Politicko desavanje u RS vol 1

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8701 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by PreWiBa »

Billy The Pljuc wrote: 26/08/2026 23:21
PreWiBa wrote: 26/08/2026 18:29
Billy The Pljuc wrote: 26/08/2026 10:56 Ma uzalud se nadati jer on bukvalno sve kontroliše a Hopoziciji je glavno oružje kako je neštA negdje izdao RS, srpstvo itd.itd. Taman jedan glas imao razlike on će opet ostati stvarni gospodar. Hipotetički i da izgube jope se ništa ne mijenja po pitanju njihove politike a i moći, unaprijed se zna da on zadržava uticaj a kurs uopšteno je davno određen. Al' et', sportski je nadati se mada se u suštini apsolutno ništa promijeniti neće.
Možemo prestati sa tom satanizacijom opozicije?
Naravno da su velikosrbi, ali se opet drugačije ponašaju.

Zadnji period kada smo napravili pomak je bio 2014-18, a baš tada je bila opozicija na nivou BiH na vlasti.
Ma opušteno druže, niko njih ne satanizuje, ponašanje im je tamam za to gdje i jesu a što se prošlosti tiče, bilo pa prošlo. Volio bih ja imati i zeru više optimizma u pogledu na njih sve al' jbga nemam.
Vidi, mi i ne znamo kakvi bi bili

Mi moramo jednom imati na umu da je Dodik 20 GODINA na vlasti. Rođena su djeca koja možda danas imaju djecu koja ne znaju nizašta drugu u RS-u nego za Dodika.

Mi bukvalno ne znamo kako bi izgledalo bilo šta od srpske strane što nije Dodik ili SNSD, makar ne u modernom vremenu. Pogađamo, ali ne znamo.
vatrogasac

#8702 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by vatrogasac »

PreWiBa wrote: 26/08/2026 23:26 Rođena su djeca koja možda danas imaju djecu koja ne znaju nizašta drugu u RS-u nego za Dodika.
Ima ih...

Billy The Pljuc

#8703 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Billy The Pljuc »

PreWiBa wrote: 26/08/2026 23:26

Mi moramo jednom imati na umu da je Dodik 20 GODINA na vlasti. Rođena su djeca koja možda danas imaju djecu koja ne znaju nizašta drugu u RS-u nego za Dodika.

Mi bukvalno ne znamo kako bi izgledalo bilo šta od srpske strane što nije Dodik ili SNSD, makar ne u modernom vremenu. Pogađamo, ali ne znamo.
Pa vidi, možda ti ne znaš al' meni je to uglavnom sve jasno:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cim ... 28013.aspx

Helem, postah isto i na temi o Srbiji.

Ništa me ne može razuvjeriti da su svi oni na istom fonu i da će belaj kad-tad ponovo pokrenuti a sve do tada nam je patnja s njima u, kako to oni vole isticati, tzv. zajednici.
geoxx

#8704 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by geoxx »

Mozda su retoricki isti, ali fakticki razlika je ogromna. Nije dovoljno srbovati da bi imao kontakte sa pola svijeta i ovakvu lokalnu moc.

Ko god pise isti su ili nema pojma ili ono hoce ispasti pametan, necete mene zajebati, vidim ja sve hehe
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8705 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by PreWiBa »

Billy The Pljuc wrote: 27/08/2026 07:22
PreWiBa wrote: 26/08/2026 23:26

Pa vidi, možda ti ne znaš al' meni je to uglavnom sve jasno:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cim ... 28013.aspx

Helem, postah isto i na temi o Srbiji.

Ništa me ne može razuvjeriti da su svi oni na istom fonu i da će belaj kad-tad ponovo pokrenuti a sve do tada nam je patnja s njima u, kako to oni vole isticati, tzv. zajednici.
Srbija je gotova, postali su Sjeverna Koreja ovog kontinenta koja pritom još nas nosi ka dnu.

EU ih je napokon skinula sa finansiranja, Vučko je poklopio sve nezavisne medije
Ako ga kojim čudom ne skinu sad krajem godine - a pitanje je i da li će ti izbori biti fer - Srbija je gotova.
banjaluka078

#8706 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

https://www.nezavisne.com/nauka-tehnolo ... 212/979674
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas, saznaje Tango Six, donatorski predalo Republici Srpskoj tri helikoptera Agusta-Bel AB-212 i jedan Bel 206 Jet Ranger.

Prema riječima Nenada Nedića, pukovnika policije i komandanta Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, riječ je o donaciji, a ne o prodaji.

Nedić je za Tango Six naveo da je donacija zasnovana na prošlogodišnjem zaključku Vlade Srbije, čiji tačan datum i broj nisu navedeni.

Uprava za vazduhoplovstvo MUP-a Republike Srpske uskoro treba da preuzme sve četiri letjelice, koje se trenutno nalaze u bazi Helikopterske jedinice na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ova uprava nastala je u aprilu 2025. godine spajanjem dotadašnjeg Helikopterskog servisa Republike Srpske i Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srpske, radi efikasnijeg djelovanja jedinstvene vazduhoplovne službe.
Mr.Sojic

#8707 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

Super :thumbup: , a manji entitet ima toliko para da moraju uzeti kredit da zamijene ventil kad guma "isPUhuje" :lol:
DonieBrasco

#8708 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/minic-t ... /260827083

Ako sam razumio policija radi akciju protiv kriminala sto im jeste posao, i zateknu ambasadora u drustvu kriminalaca i akcija se prekida jer sve je OK nema potreba dalje raditi ?
Billy The Pljuc

#8709 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Billy The Pljuc »

banjaluka078 wrote: 27/08/2026 10:50 https://www.nezavisne.com/nauka-tehnolo ... 212/979674
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas, saznaje Tango Six, donatorski predalo Republici Srpskoj tri helikoptera Agusta-Bel AB-212 i jedan Bel 206 Jet Ranger.

Prema riječima Nenada Nedića, pukovnika policije i komandanta Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, riječ je o donaciji, a ne o prodaji.

Nedić je za Tango Six naveo da je donacija zasnovana na prošlogodišnjem zaključku Vlade Srbije, čiji tačan datum i broj nisu navedeni.

Uprava za vazduhoplovstvo MUP-a Republike Srpske uskoro treba da preuzme sve četiri letjelice, koje se trenutno nalaze u bazi Helikopterske jedinice na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ova uprava nastala je u aprilu 2025. godine spajanjem dotadašnjeg Helikopterskog servisa Republike Srpske i Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srpske, radi efikasnijeg djelovanja jedinstvene vazduhoplovne službe.
Ma da, samo što nije "legli su", helem dugo sam vremena mislio da od nekih novih ratova na ovim prostorima više nema ni govora ali kako stvari stoje to mi je bila greška. Evo i kljiks prenosi:

https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /260827056
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#8710 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

Ovo da se održava i popravlja, jeftinije dodje da su nove kupili :D
moimoi

#8711 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by moimoi »

Moce mile jedan parkirati i svoju bascu da se djeca imaju na cemu igrati
DonieBrasco

#8712 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

:lol:
muha_sa

#8713 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Ovo maleno kopile treba pod hitno precesuirat i zabranit mu politicko djelovanje---al :-) nema ko :(

https://www.klix.ba/vijesti/bih/drasko- ... /260827158

Osuđenik za genocid i druge ratne zločine Ratko Mladić je danas preminuo u pritvorskoj jedinici u Hagu, a svoju reakciju objavio je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.
Kao što se moglo i očekivati, Stanivuković je u svojoj poruci veličao Mladića.

"Izražavam najdublje saučešće porodici generala Ratka Mladića povodom njegove smrti, ali i svim ljudima koji su ga doživljavali kao simbol jednog vremena i jedne borbe. Za srpski narod, Ratko Mladić ostaje čovjek čije je ime duboko upisano u našu historiju. Čovjek koji je, kako ga mnogi pamte, najteže trenutke svog naroda nosio na svojim plećima, koji je za svoj narod podnosio žrtvu i čije će djelo i ime nastaviti da žive", napisao je Stanivuković.

Rekao je i da će "historiju pisati vrijeme" i da će joj "suditi različite osobe i politike", ali da će "narodi pamtiti one za koje vjeruje da su se borili za njega".

"Neka njegovoj porodici u ovim teškim trenucima Bog podari snagu, a generalu vječni mir i hvala", dodao je gradonačelnik Banje Luke.

Naravno, u njegovoj poruci nije bilo reference na pravosnažne presude protiv Mladića, a veličanje osuđenika za ratne zločine je, podsjetimo, i krivično djelo u Bosni i Hercegovini.

Haški tribunal i Međunarodni rezidualni mehanizam pravosnažno su osudili Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici, višegodišnjeg terorisanja i granatiranja građana Sarajeva, progona, istrebljenja te uzimanja pripadnika UN-a za taoce.
Post Reply