LIDL - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
-Chesterfield-

#2201 Re: LIDL - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 19/08/2026 23:12 I pileci fileti :D . Parkside alati :D.
Ja bih više volio da AliExpress zvanično bude dostupan u BiH kao Temu.
Da ne naručujem na adresu kod rodbine u Njemačku. :D

Jesam li ovo jeftino pazario? Bio i neki popust na plaćanje PayPal plus dodatni kupon.

Image
last mohicans

#2202 Re: LIDL - sve o tome

Post by last mohicans »

-Chesterfield- wrote: 19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
Imam osjećaj da će se pojedinci više obradovati otvaranju ovog granapa, nego otvaranju neke dionice autoceste.

Vidim da je aktivana i tema o maslacu. Možda je maslac uzrok jer će navodno biti jeftiniji u Lidlu. :D
Evo večerašnji primjer iz BCCa, oko pola 8. Izbrojao sam da 11 kasa radi i plus red ispred 8 samousluznih. Na kasi je starija kasirka 50+,mozda i početak 60tih, ali to nije bitno koliko je bitno da je ona dok sam čekao jednom ustala sa kase da provjeri cijenu nekih gaća, onda je i drugi put ustala, a dva kupca su ispred mene. Ona je tako spora kao Gustav u onom psiho crtanom iz Yugo djetinstva. Stizem ja vec na red, odmah u startu govorim 4 kese, da ubrzam, ona lafo kultura dobro veče, a usporava na max, samo da manje uradi. Prije toga je jedno pola minute je štelila spagu i naocale, nakon tih ustajanja. Ja pokusavam da uzmem 4 kese, da ih pripremim, ona ih faktiči otima meni iz ruke, da provuče jednu od tih, a ima hrpu drugih kesa..Naravno, ja sam se vec raspizdio i iznervirao zasto sam tu uopće dosao. Eto zbog ovih sranja koja nikad nisam dozivio ni kod Đurića, recimo, a pogotovo u Lidlu. Nije to ni zbog cijena, ni samog koncepta prodavnice, koliko zbog ovih nekih malih stvari. Kupujem kod Đurića barem jednom mjesečno, nekada i dva puta. Nikada mi se nije desilo da cijena nije odgovarala izlozenoj, da artikl nije prolazio, da ga nema nikako, da je kasirka morala.ustati ili dozivati nekoga, itd. A da ne govorim kako dilaju pare, ova ima sitno, ona nema, imas ti MB kratki, dugi i sve te pizdarije. Kasirke su za klasu brže od kasirki Binga u Đuriću, Lidl ne treba spominjati i cijeli sistem prodavnice. Sto znači, moze se biti bolji, brzi, produktivniji, a večerašnja teta je otimanjem za kese dokazala da se njoj jebe zbog reda i da se ne skrleti sekunde. A da ne spominjem kako uvijek traze sitno, da se ne bi zamarale kusurom.
Logovan

#2203 Re: LIDL - sve o tome

Post by Logovan »

-Chesterfield- wrote: 19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
Imam osjećaj da će se pojedinci više obradovati otvaranju ovog granapa, nego otvaranju neke dionice autoceste.

Vidim da je aktivana i tema o maslacu. Možda je maslac uzrok jer će navodno biti jeftiniji u Lidlu. :D
Već smo puno puta ispratili otvaranje dionica pa nam nije više zanimljivo, a Lidl je nešto novo tako da je zanimljivije :mrgreen:
noviclan

#2204 Re: LIDL - sve o tome

Post by noviclan »

vanjki wrote: 19/08/2026 11:23
Truba wrote: 19/08/2026 09:35
akcija007 wrote: 19/08/2026 08:15 1000 eur je primala kona + mjesecnu kartu + placen smjestaj u Dugopolju a radila je u Lidl Kastela
Malo brate sta je to
Pa nije doktoriala. Ne kontam kako neko bez skole hoce 2000 eur. I Baba bi Sine
Nema veze ima ili nemao bitna je pozicija rada po ugovoru a milja evra u eu je malo jbg hr je eu a 1500€ pa da proguta sve ono sto je opisano radila
ElRe

#2205 Re: LIDL - sve o tome

Post by ElRe »

made_in_sarajevo

#2206 Re: LIDL - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

Kod nas ce dva puta gore biti, a tek na kasama :lol: . Radnici ce biti istrenirani da vec na otvorenju stancaju, ali kad bude stani bona jebem ti hitlera, gdjr zuris. Vas je hitler.osnovao da nas bosnjake maltretirate :mrgreen:
sencobih

#2207 Re: LIDL - sve o tome

Post by sencobih »

Vama je čitava firma kasirka, pa ljudi rade na tim kasama nebitno koji je centar u pitanju. U koji god da odeš za par minuta si na redu, samo mi mislimo da mora kasa biti slobodna samo za nas baš kad dođemo i da nas osmijeh od uha do uha čeka. Budite malo tolerantniji, možda tamo radi vaša majka ili majka vašeg prijatelja, rade za male plate, ima i bolesnih, starijih. Manje više sve su ljubazne , ali ima nas svakakvih sa ove strane kase, a niko neće naći tamo nekog poslovođu nego svoj bijes zbog nečega, neke cijene, robe iskaljujemo na kasirki.
p206

#2208 Re: LIDL - sve o tome

Post by p206 »

Što se tiče kasirki kod nas,bar izgledaju uljudno i pristojno...na zapad kad odem, to sve istetovirano po vratu i rukama,pankerske frizure,pirsing po nosu i obrvama... Otišao u Rimu sa malom od 2 godine do supermarketa dijete se istraumiralo, još im dozvoljeno da kerove uvode unutra,dvije nekakve čivave se počele klati pred nama dok smo prolazili.
tokio25

#2209 Re: LIDL - sve o tome

Post by tokio25 »

Sta fali kako kasirka izgleda
To nas i ubi mentalitet vidi mu/joj glave
Inace kod nas i kupci nisu bajni pa zato i kasirke su takve kakve jesu
Bezbroj puta sam prisustvovao kad sve otkuca onda se hamsa premislja hoce li tanki maliboro ili ce dugi danhil ili plavi madmozel
Ajd eto moze plavi
I ona doda kaze ajde daj 2 kutije
dembele

#2210 Re: LIDL - sve o tome

Post by dembele »

Kada se očekuje start Lidla u BiH?
Last edited by dembele on 20/08/2026 07:38, edited 1 time in total.
okanomalo

#2211 Re: LIDL - sve o tome

Post by okanomalo »

made_in_sarajevo wrote: 20/08/2026 06:27 Kod nas ce dva puta gore biti, a tek na kasama :lol: . Radnici ce biti istrenirani da vec na otvorenju stancaju, ali kad bude stani bona jebem ti hitlera, gdjr zuris. Vas je hitler.osnovao da nas bosnjake maltretirate :mrgreen:
nakon otvaranja kad krene jagma za kokosi, puter i alat neces se majci lako izvuci iz guzve. kad se svi namire,onda odoh i ja da vidim sta ima i da pazarim. problem je sto mi bez auta tesko mozemo doci do lidla.
made_in_sarajevo

#2212 Re: LIDL - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

I zajebite vise pricu vidi ga istetoviran, necija majka, bolesna, stara. Niti su bolesni, niti stari pogotovo u bingu, ali da ih je pola nadrkano to obavezno, a nije vala vise ni do male plate kad sad u bingu po trgovinama izadju 1500+. Pa nisi doktor nauka jsbote sjedis i skeniras artikle ili slazes police. Onda majstor bilo kojeg zanata mora imati 2000+. Uostalom mala plata, jadna, stara, necija majka pa promjenis posao i eto.

Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.
ElRe

#2213 Re: LIDL - sve o tome

Post by ElRe »

Kao i Lidlu će biti bolji...Mi smo takvi kakvi smo.
Haris.ba

#2214 Re: LIDL - sve o tome

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 20/08/2026 07:35 Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.
Pa, tako ti je i u Lidlu u Njemackoj. :mrgreen:
Naslovnica

#2215 Re: LIDL - sve o tome

Post by Naslovnica »

dembele wrote: 20/08/2026 07:31 Kada se očekuje start Lidla u BiH?
u četvrtak
Naslovnica

#2216 Re: LIDL - sve o tome

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 19/08/2026 23:33

Evo večerašnji primjer iz BCCa, oko pola 8. Izbrojao sam da 11 kasa radi i plus red ispred 8 samousluznih. Na kasi je starija kasirka 50+,mozda i početak 60tih, ali to nije bitno koliko je bitno da je ona dok sam čekao jednom ustala sa kase da provjeri cijenu nekih gaća, onda je i drugi put ustala, a dva kupca su ispred mene. Ona je tako spora kao Gustav u onom psiho crtanom iz Yugo djetinstva. Stizem ja vec na red, odmah u startu govorim 4 kese, da ubrzam, ona lafo kultura dobro veče, a usporava na max, samo da manje uradi. Prije toga je jedno pola minute je štelila spagu i naocale, nakon tih ustajanja. Ja pokusavam da uzmem 4 kese, da ih pripremim, ona ih faktiči otima meni iz ruke, da provuče jednu od tih, a ima hrpu drugih kesa..Naravno, ja sam se vec raspizdio i iznervirao zasto sam tu uopće dosao. Eto zbog ovih sranja koja nikad nisam dozivio ni kod Đurića, recimo, a pogotovo u Lidlu. Nije to ni zbog cijena, ni samog koncepta prodavnice, koliko zbog ovih nekih malih stvari. Kupujem kod Đurića barem jednom mjesečno, nekada i dva puta. Nikada mi se nije desilo da cijena nije odgovarala izlozenoj, da artikl nije prolazio, da ga nema nikako, da je kasirka morala.ustati ili dozivati nekoga, itd. A da ne govorim kako dilaju pare, ova ima sitno, ona nema, imas ti MB kratki, dugi i sve te pizdarije. Kasirke su za klasu brže od kasirki Binga u Đuriću, Lidl ne treba spominjati i cijeli sistem prodavnice. Sto znači, moze se biti bolji, brzi, produktivniji, a večerašnja teta je otimanjem za kese dokazala da se njoj jebe zbog reda i da se ne skrleti sekunde. A da ne spominjem kako uvijek traze sitno, da se ne bi zamarale kusurom.
:thumbup:
Najgore je ovo sa cigaretama. Pa nema kratkih debelih plavih, daj roze duge tanke, a povrhsvega ono upisivanje u teku kada platiš karticom. I dopune.
:lol: :lol: :lol:
Toga neće biti u lidlu, bar se nadam.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2217 Re: LIDL - sve o tome

Post by mk ultra »

tokio25 wrote: 20/08/2026 07:26 Sta fali kako kasirka izgleda
Bezbroj puta sam prisustvovao kad sve otkuca onda se hamsa premislja hoce li tanki maliboro ili ce dugi danhil ili plavi madmozel
Ajd eto moze plavi
ono što sam ja primjetio jeste da ih je većina pretila u bingu :skoljka:

kako će da radi sa 50-80kg viška? ne može se podići a ne da radi
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2218 Re: LIDL - sve o tome

Post by konektovan »

made_in_sarajevo wrote: 20/08/2026 07:35 I zajebite vise pricu vidi ga istetoviran, necija majka, bolesna, stara. Niti su bolesni, niti stari pogotovo u bingu, ali da ih je pola nadrkano to obavezno, a nije vala vise ni do male plate kad sad u bingu po trgovinama izadju 1500+. Pa nisi doktor nauka jsbote sjedis i skeniras artikle ili slazes police. Onda majstor bilo kojeg zanata mora imati 2000+. Uostalom mala plata, jadna, stara, necija majka pa promjenis posao i eto.

Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.
Najgluplji post godine, definitivno. :lol:
sencobih

#2219 Re: LIDL - sve o tome

Post by sencobih »

sad bingo ima najgluplje i najodvratnije radnike, znači isti ti kad pređu u lidl automatski će postati najbolji njemački radnici, najljubazniji, najsposobniji itd. To me podsjeti na šablon kad političar lopov iz sda pređe u trojku automatski postaje primjer poštenja, ili period kad je sebija bila na kcusu , nema doktora , sve nesposobnjakovići, a kad napusti neko kcus onda ide objava kako je još jedan vrhunski stručnjak napustio i prešao u opću bolnicu :run:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#2220 Re: LIDL - sve o tome

Post by sime_cipol »

Kako sam cuo, navodno, april 2027
tokio25

#2221 Re: LIDL - sve o tome

Post by tokio25 »

mk ultra wrote: 20/08/2026 08:03
tokio25 wrote: 20/08/2026 07:26 Sta fali kako kasirka izgleda
Ajd eto moze plavi
ono što sam ja primjetio jeste da ih je većina pretila u bingu :skoljka:

kako će da radi sa 50-80kg viška? ne može se podići a ne da radi
pogledaj oko sebe takvih je ko zna koliko
nego mi vidimo samo one "manekenke" pa se okrenemo za njima
vidjao sam ja po bingu i zgodnih
nisu manekenke al su zgodne tako da ....
mi generalno nismo fit nacija pa tako je i sa onima u bingu
ElRe

#2222 Re: LIDL - sve o tome

Post by ElRe »

sime_cipol wrote: 20/08/2026 08:46
Kako sam cuo, navodno, april 2027
Slično sam i ja čuo, kraj Q1 2027.
vanjki

#2223 Re: LIDL - sve o tome

Post by vanjki »

Naslovnica wrote: 19/08/2026 17:45
vanjki wrote: 19/08/2026 11:23
Truba wrote: 19/08/2026 09:35

Malo brate sta je to
Pa nije doktoriala. Ne kontam kako neko bez skole hoce 2000 eur. I Baba bi Sine
Kao prvo, otkud znaš da nema škole?
Kao drugo, ko je spomenuo 2k ojra?!
Pa treba da dobije zaradu u skladu sa svojim kvalifikacijama, ipak je prodavačica. Ako nije zadovoljna naravno da ce otici.
okanomalo

#2224 Re: LIDL - sve o tome

Post by okanomalo »

ElRe wrote: 20/08/2026 07:39 Kao i Lidlu će biti bolji...Mi smo takvi kakvi smo.
samo budala ne provjerava racun. niko nije imun u prevarama.
Facility

#2225 Re: LIDL - sve o tome

Post by Facility »

made_in_sarajevo wrote: 20/08/2026 07:35 I zajebite vise pricu vidi ga istetoviran, necija majka, bolesna, stara. Niti su bolesni, niti stari pogotovo u bingu, ali da ih je pola nadrkano to obavezno, a nije vala vise ni do male plate kad sad u bingu po trgovinama izadju 1500+. Pa nisi doktor nauka jsbote sjedis i skeniras artikle ili slazes police. Onda majstor bilo kojeg zanata mora imati 2000+. Uostalom mala plata, jadna, stara, necija majka pa promjenis posao i eto.

Ali zato ti nisi nikada nadrkan, jer nista covjeka ne razgali kao to kada ti trojka namjesti tender :D
Post Reply