Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote: ↑29/08/2026 21:53
mene samo gledajuci video sirena izludila, da je ovaj gluh k'o top, valjda nije i corav?
ap, bc... dje god dvije trake van grada, vakih svaki treci kod nas.
Ovaj se izgleda zajebava ni na 1:10 ga nije profurao to se vozi iza kretena pet deset sekundi ako te ne registruje iskljucis sirenu i bjezis desno i vracas se lijevo sa sirenom, realno do 1'10 ga je mogaoproci
mene samo gledajuci video sirena izludila, da je ovaj gluh k'o top, valjda nije i corav?
drug_profi wrote: ↑29/08/2026 22:03
Još su i policijsko auto pretekli ovako...
Onda su i policajci gluhi ili se prav ludi, jer su morali intervenisati. Znači, nekome možda minute znače razliku između života i smrti, ovaj kampuje u lijevoj a policija se pravi gluha i slijepa.
I to je glavni uzrok bahaćenja na cestama: policija kojoj se pred nosom krše propisi bez straha od sankcije.
Kad se pogleda koliko neki prate retrovizore i saobracaj oko sebe, koliko su iskljuceni, ne bi me cudilo ni da stvarno nije registrovao hitnu.
Isto vrijedi i za policiju u službenom i obilježenom vozilu. I jedan i drugi, osim što ne gledaju, i ne slušaju. Ovoga je policija trebala sustići, zaustaviti i makar odvesti na informativni razgovor i usput trajno oduzeti vozačku dozvolu.
Zasto policija dozvoljava sofercinama u kamionima da sviraju kroz grad, jbt ovo je nesnosna buka, hodas cestom pored tebe horda svira kao da sutra ne postoji. Jbt koji je ovo Kandahar
Zato što policiju zaboli kurac rade isto k'o one tete u Bingu - isključivo samo ono što ti se naredi i šuti
Drkaju po telefonima više nego iko u saobraćaju, krše sva moguća pravila, ignorišu poteze koji su za doživotno oduzimanje vozačke... kakva crna policija uozbiljite se
kabal1337 wrote: ↑30/08/2026 09:27
ja da sam hitna, i desnom i zaustavnom bi preteko. Taj se maknut nece
DA je amerika bio bi izguran sa ceste od strane hitne i jos bi kaznu popio
Gledao sam neki video iz usa gdje su vatrogasci sa rotacijom samo "čuhnuli" u stranu lika koji se nesto slicno bahatio. Samo ga maknuli sa ceste u onaj travnati prostor pored ceste i nastavili kao da nista nije bilo. Naprijed ona ogromna karambolka. Mislim da nisu ni farbu ostetili.
Nerad (ili još gore: naopak rad) policije se vidio i jutros. U naselju, na ograničenju 50 vozim 60-65 i trojica me pretiču kao da vozim 20. Prvi se prije toga lijepio na centimetar od gepeka. Naseljeno mjesto, djeca često budu na putu (za životinje je ionako konsenzus foruma i naših ljudi da su samo smetala koja treba gaziti pa da ih i ne spominjem), prvi dan škole. Nigdje policije, a i da ih je bilo ja bih jedini bio kažnjen.
I takvih slučajeva je mnogo, svakodnevno gledam vozače koje uopšte nije briga koliko je ograničenje niti kakvi su uslovi na putu, oni voze po svojim vizijama vožnje sve dok nekoga ne ubiju. Tek onda policija reaguje.
I tu dinamičku vožnju bih nekima nabio gdje sunce ne sija. Neki dan se uključujem kod one pekare u Podlugovima, iz smjera Breze se uključujem ka Sarajevu. Lijevo vidim da se jedan auto namješta da se uključi od pekare ka Visokom, kontam kako je tu zbog znaka sa lijeve strane preglednost slaba pa se uključuje oprezno. Ali, ovaj iz nekog razloga zastarta, srećom auto mu nema snage pa sam se stigao uključiti. Znači, namjerno ide da se sudari kad misli da će on biti u pravu.
Još ljepše: mnogi idu u sudar i kad je jasno da će oni biti krivi, očekuju da se ti skloniš. Onda se ne ko ne skloni (ili ne stigne) i imamo sudar.