BINGO je "institucija" za LIDL, sav taj asortiman roba, koncept i s mrežom trgovina po BiH. Da ima mogućnost da izađe u Evropu ili u države okruženja, bio bi pri vrhu u svim tim zemljama. LIDL će raditi sporadično dobro, možda i kontinuirano srednjeg prometa, ali nikako neće ugroziti BINGO.tokio25 wrote: ↑21/08/2026 12:39 bit ce i lidl za svakodnevnu kupovinu kome je blizu
bingu je prednost sto u svakom kvartu ima prodavnicu manje vise
i zato ce imati prometa vise nego lidl
al ko ide u halilovice npr namjenski moze odabrati i lidl nize malo ako budu cijene manje vise iste kao u bingu ili cak i jeftinije
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
-
HelaS
#4951 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
HelaS
#4952 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Uvijek je moguće da nečeg nestane, ali je meni zanimljivije pravo koje ovdje mnogi uzurpiraju za određivanje pravila drugim ljudima. Hoću reći - šta koga kurac boli kad će ko ići u svoju kupovinu, svojim novcima i za svoje potrebe i namjeneTheRedhead wrote: ↑28/08/2026 14:07 ja ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju hrane u kuci da izdrze taj jedan dan - nedjelju pa da ne moraju nista kupiti, ko da 7 dana ne rade prodavnice, a ne bukvalno dok se odmoris i okupas eto poned i sve otvoreno![]()
-
vanjki
#4953 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Potrosio 200 km neki dan i nisam primjetio da je jeftiniji od ostalih centara. Plus nemaju nikakvu aplikaciju za skupljanje bodova. Tako da sto se mene tice zadnja kupovina u Bingo
-
tokio25
#4954 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Stvarno cudi me da bingo nema neku aplikaciju ili nesto sl
Ipak su oni najveci u bih
Ipak su oni najveci u bih
- Peacean
-
tokio25
#4956 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ma ne mora popust ni beneficije nego aplikacija jednostavna
Ili mozda postoji a ne znam
Znam da ima web shop koji je da kazem jadan
-
TheRedhead
#4957 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Zato sto se možda treba malo osvrnuti oko sebe i vidjeti kako je drugima. Sve prodavacice koje znam su sretne jer imaju nedjelju slobodnu. I mislim da je lijepo podrzati nekoga da i njemu bude dobro, da ne gledamo samo sebe.HelaS wrote: ↑30/08/2026 09:47Uvijek je moguće da nečeg nestane, ali je meni zanimljivije pravo koje ovdje mnogi uzurpiraju za određivanje pravila drugim ljudima. Hoću reći - šta koga kurac boli kad će ko ići u svoju kupovinu, svojim novcima i za svoje potrebe i namjeneTheRedhead wrote: ↑28/08/2026 14:07 ja ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju hrane u kuci da izdrze taj jedan dan - nedjelju pa da ne moraju nista kupiti, ko da 7 dana ne rade prodavnice, a ne bukvalno dok se odmoris i okupas eto poned i sve otvoreno![]()
-
Tabakmalac
#4958 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Boli me qrac kako je mentalnoj sirotinji tj. drugima. 
-
vanjki
#4959 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa onda bi tako Lidl glupo trebao razmisljati.Gazda najbogatiji u Njemačkoj i sta ce mu aplikacija.Pa valjda se trebas boriti da zadrzis kupce
- Peacean
#4960 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
Apoll0
#4961 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ja imam suprotno iskustvo. Sve prodavacice koje znam se zale i ponavljaju ono sto sam vise puta napisao. Imaju vise posla subotom i ponedjeljkom, imali su jedan slobodan dan i sada imaju jedan, samo im je fiksiran. Ne odgovara svakom nedjelja.TheRedhead wrote: ↑30/08/2026 11:25 Sve prodavacice koje znam su sretne jer imaju nedjelju slobodnu. I mislim da je lijepo podrzati nekoga da i njemu bude dobro, da ne gledamo samo sebe.
Kkao da njih podrzimo? Nisu vecina jer ne smiju da se jave. Pitas li te prodavacice je li imaju zakonskih 20 dana godisnjeg ili je to 2x po 7? Da li im broje nedjelje u godisnje?
- TAFKAP
#4962 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kakve veze ima jedno s drugim?
Šta se mora kupiti nedjeljom, što se ne može kupiti subotom?
-
made_in_sarajevo
#4963 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
HelaS wrote: ↑30/08/2026 09:44BINGO je "institucija" za LIDL, sav taj asortiman roba, koncept i s mrežom trgovina po BiH. Da ima mogućnost da izađe u Evropu ili u države okruženja, bio bi pri vrhu u svim tim zemljama. LIDL će raditi sporadično dobro, možda i kontinuirano srednjeg prometa, ali nikako neće ugroziti BINGO.tokio25 wrote: ↑21/08/2026 12:39 bit ce i lidl za svakodnevnu kupovinu kome je blizu
al ko ide u halilovice npr namjenski moze odabrati i lidl nize malo ako budu cijene manje vise iste kao u bingu ili cak i jeftinije
Bingo bi bio obicni granap bilo gdje vani, a npr taj lidl sa srednjim prometom npr milijardu eura godisnje potrosi na IT za svoje potrebe, npr sad mogu se pokupiti i otici iz BiH bez obzira na sve ako procjene da nece imati zaradu ili neku ugrozenost, taj srednji lanac trgovina bez problema uzeo direktore iz dm i uzeo najjaceg covjeka binga za prodaju, a nakon cega je u bingu fina panika bila. Bila je i vijest, a lik u malom.prstu ima.prodaju u cijeloj bih, zna tacno sta ide u sarajevu, sta ide u han pjesku.
To sto vi vidite lidl mala prodavnica je to sto oni hoce tako. Bingo stup itekako osjeti djuric, a da ne osjeti lidl kad se otvori na vise lokacija. Bingo jest veci izborom i lidl uopste ne puca na to, zato imaju kaufland, ali isto tako prestanite podcjenivati lidl kao sta ce oni, a ako im bude kurcu cejf da odu kod dzombica i da im napise cifru da ga isplate. Jednostavno lidl na kojem nivou radi i koje pare godisnje vrti, bingo nece ni za 100 godina. Jebenom bingu je trebao bas taj lidl da uvede nornalne kataloge, da renovira poslovnice, da digne plate radnicima jer je to bas poceo raditi kad je lild otvorio, da uvede pametne kase koje opet ne rade kako treba i crvena jabuka jebena ima bolje pametne kase, da AI preko kamera prati guzve pa otvara i zatvara kase i tako dalje. Sve ono sto taj mali lidl ima godinama, decenijama.
Ne svrsavam ja na lidl, bingo je za nase uslove ogroman, a u svijetu je smijesan. Plodine, konzum, kaufland samo u HR, a gdje im je studenac po svim manjim mjestima koji uzima dosta prostora od konzuma sad, euro spin pa i mali srednji lidl.
Bingo ce osjetiti itekako pad prometa, da ce ga ugroziti zivotno nece logicno, ali isto tako bingo zivotom brani tuzlu. Jedan djuric se otvorio pa je bingo stup vidljivo izgubio dio prometa.
Kad se sve sagleda za nas kupce odlicna stvar. Uzmes katalog lidl, bingo, djuric, napravis krug i trosak goriva ti je smijesan na ustedi koju ces napraviti jer ces to gorivo svakako potrositi i skinut cemo sigurno 100-150KM na hrani. Mi licno sa djuricrm sigurno 50-60KM skinemo kad upratimo sta uzimamo. Jebiga nekome smijesno, nekoms dosta, nekome je puno kad to ustedi. Mene kao kupca zaboli tuki za bingo i domaci brend, gdje su mi barila makaroni jeftiniji (bukvalno bubno iz glave) i hajmo dalje gledati sta je na akcijama. Hvala lildu sto ce seljackoj glavi dzombica, dzambica kako vec malo natjerati da radi kad nije seljak sam htio napredovati.
Inace ko to brani bingu da izadje bilo gdje vani? Pare svakako sve vrte, evo ima priliku u HR jer tamo se konzum mjenja kroz uprave, male prodavnice prodaju studencu pa eto im prilike. Sta neko se boji velikog binga pa im nece dati?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4964 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kakve gluposti pises covjece, kakv đurić koji qratz...cuj ugrozio bingo Stup?!
Hebote covjece, pa bingo u prvom satu kad se otvori obrne vise love od đurića za cijeli dan.
Hebote covjece, pa bingo u prvom satu kad se otvori obrne vise love od đurića za cijeli dan.
-
ReymondReddington
#4965 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa lidl hrvatska imao vecu dobiti od binga u 2025. Bingo je najveci kod nas ali i najranjiviji jer ima ogromne objekte. Lidl ga moze dobro uzdrmati raznim akcijama. Lidl posluje u drugim drzavama i moze ako hoce tu dobiti koristiti kao oruzje da nasteti bingu.HelaS wrote: ↑30/08/2026 09:44BINGO je "institucija" za LIDL, sav taj asortiman roba, koncept i s mrežom trgovina po BiH. Da ima mogućnost da izađe u Evropu ili u države okruženja, bio bi pri vrhu u svim tim zemljama. LIDL će raditi sporadično dobro, možda i kontinuirano srednjeg prometa, ali nikako neće ugroziti BINGO.tokio25 wrote: ↑21/08/2026 12:39 bit ce i lidl za svakodnevnu kupovinu kome je blizu