Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#92601 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Bhatia i co. su 38% kluba otkupili.
BHF_Manijak

#92602 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Prema posljednji izjavama, Barcola je predvidjen za lijevo krilo, Rio je previdjen da igra desno ( :roll: :roll: ), ugovor mu se sprema po navrsetku punoljetstva na 5 godina.

Ne kontam ovo za desnjaka desno, ali eto, to je old school koji niko ziv vise ne igra.
BHF_Manijak

#92603 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 18/08/2026 14:45 Bhatia i co. su 38% kluba otkupili.
Kakva su iskustva sa njima? Bivsi su vlasnici QPR-a. Samo da ne bude tropa...
AmiĐa_Idriz

#92604 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 18/08/2026 14:57 Prema posljednji izjavama, Barcola je predvidjen za lijevo krilo, Rio je previdjen da igra desno ( :roll: :roll: ), ugovor mu se sprema po navrsetku punoljetstva na 5 godina.

Ne kontam ovo za desnjaka desno, ali eto, to je old school koji niko ziv vise ne igra.
Koristio ga je Tuchel desno na ovim pripremama za Mundijal.
AmiĐa_Idriz

#92605 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 18/08/2026 14:57
AmiĐa_Idriz wrote: 18/08/2026 14:45 Bhatia i co. su 38% kluba otkupili.
Kakva su iskustva sa njima? Bivsi su vlasnici QPR-a. Samo da ne bude tropa...
Sta znam, nisam pratio ali po reakcijama navijaca QPR-a nije los izgleda.
Gandalf

#92606 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Spominje se opcija i dovođenja Daria Osoria iz Mytilanda. Definitivno zanimljiv igrač, desno krilo/napadač, koštao bi mnogo manje nego ovi parižani a lijepa prilika da Gakpa proslijedimo londonskim kokoškama.
Osmi Socrates

#92607 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Gori je Tottenham što čeka na engleske klubove. Ovaj prelazni rok je počeo dobro, ali je ovo u zadnjih šest-sedam sedmica za otkaza svima odgovornim, pa i De Zerbiju. Čuj čekaju da se ovi smiluju pa da kupe Savinha i Gakpa. Kao da u Evropi nema igrača koje možeš dovesti i jeftinije. Ili ih je barem bilo. Napadače i krila po jeftinoj cijeni je trebalo kupiti na početku prelaznog roka.

Više su mi na živce sjeli i sa onim Premier League proven. Prvo što Savinho nije Premier League proven, a Gakpo jeste, ali..

Nikad neki engleski klubovi neće naučiti lekcije. A bogami ni neki treneri koji treniraju engleske klubove. Kakva je tvoja uloga kao trenera kad samo ganjaš Premier League proven players? Svi se ponašaju kao Real Madrid, a nemaju para da se tako ponašaju.

I onda se žališ što nema igrača na raspolaganju. Desetine primjera kako su tako propušteni veliki talenti, koje poslije plaćaš 100 miliona nakon što odigraju jednu dobru sezonu u Francuskoj ili Njemačkoj.
Pandakonda

#92608 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

PSG Mbaye-a posmatra kao velikog talenta. Tek mu je 18 godina i zadrzali bi ga da mogu ali on hoce vecu minutazu sto mu PSG ne moze ponuditi jer je jaka konkurencija. Nema prostora ni za Barcolu a kamoli za Mbaye-a. Krila im se stvarno drze u super formi i nisu podlozni povredama. + Intenzitet lige nije jak pa nema potrebe toliko za rotacijom.

Vjerujem da se za nekih 160-180 miliona mogu dovesti u paru jer jbg PSG mora vratiti nesto para od novih transfera:

Akliouche - 50 miliona
Godts - 55 miliona
Ferran - 50 miliona

To je cca 150 miliona, gledat ce da minimum pokriju citave iznose pa sta god uzmu iznad toga je +
AmiĐa_Idriz

#92609 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pisao sam već. Pariz odugovlači u nadi da će biti još interesanata pa da licitiraju cijene u besvijest. Zadržavanje obojice je suludo sa njihove strane, zato naši vjerovatno i čekaju, neće bezobrazno da preplaćuju sad jer očekuju da ih mogu kulturno preplatiti dok se bude bližio kraj roka. Pariz ne može sebi priuštiti da drži tu dvojicu na tribini, jer oni njima više nisu ni igrači rotacije pošto hoće da idu, Enrique je veoma lagan prema takvima. Trojica gore navedenih koji su došli, na Kvaru, Dembelea i Douea, matematika je jasna.
BHF_Manijak

#92610 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma kako god ova saga se previse razvukla i sve bi imalo smisla da nisu goruce pozicije, medjutim tebi sezona za 5 dana pocinje, ti nemas ni jednu, od 4-5 gorucih pozicija rijesene, a kamo li da si i ostalo uspio rijesiti.

Zaklat ce ih ponovo vezni red na celu sa Gravenberchom + letargicni Mac Allister. Nade polazu u dijete od 18 godina, Nyonija, da on moze biti to zlatno rjesenje. Daj Boze sceri...
AmiĐa_Idriz

#92611 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma to su meni i dalje puste želje, Nyoni jeste fin fudbaler ali momku vidljivo fali fizikalije, bojim se da bi ga 2-3 utakmice sa konkretnom minutažom u EPL pojele. Pripreme su jedno...

On tek treba da uđe u onaj ciklus pozajmica kako bi se etablirao u nešto korisno.
BHF_Manijak

#92612 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 19/08/2026 08:47 Ma to su meni i dalje puste želje, Nyoni jeste fin fudbaler ali momku vidljivo fali fizikalije, bojim se da bi ga 2-3 utakmice sa konkretnom minutažom u EPL pojele. Pripreme su jedno...

On tek treba da uđe u onaj ciklus pozajmica kako bi se etablirao u nešto korisno.
Pa o tome ti pricam, zato ne mogu da vjerujem da ne rade nista i jos pustaju hladno Jonesa.

Da ne bude zabune, ne mislim ja da je Jones neki vele igrac, ali barem sa njim imas rotaciju, za razliku od kurcevog Enda, Chiese, Elliotta i slicnih...
Prosle sezone se vidjelo da kad nemas prve faze dobrog pressinga, da je vezni red na vjetrometini, a tako ce biti i ove, jer Isak i Wirtz ne mogu radit ono sto su radili Szoboszlai i Darwin/Diaz, tako da si na pripremama vec vidio da ce ti opet biti promaha kroz vezni red.
ismar2215

#92613 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma ja bi dao sansu Nyoniu u rotaciji. Nema nista od posudbe sad kad ima 19. Treba da se razvija u sistemu Liverpoola i da mu se pruzi sansa ako moze biti kvalitet za prvih 11 uskoro. Bouaddi je njegovo godiste npr. Sta imamo od toga da ode na posudbu u neki Bolton u neki njihov sistem, sve mu nepoznato, valja se izboriti za prvih 11, pa proigrati... A pozicija zadnjeg veznog trazi dosta vise poznavanja sistema u kojem igraš da bi bio na vrhunskom nivou u odnosu na krilo npr. Ne mogu se sjetiti nijednog igrača da smo ta ga slali na posudbe, a da je u nekoj sezoni bio ozbiljan igrač za nas. S druge strane, svi vrhunski koje smo izbacili, razvijali su se bez posudbe i dobili sansu najkasnije sa 18-19. Od Owena, Fowlera, Gerrard, preko Sterlinga, Trenta, pa i Jonesa, sad Ngumohe. Ako je klasa kalibra da nosi vezu Liverpoola narednih 12-13 godina, onda sa 19 treba biti barem na nivou rotacijskog igrača.
Osmi Socrates

#92614 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Nisam puno gledao Nyonija, ali nije on zadnji vezni. Vi bi trebali kupiti zadnjeg veznog. Ali onda Gravenberch ne bi bio prva opcija.

Možda dovedete nekog zadnjeg veznog na pozajmicu.
ismar2215

#92615 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Po meni je odbrana sredjena. Imamo 5 stopera, ako racunamo Gomeza. Imamo po 2 beka, iako su svi osim Kerkeza upitnog ili kvaliteta ili upitne spreme. Imas jos i Arauja koji moze odigrati i desnog beka dobro, ako zatreba. Sto se tice veze, Alexis ocigledno ostaje i ocekujem da vrati formu pod Iraolom. Ja sam bio za prodaju ne jer ne vjerujem u kvalitet, nego jer mislim da je pravo vrijeme da se ostvari profit i zamijeni. Nema svjetskog do 2030, nema se za sta cuvati, sistem mu odgovara, a i ako zeli neki Real ili Barcu, mora odigrati vrhunsku sezonu. Osim njega, ostali u vezi su vrhunski igrači na papiru, Wirtz, Szoboszlai i Gravenberch. I imas Nyonia od kojeg je red ocekivati breakthrough season. Medjutim, tu smo tanki za jos jednog igrača kako bi za svaku poziciju imali bar po dvojicu. Po meni se treba dovesti sestica da se rotira sa Nyoniem.
A naprijed imamo trenutno tri krila, i ocigledno ce doci bar jos jedno, vjerovatno Barcola. I imamo trenutno jednog spica. Mislim da, bez obzira na Gakpa, trebaju doci dva ofanzivca, krila. Uz dva krila i sesticu, mislim da smo prilicno konkurentni sa svim ostalim.

Ali, ocekujem da cemo dovesti jedno krilo i to ce biti to :D

Ne sjecam se sezone da smo je poceli, a da nije bilo ocigledno da barem jedna pozicija nije popunjena.
Osmi Socrates

#92616 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Mc Allister bi trebao biti vaš najbolji zadnji vezni, ali da igra kao što mu kaže potencijal da može. Da igra srčano kao za Argentinu, to bi bilo to. Međutim, to je prošle sezone bilo upitno. Zato i kažem da bi trebali kupiti zadnjeg veznog.

Nyoni meni se čini nikad neće biti prirodni zadnji vezni.
Osmi Socrates

#92617 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Inače, dok se svi porađaju oko defanzivnih veznjaka, truć truć bla bla, Leipzig se koncentrirao na jednog, El Mourabeta iz Strasbourga. Cijena ne bi trebala biti iznad 30 miliona eura. Dogodine će biti 100 miliona, k'o da gledam.

Ima bolju statistiku nego Bouaddi u Francuskoj. Isto Marokanac.
BHF_Manijak

#92618 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ja ne znam sta u Liverpoolu jedu govna, ne znam koliko ocajan skauting mora biti da ti previdis te likove, a nije da ih nema po Francuskoj, Portugalu, Belgiji... Veznjaka posebno, krila i defanzivaca.

Hem ces jeftinije proci, hem i ako fulis nisi na gubitku od 90-100 miliona. Pokusaj jebi ga, pa ako fulis s 2-3 onda vidis da nije to to, nisi ti za toga i batalis.
ismar2215

#92619 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

BHF_Manijak wrote: 19/08/2026 11:34 Ma ja ne znam sta u Liverpoolu jedu govna, ne znam koliko ocajan skauting mora biti da ti previdis te likove, a nije da ih nema po Francuskoj, Portugalu, Belgiji... Veznjaka posebno, krila i defanzivaca.

Hem ces jeftinije proci, hem i ako fulis nisi na gubitku od 90-100 miliona. Pokusaj jebi ga, pa ako fulis s 2-3 onda vidis da nije to to, nisi ti za toga i batalis.
Mislim da to nije ocajan skauting, nego previse oslanjanja na racunicu. Hoce da dovode samo sigurne opcije. Ima samo par primjera gdje to nije tako, tipa Chiesa. Vide oni nekog iz Strasbourga, ali od 100 parametara, 7 se ne uklapa, i onda odustanu ili nastave pratiti kroz taj klub ili naredni, pa eventualno onda krenu po njega. Nema transfera o kojima ti pricas nikako. Nadam se da ce se to s novim vlasnicima promijeniti, jer je moze bez par takvih.
AmiĐa_Idriz

#92620 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

ismar2215 wrote: 19/08/2026 09:54 Ne sjecam se sezone da smo je poceli, a da nije bilo ocigledno da barem jedna pozicija nije popunjena.
Možda jedino 21/22, i gle čuda, jedina sezona pod Kloppom gdje smo bili u igri do kraja u sva 4 takmičenja. Ok, jeste bolno završila ali jbg :D
AmiĐa_Idriz

#92621 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kaže Joyce da je Levante zainteresovan da uzme Ndukwea na pozajmicu.
BHF_Manijak

#92622 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Hoce li iko onog parazita Chiesu? Enda? Elliotta?

I ta trojica ce se vodit da imas nekoga na klupi krv ti jebem... Oni ne mogu Zelji valjati da ritam promijene, ne Liverpoolu.
AmiĐa_Idriz

#92623 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Capajebo

#92624 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Drag mi je igrač, ali mislim da je bolje za sve da ide.
Mora se dovesti zamjena, ne može Nyoni biti ta zamjena.
BHF_Manijak

#92625 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Capajebo wrote: 19/08/2026 15:40 Drag mi je igrač, ali mislim da je bolje za sve da ide.
Mora se dovesti zamjena, ne može Nyoni biti ta zamjena.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post Reply