Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Digla_da_kreci

#62676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Digla_da_kreci »

karanana wrote: 15/08/2026 23:42 Pogledah Invite. Sta ja znam nista novo, ima par filmova na slican fazon, ovaj sa malo provokativnijom temom. Bilo je smijesnih momenata, rogen mi je dobar i na mojoj frekvenciji humora kad su u pitanju njegove uloge i scenariji. Dosta ga raje ne voli. Olivia wilde mi je bas nesto sexi i jebozovna bila u ovom filmu, vise od penelope.
Je' l i tebi krivo
Spoiler
Show
sto nije bilo akcije? Cijeli film nas zavlace da ide ka necemu, kad na kraju corak. Osjecam se zakinutom.
Pisala sam vec da je to mana filma.
karanana

#62677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Digla_da_kreci wrote: 16/08/2026 00:53
karanana wrote: 15/08/2026 23:42 Pogledah Invite. Sta ja znam nista novo, ima par filmova na slican fazon, ovaj sa malo provokativnijom temom. Bilo je smijesnih momenata, rogen mi je dobar i na mojoj frekvenciji humora kad su u pitanju njegove uloge i scenariji. Dosta ga raje ne voli. Olivia wilde mi je bas nesto sexi i jebozovna bila u ovom filmu, vise od penelope.
Je' l i tebi krivo sto nije bilo akcije?
Spoiler
Show
Cijeli film nas zavlace da ide ka necemu, kad na kraju corak. Osjecam se zakinutom.
Pisala sam vec da je to mana filma.
Pa jeste.
Spoiler
Show
Fino se zakuha. Zagolica ih sviju, pa cak i nas pred malim ekranima.....Ali imo sam neki osjecaj da ce se nesto desiti i da nece biti akcije jer prejaki su glumci za neke jace sex scene. Ne znam jel penelope ikad, i u danima kad se probijala (na scenu), snimala golotinju. Olivia wilde doduse jeste.
Point.

#62678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Mislim da se skinula u Third Person. Ostala mi u sjećanju. Dobra Olivia, pravi avion.
problemnatravunu

#62679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by problemnatravunu »

Samo da i ovdje preporučim film od sinoć sa SFF-a , gledao kod "vatrogasaca"...
Što bi ovdje rekli "beton" , dva i po sata prošli kao minuta........

Image
https://www.rottentomatoes.com/m/fjord
chakany

#62680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Sunny Dancer (2026)

Fina drama, čak ima i smiješnih scena. Onako za nedjelju i uživanje idealan :mrgreen:
daario naharis

#62681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by daario naharis »

chakany wrote: 16/08/2026 19:19 Sunny Dancer (2026)

Fina drama, čak ima i smiješnih scena. Onako za nedjelju i uživanje idealan :mrgreen:
Ova mala glumica mi je tako antipaticna...
Digla_da_kreci

#62682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Digla_da_kreci »

I meni je. Bozemioprosti, seriju Last of Us nisam mogla nastaviti gledati zbog nje. Tacno ne mogu gledati neke emisije zbog odbojnog glumca/ce.
video

#62683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

A valjala vam je kad je u GOTu 'lupila sakom od stol' i pomogla Dzonu Snowu i ekipi kad im je za zivota trebalo :D
Tito_i_Partija

#62684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Dugo mi je bio na listi, a evo tek sad odgledah. Fenomenalan film.

Image
Averus

#62685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Averus »

Pogledao jutros 5 kratkih filmova u sklopu SFF "BH Stories - Documentary Shorts 2":

Closure
Second Skin
Arak
Nihil Obstat
My mother

Naj-Preporuka za Second Skin (režija Radoš Jovanović) - pravo dobar kratki dokumentarac o Harisu, tattoo artistu koji po svijetu kupi nagrade i nagrade, a iza sebe ima jednu baš filmsku priču. Film je na pravi način predstavio i njega i njegovu priču, a i režija odlična.
Drugo mjesto bih dao filmu Arak (rež. Mirza Ajnadžić), koji je onako malo klasičniji oblik dokumentarnog filma, ali prati vrlo zanimljiv pokret "Živa Knjiga" koji upoznaje mlade sa "drugačijim" ljudima u našoj zajednici - BH Jevrejima, LGBT, Romima isl.

Ovi ostali su truba.
Closure (neki lični slide-show režisera, zbrzano, bez strasti i prave poente), Nihil Obstat (reklamni promo video za hodočašće u Međugorju) i My Mother (studentski pokušaj filma) ne preporučujem nikome osim prijateljima i porodicama režisera.
Iskreno mišljenje mi je da su ova tri uvalili jer nisu imali dovoljno prijava, pa ono "daj šta daš".
kakavdanakneiskustvu

#62686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tito_i_Partija wrote: 16/08/2026 21:06 Dugo mi je bio na listi, a evo tek sad odgledah. Fenomenalan film.

Image
:thumbup: :thumbup:
zomri

#62687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote: 16/08/2026 21:06 Dugo mi je bio na listi, a evo tek sad odgledah. Fenomenalan film.

Image
Film koji se prvenstveno *gleda*. Odličan rad kamere, kako se to na forumu kaže :mrgreen:
Tito_i_Partija

#62688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote: 16/08/2026 22:04

Image
Film koji se prvenstveno *gleda*. Odličan rad kamere, kako se to na forumu kaže :mrgreen:
Pa nije ni čudo, s obzirom da je kamerom upravlj'o slavni Roger Deakins. A muziku je pis'o Nick Cave, koja je isto divna u ovom filmu.

Par interesantnih stvari oko ovog filma:
Cinematographer Roger Deakins has called the arrival of the train in darkness as one of the high points of his career.
Brad Pitt's personal favorite of the movies that he has acted in.
Of all the films made about Jesse James, his descendants have claimed that this is the most accurate. They were especially enthusiastic about Brad Pitt and Casey Affleck's performances.
Film je stvarno jedna poezija od početka do kraja, ne samo po stelarnoj kinematografiji i odličnoj glumi, već i po scenografiji, umjetničkom smjeru, set dizajnu, kostimima, itd. Al' naročito me je impresioniralo kako ljudi pričaju u filmu, i ko razumije engleski k'o maternji, shvatiće. Određene riječi odabrane i utkane u dijalog, a pogotovo u priču naratora filma, su me totalno oduševile. Poezija. :)
Post Reply