SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
DebelinJoe

#401 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by DebelinJoe »

insaneinthebrain wrote: 20/08/2026 19:42 Mateja izasla da pokaze sta ima :skoljka: 8-)
Ko je dotična? Imena kolega, imena! :)
insaneinthebrain

#402 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by insaneinthebrain »

Hrvatska manekenka Mateja Dujic
last mohicans

#403 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by last mohicans »

_BataZiv_0809 wrote: 20/08/2026 19:05
last mohicans wrote: 20/08/2026 00:58
chakany wrote: 20/08/2026 00:02 Zaboravio si i da je bio glavna uloga u filmu Ines Tanović ; Sin.
I to rame uz rame pored Uliksa Fehmiua i Snežane Bogdanović.
Ako se ne varam, taj je film bio na SFFu, ništa posebno. On je toliko bio iritantan u tom filmu.
Mislim na Dinu Bajrovića
Da, skoro sam ga pogledao na tv-u. Haj tu je nelose odglumio, treba mu jos glavnih da pročepi, :mrgreen: a plejada mladih čeka na sporednu rolu od par minuta. Zato je Kerim i krenuo tim putem, pa sam se izrugivao takvoj motivaciji i podršci starijih kolega. Jasno je meni da Emira niko ne moze zamijeniti, ponavljam da mi je Izudin sve bolji, ali daj malo prilike i drugima. Pa pokojni Saša je preko 30 godina čekao na glavnu ulogu i šta bi, razvalio i pokazao nam ono sto nismo ni znali od njega. Isto sa Zalicom, uvijek je ista ekipa Emir, supruga je, haj Jasna je stvarno odlična glumica i sve te uloge odlično iznese, ali sto brate mora Glamočić sa onim balavim ustima, a meni nikakav glumac. Nikad nije ni prevazišao audiciju. Ja sam tako iznenađen bio ovim glumcima iz Amaneta i Testamenta, ova zenička ekipa. Nisam znao ni da imamo neke glumce u Zenici.
Jbt
Sha je bato, sto ih nisi ranije promovirao? Ha jah..Neću valjda u pozoriste ići u Zenicu, a na fimovima ih nema. Sad je Danis u Kotlini 2 uzeo neke, al nakon Amaneta i Testamenta. Ima glumaca i u TZ, Krajini, ali ne mogu prismrditi od sarajevske kreme. Eno Enes Kozličić danas storije kači s raftinga i arapima. Momak skiper i ne stidi se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#404 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by _BataZiv_0809 »

last mohicans wrote: 20/08/2026 19:54
_BataZiv_0809 wrote: 20/08/2026 19:05
last mohicans wrote: 20/08/2026 00:58

Da, skoro sam ga pogledao na tv-u. Haj tu je nelose odglumio, treba mu jos glavnih da pročepi, :mrgreen: a plejada mladih čeka na sporednu rolu od par minuta. Zato je Kerim i krenuo tim putem, pa sam se izrugivao takvoj motivaciji i podršci starijih kolega. Jasno je meni da Emira niko ne moze zamijeniti, ponavljam da mi je Izudin sve bolji, ali daj malo prilike i drugima. Pa pokojni Saša je preko 30 godina čekao na glavnu ulogu i šta bi, razvalio i pokazao nam ono sto nismo ni znali od njega. Isto sa Zalicom, uvijek je ista ekipa Emir, supruga je, haj Jasna je stvarno odlična glumica i sve te uloge odlično iznese, ali sto brate mora Glamočić sa onim balavim ustima, a meni nikakav glumac. Nikad nije ni prevazišao audiciju. Ja sam tako iznenađen bio ovim glumcima iz Amaneta i Testamenta, ova zenička ekipa. Nisam znao ni da imamo neke glumce u Zenici.
Jbt
Sha je bato, sto ih nisi ranije promovirao? Ha jah..Neću valjda u pozoriste ići u Zenicu, a na fimovima ih nema. Sad je Danis u Kotlini 2 uzeo neke, al nakon Amaneta i Testamenta. Ima glumaca i u TZ, Krajini, ali ne mogu prismrditi od sarajevske kreme. Eno Enes Kozličić danas storije kači s raftinga i arapima. Momak skiper i ne stidi se.
Jedno od najjacih regionalnih pozorista ti je BNP Zenica.

On topic: Minotaur na Metalcu :izet: :izet:

@zomri @black
zomri

#405 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by zomri »

@_BataZiv_0809 nazočih, razorio je. pogledah i novog farhadija danas, srednja žalost. previše je išao u univerzum kišlovskog pa se ne osjeti ono u čemu je on jak. mada moraću ga ponovo pogledati jer neke dijelove trebam bolje razumjeti

ps. dobra iris ko dobar dan
dassa

#406 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by dassa »

Dobar Minotaur. Vidi se da je uzimao motiv iz francuskog La Femme infidèle. Jaka kritika savremenog ruskog ( Putinovog ) društva. A ruskinja šećer.
kabal1337

#407 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by kabal1337 »

Iako ne pratim SFF svake godine mi zao bude sto traje kratko.
Steta sto nemamo ovako cesce ( uzimaju neki kompromis prema ljudima radi buke).
black

#408 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by black »

@_BataZiv_0809 dobar Minotaur, mitsko bice i lavirint kao moderna Rusija i broj 14, oni siromasi koji su mobilisani, je iz Grcke mitologije. Moja zamjerka je minutaza, mislim da je komotno moglo malkice krace, ubila me stolica :mrgreen:

@dassa vjerovatno si sjedio nedje iza mene jer sam u jednom momentu cuo da neko pominje taj francuski film :mrgreen:
mayab

#409 Re: SFF - Sarajevo Film Festival | Opća tema

Post by mayab »

dassa wrote: 21/08/2026 01:04 Dobar Minotaur. Vidi se da je uzimao motiv iz francuskog La Femme infidèle. Jaka kritika savremenog ruskog ( Putinovog ) društva. A ruskinja šećer.
:thumbup: :thumbup:
top film , Iris bombona.
Nego ne znam zašto se nije moglo glasati za film , ono u roku sat vremena nakon kraja projekcije ,
ja sam odmah sprašio kući , i sto posto sam onda (sa trosjeda u kući ) , a sve prije isteka tog sata , htio glasati , ali izađe da je vrijeme za glasanje isteklo..... muljaža kakva , možda ??
Post Reply