Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

canvra888

#64901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

ultima_palabra wrote: 31/08/2026 05:01 Ti bi da MUP FBiH ide hapsiti po RS, izvrsavajuci nalog drzavnog suda? Osim sto je besmislica i krivicno djelo, to je uvod u rat, opravdanje Srbiji da predje Drinu sa svojim policijskim snagama, "sa ciljem zastite Daytona"...
Čekaj, nisu li pripadnici MUP-a RS nenajavljeno obavljali aktivnosti u SBK ranije ovaj mjesec, primjera radi?

Uostalom, nije li sam Ramo ranije nekad izjavio da "FUP i on može hapsiti sve, na cijeloj teritoriji BiH"?

A da se ne vežemo samo za FBiH, nije li se Dodik pokazao superiornijim od SIPE i granične policije, kada je, respektivno, MUP RS hladno zabranio SIPI da ga uhapse u Istočnom Sarajevu i kada je Dodik, za kojim je bio raspisan nalog za privođenje, najnormalnije prelazio granicu? Šta je ovo sve nego urinisanje po državi i čak možda i postavljanje urneka za potencijalnog možda nekad nekog novog Dodika, u tome dokle daleko može ići u šprdnji sa ovom državom koja se zapravo sastoji od dvije državice.
Taj pristup prema Dodiku je bila taktika Murphyja na koju je Trojka pristala... dati mu sansu da pokaze da li je konstruktivan sa novim igracima koji su drugaciji od prethodnih. Kasnije se preslo na druge metode, nazalost vlast u Americi se promijenila i dobar dio plana je pao u vodu. Opet, da je neko prije 4 godine rekao da ce Dodik biti osudjen i smijenjen sa funkcije i da ce podviti rep i prihvatiti to, svi bismo mi ovdje rekli da je budala...
Svo ovo objašnjavanje ne mijenja činjenicu da su pokušali obmanuti javnost da je u pitanju neki novi Dodik preko noći, a lik prethodno skoro deceniju i po bio vjerovatno najveći destabilizirajući faktor u državi. Što je još tužnije, prozivali svoje prethodnike zbog koaliranja sa njim, a onda ide obrat u priči.
doktor78

#64902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Point. wrote: 31/08/2026 06:37 Onaj srbijanski influenser što je tetovirao Dražu ekspresno dobi izgon iz Hr a u sred Sarajeva stuha Lidija veliča Sratka i nikom ništa. Još će se njoj izvinjavati.
Mene čudi da je ikome palo na pamet da je angažuje ovdje znajući njen background. Pa , pobogu, žena je bila poslanik Šešeljeve SRS u Skupštini Srbije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 31/08/2026 08:12
Point. wrote: 31/08/2026 06:37 Onaj srbijanski influenser što je tetovirao Dražu ekspresno dobi izgon iz Hr a u sred Sarajeva stuha Lidija veliča Sratka i nikom ništa. Još će se njoj izvinjavfati.
Mene čudi da je ikome palo na pamet da je angažuje ovdje znajući njen background. Pa , pobogu, žena je bila poslanik Šešeljeve SRS u Skupštini Srbije.
Scenarista napisao treba nam MILF, balkanska Stiflerova mama, a Branki Sovrlic bilo malo para ponudjeno :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

canvra888 wrote: 31/08/2026 03:02
Chmoljo wrote: 31/08/2026 01:51
canvra888 wrote: 31/08/2026 00:33 Ne znam od čeka me hvata veća zgađenost, od hipoteze ta trojka nastavi biti na vlasti pored svih raskola koji se desiše u protekle skoro 4 godine ili SDA sa Bakirom sa onom spikom oko "građanskog rata"...
kakvi raskoli?
vještački val inflacije izazvan nepromišljenim povećanjem minimalca
jebote :shock: kakav narod...
dr_Evil

#64905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Muftija te fetvom tuži, muftija ti fetvom sudi
HNK Mostar istaknuo je da fetva nije izdana za harem u Starom gradu za koji navode da nije ekshumiran te da su ondje 2004. godine bageri lomili kosti, nišane utovarivali na kamione i odvozili na smetlište.
https://bljesak.info/vijesti/bih/muftij ... udi/575458
Kad nema odgovora o legalnosti gradnje, tu je Šerijat, fetva...
Kako izgraditi kazalište i izbjeći dosadna pitanja o dozvolama?
https://mostarski.ba/kako-izgraditi-kaz ... dozvolama/
neon-x

#64906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 01:46
neon-x wrote: 31/08/2026 00:11
geoxx wrote: 30/08/2026 23:59 Nije zaustavio Obama nego Haris Silajdzic.
Steta jest sto nije potpisan aprilski jer se nije znalo da ce doci poslije neznalica vanjske politike. Da nije promijenjen americki kurs ne bi nepotpisivanje aprilskog bilo samo po sebi sudbonosno.
znači amerikanci krivi, a ne Hare koji je htio dobijati izbore dok oni izigravaju budale i guraju državu prema naprijed.

majstor. trebala mu je Selma ranije popušiti da se prije makne iz politike i odjebe u tursku.
Hare je jedan u nizu promasaja bosnjacke politike koja je umislila bila da je bitna u bilo kakvim okvirima. Ratna zrtva i poratna nenaplata iste su vjecno za vijeke vijekova zacementirale prefiks "glupi" Bos(njak)anac.

Neiskoristiti blagonaklonost "krscanskog" svijeta nakon rata u unilateralnom svijetu koji je cekao bilo kakvu inicijativu da bi ti mogao pomoci napraviti drzavu. Sta su nasi majmuni radili umjesto toga je ispricana prica i ne mogu ni ponavljati bez da mi skoci pritisak.

Medjutim ja govorim da je Obama taj famozni pocetak kraja za nas kojeg niko ne spominje, a ispostavilo se i za Ameriku i cijeli svijet. Bus, kakav god je bio je nastupao u predvidivom neokonzervativnom maniru. Znalo se ko je bos a ko hadzija. Imao je promasaj sa Irakom, ali pravi haos u svijetu je nastao tek dolaskom Obame. Umisljeni Obama je izmisljao toplu vodu i bavio se svojim imidzem, dok su po svijetu misevi kola vodili. Nazalost to je i nas zakacilo u najgorem mogucem momentu. Zato kazem ne dao Bog vise kakvog novog Obamu.
dr_Evil

#64907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vau :S
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

canvra888 wrote: 31/08/2026 07:38
ultima_palabra wrote: 31/08/2026 05:01 Ti bi da MUP FBiH ide hapsiti po RS, izvrsavajuci nalog drzavnog suda? Osim sto je besmislica i krivicno djelo, to je uvod u rat, opravdanje Srbiji da predje Drinu sa svojim policijskim snagama, "sa ciljem zastite Daytona"...
Čekaj, nisu li pripadnici MUP-a RS nenajavljeno obavljali aktivnosti u SBK ranije ovaj mjesec, primjera radi?

Uostalom, nije li sam Ramo ranije nekad izjavio da "FUP i on može hapsiti sve, na cijeloj teritoriji BiH"?

A da se ne vežemo samo za FBiH, nije li se Dodik pokazao superiornijim od SIPE i granične policije, kada je, respektivno, MUP RS hladno zabranio SIPI da ga uhapse u Istočnom Sarajevu i kada je Dodik, za kojim je bio raspisan nalog za privođenje, najnormalnije prelazio granicu? Šta je ovo sve nego urinisanje po državi i čak možda i postavljanje urneka za potencijalnog možda nekad nekog novog Dodika, u tome dokle daleko može ići u šprdnji sa ovom državom koja se zapravo sastoji od dvije državice.
Taj pristup prema Dodiku je bila taktika Murphyja na koju je Trojka pristala... dati mu sansu da pokaze da li je konstruktivan sa novim igracima koji su drugaciji od prethodnih. Kasnije se preslo na druge metode, nazalost vlast u Americi se promijenila i dobar dio plana je pao u vodu. Opet, da je neko prije 4 godine rekao da ce Dodik biti osudjen i smijenjen sa funkcije i da ce podviti rep i prihvatiti to, svi bismo mi ovdje rekli da je budala...
Svo ovo objašnjavanje ne mijenja činjenicu da su pokušali obmanuti javnost da je u pitanju neki novi Dodik preko noći, a lik prethodno skoro deceniju i po bio vjerovatno najveći destabilizirajući faktor u državi. Što je još tužnije, prozivali svoje prethodnike zbog koaliranja sa njim, a onda ide obrat u priči.
Jel ti Ramo Isak relevantan ili nije? malo ko će ga braniti, ali dok imamo jednog Ramu Isaka, prije smo imali cijelu vlada RamA Isaka. na čelu sa premijerom. rezultat znamo, iako meni on ne bi robijao zbog respiratora, nego najprije zbog fabrike duhana. tu bezočnu pljačku niko ne spominje, kao ni činjenicu da se bogatio preko namjenske industrije. al, ramo u teretani, pajel. isto je to.

što se tiče dodika, srećom nemamo svi memoriju zlatne ribice da padamo na sdaovske talking points.

a kako je bilo? stranci rekli, budite kooperativni, nova vlast, imaćete vjetar u leđa. i trojka je krenula u priču istu koju je pričao i Čović sve vrijeme: integracije u eu, dogovor, međusobni dijalog. ovo spinovanje o "ubjeđivanju" je samo spinovanje. bilo je ko dobro i krenulo, a onda blokade. a onda ide srbovanje.

pišao se nešić na državu, cerekali se željka i milorad.

a onda strendžeri ispunili svoj dio dogovora. sankcije, tužba. nešić uplakan ko zadnja mindža u vojkovićima. već se ohalalio. nažalost, poslije novembra 2024. svi su u međunarodnoj zajednici počeli kalkulisati jer nisu znali šta na čeka sa promjenom američke administracije. mnogi zaboravljaju, često i namjerno, da dodik nije trebao biti priveden na služenje kazne, nego što je odbijao doći na davanje izjave po sasvim drugom postupku koji nije vezan za ono za šta je osuđen. dvije različite stvari. pa su se stranci vadili na to da bi slanje eufora ili jačih snaga bilo nesrazmjerno i prevelika mogućnost incidenta zbog proceduralnog razloga koji se mogao otkloniti samim njegovim pojavljivanjem pred sudom.

da se Dodik tako samouvjereno pišao po državi i radio baš šta je htio, što su mađarski specijalci morali dolaziti da ga vade ako zagusti? mislim ono, nema države. na kraju je opet došao pred sud. i on, i gicko i višković. i to što niko ne vidi da se on tu popišao po sebi jer je sve vrijeme pričao o nelegitimnosti suda, nepriznavanju, to jebiga ništa. jer eto, nije bilo spektakularne akcije, nije bilo zavrtanja ruku kod privođenja sa specijalcima čaraparima.

trojka je tu odigrala sa onim šta je imala. i polučilo je kakav takav rezultat. dodikova mašinerija je ozbiljno uzdrmana sa unutrašnjim trvenjima, ali protiv trojke u tome svemu je bilo nekoliko jakih faktora koji se vrlo namjerno ignorišu:

- kako već rekoh, promjena američke administracije,
- aktivan rad nekoliko lobija protiv naše države, uključujući dvije suverene države, hrvatsku i srbiju, od kojih je jedna u EU i članica NATOa, sa povelikim iznosom novca na raspolaganju koji ne moraju pravdati ikome. tu je i odvratni kabiri koji je spojio ugodno sa korisnim i on šilji za ove.
- generalno raspoloženje prema islamu i muslimanima koje olakšava ovaj gore posao prema ovoj gore administraciji.
- katastrofalno stanje opozicije u RS

pričati da je sve katastrofa i loše su priče za malu djecu i obične talking points SDA koja želi ogaditi izlazak na izbore svima ostalima, jer svojima nikad ne mogu i neće. oko Dodika je SDA sve vrijeme pomjerala stative - prvo ništa od optužnice, pa kad je potvrđena, neće dolaziti na sud, pa kad je dolazio na sud i kad ga je Sena udarala kurcem po čelu, bilo je ništa od presude, pa kad je presuđen, biće drugostepena oslobađajuća, pa kad ni to nije, e onda se popišao jer je bježao od informativnog razgovora u vezi drugog predmeta pred sudom.

ok. sve super.

najveća tragedija je što je opozicija u RS u totalnom raspadu, jer da su iole jači, hladno bi ukinuli i milorada i njegovu kliku zbog svega ovoga. al bože moj.

uz mnoge propuste, greške i neke glupe poteze, razlika postoji. pitanje je šta je ko očekivao u startu, a drugo je pitanje i što se ovdje jednostavno naviklo kritikovati sve. a tu je naravno i činjenica da su mnogi navikli na SDA. neki iz interesa, neki iz ideoloških razloga, a neki jer im je lakše u životu kada i na televiziji gledaju katastrofu, jer je onda njihova lična puno manja.

tamo gdje je imala kontrolu, trojka je pokazala šta može na primjeru KS. bilo je i tu loših i prosječnih stvari, naravno. ali ko kaže da se ne vidi napredak, prosto laže.

za kraj, ovo je alternativa
SBiH: Čudno je da ovakve poruke o građanskom ratu dolaze od Izetbegovića, dok Bećirović kao i obično šuti
:lol:
dr_Evil

#64909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 10:00
SBiH: Čudno je da ovakve poruke o građanskom ratu dolaze od Izetbegovića, dok Bećirović kao i obično šuti
Denis napisao knjigu:
Teritorijalni ekspanzionizam Srbije prema Bosni i Hercegovini (1804-2020)
I dosli tipovi da ga pitaju sto suti :D
Tvrtko II Kotromanić

#64910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dr_Evil wrote: 31/08/2026 10:06
Denis napisao knjigu:
ihh, ti bi da neko knjige cita
Chmoljo

#64911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 31/08/2026 10:06
Denis napisao knjigu:
ma meni je denis :D

ali smjehotresno je da ovaj lokomaš šumaher dijeli nekome packe, i to iz stranke koja je napravila najveću poslijeratnu štetu u odnosima sa međunarodnom zajednicom, a posebno američkom adminsitracijom.
DonieBrasco

#64912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/veljk ... /260831055

Ovako nastavitti, prijave, otkazi, pa neka idu po RS po hljeb, skolovanje i sve ostalo.

Pun ih je kurac po Sarajevu, FBiH zarađuju i zive bolje od nas bosnjaka a zlo su isto nam misle sto i crknuti.
necko_hz

#64913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by necko_hz »

Ne treba nasjedati na provokacije Lidije Vukićević. Treba ostati hladne glave i dostojanstven. :bih: :mrgreen:
Chmoljo

#64914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

necko_hz wrote: 31/08/2026 11:32 Ne treba nasjedati na provokacije Lidije Vukićević. Treba ostati hladne glave i dostojanstven. :bih: :mrgreen:
ono što stvarno treba jeste da se ne desi da sebe žrtvom ne napravi, ali svakako natjerati produkciju da joj da šut kartu.

jer jebem ja produkciju koja ju je IKAKO angažovala. ta žena uopće nije nikada šupljirala. uvijek i otvoreno bila četnik.
JohnnyS

#64915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

DonieBrasco wrote: 31/08/2026 11:21 https://www.klix.ba/sport/nogomet/veljk ... /260831055

Ovako nastavitti, prijave, otkazi, pa neka idu po RS po hljeb, skolovanje i sve ostalo.

Pun ih je kurac po Sarajevu, FBiH zarađuju i zive bolje od nas bosnjaka a zlo su isto nam misle sto i crknuti.
Ne znam, on je po ovom kažnjen zbog ćaćine objave. To je malo bezze po meni
Haris.ba

#64916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JohnnyS wrote: 31/08/2026 11:39 Ne znam, on je po ovom kažnjen zbog ćaćine objave. To je malo bezze po meni
I meni.

Ali, decko ima mogucnost da se odrekne oca i onda neka ga vrate.
Last edited by Haris.ba on 31/08/2026 11:42, edited 1 time in total.
necko_hz

#64917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by necko_hz »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:34 ono što stvarno treba jeste da se ne desi da sebe žrtvom ne napravi, ali svakako natjerati produkciju da joj da šut kartu.

jer jebem ja produkciju koja ju je IKAKO angažovala. ta žena uopće nije nikada šupljirala. uvijek i otvoreno bila četnik.
Iskreno, mislim da su davno trebala proći vremena kada smo se pitali da li će se ili neće zbog naših postupaka fašisti osjećati ko žrtve.

I dok se ne riješimo, između ostalog, i tog mentaliteta, neće biti ni famozne crvene linije koja bi jednom trebala rezultirati i našom radikalnijom ili recipročnijom reakcijom.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

JohnnyS wrote: 31/08/2026 11:39
DonieBrasco wrote: 31/08/2026 11:21 https://www.klix.ba/sport/nogomet/veljk ... /260831055

pa sta? neka mu caca pazi sta radi i bude svjestan da svojim djelima steti vlastitoj djeci. a i neka djeca nauce da postupci njihovih roditelja imaju posljedice, kako oni ne bi nastavili koracima svojih roditelja.
Chmoljo

#64919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

necko_hz wrote: 31/08/2026 11:41
Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:34 ono što stvarno treba jeste da se ne desi da sebe žrtvom ne napravi, ali svakako natjerati produkciju da joj da šut kartu.

Iskreno, mislim da su davno trebala proći vremena kada smo se pitali da li će se ili neće zbog naših postupaka fašisti osjećati ko žrtve.

I dok se ne riješimo, između ostalog, i tog mentaliteta, neće biti ni famozne crvene linije koja bi jednom trebala rezultirati i našom radikalnijom ili recipročnijom reakcijom.
ja sam to davno prevazišao. samo sila i gard. drugo ne razumiju, a svakako je poršlo previše vremena, a bogami u međuvremenu i tuđe krvi da bi neko drugi imao još uvijek saosjećanja za naše traume.
Chmoljo

#64920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 31/08/2026 11:39

zakonski mu je staratelj. neka prvo bude roditelj, pa onda veliki srbin. da je dečko punoljetan, složio bih se sa tobom.
Danguba

#64921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Dugo cemo placati ceh neodlucnosti institucija da djeluju kada je sve bilo cisto a ne da taksiraju i spasavaju bjegunce od pravde.
Isto tako u montiranom procesu izbora tuzioca i sudije za oslobadjanje bilo kakve odgovornosti bjegunaca

Zaboravlja se da su pripadnici genocidne policije upali u isti ovaj Klix i uzeli sto su zeljeli a nama se prijeti ratom ako dederalna prijedje entitetaku liniju
NediM17

#64922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:34
necko_hz wrote: 31/08/2026 11:32 Ne treba nasjedati na provokacije Lidije Vukićević. Treba ostati hladne glave i dostojanstven. :bih: :mrgreen:
ono što stvarno treba jeste da se ne desi da sebe žrtvom ne napravi, ali svakako natjerati produkciju da joj da šut kartu.

Imas pravo jednom pogadjati ko je i odakle je produkcija.
Last edited by NediM17 on 31/08/2026 11:58, edited 1 time in total.
necko_hz

#64923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by necko_hz »

Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:49 ja sam to davno prevazišao. samo sila i gard. drugo ne razumiju, a svakako je poršlo previše vremena, a bogami u međuvremenu i tuđe krvi da bi neko drugi imao još uvijek saosjećanja za naše traume.
Ja i ti jesmo, individualno, sigurno ima još onih koji jesu, ali naš narod u cjelini nije, a posebno naša kompletna politička svita koja i jes reprezent tog naroda.

Ona 'hladna glava i dostojanstvo' koje spomenuh u prvom komentaru, u suštini je samo kamuflaža za izostanak muda i dostojanstva.
Chmoljo

#64924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

necko_hz wrote: 31/08/2026 11:58
Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:49 ja sam to davno prevazišao. samo sila i gard. drugo ne razumiju, a svakako je poršlo previše vremena, a bogami u međuvremenu i tuđe krvi da bi neko drugi imao još uvijek saosjećanja za naše traume.
Ja i ti jesmo, individualno, sigurno ima još onih koji jesu, ali naš narod u cjelini nije, a posebno naša kompletna politička svita koja i jes reprezent tog naroda.

Ona 'hladna glava i dostojanstvo' koje spomenuh u prvom komentaru, u suštini je samo kamuflaža za izostanak muda i dostojanstva.
doći će i to onda kada ne bude politički isplativo.
Chmoljo

#64925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

NediM17 wrote: 31/08/2026 11:58
Chmoljo wrote: 31/08/2026 11:34

Imas pravo jednom pogadjati ko je i odakle je produkcija.
evo vidio. gdje je Danis da nam kaže jesu li mu kolege glumci odbili raditi sa njom? mislim, pošto je imao neke izjave kako niko ništa ne zna, osim njega i njegove raje.
Post Reply