Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

kakaljin

#29676 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

chakany wrote: 21/08/2026 22:59 Ovi naši stali sa uvođenjem TV kanala. Ako nemaju ideja šta uvrstiti u ponudu, onda bar mogu prebaciti neke TV kanale iz SD u HD format.
Pisao sam to nekoliko puta. Daleko se prije uvrštavalo TV kanala u ponudu, nego što je to danas.
Znalo se svaki mjesec nešto novo ubaciti.
Ovog puta posljednja promjena se desila u aprilu sa ARENASPORT kanalima. Poslije toga jedna velika nula.
Ma odavno su trebali uraditi ako postoje kanali u HD da ih i telemach pusta u HD, ne razumijem sto telemach degradira sliku na pojedinim kanalima kad moze biti extra slika
kakaljin

#29677 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Passat_B6 wrote: 21/08/2026 23:56
chakany wrote: 21/08/2026 22:59 Ovi naši stali sa uvođenjem TV kanala. Ako nemaju ideja šta uvrstiti u ponudu, onda bar mogu prebaciti neke TV kanale iz SD u HD format.
Pisao sam to nekoliko puta. Daleko se prije uvrštavalo TV kanala u ponudu, nego što je to danas.
Ovog puta posljednja promjena se desila u aprilu sa ARENASPORT kanalima. Poslije toga jedna velika nula.
Mislim da oni nemaju puno prostora za mijenjanje reozlucija kanala. Oni bi vjerovatno htjeli ali kazem ti, moraju ukinuti neke nebitne kanale, osloboditi jos prostora i mogu se onda zezat s HD kanalima.
Sve mogu odmah odraditi da oslobode prostor, ukinu sve analogne kanale i dobiju dosta prostora i za internet i za kanale u HD-u.
dembele

#29678 Re: Telemach BH

Post by dembele »

Sad je trend da se očuva i ovo što ima, uglavnom se bar kad je riječ o TV kanalima više izbacuje nego što se dodaje u ponudu.
Haris033

#29679 Re: Telemach BH

Post by Haris033 »

Telemach :thumbup:
el_bake007

#29680 Re: Telemach BH

Post by el_bake007 »

Koja je samo Telemach idiotska firma, zadovoljan sam opcenito kvalitetom usluge i rijetko kada sam imao problem do sada. Otac koristi Eon smart box za gledanje televizije, box upao u bootloop, nije pomogao ni factory reset iz recovery modea. Nazovem, ponudim da donesem taj box u poslovnicu i da mi daju novi, ustedim vrijeme i sebi i njima i rijesim problem za 20 minuta.

Ne, ne i ne , ne moze tako, nek ceka da serviseri dodju i zamjene. Katastrofa.
Passat_B6

#29681 Re: Telemach BH

Post by Passat_B6 »

el_bake007 wrote: 25/08/2026 13:48 Koja je samo Telemach idiotska firma, zadovoljan sam opcenito kvalitetom usluge i rijetko kada sam imao problem do sada. Otac koristi Eon smart box za gledanje televizije, box upao u bootloop, nije pomogao ni factory reset iz recovery modea. Nazovem, ponudim da donesem taj box u poslovnicu i da mi daju novi, ustedim vrijeme i sebi i njima i rijesim problem za 20 minuta.

Ne zele da se ti mucis :lol: :lol: :lol: :lol:
dennxster

#29682 Re: Telemach BH

Post by dennxster »

kakaljin wrote: 24/08/2026 14:31
Mislim da oni nemaju puno prostora za mijenjanje reozlucija kanala. Oni bi vjerovatno htjeli ali kazem ti, moraju ukinuti neke nebitne kanale, osloboditi jos prostora i mogu se onda zezat s HD kanalima.
Sve mogu odmah odraditi da oslobode prostor, ukinu sve analogne kanale i dobiju dosta prostora i za internet i za kanale u HD-u.
Nije ni meni jasno zašto se zadržava veliki broj kanala koji apsolutno nemaju nikakvu gledanost. Koja je svrha, opravdanost držanja istih?!
Provesti istraživanje i anketu o ukidanju i dodavanju novih tv kanala, moj prijedlog, pa da vidimo na čemu smo...jer ne gledam ja isti program kao moji roditelji, djedovi i nane itd.
Passat_B6

#29683 Re: Telemach BH

Post by Passat_B6 »

dennxster wrote: 25/08/2026 13:53
kakaljin wrote: 24/08/2026 14:31

Nije ni meni jasno zašto se zadržava veliki broj kanala koji apsolutno nemaju nikakvu gledanost. Koja je svrha, opravdanost držanja istih?!
Provesti istraživanje i anketu o ukidanju i dodavanju novih tv kanala, moj prijedlog, pa da vidimo na čemu smo...jer ne gledam ja isti program kao moji roditelji, djedovi i nane itd.
Oni mogu ali ocigledno nece, sem Arena Sport kanala, gotovo da nisu nista uveli. Mislim da oni imaju problema sa prostorom, morali bi nesto zrtvovati da bi nesto dodali :zoka:
drug_profi

#29684 Re: Telemach BH

Post by drug_profi »

Siguran sam da se sasvim lijepo može dobiti informacija sa servera ko šta i koliko gleda.
semsasuljakovic

#29685 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

el_bake007 wrote: 25/08/2026 13:48 Koja je samo Telemach idiotska firma, zadovoljan sam opcenito kvalitetom usluge i rijetko kada sam imao problem do sada. Otac koristi Eon smart box za gledanje televizije, box upao u bootloop, nije pomogao ni factory reset iz recovery modea. Nazovem, ponudim da donesem taj box u poslovnicu i da mi daju novi, ustedim vrijeme i sebi i njima i rijesim problem za 20 minuta.

Pa imaju ljudi iskustva s hoštaplerima, koji bi da mijenjaju opremu samo zato što im je kurcu ćejf. Ovako, neka se prvo ustanovi da oprema ne radi i da je nepopravljiva, pa ćeš dobiti novu.
el_bake007

#29686 Re: Telemach BH

Post by el_bake007 »

semsasuljakovic wrote: 25/08/2026 14:12

Pa imaju ljudi iskustva s hoštaplerima, koji bi da mijenjaju opremu samo zato što im je kurcu ćejf. Ovako, neka se prvo ustanovi da oprema ne radi i da je nepopravljiva, pa ćeš dobiti novu.

Ma da, vec 15 godina korisnik koristi njihove usluge, bas mu je na 25.8.2026 palo na pamet zajebati ih za Android box koji kosta 50ak maraka… To da je oprema nepopravljiva mogu dokazati za 2 minute na licu mjesta, sigurno tehnicar nece flashovati firmware nego ce izvaditi novi box kada vidi da je ovaj u loopu, prikopcati ga i picit dalje.

Meni je ovo totalno van okvira “common sensea” , a nista mi vise ne digne pritisak.
Telemach

#29687 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

el_bake007 wrote: 25/08/2026 14:22
semsasuljakovic wrote: 25/08/2026 14:12

Ma da, vec 15 godina korisnik koristi njihove usluge, bas mu je na 25.8.2026 palo na pamet zajebati ih za Android box koji kosta 50ak maraka… To da je oprema nepopravljiva mogu dokazati za 2 minute na licu mjesta, sigurno tehnicar nece flashovati firmware nego ce izvaditi novi box kada vidi da je ovaj u loopu, prikopcati ga i picit dalje.

Meni je ovo totalno van okvira “common sensea” , a nista mi vise ne digne pritisak.
Zdravo @el_bake007,
Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke i kontakt broj. Naše kolege će Vas prioritetno kontaktirati za dalje provjere i više informacija. Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo Vam na raspolaganju.
Mraka

#29688 Re: Telemach BH

Post by Mraka »

A raje što se žali :lol: Slabo gledam TV ali što se tiče interneta nema boljeg od Telemacha odgovorno tvrdim. evo već 3.5 godine kako radim većinom remote nikad me nije izdao, jedini ako nestane struje to je već viša sila :mrgreen:

Imam i drugi provider od rođaka malte ne u istoj kući , isto plaćamo i ne može se mjeriti sa Telemachom ali npr ima bolji router veći mu je domet. U firmi također Telemach .

EON Light sam i top je paket, cijena vrh i ne treba više barem za sada :bih:
Haris033

#29689 Re: Telemach BH

Post by Haris033 »

Potpisujem!
Rijetko sam imao problema s Telemachom, a i kad jesam, podrška im ekspresno rješava stvar. Korisnik sam još od Eloba, imam ih na vikendici, roditelji u stanu, a i na poslu su nam glavni provajder. L2 VPN im fercera besprijekorno, kao i net na 6 udaljenih lokacija što nam je potreba za firmu. Ako nekad i pukne optika, nejvjerovatno brzo sve poprave, a ako su neki radovi, najave uredno 3-4 dana prije. Onakav profesionalan odnos prema korisnicima, i za fizička i pravna lica, rijetko ko ima u BiH. :izet:
S druge strane, imam posla s BH Telecomom za webhosting i IP telefoniju.. Nevjerovatno loša usluga i podrška. Oni nemaju svoje ljude i servisere ni za šta, sve im odrađuju privatne firme pa se pitam ko je tamo uopšte stručan od onolike administracije. Kad pregovaramo za posao, ispred BHT-a uvijek dolazi neki menadžer koji sa sobom vodi stručnjaka iz neke treće firme.. Zato ponavljam, Telemach je :thumbup:
Post Reply