Prekid nakon 4 godine sutnjom
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nierika
#226 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Jesu jedni prema drugima al ne znam jesu li prema svima. Ovi iz većih gradova mislim da su liberalniji, ne osuđuju toliko al je možda problematična ta liberalnost u bliskim odnosima. Ima različitih manjih mjesta u BiH, u nekim bih se mogla zamisliti da živim (ima dosta događaja, blizu su im kulturni centri i sl) a neka mi se čine nazadna i previše konzervativna za moj ukus
-
tokio25
#227 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
pa liberalnost u bliskom odnosu smeta jedino ako su osobe kontra stavova
tipa ja svestenik ti rokerka neka feministkinja i sl
logicno je da su iz vecih gradova malo liberalniji jer tu ima svega pa je i veca tolerancija na razlicito
tipa ja svestenik ti rokerka neka feministkinja i sl
logicno je da su iz vecih gradova malo liberalniji jer tu ima svega pa je i veca tolerancija na razlicito
-
Nierika
#228 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Ovima koji vjeruju u poligamiju je najbolje s istim takvim jer se stvarno gubi vrijeme u objašnjavanju
-
tokio25
#229 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
A ti vjerujes u poligamiju?
-
Nierika
#230 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
U ovim godinama ne, ja bih rekla za tu osobu postoji monogamna ljubav al to nisam ja
-
tokio25
#231 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
5 ujutro pa sam te izgubio kod u ovim godinama ne
Ne vjerujes jer si nasla ljubav ili si se pomirila da je tvoje vrijeme "proslo"
Ne vjerujes jer si nasla ljubav ili si se pomirila da je tvoje vrijeme "proslo"
-
Nierika
#232 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Ne bih rekla da je moje vrijeme prošlo, u srednjim sam godinama, nego da ima puno nekih ciljeva koje treba postići. Pomalo se i divim i zavidim ovima što smatraju da su našli ljubav za sva vremena
-
tokio25
- dr_Evil
#234 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Da se ne lazemo, ko god se nije objesio makar do 33 godine treba ih zaobilaziti(u ljubavnom smislu) - jednostavno nesto fali u glavi.
Ovo ljeto sam sreo dosta poznanika/ca s kojim sam izlazio u mladosti, sasvim mi je jasno zasto nisu objeseni.
-
tokio25
#235 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
po cemu si to zakljucio da im fali u glavi?dr_Evil wrote: ↑14/08/2026 08:04Da se ne lazemo, ko god se nije objesio makar do 33 godine treba ih zaobilaziti(u ljubavnom smislu) - jednostavno nesto fali u glavi.
Ovo ljeto sam sreo dosta poznanika/ca s kojim sam izlazio u mladosti, sasvim mi je jasno zasto nisu objeseni.
- dr_Evil
#236 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Kroz jednostavne razgovore o svakodnevnici, onako usput. Moram reci da se zenski dio ove populacije dobro drzi fizicki, valjda nisu radjale sta li,tokio25 wrote: ↑14/08/2026 08:07po cemu si to zakljucio da im fali u glavi?
-
tokio25
#237 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
dobro al sta im fali?
ne kontam sta je problem?
nemoj samo poceti pricu po kojoj svijet ravnas po sebi
- dr_Evil
#238 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Da ravnam svijet po sebi vjerovatno bi svi bili mahniti, a ja kralj majmuna, onako nosao bih bananu gdje god stignem i pokazivao guzicu.
Sitni i krupni psihicki problemi druze, od banalnih stvari kao sto je koka opsjednuta svojim poslom, pa do tvrdoglavosti, agresivnosti, ljubomore, you name it, a ja cu pronaci.
Ima epizoda How I met your mother kad Ted prica kako svako iznad 30 vuce svoj kofer sa sobom(ostavljen pred oltarom npr.), mislim da taj kofer i nije toliki problem kao ono sto je dovelo do istog.
U moru toga zasigurno moze biti da neko jednostavno nije imao srece - da se odmah ogradim.
-
tokio25
#239 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
ja bih prije rekao da su oni "pametniji" zreliji i da znaju da sa tvrdoglavoscu agresivnoscu i ljubomorom mozda ce praviti probleme nekim ljudima s kojim bi bili a koji bi bili samo eto da ne ostanu neudati neozenjenidr_Evil wrote: ↑14/08/2026 08:53Da ravnam svijet po sebi vjerovatno bi svi bili mahniti, a ja kralj majmuna, onako nosao bih bananu gdje god stignem i pokazivao guzicu.
Sitni i krupni psihicki problemi druze, od banalnih stvari kao sto je koka opsjednuta svojim poslom, pa do tvrdoglavosti, agresivnosti, ljubomore, you name it, a ja cu pronaci.
Ima epizoda How I met your mother kad Ted prica kako svako iznad 30 vuce svoj kofer sa sobom(ostavljen pred oltarom npr.), mislim da taj kofer i nije toliki problem kao ono sto je dovelo do istog.
U moru toga zasigurno moze biti da neko jednostavno nije ima srece - da se odmah ogradim.
traze srodnu dusu s kojom ce imati najmanje problema
ne kazem da su savrseni ti ljudi nego mi vise vuce na to da su odgovorni i svjesni
i prije ce se razvesti oni koji su se udali i ozenili prije 30 nego oni poslije 30
tako bar ja na to gledam
- dr_Evil
#240 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Ma druze na istom mjestu gdje sam ih ostavio prije 10-15 godina. Kamo srece da su oni svjesni svojih nedostataka - kao i mi svi ostali sto vecinom nismo svjesni svojih.tokio25 wrote: ↑14/08/2026 08:57
ja bih prije rekao da su oni "pametniji" zreliji i da znaju da sa tvrdoglavoscu agresivnoscu i ljubomorom mozda ce praviti probleme nekim ljudima s kojim bi bili a koji bi bili samo eto da ne ostanu neudati neozenjeni
ne kazem da su savrseni ti ljudi nego mi vise vuce na to da su odgovorni i svjesni
i prije ce se razvesti oni koji su se udali i ozenili prije 30 nego oni poslije 30
tako bar ja na to gledam
S druge strane ima i ona ko ce staro magare natjerati da se ozeni i prilagodi nekome, da od "ja" postane "mi". Vidim to na sebi sto sam stariji sve je manje tolerancije, doduse i vise je sabura ne pucam na prvu.
Za one sta jednostavno nisu imali srece vjerujem da tvoja izjava stoji o tome da ce mozda imati stabilniji brak jer ce doci u godine kad znaju sta zele prilikom udaje/zenidbe i nece bas pristati na kompromise.
-
tokio25
#242 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
ne kazem ja da nema "bolesnika" al ono vise sam misljenja da je jednostavno dosta onih koji kako kazes nisu imali srece iz vise razlogadr_Evil wrote: ↑14/08/2026 09:03Ma druze na istom mjestu gdje sam ih ostavio prije 10-15 godina. Kamo srece da su oni svjesni svojih nedostataka - kao i mi svi ostali sto vecinom nismo svjesni svojih.tokio25 wrote: ↑14/08/2026 08:57
ja bih prije rekao da su oni "pametniji" zreliji i da znaju da sa tvrdoglavoscu agresivnoscu i ljubomorom mozda ce praviti probleme nekim ljudima s kojim bi bili a koji bi bili samo eto da ne ostanu neudati neozenjeni
tako bar ja na to gledam
S druge strane ima i ona ko ce staro magare natjerati da se ozeni i prilagodi nekome, da od "ja" postane "mi". Vidim to na sebi sto sam stariji sve je manje tolerancije, doduse i vise je sabura ne pucam na prvu.
Za one sta jednostavno nisu imali srece vjerujem da tvoja izjava stoji o tome da ce mozda imati stabilniji brak jer ce doci u godine kad znaju sta zele prilikom udaje/zenidbe i nece bas pristati na kompromise.
- dr_Evil
#243 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Samo sto ti moram reci da kod vecine nasih nevjencanih nije mudrost u pitanju, nego promaha u glavi.
- banjaluka078
#244 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Znam takvih. Sasvim regularnih ljudi kojima se jednostavno život nije složio u njihovu korist, neke možda malo teže priče i okolnosti, a bili su toliko svjesni i fer da su znali da neki odnosi nisu za njih ili da će druga strana možda imati više sreće s nekim drugim i nisu htjeli komplikovati svoj i tuđi život.
- banjaluka078
#245 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
Napisah gore. Imam par primjera, a i sama sam dugo bila u istom košu, da jednostavno shvatiš za kakav odnos jesi, za kakav nisi, ne u smislu šta tražiš od drugog, nego šta sam(a) (ne) možeš dati i onda je više fer (ali i manje praktično i zgodno) biti sam, nego u vezi u kojoj fali konekcija.
-
tokio25
#246 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
upravo to
ja isto gledam da znam sta mogu tebi ponnuditi a ne samo ti meni
ako ti ja ne mogu ponuditi srecu prijateljstvo ili sta god ti zelis bar minimum onda nemamo tu sta pricati
kako kaze masimo idi idi nestani mozda neko zavoli tu tvoju "prokletu" cud (doduse ovo je vise kontra za namcore namjenjeno)
ja isto gledam da znam sta mogu tebi ponnuditi a ne samo ti meni
ako ti ja ne mogu ponuditi srecu prijateljstvo ili sta god ti zelis bar minimum onda nemamo tu sta pricati
kako kaze masimo idi idi nestani mozda neko zavoli tu tvoju "prokletu" cud (doduse ovo je vise kontra za namcore namjenjeno)
- Ozimician
#247 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
100%dr_Evil wrote: ↑14/08/2026 09:03Ma druze na istom mjestu gdje sam ih ostavio prije 10-15 godina. Kamo srece da su oni svjesni svojih nedostataka - kao i mi svi ostali sto vecinom nismo svjesni svojih.tokio25 wrote: ↑14/08/2026 08:57
tako bar ja na to gledam
Postali jos i gori nego prije 10-15 god.
Kad vidis da je neko prebacio 30 god. a nema nigdje nikoga, vrlo brzo ti postane jasno zbog cega je tako, iako mozda u ostalim stvarima se cini kao OK osoba. Danas iole normalan covjek imaju najmanje jednu osobu pored sebe uvijek + sa strane. Zato mi nije jasno kad neko kaze da ne moze naci sebi nekoga.
Muskrarci katastrofa spaljeni, zene jos gore.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#248 Re: Prekid nakon 4 godine sutnjom
klix apps su spalile oba spola dobrano
-
Nierika