Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Facility wrote: ↑19/08/2026 09:08
Kada kupuješ namještaj i bijelu tehniku u BINGU, ljudi ti izričito kažu da je isporuka do ulaza u zgradu, nema unošenja, montiranja i sl.
Zamisli lika koji je tako obaviješten od njih naručio, i onda se ovdje žali da nema unošenja, kao da ga je BINGO doveo na gotov čin
Ako si obezbjedio radnu snagu za unošenje, što je očekivano nakon što si obaviješten, apsolutno nemaš problem sa tom njihovom politikom neunošenja.
Sto se ne bih pozalio na forumu sto nema te opcije.
Ograniceno razmisljas. Opet forumska suplja iz krajnosti u krajnost.
Na kraju krajeva niko se ne zali na bingo nit radnike koji dovlace. Vec sto nema opcije da se plati unosenje.
Normalno je da cu se snaci i unijeti vec nekako. Samo je glupo da firma nema opciju da se dodatno plati unosenje.
Mene su nazvali u 10h i rekli eto nas za 2h, nije bas da se mozes organizovati. Jedva sebe izvukao sa posla.
Kao primjer sam naveo kaleu hoces da unesu nadi radnici? Hocu.
100KM, hvala prijatno.
Ne znam drug, nije glupo kada skontaš da je Bingo prodajno mjesto robe široke potrošnje a Kalea prodavnica namještaja.
Bingu je to sporedna stvar i uposlenici koji dovoze namještaj na adresu su isti oni koji prevoze njihovu robu.
Meni je na adresu namještaj dovukao kamion od Corn Flips-a.
Ljudi koriste iste svoje resurse, iste vozače i nemaju namjeru da obezbjeđuju dodatne za unošenje namještaja.
Sve je to meni jasno, njima nije glupo, ne vide racunicu, nece da se bakcu stim, ne mogu radnika naci koji ce pored dostave i nositi za iste pare itd
Samo subjektivno pisem
I u fis sam davno nesta isao kupiti i kaze prodavacica ma to date radnicima 20-30km i unesu. Naravno odjebem, kontam reci ce necu i popusim foru.
I penny sam odjebo, nmg ja kombi iznajmiljivati da dovucem robu iz westgatea do carsije jbt
Bingo mi je vec odgovarao po svemu pa sam "morao" kod njih
nepass1 wrote: ↑19/08/2026 11:04
Sve je to meni jasno, njima nije glupo, ne vide racunicu, nece da se bakcu stim, ne mogu radnika naci koji ce pored dostave i nositi za iste pare itd
Samo subjektivno pisem
I u fis sam davno nesta isao kupiti i kaze prodavacica ma to date radnicima 20-30km i unesu. Naravno odjebem, kontam reci ce necu i popusim foru.
I penny sam odjebo, nmg ja kombi iznajmiljivati da dovucem robu iz westgatea do carsije jbt
Navodno kad su unosili radnik se povrijedio i od tada su prestali sa opcijom unosenja tako da ne mozes licno ni platiti radniku binga da ti unese ma koliko to bilo
Koliko je to istina ne znam samo prenosim sto sam cuo
Samo subjektivno pisem
Navodno kad su unosili radnik se povrijedio i od tada su prestali sa opcijom unosenja tako da ne mozes licno ni platiti radniku binga da ti unese ma koliko to bilo
koji moroni, kakav izgovor
"kad su vrsili dostavu imali su sudar tako da vise ne dostavljaju"
"kad su cistili, radnica se okliznula i povrijedila tako da vise ne ciste"
Samo subjektivno pisem
koji moroni, kakav izgovor
"kad su vrsili dostavu imali su sudar tako da vise ne dostavljaju"
"kad su cistili, radnica se okliznula i povrijedila tako da vise ne ciste"
izgovor je na mjestu jer veca mogucnost da se povrijedi neko sto iznosi namjestaj na peti bez lifta nego sudar na cesti
iznosis namjestaj na peti bez lifta, presjeku te ledja, nema te mjesec na poslu, ono moze se desiti i dok istovaras samo iz vozila ali je mogucnost manja
nivla wrote: ↑20/08/2026 11:16
kako je interesantno vidjeti da mnogi uposlene u bingu smatraju licnim robovima
Ko ih smatra robovima?
Tacno je cim vidis da ispred tebe neko ima gace ili carape u korpi mjenjaj kasu jer ogromne su sanse da ce kasirka morati ustati da nesta provjeri.
Sporo kucaju kolika god da je guzva, cinjenica.
Samo subjektivno pisem
neće ti sad mali kamionćić ispod 80-100 KM ni upaliti za lokalnu isporuku
tako ni oni neće taj trošak koji neko mora platiti
Ko ih smatra robovima?
Tacno je cim vidis da ispred tebe neko ima gace ili carape u korpi mjenjaj kasu jer ogromne su sanse da ce kasirka morati ustati da nesta provjeri.
Ko ih smatra robovima?
Ovako će LIDL kod nas.
Pisao sam na temi Lidl bas sinoćnju situaciju, ko usporeni snimak, a sa dva kupca ispred mene je dva puta morala ustajati da trazi deklaraciju, i to bas gaća, a BCC je u pitanju. Sporooooo
Ko ih smatra robovima?
Ovako će LIDL kod nas.
Pisao sam na temi Lidl bas sinoćnju situaciju, ko usporeni snimak, a sa dva kupca ispred mene je dva puta morala ustajati da trazi deklaraciju, i to bas gaća, a BCC je u pitanju. Sporooooo
Iskreno, može im se, šta ćeš uraditi, otići u drugi centar?
Sve su pokupovali po Sarajevu, tako da se možeš slikati.
Mislim da Lidl hoće donijeti dosta promjena i po tom pitanju, ali da sačekamo rezultate s terena.
Hoće, ali na turbo električni pogon. Pa ne bi raja snimala one video skečeve o brzini lidlovih kasirki da to nije tako. A kupovao sam od HR, SRB/AUS/NJE/ITA/ pa čak i u Grčkoj, jednako.su brze.
Bilo bi zanimljivo vidjeti one kase iz Decathlona, gdje samo ubaciš predmete i on ti obračuna i provučeš karticu.
Fakat mi je zanimanje kasirke u današnje vrijeme nejasno, osim da zadržiš 1-2 kase za starije osobe koje se ne snalaze s tehnologijom i hoće ljudski kontakt.
darius_maximus wrote: ↑20/08/2026 15:21
Bilo bi zanimljivo vidjeti one kase iz Decathlona, gdje samo ubaciš predmete i on ti obračuna i provučeš karticu.
Fakat mi je zanimanje kasirke u današnje vrijeme nejasno, osim da zadržiš 1-2 kase za starije osobe koje se ne snalaze s tehnologijom i hoće ljudski kontakt.
Ono je extra u dekatlonu
Prvi put u lidlu ja se pogubio. Nmzemo zena i ja da nasvojimo kako brzo stanca. U merkatoru kazem daj dvije kese. Ona sve otkuca pa onda doda kese.
lidl ce sigurno dobar dio kupaca privuci sebi al bingo sigurno nece propasti jer imaju oni svoju klijentelu koja sigurno nije navikla na lidl poslovanje
Ma baš i neće ,drugačiiji je to profil supermarketa , ali da će mu uticati na ukupnu dobit to sigurno, Bingo je sada prilično uljuljkan ima suverenu da ne kažem monopolističku poziciju na tržištu ,Lidl kakav god da je će, sigurno pozitivno uticati