Željeznice - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3026 Re: Željeznice - all about

Post by _BataZiv_0809 »

ShnjaZZZ wrote: 16/08/2026 20:04 Kad je ShnjaZZZ govorio plakat ćemo za odlaskom Džafića svi ste se smijali, ovaj nesposobnjaković nas je syebo za 10 idućih godina.

Majku yebo, nesposobniji i od Brankovića.
Sta je reci šnjaz
ShnjaZZZ

#3027 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Jednostavno je nesposoban, izgubio je sve Džafićeve ugovore, javašluk je nikad veći, zapošljava samo administraciju iako nije to što nam nedostaje i pretvorio je firmu u Game of Thrones kad je dao ovlasti sujetnim ljudima jer on NE ZNA voditi ovakvu firmu.
HelaS

#3028 Re: Željeznice - all about

Post by HelaS »

ShnjaZZZ wrote: 16/08/2026 20:04 Kad je ShnjaZZZ govorio plakat ćemo za odlaskom Džafića svi ste se smijali, ovaj nesposobnjaković nas je syebo za 10 idućih godina.

Ko je ugovorio i pod čijom je upravom kupljeno 9 Talgo kompozicija, po kojoj cijeni i koliko su godina stajali u hangarima prije eksploatacije?
ShnjaZZZ

#3029 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

HelaS wrote: 17/08/2026 08:54

Ko je ugovorio i pod čijom je upravom kupljeno 9 Talgo kompozicija, po kojoj cijeni i koliko su godina stajali u hangarima prije eksploatacije?
Direktor bio Osmanović, ministar Branković. Došle 2010 a krenule saobraćat 2016. Plaćene 130 mil maraka.

Kako užasna investicija dan te yebo. :lol:
HelaS

#3030 Re: Željeznice - all about

Post by HelaS »

ShnjaZZZ wrote: 17/08/2026 08:58

Direktor bio Osmanović, ministar Branković. Došle 2010 a krenule saobraćat 2016. Plaćene 130 mil maraka.

To je bila trgovačka transakcija koja u svim državama Svijeta uzrokuje 10 godina zatvora. Samo kod SDA ne :(
ShnjaZZZ

#3031 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

HelaS wrote: 17/08/2026 09:16

To je bila trgovačka transakcija koja u svim državama Svijeta uzrokuje 10 godina zatvora. Samo kod SDA ne :(
Da ne ispadne da branim mrtvu SDA i njihove lopovluke te godine kad je nabavka potpisana, 2005-te je i imala nekog smisla jer smo tad imali više željeznice nego danas, vozili su vozovi za Beograd, Zagreb, Budimpeštu... Trebalo je obnovit stari kolski park.

Onda su došle i trebalo ih prepravljat :lol: u trenutku kad su počele saobraćat nismo imali više međunarodnih linija...

Ja ne znam kako bismo mi ostali da se nisu ugasile i Željezara i Koksara jer nema izvršne službe, lokomotive su u lošem stanju, svaki ali svaki dan se proglasi defekt na nekoj, sve u lošem stanju. Ovo posla sad što ima jedva ide koliko je zastario sistem.

Skretnicki uređaji polude čim je vrućina ili snijeg pa se mora ići kroz nedozvoljen signal itd.

Zar stvarno ova država želi ugasit željeznicu i pridružit se Andori, Islandu, San Marinu, Malti i Kipru?

Meni djeluje da se ide na to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3032 Re: Željeznice - all about

Post by Chmoljo »

ShnjaZZZ wrote: 17/08/2026 08:52 Jednostavno je nesposoban, izgubio je sve Džafićeve ugovore, javašluk je nikad veći, zapošljava samo administraciju iako nije to što nam nedostaje i pretvorio je firmu u Game of Thrones kad je dao ovlasti sujetnim ljudima jer on NE ZNA voditi ovakvu firmu.
to je ono kad neko kaže, ma neka ga dobar je čovjek. dobar je ženi i djeci, ako je nesposoban za poziciju, nema niko koristi od toga.

to pod pretpostavkom da je lik uopšte ok :D
kakaljin

#3033 Re: Željeznice - all about

Post by kakaljin »

ShnjaZZZ wrote: 17/08/2026 09:31
HelaS wrote: 17/08/2026 09:16

Da ne ispadne da branim mrtvu SDA i njihove lopovluke te godine kad je nabavka potpisana, 2005-te je i imala nekog smisla jer smo tad imali više željeznice nego danas, vozili su vozovi za Beograd, Zagreb, Budimpeštu... Trebalo je obnovit stari kolski park.

Onda su došle i trebalo ih prepravljat :lol: u trenutku kad su počele saobraćat nismo imali više međunarodnih linija...

Ja ne znam kako bismo mi ostali da se nisu ugasile i Željezara i Koksara jer nema izvršne službe, lokomotive su u lošem stanju, svaki ali svaki dan se proglasi defekt na nekoj, sve u lošem stanju. Ovo posla sad što ima jedva ide koliko je zastario sistem.

Skretnicki uređaji polude čim je vrućina ili snijeg pa se mora ići kroz nedozvoljen signal itd.

Zar stvarno ova država želi ugasit željeznicu i pridružit se Andori, Islandu, San Marinu, Malti i Kipru?

Meni djeluje da se ide na to.
Od rata na ovamo se unistavala zeljeznica a radnici sutili a znamo ko je postavaljalo direktore zadnjih 30 godina, da bi se taj nerad ispravio treba puno posla i ne moze sve preko noci, nije samo zeljeznica u pitanju sta je za zeljezarom koja je prodana za 1 KM pa evo dokel su je doveli sta je sa aluminijem u mostaru, sta je sa Gikilom elektrorpivreda sve su to bili veliki korisnici zeljeznica.

A sto se tice putnickog sve bi i dalje radilo u bilo i bolje da nije politike i blokade od strane hrvatske da imamo medjunarodne linije, pa su nam kad smo se zalili spucali takvu cijenu da je neisplativo voziti. Jedino sto ploce rade jer ima hrvatska interes od toga pa dopusta. A pruga i luka su pravljeni od para SR BIH
Post Reply