pa ti nisi shvatio jer si sda pristalicaHelaS wrote: ↑27/08/2026 08:43Ti u Berlinu shvatio Trojku dobrom, ja u Sarajevu nisamE bravo!
i on je bio al evo izgleda progledao i shvatio
pa ti nisi shvatio jer si sda pristalicaHelaS wrote: ↑27/08/2026 08:43Ti u Berlinu shvatio Trojku dobrom, ja u Sarajevu nisamE bravo!
Ne, ne mora, niti ce, jer je bolje da bude bilo ko osim SDA. Vecih zlotvora Sarajevo vidjelo nije.HelaS wrote: ↑27/08/2026 08:38Nevezano za temu o pruzi za Hrasnicu, moram komentirati: Trojka MORA izgubiti opće izbore u Sarajevu, pa i lokalne, jer nije pokazala sposobnost za promjene. Nije dokazala opozicione prigovore prethodnim nosiocima vlasti.PreWiBa wrote: ↑27/08/2026 02:44 Razumijem ako Trojka izgubi generalno
Ali ako izgubi u Sarajevu, naročito u ovim dijelovima koji su najviše profitirali, nema narodu pomoći.
Onda podržavam onaj Kapidžićev prijedlog da se sav tramvajski saobraćaj ukine u gradu, i izmjesti željeznička stanica u Rajlovac.
Glasat ćemo za "upišanog" UkaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 08:52 vala ko u sarajevu glasa za sda za skupstinu ks aferim
Ja ne mislim nužno da je Trojka dobra
glasaj za koga hoces bmkHelaS wrote: ↑27/08/2026 08:54Glasat ćemo za "upišanog" UkaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 08:52 vala ko u sarajevu glasa za sda za skupstinu ks aferim
![]()
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 08:52 vala ko u sarajevu glasa za sda za skupstinu ks aferim
nek onda gleda kako devic&co se bahate
nek onda gleda nekog novog kalema kako "pravi" S krivinu i sl.
da ne govorim o ovim soc. politikama, subvencije za vrtice, porodilje i sl.
vec su neki iz sda govorili kontra toga
Trojka se bolje snalazi u opoziciji. Još da imamo mogućnost prijevremenih izbora, sve bi bilo puno ozbiljnije. A i svakako je Trojka nelogična kombinacija, a i počela je pucati
nije problem sto mislis da nije trojka dobra al si bar prepoznao da rade vise i bolje od trenutne alternative u vidu sda i to je dovoljnoPreWiBa wrote: ↑27/08/2026 08:55Ja ne mislim nužno da je Trojka dobra
Ali mislim da je trenutak takav da ne treba ići na desnu politiku
Znam da ću zvučati lud, ali u evropi su makar malo zaškripala vrata za nove članice, za više integracija u bilo kojem obliku
Ko zna kada će se to opet vratiti
Zajebali smo se 2000-ih kada smo forsirali ukidanje entitete i slično, umjesto da smo se skoncentrisali na EU integracije
Uhvatili bi zadnji voz sa Hrvatskom i sad bi laganini, a ne ovako da se po 2 sata čeka na granicama i daje otisak prstiju kao kriminalac
A sada opet voz staje na stanici, i ne želim da opet odemo po čips i sok umjesto ka ulaznim vratima...
bolje se snalazi u opoziciji jer onda sda moze rahat krasti?
Izgleda i na dobrinji ce se buniti za tramvaj.made_in_sarajevo wrote: ↑27/08/2026 06:42 Pa butmirski bus npr drzi se glavne ulice kroz butmir, pa pola butmira ima hodati 5,10,15min do busa i sta sad. Kolonija isto tako ali to nije problem nikad, ali sto mora do tramvaja 10min hodati, sjesti i jednim prevozom otici do carsije eh to je problem.
Ne treba nama nista davati, graditi, ko nas jebe vise.
Kad krece tramvaj uopste jel ko upratio?
Pa, i to je ok. Ako stanovnici Dobrinje tako misle, nije to lose rjesenje.
Misliš na ovo?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 13:37 zar nije prije par mjeseci bila neka najava trase prema Dobrinji
izmijenjena u odnosu na predratni plan zbog divlje gradnje

mislim da jestPeacean wrote: ↑27/08/2026 13:48Misliš na ovo?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 13:37 zar nije prije par mjeseci bila neka najava trase prema Dobrinji
https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/ka ... /260814065
Sto bi bilo ok? Valjda ima neko u vlasti (pametniji) da misli?
Pa trojka gura ovu novu trasu, a ne Efendic.Forumerrer wrote: ↑27/08/2026 13:54 Cesta 2+2 napravljena prije 40 godina i sad treba uzeti po jednu traku da se zgura tramvaj kojem tu nije mjesto.
Tramvaj prema Dobrinja DA, ali po originalnoj trasi koja ne odgovara saboteru Efendicu.
Sto da ne, komercijala, trola, nedzarici dobrinja bus koriste tu cestu. Odmah mozes iskljuciti ovaj zadnji bus kad bude tramvaj.Forumerrer wrote: ↑27/08/2026 13:54 Cesta 2+2 napravljena prije 40 godina i sad treba uzeti po jednu traku da se zgura tramvaj kojem tu nije mjesto.
Tramvaj prema Dobrinja DA, ali po originalnoj trasi koja ne odgovara saboteru Efendicu.
Nadam se da ce tramvaj prema Dobrinji izgurati (izgraditi) u narednom mandatuPeacean wrote: ↑27/08/2026 13:48Misliš na ovo?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/08/2026 13:37 zar nije prije par mjeseci bila neka najava trase prema Dobrinji
https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/ka ... /260814065
Budala kod nas nažalost ne nedostajevan Basten wrote: ↑27/08/2026 20:26 Trolejbus i komercijala su trenutno karina riješenje. Trolejbus bez full južne neće nikad biti brzo i pouzdano sredstvo za doći u grad, a nje neće biti zadugo ako ikad.
Komercijala kao najskuplja pojedinačna linija A zone davno je izgubila svoju svrhu. Truckanje u koloni na glavnoj, uz kupovinu karata kod vozača što se zna razvuči minutama na svakoj stanici rezultira da često zna biti sporija i od trolejbusa.
Samo budala može biti protiv tramvaja. Nažalost, Efendić se svakako najbolje osjeća kao munje opština razvijena kao rodno selo. Što je najgore, vuče sa sobom sve više svijeta koje bi trebalo biti kao urbano a ustvari ne vidi dalje od svog nosa