Sebija All about

neki

#21801 Re: Sebija All about

Post by neki »

esso_sa wrote: 10/07/2026 19:11
Naslovnica wrote: 09/07/2026 18:17
tramvajtrojka wrote: 09/07/2026 17:27

Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice :run:
Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…

Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Prije rata je urađena samo AB konstrukcija CMB-a..trenutno mislim da su ostala neuređena 4 sprata, od 13
Naslovnica

#21802 Re: Sebija All about

Post by Naslovnica »

esso_sa wrote: 10/07/2026 19:11
Naslovnica wrote: 09/07/2026 18:17
tramvajtrojka wrote: 09/07/2026 17:27

Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice :run:
Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…

Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Mene sa Abdominalne onako gologuzog sa kapicom i onim zelenim ogrtačem spodbilo iz sobe na krevet-kolica, pa kroz hodnike u VW transporter (pada vani snijeg), truckaš se nazad, pa meščini na 6 sprat "DIP-a" na "aperaciu" . Gore sale ko Enterprise svemirski brod, vrhunsko sve.
Probudio sam se negdje kada su me prebacivali sa onog kreveta-kolica nazad na moj krevet na Abdominalnoj, sa sve 2 katetera.
Znači direktno iz operacione sale u WV transporter nazad u ovu staru zgradu. Ništa intenzivna i sl.
"Aperacia" trajala 4 sahata.
Sutradan sam već prohodao, vučeš one katetere za sobom, jbjga. Ja sam bio dobar, neki su vukli po tri različite kese.
:lol:
ultima_palabra

#21803 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Bio sam na urologiji 2018. i uslovi su bili onako kako zamisljas zatvor, ali iz 70tih. WC su cucavci od kojih pola ne radi i plave okolo. Sestra ti da polovan zilet da sam sebe na suho obrijes prije operacije :shock: :lol: Plahta koju sam dobio imala crvenu fleku promjera metar. Do operacione sale nema unutrasnjeg koridora nego se mora vani, to me je i probudilo iz anestezije jer je bio januar :mrgreen:

Doktori su svi bili super, ali uslovi u kojima su radili... :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21804 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sebijino zdravstvo.
Ali ona je uvela reda. :run:
SmokingMan

#21805 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

To je bila strateška ušteda na max, 10 ljudi na jedan zavoj.
esso_sa

#21806 Re: Sebija All about

Post by esso_sa »

:lol: :lol: :lol:
Ko zadnji izađe iz ove zemlje, neka ugasi svjetlo....
Sud poništio odluke UNSA-e o oduzimanju titule magistra, Sebiji Izetbegović se mora isplatiti više od 23 hiljade KM
https://www.klix.ba/vijesti/regija/sud- ... /260828040
Tvrtko II Kotromanić

#21807 Re: Sebija All about

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ima i drugostepena polahko
jasko_ba

#21808 Re: Sebija All about

Post by jasko_ba »

Zanimljivo je da se u sudskom obrazloženju navodi kako je odluka UNSA-e donesena nakon "duže medijske kampanje inicirane izvan akademske zajednice", a čiji je cilj bio stvaranje uvjerenja u javnosti da Izetbegović svoj akademski status doktora medicinskih nauka i profesora univerziteta nije stekla na zakonit način.
Ko su ove sudije, sta je ovo vise? :lol:
video

#21809 Re: Sebija All about

Post by video »

Sve pred izbore, stas nevinu je osudili :izet:
vee-jay

#21810 Re: Sebija All about

Post by vee-jay »

nevjerovatno
ne moze Dodik ni 10% u BiH unistiti sto SDA unistava
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21811 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Sto ce ti diploma kad imas sud. Ha ja.
18mn97

#21812 Re: Sebija All about

Post by 18mn97 »

Kako su fino tempirali da objave vijest. Taman kad su svi fokusirani na ono genocidno pasce sto je krepalo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21813 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Treba postovati sudske odluke jer nas to razlikuje i od Dodika ali i od Bakira kojem je sud ispravan kad presudi Dodika ali ne valja kad presudi Novalica.

Rekao bih ocekivana odluka prvostepenog suda kad mu je nalozeno da odluci u meritumu. Prebacen vruc krompir drugostepencima i prst u uho.

Jedva cekam da vidim presudu.
tramvajtrojka

#21814 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

jasko_ba wrote: 28/08/2026 09:37
Zanimljivo je da se u sudskom obrazloženju navodi kako je odluka UNSA-e donesena nakon "duže medijske kampanje inicirane izvan akademske zajednice", a čiji je cilj bio stvaranje uvjerenja u javnosti da Izetbegović svoj akademski status doktora medicinskih nauka i profesora univerziteta nije stekla na zakonit način.
Ko su ove sudije, sta je ovo vise? :lol:
opstinski sud u Sarajevu where amazing happens :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21815 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Neg mene interesuje, kako je sud obrazlozio nedostatak ispita prije nego je odbranila magistarski?

Kada sam pricao da SDA jos uvijek drzi tuzilastvo i sud, ovdje hihihi pihihi.

Sada nije ni bitno, njima je ovo trebalo pred izbore, kantonalni sad mzoe sta hoce i kako hoce. Nema fadila da od njega prave zrtvu i mendelu iako smo uvjeravani bili da samo sto nije izasao, ali zato ima sebija.

:thumbup:
tramvajtrojka

#21816 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 28/08/2026 09:59 Neg mene interesuje, kako je sud obrazlozio nedostatak ispita prije nego je odbranila magistarski?

Sada nije ni bitno, njima je ovo trebalo pred izbore, kantonalni sad mzoe sta hoce i kako hoce. Nema fadila da od njega prave zrtvu i mendelu iako smo uvjeravani bili da samo sto nije izasao, ali zato ima sebija.

I kako se sud ima ista petljati u odluku unsa koja je trajna kategorija tj. nakon oduzimanja nema retroaktivnog vracanja
esso_sa

#21817 Re: Sebija All about

Post by esso_sa »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2026 10:01
Chmoljo wrote: 28/08/2026 09:59 Neg mene interesuje, kako je sud obrazlozio nedostatak ispita prije nego je odbranila magistarski?

I kako se sud ima ista petljati u odluku unsa koja je trajna kategorija tj. nakon oduzimanja nema retroaktivnog vracanja
Nema ni meni logike da se sud petlja u rad i odluke UNSA, ali kod SDA sudija je sve moguće...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21818 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Zato i kazem da jeeeeedva cekam da vidim cjelokupnu presudu.
JohnnyS

#21819 Re: Sebija All about

Post by JohnnyS »

Samo da vam kažem kako su na medicini na postdiplomskim ispiti više formalnost nego neko ogledalo znanja, dakle obrnuto od preddiplomskog. Najveći naglasak se stavlja na izradu magistarskog rada (prije dok je postojalo), a onda i disertacije. Doduše, ne sumnjam kako je za kolegicu netko napisao i jedno i drugo (tako se radi guzonjama), ali to je nemoguće dokazati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21820 Re: Sebija All about

Post by pici »

Ovo sto sdO radi samo sve dublje i dublje diskredituje sud a samim time slabi drzavu i baca sumnju na institucije i pravosudje... bravo sdO, samo sdO. sjebite i ovo malo BiH sto je preostalo i bosnjaka u njojzi... sve za vlastiti dzep.
palermo

#21821 Re: Sebija All about

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 28/08/2026 10:27 Samo da vam kažem kako su na medicini na postdiplomskim ispiti više formalnost nego neko ogledalo znanja, dakle obrnuto od preddiplomskog. Najveći naglasak se stavlja na izradu magistarskog rada (prije dok je postojalo), a onda i disertacije. Doduše, ne sumnjam kako je za kolegicu netko napisao i jedno i drugo (tako se radi guzonjama), ali to je nemoguće dokazati
:D bogati Johnny , pitanje za doktora, kakvo je tvoje.misljenje o ovome.
Imam mnogo prijatelja medju doktorima, imam mnogo I rodbine koja je u medicine, mnogi od.njih su prosli put od obic og doktora medicone pa do doktora.nauka, I ja jos nisam sreo doktor koji zapravo vjeruje u ovo o Sebiji.
Bas kao sto si ti ovdje napisa za.magisyarski I doktorski rad to su jednostavno procedure I put kojim se ide.

To da je netko napisao za nju je vrlo vjerovatno, bas kao i mnogima, ali ova prica oko ispita, oko nepostojanja komisije....jebo te, pa bas kao da je Sebka toliko.mahnita da ne.moze da sredi I pokrije jednu vrlo jednostavnu proceduru.
novi.dan.nova.nafaka

#21822 Re: Sebija All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2026 10:25
Zato i kazem da jeeeeedva cekam da vidim cjelokupnu presudu.
Sve nas interesuje: koliko je ono ocjena falilo?

Btw - propustio sam dio oko toga zašto sud ne bi trebao imati ingerencije nad UNSA.
Drug Saban

#21823 Re: Sebija All about

Post by Drug Saban »

Jos Fadil i da Fikret, Fadil, Sebija i Zaha povedu drzavu u napredak i prosperitet.
JohnnyS

#21824 Re: Sebija All about

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 28/08/2026 10:49
JohnnyS wrote: 28/08/2026 10:27 Samo da vam kažem kako su na medicini na postdiplomskim ispiti više formalnost nego neko ogledalo znanja, dakle obrnuto od preddiplomskog. Najveći naglasak se stavlja na izradu magistarskog rada (prije dok je postojalo), a onda i disertacije. Doduše, ne sumnjam kako je za kolegicu netko napisao i jedno i drugo (tako se radi guzonjama), ali to je nemoguće dokazati
:D bogati Johnny , pitanje za doktora, kakvo je tvoje.misljenje o ovome.
Imam mnogo prijatelja medju doktorima, imam mnogo I rodbine koja je u medicine, mnogi od.njih su prosli put od obic og doktora medicone pa do doktora.nauka, I ja jos nisam sreo doktor koji zapravo vjeruje u ovo o Sebiji.
Bas kao sto si ti ovdje napisa za.magisyarski I doktorski rad to su jednostavno procedure I put kojim se ide.

To da je netko napisao za nju je vrlo vjerovatno, bas kao i mnogima, ali ova prica oko ispita, oko nepostojanja komisije....jebo te, pa bas kao da je Sebka toliko.mahnita da ne.moze da sredi I pokrije jednu vrlo jednostavnu proceduru.
Nisam uopće upućen u detalje slučaja, ali ono što sam čuo mu zvuči nevjerojatno da bi bilo istinito, tipa da ne zna ko joj je bio u komisiji ili da ne zna koja je tema i slično. Doktorica Izetbegović mi se ne doima kao glupa žena, bar ono što sam je viđao po ispitima, pa da padne na nekoj gluposti.

Treba za mnoge stvari uzeti u obzir kako je bio rat, pa se za ispite vjerojatno gledalo kroz prste, odnosno nije se svaki gledao točan datum kad je bio. Isto je bilo nama u koroni. Naknadno su se polagali, ili se slalo mailom, pa datum ovaj, datum onaj.

Ono što znam sigurno jest i to, a to sam govorio i kad je bio taj slučaj aktualan - to što je netko profesor u medicini apsolutno ne znači da je dobar doktor. Docent i profesor su znanstvene, a ne stručne titule. Sad uopće ne ulazim ni u to kakva je ona ginekologica jer pojma nemam, ali za nju i bilo kojeg drugog doktora uopće ništa ne znači jesu li profesori ili nisu.
moimoi

#21825 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

Ne dozivljavam je kao inteligentnu.. samo jakooo ambicioznu i bezobraznu.

Drugi su za nju sve zavrtsavali
Post Reply