Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi

#64726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

JohnnyS wrote: 27/08/2026 16:04 A vala i nema je samo ko nije pito
Evo ja nemam.
JohnnyS

#64727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

drug_profi wrote: 27/08/2026 16:05
Evo ja nemam.
Jesi pitao :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Nekad bilo. Ali ima je pofin broj B komponente.
drug_profi

#64729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

JohnnyS wrote: 27/08/2026 16:07
Evo ja nemam.
Nisam doduše, ali nekog ko je mnogo "čišći" je odbijen jer nema neki papir. Mislim krštenica bješe.
JohnnyS

#64730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

drug_profi wrote: 27/08/2026 16:15

Evo ja nemam.
Nisam doduše, ali nekog ko je mnogo "čišći" je odbijen jer nema neki papir. Mislim krštenica bješe.
Ja znam da su davali ako si imao nekog da se u lovačkoj knjižnici izjasnio kao Hrvat. Malo preuveličavam, ali blizu toga je bilo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

JohnnyS wrote: 27/08/2026 16:17
drug_profi wrote: 27/08/2026 16:15

Ja znam da su davali ako si imao nekog da se u lovačkoj knjižnici izjasnio kao Hrvat. Malo preuveličavam, ali blizu toga je bilo.
ako je tako bilo, budala je ko to nije uradio. pogotovo u tom periodu kada je bh pasos bio u rangu clanske karte lokalne biblioteke
tokio25

#64732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

da samo sto su tu privilegiju imali vise oni u pogranicnim podrucjima u sarajevu nije bas bilo tako
muha_sa

#64733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/50 ... ndant.html

SKANDALOZAN OPRAŠTAJ STAŠE KOŠARCA OD RATNOG ZLOČINCA: "General Mladić bio je, jeste i ostat će moj komandant"
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) izazvao je brojne reakcije porukom nakon smrti pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je u svojoj objavi otvoreno veličao.

Košarac je objavu započeo citatom „Čekam vaskrsenje mrtvih i život budućeg vijeka“, nakon čega se oprostio od bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, pravosnažno osuđenog na doživotni zatvor za genocid i druge ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini.

„Generale, teško je naći prave riječi za oproštaj… Hvala ti za hrabrost, za odlučnost i za snagu koju si ulivao srpskom narodu. General Mladić bio je, jeste i ostat će moj komandant“, naveo je Košarac.

Dodao je da je Mladić za njega bio „mnogo više od vojnika i generala“, opisujući ga kao „patriotu, autoritet i čovjeka čije je prisustvo u najtežim vremenima našem narodu davalo snagu i ohrabrenje“.

Državni ministar u nastavku objave Mladića je opisao kao „simbol jednog vremena, stradanja, otpora i borbe za opstanak“, uz poruku da je srpski narod imao ljude koji su bili spremni „stati ispred svog naroda i ponijeti teret historije“.

„Naša je obaveza da pamtimo“, poručio je Košarac, izrazivši saučešće porodici Ratka Mladića.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#64734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Mi ne možemo u EU jer trenutno imamo gubitničku poziciju stranaka, to jest unutar BiH imamo SNSD, a u Hrvatskoj vlada HDZ.
sumirprimus

#64735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Po reakciji nasih komšija u rs.u na smrt mladica, prva stranka koja predlozi otcjepljenje od rs uz narsvno neke teritorijalne ustupke prema.fbih glassacu za njih.
Dotad apstinencija od pacenicke reakcionarne imt politike.
Point.

#64736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 10:11 Po reakciji nasih komšija u rs.u na smrt mladica, prva stranka koja predlozi otcjepljenje od rs uz narsvno neke teritorijalne ustupke prema.fbih glassacu za njih.
Patriotski nema šta.
pemanapemani

#64737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Mene vise cudi ovoliko cudjenje na ponasanje Srba u manjem entitetu i Srbiji.
Sad je Srbija zvanicno i argumentovano genocidna drzava.

Pacifist sam po prirodi, ali sam definitivno odlucio predati za dozvolu za oruzje.

Dopizdilo vise ovo fasisticko divljanje, od paljenja Dalmacije do sratka.

Primjetio sam da dosta ljudi koji su govorili ne treba generalizirati, nisu svi isti... - sada govore svaka cast pojedincima, ali to je bolesno drustvo.

Nikad vise ljeto 1992.,nikad.
drug_profi

#64738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

To je duboko bolesno društvo još od Balkanskih ratova. Najmanje.
Konstatno pod istim mitovima, hipnozom, alternativnim istinama...

Na momente se pojave pametni ljudi koji ne mogu tu ništa učiniti jer je masa zapravo omađijana mitomanijom koja se njeguje kroz SPC i čuva za sve naredne generacije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#64739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

150 godina svetosavske narodne mitomanije koju je 45 godina komunizma samo potpalilo da ih osim vatikana i švaba mrze još amerika i engleska
DonieBrasco

#64740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sad sam zatrpavati tuzilastva prijavama, pritisak na Milanka Kajganica pa da vidimo.
banjaluka078

#64741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

DonieBrasco wrote: 28/08/2026 11:11 Sad sam zatrpavati tuzilastva prijavama, pritisak na Milanka Kajganica pa da vidimo.
https://banjaluka.net/sdp-podnosi-krivi ... g-mladica/

Neka krenu sa Savom.

https://banjaluka.net/minic-razgovarao- ... u-uspjeli/
sumirprimus

#64742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Point. wrote: 28/08/2026 10:22
sumirprimus wrote: 28/08/2026 10:11 Po reakciji nasih komšija u rs.u na smrt mladica, prva stranka koja predlozi otcjepljenje od rs uz narsvno neke teritorijalne ustupke prema.fbih glassacu za njih.
Patriotski nema šta.
kad vidim kako slave mladica i odaju mu pocast i to na mjestima gdje su vrseni masovni zlocini i u njihovo ime, nema tu zivota za 100 godina, i zato smatram da je najpatriotskiji cin, odvojiti se od takvih i graditi svoju buucnost bez mracnjaka.
valja zivit s takvom mrakom, lako je iz svedske biti patriota.
sutra nesto lagano na izlet u zvornik ili trebinje, il poslom do bl, u lukavicu u jabuku, sta ima nema nista, nema krac i nece ga ni bit nikad vise, ili dok ne dozive katarzu. a taj hickokov film nazalost necemo nikad odgledati.
sumirprimus

#64743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

jedini logican odogovr bi bio bojkot svega iz rsa. pa kom obojci a kom opanci
pa nek srbuju.
dr_Evil

#64744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Mic po mic, projekt razgradnje se uvijek spomene.
sumirprimus

#64745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:22 Mic po mic, projekt razgradnje se uvijek spomene.
ma drug mi smo razgradjeni trajno i nepovratno samo nam niko nije javno obznanio. ti gdje god zakoracis u rs doceka te trobojnica, to je vec druga drzava.
samo mi ne mozemo naprijed. zakoceni smo. ko u ovoj rahat patnji vidi sansu alal mu cufte.
a kamol da ne spomenem on ocega su mnogi vjerovatno svjesni ali sute.
nedo nam bog dragi da se u evropi poslozi situacija kao u usa i rusiji.
a mi ne rijesimo pitanje opstanka ovde.
nikad za nikad nismo gledali unaprijed, i imali neki plan, a da je sprovodiv.
tramvajtrojka

#64746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:14
Point. wrote: 28/08/2026 10:22
Patriotski nema šta.
kad vidim kako slave mladica i odaju mu pocast i to na mjestima gdje su vrseni masovni zlocini i u njihovo ime, nema tu zivota za 100 godina, i zato smatram da je najpatriotskiji cin, odvojiti se od takvih i graditi svoju buucnost bez mracnjaka.
valja zivit s takvom mrakom, lako je iz svedske biti patriota.
sutra nesto lagano na izlet u zvornik ili trebinje, il poslom do bl, u lukavicu u jabuku, sta ima nema nista, nema krac i nece ga ni bit nikad vise, ili dok ne dozive katarzu. a taj hickokov film nazalost necemo nikad odgledati.
mogu samo na traktoru k srbiji bez komada pedalja Bosne jos cemo biti fini pa im dati i klimatozirani traktor prije cemo mi uci sa tenkovima u Beograd nego sto ce oni izaci iz Bosne

I bgt prestani s tim glupostima
sumirprimus

#64747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

ma ja na traktoru ko i 92ge, pusti kraju. tu pricu.
ima te li vi sta konkretno ponudit osim glasne tisine i rahat patnje?to gledamo evo 30 godina. i trpimo.
kako sam i mislio.
dr_Evil

#64748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:29
dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:22 Mic po mic, projekt razgradnje se uvijek spomene.
ma drug mi smo razgradjeni trajno i nepovratno samo nam niko nije javno obznanio. ti gdje god zakoracis u rs doceka te trobojnica, to je vec druga drzava.
samo mi ne mozemo naprijed. zakoceni smo. ko u ovoj rahat patnji vidi sansu alal mu cufte.
Da smo htjeli fildzan, i jos vise od toga, da smo mislili da mozemo opstati u fildzanu potpisali bi ga onda kad je Alija spremio ustav istog. Posto smo valjda svi svjesni dovoljno da ne mozemo prezivjeti u Gazi, a ni Zapadnoj obali svaki oblik fildzana treba biti kvalifikovan kao izdaja, posto zakonski nije moguce onda normativima ponasnja.

Ali s druge strane ti i ne zagovaras fildzan, nego da FrBIH udje u sastav Hrvatske, nazovimo je konfederacijom u startu. Takav oblik tvoje zelje moze u nekom planu osigurati bioloski opstanak, nesto kao Sandzak u sklopu danasnje Srbije. Ali to je mogao i sporazum Zulfikarpasic(Filipovic)/Milosevic, ili i jedno i drugo su sto bi rekao Sheldon - Schrödinger's cat
sumirprimus

#64749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:34
Da smo htjeli fildzan, i jos vise od toga, da smo mislili da mozemo opstati u fildzanu potpisali bi ga onda kad je Alija spremio ustav istog. Posto smo valjda svi svjesni dovoljno da ne mozemo prezivjeti u Gazi, a ni Zapadnoj obali svaki oblik fildzana treba biti kvalifikovan kao izdaja, posto zakonski nije moguce onda normativima ponasnja.

Ali s druge strane ti i ne zagovaras fildzan, nego da FrBIH udje u sastav Hrvatske, nazovimo je konfederacijom u startu. Takav oblik tvoje zelje moze u nekom planu osigurati bioloski opstanak, nesto kao Sandzak u sklopu danasnje Srbije. Ali to je mogao i sporazum Zulfikarpasic(Filipovic)/Milosevic, ili i jedno i drugo su sto bi rekao Sheldon - Schrödinger's cat
hm. pa mi smo i dobili fildzan, gdje je problem?
sto to niko ne zeli vidjeti pored oba oka, i u tom fildzanu dijelimo marka na marku sa hdzom nasa sredstva? :-)
jedino sto ja zagovaram je da se konacno prekine ova ludjacka kosulja zvana dejtonska bosna, hem nismo drzava hem ko sto vidimo nema ni pravde nit napretka.
daj normalnu zaokruzenu drzavu, sekularnu sa tendencijom hitnih eu integracija.
dr_Evil

#64750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/08/2026 14:36
dr_Evil wrote: 28/08/2026 14:34

hm. pa mi smo i dobili fildzan, gdje je problem?
sto to niko ne zeli vidjeti pored oba oka, i u tom fildzanu dijelimo marka na marku sa hdzom nasa sredstva? :-)
jedino sto ja zagovaram je da se konacno prekine ova ludjacka kosulja zvana dejtonska bosna, hem nismo drzava hem ko sto vidimo nema ni pravde nit napretka.
daj normalnu zaokruzenu drzavu, sekularnu sa tendencijom hitnih eu integracija.
Sto bi rekao Bakir fildzan velicine SLovenije, sto bi rekao Dodik daj da legalizujemo ono sto je ukradeno u ovoj utakmici. U sljedecoj utakmici ode i fildzan, a ovaj put nema ni katolika koji ginu da bi Europa makar malo reagovala ili prisilila neku stranu na ustupke.

Sta je tu je, rahat patnja rekao bi Palermo. Ko ne moze nek ide vani, kad mogne nek se vrati. Bilo koja vrsta ustupka po tom pitanju je samo pisanje u gace da se ugrijes.

Od gubitka onih 6 nahija, a ja bih rekao i od Karlovackog mira neko misli stalno da ce teritorijalnim ustupcima zadovoljiti drugu i trecu stranu, a sebi osigurati prosperitet i mir. Gdje smo sad od tih 6 nahija? Gdje smo od Karlovackog mira, imal gdje harem makar u tim krajevima da je ostao?
Post Reply