Ne znam da li zivimo u istom gradu, ali je bahacenje/kurcenje na nikada vecem nivou. Sistem ocito boli briga, a ti ljudi moraju nauciti da u zivotu djela imaju i posljedice :oops:
Pazi, postoji tu samo jedan problem.
I tvoja djela imaju posljedice.
Danas ti nečiju ženu udariš biciklom jer se kreće nepropisno biciklističkom.
Sutra te njen muž/brat/sin nađe i polomi ti obje noge.
Ako odbacimo sistem, samo nebo je granica po pitanju mogućnosti. :D
zdruzdjo

#111130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

BadBoy wrote: 31/08/2026 23:45

Jel ti shvaćaš da bi karma bila da je žena koja vozi biciklo u kontra smjeru zakačila trotoar ili naletila na rupu.

Zdruzdjo zenomrzac koji se namjerno zabije u nju sigurno nije karma.
Trebala je zvati policiju i žaliti se strašne bolove pa bi i zdruzdjo vidio drugu stranu priče
Ooooo
Na osnovu cega si ovo zakljucio, svega ti? Apsulutno si u krivu.
Cak mogu sebe smatrati nezenomrscem.
Otvorim zenama vrata i pustim da prodje kada ulazim negdje. Sinoc sam dami pomogao da skloni auto sa glavne ceste jer je ostala u kvaru na semaforu i prepala se, dok su debili svirali oko nje ko sumanuti.
Stao, prisao pitao da joj pomognem, izvadio kuku za slepanje i sajlu, zakacio je i prevukao nekih 50ak metara do bocne ulice kod dzamije na otoci. Njen osmjeh i olaksanje su mi uljepsali dan. Nudi da plati. Nazvala oca da dodje. I zahvaljuje se do neba. Tako da sam sve, ali ne zenomrzac.
Ono sto sam ja, je hamšomrzac. Po nekakvoj mojoj licnoj definiciji/ocjeni Hamša je zenska osoba koja zbog toga sto joj nista ne visi izmedju nogu i pripada slabijem spolu, misli da se moze drzmaniti, mafijati, bahatiti...i sva je na neki nacin iskompleksirana
Znaci ovo sve navedeno je i voznja u suprotnom smjeru uz kont "mak' se da prodjem, vidis da sam zeMsko".
I na osnovu cega bi se to ja lose proveo da je dosla policija i hitna?? Isto kao kada bi opalio autom u nekoga ko je isao u mene suprotnim smjerom i taj neko bio povrijedjen. Namjerno ili nenamjerno.
zdruzdjo

#111131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

tokio25 wrote: 31/08/2026 16:22 boli me k... za povrede
da imam hamera1 ne bi zalio ni sekunde

sve to pustanje nas je i dovelo do ovdje
isti slucaj sa tobom
kad prekoracis brzinu
ne kaznjavaju te za tvoje "sposobnosti" i tako vozis svo vrijeme
da te udari neki umjesto da koci jer radis sranje razmislio bi sutra da li bi vozio tako kako vozis
Uoravo tako. Evo pitanje za sviju.
Koliko ste puta vidjeli sudar gdje je neko prednost oduzeo nekom zescem terencu ili kamionu pa ga ovaj udario? Veoma malo.
Zasto?
Pa zato sto onaj koji je sklon takvim radnjama, ce skociti po kocinici po svaku cijenu. Kad vidi da prema njemu ide vozilo koje je daleko vece od njega i ima tonu-dvije-tri vise, zna da ce izvuci daleko deblji kraj od njega u slucaju sudara.
tokio25

#111132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 01/09/2026 00:09

Čuj, neka je pao.

Nekoga fizički napasti i uzrokovati povredu, štetu ili smrt zbog manje greške je nevjerovatno.
Mislim, može čovjek nekad poželjeti u sebi sve najgore čovjeku, ali stvarno uzrokovati nečiju smrt bez imalo kajanja jer će inače "postati sve gori"...
Nemoj sad stavljati nesto sto nisam rekao
Kakva smrt
Pa niko nece ici da nekog ubije
Kao i inace sto ide i ti ode u pricu koja tebi odgovara
Za ovo sto ja pricam eventualno moze biti lom neki a inace ce prije biti modrice i treba da budu da nauci
tokio25

#111133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 01/09/2026 00:41
klaki wrote: 01/09/2026 00:24 Iskreno, slazem se sa tokiom. Ne nuzno sa ovim primjerom, ali idejom. Ne znam da li zivimo u istom gradu, ali je bahacenje/kurcenje na nikada vecem nivou. Sistem ocito boli briga, a ti ljudi moraju nauciti da u zivotu djela imaju i posljedice :oops:
pa ne udaras je namjerno nego se zabila u tebe jer vozi tamo gdje ne bi trebala biti
poslije sudara zoves policiju
nema tebe sta traziti muz brat sin kad je ocigledno ona kriva
drug_profi

#111134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ono što sam ja naučio u životu je da je najbolje rješenje ono nakon kojeg nema posljedica i gdje mirno spavaš.
tokio25

#111135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

koje je rjesenje da se suzbije krsenje zakona
da biciklisti ne voze suprotnom stazom
da vozaci ne parkiraju nepropisno itd?
last mohicans

#111136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

tokio25 wrote: 01/09/2026 08:44 koje je rjesenje da se suzbije krsenje zakona
Znam i ja voziti, jednostavno zaboravim. Ali sinoć sam vozio ispravno, u povratku baš ruzno, milion romobila, a i biciklista, još to zauzelo stav da mu se sklanjaš, a ide u kontra smjeru. Idi, goni se..
Mustang1

#111137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mustang1 »

Maloprije na rakrsnici na Ciglanama vozi lola biciklo cestom i crveno je za auta, samo skrenu na pjesacki bez kocenja. Sekunda da ga udari auto.
tokio25

#111138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Mustang1 wrote: 01/09/2026 08:56 Maloprije na rakrsnici na Ciglanama vozi lola biciklo cestom i crveno je za auta, samo skrenu na pjesacki bez kocenja. Sekunda da ga udari auto.
i tako nastavi po trotoaru ili opet se vrati na cestu
i kad ga tako udari auto a joj ovi vozaci auta se bahate i sl
Drugclanbiblioteke

#111139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drugclanbiblioteke »

Mislim da je ovakvo razmisljanje posljedica dvije stvari.
1. Okruzeni ste korupcijom, lopovlukom kriminalom gdje ne smijete zucnuti kada vidite jer znate da ce se po starom bosanskom obicaju sistem srusiti na vas
2. Zbog sve veceg asocijalnog izoliranja gubi se empatija.

Sistem vrijednosti, ajmo reci pravila igre se uspostavljaju na svakom nivou.
Ako moze gazda sa Q7, BMW X5, AMG popet se na trotoar pored policijske stanice i ne dobit kaznu, ako je moguce voziti auto sa 25000km kazni, ako je moguce da svaki dan pijani,drogirani ludjaci koji voze 20 godina strare trulje organiziraju utrke po glavnoj cesti, ako policija ne radi nista, kakav to sistem imamo?
I sad neko na romobilu ili biciklu problem ako vozi u "suprotnom" smjeru.
I sad ce neki nn tu da sporovodi sistem.

Evo ja da vozim biciklistickom stazom do grada na +35 ici cu stranom kojom ima hladovine, zaboli me tuki jel kontra strana.
I posebno me zaboli tuki ako mi nekakav nn frustrirani nobody stane na put da nesto sere. Ako sam posebno neraspolozen popicketat cemo se.
I tako misli 99% ljudi. Ti sto misle sistem uspostavljati na biciklistima su preskocili terapiju :-)
tokio25

#111140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

last mohicans wrote: 01/09/2026 08:52
Znam i ja voziti, jednostavno zaboravim. Ali sinoć sam vozio ispravno, u povratku baš ruzno, milion romobila, a i biciklista, još to zauzelo stav da mu se sklanjaš, a ide u kontra smjeru. Idi, goni se..
pa zaboravljas jer nisi nikad bio kaznjen za to
da jesi sigurno bi se sjetio kao kad sjednes u auto i ne ides prema vjecnoj od narodne ili sl

vecina zeli sredjeno stanje i da je sve ko u njemackoj al nemoj sta fali ako vozim kontra stranom sta fali ako imam nelegalnu kucu i sl
i onda dodju ovi opravdavaju to stanje jer sigurno i oni imaju neki segment gdje im odgovara bezvlasce
al najgore je to sto onaj koji krsi zakon misli da je upravu i ima upravo taj stav skloni se ti
ja kad vidim da sam prekrsio i kad sam ukrivu manji sam od makova zrna i izvinjavam se ljudima al ne pojedinci hoce da pokazu da su oni jaci od svih

svi mi prekrsimo zakon al ako si ga vec prekrsio suti bolan nemoj se jos ponositi time kao sto pojedinci ovdje uzdizu svoje "uspjehe"
tokio25

#111141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Drugclanbiblioteke wrote: 01/09/2026 09:07 Mislim da je ovakvo razmisljanje posljedica dvije stvari.
1. Okruzeni ste korupcijom, lopovlukom kriminalom gdje ne smijete zucnuti kada vidite jer znate da ce se po starom bosanskom obicaju sistem srusiti na vas
2. Zbog sve veceg asocijalnog izoliranja gubi se empatija.

Sistem vrijednosti, ajmo reci pravila igre se uspostavljaju na svakom nivou.
Ako moze gazda sa Q7, BMW X5, AMG popet se na trotoar pored policijske stanice i ne dobit kaznu, ako je moguce voziti auto sa 25000km kazni, ako je moguce da svaki dan pijani,drogirani ludjaci koji voze 20 godina strare trulje organiziraju utrke po glavnoj cesti, ako policija ne radi nista, kakav to sistem imamo?
I sad neko na romobilu ili biciklu problem ako vozi u "suprotnom" smjeru.
I sad ce neki nn tu da sporovodi sistem.

Evo ja da vozim biciklistickom stazom do grada na +35 ici cu stranom kojom ima hladovine, zaboli me tuki jel kontra strana.
I posebno me zaboli tuki ako mi nekakav nn frustrirani nobody stane na put da nesto sere. Ako sam posebno neraspolozen popicketat cemo se.
I tako misli 99% ljudi. Ti sto misle sistem uspostavljati na biciklistima su preskocili terapiju :-)
pa uspostavljali bi i na autima samo sto auti ne idu u suprotnom smjeru u 99,9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999% slucajeva
dok je kod biciklista i romobilista skoro pa suprotno

ocito ne kontas razliku
i sto ce ti suprotni pod navodnicima?
zna se koji je pravac i fino cak i iscrtano na stazama al eto ti pametniji hoces kroz hlad da vozis

kako mi je samo drago vidjeti kako policija zaustavlja bicikliste i romobiliste koji vooze suprotnom stranom
ne znam da li i pisu kazne al dovoljno je da im oduzmu vrijeme za pocetak

ja nigdje nisam vidio spahovice smrkove ili tako te da voze suprotnom stranom glavne ulice u gradu npr
u titovoj obalom i sl

neka mi pokaze ja cu mu kurac popusiti
BadBoy

#111142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

zdruzdjo wrote: 01/09/2026 06:55
BadBoy wrote: 31/08/2026 23:45

Jel ti shvaćaš da bi karma bila da je žena koja vozi biciklo u kontra smjeru zakačila trotoar ili naletila na rupu.

Zdruzdjo zenomrzac koji se namjerno zabije u nju sigurno nije karma.
Trebala je zvati policiju i žaliti se strašne bolove pa bi i zdruzdjo vidio drugu stranu priče
Ooooo
Na osnovu cega si ovo zakljucio, svega ti? Apsulutno si u krivu.
Cak mogu sebe smatrati nezenomrscem.
Otvorim zenama vrata i pustim da prodje kada ulazim negdje. Sinoc sam dami pomogao da skloni auto sa glavne ceste jer je ostala u kvaru na semaforu i prepala se, dok su debili svirali oko nje ko sumanuti.
Stao, prisao pitao da joj pomognem, izvadio kuku za slepanje i sajlu, zakacio je i prevukao nekih 50ak metara do bocne ulice kod dzamije na otoci. Njen osmjeh i olaksanje su mi uljepsali dan. Nudi da plati. Nazvala oca da dodje. I zahvaljuje se do neba. Tako da sam sve, ali ne zenomrzac.
Ono sto sam ja, je hamšomrzac. Po nekakvoj mojoj licnoj definiciji/ocjeni Hamša je zenska osoba koja zbog toga sto joj nista ne visi izmedju nogu i pripada slabijem spolu, misli da se moze drzmaniti, mafijati, bahatiti...i sva je na neki nacin iskompleksirana
Znaci ovo sve navedeno je i voznja u suprotnom smjeru uz kont "mak' se da prodjem, vidis da sam zeMsko".
I na osnovu cega bi se to ja lose proveo da je dosla policija i hitna?? Isto kao kada bi opalio autom u nekoga ko je isao u mene suprotnim smjerom i taj neko bio povrijedjen. Namjerno ili nenamjerno.
Zato što si imao stotine postova u kojima samo žene kudis, slabo kad imaš problem sa nekim bimbom.

Evo i sad si odlučio da udariš ženu a ne tog frajera koji je vozio pored nje.

Ali ok, to je samo moja percepcija na osnovu tvojih postova ovdje.

I još jednom: činjenica da je neko drugi u prekršaju ne oslobađa vas vašeg individualnog prekršaja. Ako auto ide suprotnim smjerom, ti ga vidiš 100 metara ranije i nastaviš namjerno da se zabjjes u njega, nećeš se lijepo provesti na sudu.

Ostalo su sve forumske maštarija o vigilante pravdi.
irconbih

#111143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by irconbih »

tokio25 wrote: 31/08/2026 10:51
Peacean wrote: 31/08/2026 09:52 Na Otoci se jutros spucali bicikl i romobil, @Truba jesi to opet ti bio? :D
Bicikl i romobil
Kako jbt
Prije dvije godine ja na biciklu prema Otoci kod bazena, na stazi. Lik vozi van staze i nešto se okreće, gleda iza i piči. Dva metra ispred mene samo skrenu na mene i posred bicikla. Ja salto napravio, sletio na leđa. Neki ljudi na klupi skočiše, šta, kako. Pita on jesi dobro, da zovemo policiju. A sad je još gore, prestao voziti biciklo po gradu.
last mohicans

#111144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

tokio25 wrote: 01/09/2026 09:10
da jesi sigurno bi se sjetio kao kad sjednes u auto i ne ides prema vjecnoj od narodne ili sl

vecina zeli sredjeno stanje i da je sve ko u njemackoj al nemoj sta fali ako vozim kontra stranom sta fali ako imam nelegalnu kucu i sl
i onda dodju ovi opravdavaju to stanje jer sigurno i oni imaju neki segment gdje im odgovara bezvlasce
al najgore je to sto onaj koji krsi zakon misli da je upravu i ima upravo taj stav skloni se ti
ja kad vidim da sam prekrsio i kad sam ukrivu manji sam od makova zrna i izvinjavam se ljudima al ne pojedinci hoce da pokazu da su oni jaci od svih

svi mi prekrsimo zakon al ako si ga vec prekrsio suti bolan nemoj se jos ponositi time kao sto pojedinci ovdje uzdizu svoje "uspjehe"
Puno većih problema u saobraćaju mi imamo od vožnje bicikla kontra smjerom i to samo tamo gdje ima biciklistička. Kako bi kaznio gdje nema iste nikako, ko će tu odrediti smijer?
tokio25

#111145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

last mohicans wrote: 01/09/2026 09:23
tokio25 wrote: 01/09/2026 09:10

Puno većih problema u saobraćaju mi imamo od vožnje bicikla kontra smjerom i to samo tamo gdje ima biciklistička. Kako bi kaznio gdje nema iste nikako, ko će tu odrediti smijer?
imamo naravno al to ne znaci da trebamo da zanemarimo i bicikliste
pa na cesti moras biti u tom slucaju po zakonu
i smjer je odredjen vec

jbt meni je fascinantno kako se neki prekrsaji opravdavaju a kako moze dodik imamo veci problem
ok imamo
ako vec imamo veliki problem u dodiku npr i sl sto se kaznjavaju ucesnici u saobracaju uopste onda kad se treba kazniti prvo dodik ili ko vec
mi generalno volimo bahatluk a svi glume gospodu neku
darius_maximus

#111146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 01/09/2026 07:09

Kakva smrt
Za ovo sto ja pricam eventualno moze biti lom neki a inace ce prije biti modrice i treba da budu da nauci
Kod tebe i onih koji zagovaraju ovakav pristup se jednostavno vidi nedostatak zdravog razuma.

Osoba koja pita "kakva smrt" i da "nece ici da nekog ubije" nakon izjave da bi se namjerno zabio u nekoga ko vozi u suprotnom smjeru može biti samo neko ko ne razumije da čovjek uvijek može nezgodno pasti, ili da se čak i kod pukog uganuća mogu stvoriti trajne posljedice, trombovi, da čovjek zaglavi mjesecima i godinama kod doktora.
Da zapneš na trotoar, ne možeš biti siguran kako ćeš se dočekati i šta će sve biti, kamoli da se neko zabije u tebe i naglo i neočekivano padneš.

Druga opcija je da razumijete, ali vas boli briga, jer biste rizikovali trajne posljedice ili smrt kod nekoga da dokažete da ste u pravu.

Čuj "eventualno neki lom" :lol:
mayab

#111147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

TAKO JE @tokio25 , jer šta kad ti štetu napravi biciklista ili romobilista koji totalno krši prometna pravila , dakle 100% kriv ,
a nije osiguran od odgovornosti prema trećim licima ...ko će ti nadoknaditi štetu , valja se sa kretenom ganjati po privatnim parnicama???
darius_maximus

#111148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 01/09/2026 08:40
pa ne udaras je namjerno nego se zabila u tebe jer vozi tamo gdje ne bi trebala biti
Zbog takvog razmišljanja postoje odredbe zakona koje te sprječavaju da namjerno izazoveš nesreću, iako si je mogao spriječiti ili izbjeći.
Obaveza običnog građanina nije da udari autom bicikliste koji voze ulicom u suprotnom smjeru, da na autoputu vozi lijevom trakom po ograničenju da drugi ne bi mogli voziti brže, itd.
Činjenica da ne razumiješ zašto bi te neko tražio ako si namjerno nekoga povrijedio, iako si to mogao izbjeći, je zastrašujuća. :D
tokio25

#111149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 01/09/2026 09:30
tokio25 wrote: 01/09/2026 07:09

Kakva smrt
Kod tebe i onih koji zagovaraju ovakav pristup se jednostavno vidi nedostatak zdravog razuma.

Osoba koja pita "kakva smrt" i da "nece ici da nekog ubije" nakon izjave da bi se namjerno zabio u nekoga ko vozi u suprotnom smjeru može biti samo neko ko ne razumije da čovjek uvijek može nezgodno pasti, ili da se čak i kod pukog uganuća mogu stvoriti trajne posljedice, trombovi, da čovjek zaglavi mjesecima i godinama kod doktora.
Da zapneš na trotoar, ne možeš biti siguran kako ćeš se dočekati i šta će sve biti, kamoli da se neko zabije u tebe i naglo i neočekivano padneš.

Druga opcija je da razumijete, ali vas boli briga, jer biste rizikovali trajne posljedice ili smrt kod nekoga da dokažete da ste u pravu.

Čuj "eventualno neki lom" :lol:
O padu treba da on razmislja
Boli me neka stvar kako ce on pasti
Ja nisam isao da ga ubijem isao sam ispravnim putem ne krseci zakon
Vidis kako se opravdava bahacenje
Ako naleti i pogine ista je stvar
Ti ni kriv ni duzan ides u pritvor jer kreten nije postovao zakon
Ti i takvi koji opravdavate imate problem jer ne zelite da se zamjerate strah vas ili sta vec
Nikakav problem al nemojte opravdavati kao sto onaj brani motoriste
tokio25

#111150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 01/09/2026 09:36
tokio25 wrote: 01/09/2026 08:40

Zbog takvog razmišljanja postoje odredbe zakona koje te sprječavaju da namjerno izazoveš nesreću, iako si je mogao spriječiti ili izbjeći.
Obaveza običnog građanina nije da udari autom bicikliste koji voze ulicom u suprotnom smjeru, da na autoputu vozi lijevom trakom po ograničenju da drugi ne bi mogli voziti brže, itd.
Činjenica da ne razumiješ zašto bi te neko tražio ako si namjerno nekoga povrijedio, iako si to mogao izbjeći, je zastrašujuća. :D
Otkud sad auto i biciklista?
Ko je uopste pricao o tome
Jbt stvarno namecete nesto sto nije ni receno samo da bi opravdali svoju pricu
Govorili smo o romobilu i biciklu i sudaru ta 2 vozila
Ajde jos pomeni kamion i romobilistu da zaokruzimo pricu
Treba sve nauciti pameti na ovaj nacin jer izgleda ne znaju drugacije a vlast ocito nece da to sredjuje

Naravno da ne razumijem kad ubacujes nesto sto uopste nisam ni pomenuo i ponavljam ubacujes jer tebi odgovara u diskusiji a koja nema nikakve veze sa ovim sto pricam
Post Reply