Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34776 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Gdje god dodje puno ljudi koji sa sobom donesu mnogo socijalnih problema, situacija je ista.
A kad dodju ljudi sa parama, nas covjek se topi od servilnosti prema strancima.
A kad dodju ljudi sa parama, nas covjek se topi od servilnosti prema strancima.
-
moimoi
#34777 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa nije bas da volimo arape 
A i primjetila sam kako su nasi bezobrazni prema njima… valjda su skontali kakvi su i ovi…. Dzaba im pare
A i primjetila sam kako su nasi bezobrazni prema njima… valjda su skontali kakvi su i ovi…. Dzaba im pare
- dr_Evil
#34778 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mislim da nismo rasisti, ali supci zasigurno jesmo. I zbog toga sto smo supci moze lahko izgledati da smo rasisti. Pored toga sto smo supci dosta smo i ters, pa ne trpimo puno sranja._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 11:28 Domaci forumasi se slomise da dokazu da nismo rasisti, inostrani da jesmo.
Istina je negdje u sredini.
Sto se tice geraltovih Roma, pa dobro Crna legija je jedina oznacena u romskoj himnoj, valjda to govori samo za sebe, s druge strane imamo strah od Roma valjda po zasluzi. Helem, ubijali su u tom Jasenovcu najvise komuniste, jevreje, Srbe, pa i Rome, a i ostale sta su im dosli pod ruku, i sto je najvaznije nisu morali!
Isao jedan Rom sa mnom u skolu, ljudina, nikad ga nisam gledao kao Roma nego kao skolskog druga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34779 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Fino poslozenoJohnnyS wrote: ↑15/08/2026 11:35Zato što su ovi vani istraumatizirani od rasizma, ispranog mozga, opravdavaju milijunaše koji kleknu prije utakmice zbog toga što su prije 200 godina crnci prodavali druge crnce bijelcima._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 11:28 Domaci forumasi se slomise da dokazu da nismo rasisti, inostrani da jesmo.
Nas boli kurac za sve to. Ako smo zbog toga rasisti so be it.
Meni zvuči retardirano kad spiker na američkom stadionu kaže ustanite ako ste u mogućnosti za himnu ili mi je tragikomično kad klub natakari dugine boje u šestom mjesecu jer je to pederski mjesec. Oni vani što su integriraniji u društvo to smatraju ispravnijim, a mene koje boli kurac za crnce, rome, invalide i pedere smatraju institucionaliziranim rasistom, homofobom i što li je već kad nisi osjetljiv za hendikepirane
- jeza u ledja
#34780 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kakve nebuloze.JohnnyS wrote: ↑15/08/2026 11:35Zato što su ovi vani istraumatizirani od rasizma, ispranog mozga, opravdavaju milijunaše koji kleknu prije utakmice zbog toga što su prije 200 godina crnci prodavali druge crnce bijelcima._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 11:28 Domaci forumasi se slomise da dokazu da nismo rasisti, inostrani da jesmo.
Meni zvuči retardirano kad spiker na američkom stadionu kaže ustanite ako ste u mogućnosti za himnu ili mi je tragikomično kad klub natakari dugine boje u šestom mjesecu jer je to pederski mjesec. Oni vani što su integriraniji u društvo to smatraju ispravnijim, a mene koje boli kurac za crnce, rome, invalide i pedere smatraju institucionaliziranim rasistom, homofobom i što li je već kad nisi osjetljiv za hendikepirane
- JohnnyS
#34781 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I rest my casejeza u ledja wrote: ↑15/08/2026 15:46Kakve nebuloze.JohnnyS wrote: ↑15/08/2026 11:35Zato što su ovi vani istraumatizirani od rasizma, ispranog mozga, opravdavaju milijunaše koji kleknu prije utakmice zbog toga što su prije 200 godina crnci prodavali druge crnce bijelcima._BataZiv_0809 wrote: ↑15/08/2026 11:28 Domaci forumasi se slomise da dokazu da nismo rasisti, inostrani da jesmo.
Meni zvuči retardirano kad spiker na američkom stadionu kaže ustanite ako ste u mogućnosti za himnu ili mi je tragikomično kad klub natakari dugine boje u šestom mjesecu jer je to pederski mjesec. Oni vani što su integriraniji u društvo to smatraju ispravnijim, a mene koje boli kurac za crnce, rome, invalide i pedere smatraju institucionaliziranim rasistom, homofobom i što li je već kad nisi osjetljiv za hendikepirane![]()
- jeza u ledja
#34782 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Gdje odes na planeti vidjeces da su ljudi rasisti. Nije pitanje da li su rasisti vec koliko su rasisti, te da li su uopste svjesni toga.
Nasi ljudi izgleda kroz prizmu problema sa rasizmom na Zapadu, gdje je rasizam decenijama i stoljecima u centru javnog diskursa i politickih previranja, gdje postoje slojevi i slojevi institucionalnih preslaganja, promjena drustvenih normi, sve to popraceno protestima, medijima, kulturom, posmatraju to kao nesto strano, sto se nas ne tice. U stvari brka se insitucionalni rasizam sa “obicnim” rasizmom, tj. mentalnim sklopom drustva o drugima i drukcijima.
- jeza u ledja
#34783 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koji case? Ja mislim da ni ti ne znas sta si napisao.JohnnyS wrote: ↑15/08/2026 15:49I rest my casejeza u ledja wrote: ↑15/08/2026 15:46Kakve nebuloze.JohnnyS wrote: ↑15/08/2026 11:35
Zato što su ovi vani istraumatizirani od rasizma, ispranog mozga, opravdavaju milijunaše koji kleknu prije utakmice zbog toga što su prije 200 godina crnci prodavali druge crnce bijelcima.
Meni zvuči retardirano kad spiker na američkom stadionu kaže ustanite ako ste u mogućnosti za himnu ili mi je tragikomično kad klub natakari dugine boje u šestom mjesecu jer je to pederski mjesec. Oni vani što su integriraniji u društvo to smatraju ispravnijim, a mene koje boli kurac za crnce, rome, invalide i pedere smatraju institucionaliziranim rasistom, homofobom i što li je već kad nisi osjetljiv za hendikepirane![]()
Tebi boli kurac za klecanjem na utakmicama, i boli te kurac za crncima. Ti si previs kul za to, nisi rasista.
- JohnnyS
#34784 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jeza u ledja wrote: ↑15/08/2026 16:05Koji case? Ja mislim da ni ti ne znas sta si napisao.
Tebi boli kurac za klecanjem na utakmicama, i boli te kurac za crncima. Ti si previs kul za to, nisi rasista.![]()
Nisam cool, ali nisam ni rasist.
Za crnce mi se jebe točno onoliko koliko za bijelce. To što ti moraš slaviti Kwanze da bi bio inkluzivan, ne znači da mi ostali moramo da ne bi bili rasisti
- jeza u ledja
#34785 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tvoj je problem sto preko trivilizovanog preformansa antirasizma na Zapadu zakljucujes da rasizam nije tvoj problem, ne shvatajuci da je to jos jedan sloj u stotinama drugih naslaganih na javni diskurs oko ovoga u zadnjih X decenija. I posto ti liberalni mediji sa Zapada serviraju klecanje kao najnoviji krik preformativnog antirasizma, ti zakljucujes - rasizam nije tvoj problem.JohnnyS wrote: ↑15/08/2026 16:07jeza u ledja wrote: ↑15/08/2026 16:05Koji case? Ja mislim da ni ti ne znas sta si napisao.
Tebi boli kurac za klecanjem na utakmicama, i boli te kurac za crncima. Ti si previs kul za to, nisi rasista.![]()
Nisam cool, ali nisam ni rasist.
Za crnce mi se jebe točno onoliko koliko za bijelce. To što ti moraš slaviti Kwanze da bi bio inkluzivan, ne znači da mi ostali moramo da ne bi bili rasisti
Otprilike u fazonu mi nemamo problem rasizma jer kod nas nema drugih rasa.
- JohnnyS
#34786 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A kako je rasizam moj problem?
- jeza u ledja
#34787 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tvoj. Moj. Svaciji.
Ti si se sam ubacio u pricu.
Ti si se sam ubacio u pricu.
- Didier
-
caros
#34789 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Amerikanci izdresirani da smaraju s ciganima čim počne priča o rasizmu.
- Ozimician
#34790 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Fkt
Slomise se da izjednace neizjednacivo.
Slomise se da izjednace neizjednacivo.
- JohnnyS
#34791 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Morat ćemo organizirati ćeliju KKK na forumu.
Ku Klix Klan.
Ku Klix Klan.
- jeza u ledja
- jeza u ledja
- JohnnyS
#34794 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo za prvi sastanak ćelije, ovako ćemo i mi ispitivati
-
HaseSa
#34795 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Razumijem da neko u BiH trvrdi da ga boli kurac za rasizam i crnce i bijelce, i plave, jer to ih se ne dotiče.
Ali zašto onda fras dobijaju na inkluzivne dresove, klečanje, holivudske filmove itd isl? Mislim, boli me kurac i za to, nije pravljeno za mene, nego društvo kojeg problematika rasizma dotiče. Ne da bi tebe u BiH, urođenog ne-rasistu, iznerviralo.
Ali zašto onda fras dobijaju na inkluzivne dresove, klečanje, holivudske filmove itd isl? Mislim, boli me kurac i za to, nije pravljeno za mene, nego društvo kojeg problematika rasizma dotiče. Ne da bi tebe u BiH, urođenog ne-rasistu, iznerviralo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34796 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Apropo boja rasa i religija
Moj je odgovor svi smo ljudi
Ono sto smeta je nerad, nekupanje, nosanje nozeva, stipanje i uznemiravanje slabijih te medijsko forsiranje agendi
Moj je odgovor svi smo ljudi
Ono sto smeta je nerad, nekupanje, nosanje nozeva, stipanje i uznemiravanje slabijih te medijsko forsiranje agendi
- JohnnyS
#34797 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima teorija zavjere zašto se to pravi, u koju ne bih ulazio, ima @Truba za to 
Ja u frazove ne padam, ja to riješim da svoje pare ne dam kad mi nešto nije po rasističkoj volji.
Hoću da mi je Snape u Harry Potteru bjelji od Snjeguljice. Tako mi to u Klanu hoćemo.
Ja u frazove ne padam, ja to riješim da svoje pare ne dam kad mi nešto nije po rasističkoj volji.
Hoću da mi je Snape u Harry Potteru bjelji od Snjeguljice. Tako mi to u Klanu hoćemo.
- stubrijez
#34798 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mjesani brakovi su pogani obicaj iz mrske Jugoslavije... sreca pa smo dosli do pametimoimoi wrote: ↑13/08/2026 17:25geralt wrote: ↑13/08/2026 17:22 Romi jesu druga rasa prisutna na Balkanu vijekovima, i odnos prema njima je mjera po kojoj se odredjuje koliko ima rasizma.
Ko misli da nema rasizma, neka se zapita koliko ima prijatelja Roma, je li ikad popio kafu ili pojeo rucak u romskoj kuci, da li bi zaposlio Roma u svojoj firmi ako ima drugog kandidata koji je Bosnjak, da li bi dopustio da mu kcerka/sin izlazi sa romskim momkom/djevojkom. Ako bi, da li bi pristao na brak, i sta bi na taj brak rekli sira rodbina i okolina.
Za ove sto se tjese kako barem nemamo skinheada, podsjetnik da su prije manje od 100 godina skoro svi Romi sa ovih prostora masovno pohapseni, odvedeni u Jasenovac i tamo pobijeni, i da su to uradili lokalni stanovnici a ne Nijemci.
Jos bih dodala da je jako puno onih koji se protive i mjesanim brakovima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34799 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ali udat se za "vlaha" zbog EU papira vec prolazi glatko.
Ili za svekra kako bi se nasljedila EU penzija.
Ili za svekra kako bi se nasljedila EU penzija.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#34800 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
geralt wrote: ↑13/08/2026 17:22 Romi jesu druga rasa prisutna na Balkanu vijekovima, i odnos prema njima je mjera po kojoj se odredjuje koliko ima rasizma.
Ko misli da nema rasizma, neka se zapita koliko ima prijatelja Roma, je li ikad popio kafu ili pojeo rucak u romskoj kuci, da li bi zaposlio Roma u svojoj firmi ako ima drugog kandidata koji je Bosnjak, da li bi dopustio da mu kcerka/sin izlazi sa romskim momkom/djevojkom. Ako bi, da li bi pristao na brak, i sta bi na taj brak rekli sira rodbina i okolina.
Za ove sto se tjese kako barem nemamo skinheada, podsjetnik da su prije manje od 100 godina skoro svi Romi sa ovih prostora masovno pohapseni, odvedeni u Jasenovac i tamo pobijeni svi do zadnjeg novorodjenceta i starca, i da su to uradili lokalni stanovnici a ne Nijemci.
Romi? 90% populacije ih i danas zove ciganima