Heh, ima sa Vješticama, zanimljiva anegdota, negdje iz ratnih '90.-ih. Bio je u Splitu, neki klub, koji je organizovao svirke i nastupe, uglavnom ovih muzičara rock usmjerenja, a publika je bila više folkerska, sa džiberima i sponzorušama, kao po ovih našim folk-restoranima.
Mislim da je taj klub držao muž od nekadašnje Yu misice, Ane Sasso i još neki "žestoki momci" sa splitskog asfalta, a ti programi sa rock grupama, su im valjda trebali više radi forme rada tog kluba ili nekih drugih stvari, nego radi privlačenja publike.
Elem, dogovoren je nastup Vještica i oni su došli u onom tada etno-alter fazonu sa nekim čarapama, kostimima imali su vrlo "šarolik" scenski nastup. Krenuli oni sa svirkom, odsvirali par stvari, kad dolazi neko od organizatora i kaže u stilu- hajmo još dvije-tri pjesme i gotovo.
Oni se zgledaju, ozbiljno se prihvatili posla a svirali tek nekih pola sata, kontaju, možda organizator nezadovoljan, ko zna šta će biti.
Kad su završili, uredno ispoštovani, isplaćen puni honorar i sve što je dogovoreno, gotovo pa "nizašta" jer su se oni zagrijali za barem dvosatni nastup...ali hajde, kako šef kaže- tako je, oštećeni nisu ni u kom slučaju.
Kasnije su valjda skontali da taj rock program, treba samo radi forme, da prava žurka počinje kad krenu dance i narodnjaci.
Sve bi to bilo ok, da u taj klub nisu pozivana i dolazila baš viđenija imena. Kad je bio Vlatko Stefanovski i desila se slična stvar, Vlatko se htio tući i umalo se "pošaketao" sa organizatorom i menadžerima, u stilu "nem tu me zaebavatom šta je ovo"

, onda su mu objasnili da uzme novce i "razguli" jer se nije pametno sa tim likovima kačiti...eto, svašta bude u tom estradnom svijetu.
Inače, Vještice su imale ogroman potencijal, gurali su taj "zagorski etno" i eksperimentisali sa tim "world music" žanrom, prije nego je to postalo popularno u svijetu.
Mislim da su bili pojedinačno jaki umjetnici, skup visoko-kreativnih individualaca ali da nisu imali nekog ko ima potencijal "pravog vođe" istinsko bend-lidera, da sve to usmjeri u dobrom pravcu (tipa Johhny Štulića, Husa, B.Đorđevića i sl.), pa da to ostvari ouno značajniji učinak...
Kasnije je Leiner u svom zadnjem dijelu karijere, nakon 2000.-te godine, jako furao taj zagorski etno melos (on je iz Čakovca), pa pokušavao sa Hrnjakom iz Azre i još nekim ekipama, da to izgura...međutim, mislim da negdje od 2015. znači već 10-ak godina, nikako ne svira, ima ogromnih zdravstvenih problema neurološke prirode, veliki tremor, ruke mu se tresu, a što je najgore, ni doktori ne mogu da se slože oko dijagnoze, šta mu je tačno oboljenje. Bio sam na ovim njegovim promocijama knjiga i malo mi je bilo tužno gledati kako sad izgleda, jedno od najjačih bubnjarskih imena bivše Jugoslavije. Da je odsvirao samo Ravno do dna live album, dovoljno je da uđe u antologiju ex Yu rocka.
Srećom, ima suprugu Jasminku koja je uz njega i hrabro ga vodi i pomaže mu, sad u januaru grof puni 70 godina, nadam se da je ostvario neku umjetničku penziju u Hrvatskoj

malo me i smeta i boli, što ga Štulić u ovim internet obraćanjima onako ružno i grubo vrijeđa, a on s druge strane nikada nije rekao ružnu riječ za Džonija....