Ja bih više volio da AliExpress zvanično bude dostupan u BiH kao Temu.
Da ne naručujem na adresu kod rodbine u Njemačku.
Jesam li ovo jeftino pazario? Bio i neki popust na plaćanje PayPal plus dodatni kupon.

Moderator: anex
Evo večerašnji primjer iz BCCa, oko pola 8. Izbrojao sam da 11 kasa radi i plus red ispred 8 samousluznih. Na kasi je starija kasirka 50+,mozda i početak 60tih, ali to nije bitno koliko je bitno da je ona dok sam čekao jednom ustala sa kase da provjeri cijenu nekih gaća, onda je i drugi put ustala, a dva kupca su ispred mene. Ona je tako spora kao Gustav u onom psiho crtanom iz Yugo djetinstva. Stizem ja vec na red, odmah u startu govorim 4 kese, da ubrzam, ona lafo kultura dobro veče, a usporava na max, samo da manje uradi. Prije toga je jedno pola minute je štelila spagu i naocale, nakon tih ustajanja. Ja pokusavam da uzmem 4 kese, da ih pripremim, ona ih faktiči otima meni iz ruke, da provuče jednu od tih, a ima hrpu drugih kesa..Naravno, ja sam se vec raspizdio i iznervirao zasto sam tu uopće dosao. Eto zbog ovih sranja koja nikad nisam dozivio ni kod Đurića, recimo, a pogotovo u Lidlu. Nije to ni zbog cijena, ni samog koncepta prodavnice, koliko zbog ovih nekih malih stvari. Kupujem kod Đurića barem jednom mjesečno, nekada i dva puta. Nikada mi se nije desilo da cijena nije odgovarala izlozenoj, da artikl nije prolazio, da ga nema nikako, da je kasirka morala.ustati ili dozivati nekoga, itd. A da ne govorim kako dilaju pare, ova ima sitno, ona nema, imas ti MB kratki, dugi i sve te pizdarije. Kasirke su za klasu brže od kasirki Binga u Đuriću, Lidl ne treba spominjati i cijeli sistem prodavnice. Sto znači, moze se biti bolji, brzi, produktivniji, a večerašnja teta je otimanjem za kese dokazala da se njoj jebe zbog reda i da se ne skrleti sekunde. A da ne spominjem kako uvijek traze sitno, da se ne bi zamarale kusurom.-Chesterfield- wrote: ↑19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
Imam osjećaj da će se pojedinci više obradovati otvaranju ovog granapa, nego otvaranju neke dionice autoceste.
Vidim da je aktivana i tema o maslacu. Možda je maslac uzrok jer će navodno biti jeftiniji u Lidlu.![]()
Već smo puno puta ispratili otvaranje dionica pa nam nije više zanimljivo, a Lidl je nešto novo tako da je zanimljivije-Chesterfield- wrote: ↑19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
Imam osjećaj da će se pojedinci više obradovati otvaranju ovog granapa, nego otvaranju neke dionice autoceste.
Vidim da je aktivana i tema o maslacu. Možda je maslac uzrok jer će navodno biti jeftiniji u Lidlu.![]()
Nema veze ima ili nemao bitna je pozicija rada po ugovoru a milja evra u eu je malo jbg hr je eu a 1500€ pa da proguta sve ono sto je opisano radila
-Chesterfield- wrote: ↑19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
nakon otvaranja kad krene jagma za kokosi, puter i alat neces se majci lako izvuci iz guzve. kad se svi namire,onda odoh i ja da vidim sta ima i da pazarim. problem je sto mi bez auta tesko mozemo doci do lidla.made_in_sarajevo wrote: ↑20/08/2026 06:27 Kod nas ce dva puta gore biti, a tek na kasama. Radnici ce biti istrenirani da vec na otvorenju stancaju, ali kad bude stani bona jebem ti hitlera, gdjr zuris. Vas je hitler.osnovao da nas bosnjake maltretirate
![]()
Pa, tako ti je i u Lidlu u Njemackoj.made_in_sarajevo wrote: ↑20/08/2026 07:35 Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.
last mohicans wrote: ↑19/08/2026 23:33Evo večerašnji primjer iz BCCa, oko pola 8. Izbrojao sam da 11 kasa radi i plus red ispred 8 samousluznih. Na kasi je starija kasirka 50+,mozda i početak 60tih, ali to nije bitno koliko je bitno da je ona dok sam čekao jednom ustala sa kase da provjeri cijenu nekih gaća, onda je i drugi put ustala, a dva kupca su ispred mene. Ona je tako spora kao Gustav u onom psiho crtanom iz Yugo djetinstva. Stizem ja vec na red, odmah u startu govorim 4 kese, da ubrzam, ona lafo kultura dobro veče, a usporava na max, samo da manje uradi. Prije toga je jedno pola minute je štelila spagu i naocale, nakon tih ustajanja. Ja pokusavam da uzmem 4 kese, da ih pripremim, ona ih faktiči otima meni iz ruke, da provuče jednu od tih, a ima hrpu drugih kesa..Naravno, ja sam se vec raspizdio i iznervirao zasto sam tu uopće dosao. Eto zbog ovih sranja koja nikad nisam dozivio ni kod Đurića, recimo, a pogotovo u Lidlu. Nije to ni zbog cijena, ni samog koncepta prodavnice, koliko zbog ovih nekih malih stvari. Kupujem kod Đurića barem jednom mjesečno, nekada i dva puta. Nikada mi se nije desilo da cijena nije odgovarala izlozenoj, da artikl nije prolazio, da ga nema nikako, da je kasirka morala.ustati ili dozivati nekoga, itd. A da ne govorim kako dilaju pare, ova ima sitno, ona nema, imas ti MB kratki, dugi i sve te pizdarije. Kasirke su za klasu brže od kasirki Binga u Đuriću, Lidl ne treba spominjati i cijeli sistem prodavnice. Sto znači, moze se biti bolji, brzi, produktivniji, a večerašnja teta je otimanjem za kese dokazala da se njoj jebe zbog reda i da se ne skrleti sekunde. A da ne spominjem kako uvijek traze sitno, da se ne bi zamarale kusurom.-Chesterfield- wrote: ↑19/08/2026 23:11 Meni nije jasno zašto su forumaši opsjednuti dolaskom Lidla?
ono što sam ja primjetio jeste da ih je većina pretila u bingutokio25 wrote: ↑20/08/2026 07:26 Sta fali kako kasirka izgleda
To nas i ubi mentalitet vidi mu/joj glave
Inace kod nas i kupci nisu bajni pa zato i kasirke su takve kakve jesu
Bezbroj puta sam prisustvovao kad sve otkuca onda se hamsa premislja hoce li tanki maliboro ili ce dugi danhil ili plavi madmozel
Ajd eto moze plavi
I ona doda kaze ajde daj 2 kutije
Najgluplji post godine, definitivno.made_in_sarajevo wrote: ↑20/08/2026 07:35 I zajebite vise pricu vidi ga istetoviran, necija majka, bolesna, stara. Niti su bolesni, niti stari pogotovo u bingu, ali da ih je pola nadrkano to obavezno, a nije vala vise ni do male plate kad sad u bingu po trgovinama izadju 1500+. Pa nisi doktor nauka jsbote sjedis i skeniras artikle ili slazes police. Onda majstor bilo kojeg zanata mora imati 2000+. Uostalom mala plata, jadna, stara, necija majka pa promjenis posao i eto.
Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.
pogledaj oko sebe takvih je ko zna kolikomk ultra wrote: ↑20/08/2026 08:03ono što sam ja primjetio jeste da ih je većina pretila u bingutokio25 wrote: ↑20/08/2026 07:26 Sta fali kako kasirka izgleda
To nas i ubi mentalitet vidi mu/joj glave
Inace kod nas i kupci nisu bajni pa zato i kasirke su takve kakve jesu
Bezbroj puta sam prisustvovao kad sve otkuca onda se hamsa premislja hoce li tanki maliboro ili ce dugi danhil ili plavi madmozel
Ajd eto moze plavi
I ona doda kaze ajde daj 2 kutije![]()
kako će da radi sa 50-80kg viška? ne može se podići a ne da radi
Slično sam i ja čuo, kraj Q1 2027.
Pa treba da dobije zaradu u skladu sa svojim kvalifikacijama, ipak je prodavačica. Ako nije zadovoljna naravno da ce otici.
Ali zato ti nisi nikada nadrkan, jer nista covjeka ne razgali kao to kada ti trojka namjesti tendermade_in_sarajevo wrote: ↑20/08/2026 07:35 I zajebite vise pricu vidi ga istetoviran, necija majka, bolesna, stara. Niti su bolesni, niti stari pogotovo u bingu, ali da ih je pola nadrkano to obavezno, a nije vala vise ni do male plate kad sad u bingu po trgovinama izadju 1500+. Pa nisi doktor nauka jsbote sjedis i skeniras artikle ili slazes police. Onda majstor bilo kojeg zanata mora imati 2000+. Uostalom mala plata, jadna, stara, necija majka pa promjenis posao i eto.
Cinjenica je da bingo ima odvratne radnike ne svi naravno, a da su im sefovi jos odvratniji i da su uveliko postali ala drzavna firma. Ko ce ga kome staviti, ko ce tracati o kome da se jebe na radnom mjestu, moras biti dobar bas sa sefom da bi napredovao ili presao na drugo radno mjesto, ako nisi niciji idemo ti jebati majku kroz majku.