BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Passat_B6

#4326 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

sime_cipol wrote: 31/07/2026 12:38 Kad je bilo oko baraza i kad smo prosli na SP, rekli su da imaju prava za Ligu Nacija, Kvalifikacije za EP 2028, EURO 2028 i Kvalifikacije za SP 2030.
Samo da jos hoce kosarkasku repku vratit, nije bila na BHTu ne pamtim. Mislim da je sad Arena Sport uzela na neki duzi period.
dennxster

#4327 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by dennxster »

sime_cipol wrote: 28/07/2026 19:43
_BataZiv_0809 wrote: 28/07/2026 19:36 Fine pare dobija BHRT, ali imam osjecaj da je ovo isto kao kad sam ja uplatio ratu 1/300 stambenog :lol:
Kako citam dalje po portalima, radnici nece dobiti nista, od ovih para im se nece uplatiti barem mali dio staza koji im se duguje, neće im se uplatiti dugovanja za TO koji nisu dobili od nove godine. Ovaj novac se može koristiti samo za razvoj, nabavku opreme, opremanje prostorija, studija. Ok i to im je uhar.
Trebao bi nesto i menadzment da radi i da obezbjedi neki novac
Stvarno mi nije jasno kako se raspoređuju sredstva, pa zar nije prioretit taj radnik koji u (ne)uslovima stvara i realizuje program :roll:
Razumijem tehnologija je zastarila, ali šta će biti kada ode taj kadar koji održava javni servis?! Ko će raditi u eventualno novim studijskim prostorima, .....šta sad svi radnici trebaju tužiti poslodavca da bi dobili zarađene plate...
Ja volim BHT1, gledam ga, imaju vrhunske profesionalce....i zato mi nije jasno kakav razvoj a radnici ostaju na cjedilu...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#4328 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by sime_cipol »

dennxster wrote: 03/08/2026 11:58
_BataZiv_0809 wrote: 28/07/2026 19:36 Fine pare dobija BHRT, ali imam osjecaj da je ovo isto kao kad sam ja uplatio ratu 1/300 stambenog :lol:
Kako citam dalje po portalima, radnici nece dobiti nista, od ovih para im se nece uplatiti barem mali dio staza koji im se duguje, neće im se uplatiti dugovanja za TO koji nisu dobili od nove godine. Ovaj novac se može koristiti samo za razvoj, nabavku opreme, opremanje prostorija, studija. Ok i to im je uhar.
Stvarno mi nije jasno kako se raspoređuju sredstva, pa zar nije prioretit taj radnik koji u (ne)uslovima stvara i realizuje program :roll:
Razumijem tehnologija je zastarila, ali šta će biti kada ode taj kadar koji održava javni servis?! Ko će raditi u eventualno novim studijskim prostorima, .....šta sad svi radnici trebaju tužiti poslodavca da bi dobili zarađene plate...
Ja volim BHT1, gledam ga, imaju vrhunske profesionalce....i zato mi nije jasno kakav razvoj a radnici ostaju na cjedilu...
Mislim da se zakonski sredstva od raspodjele dobiti RAKa mogu samo namjenski trositi na razvoj, tehniku...
Kad bi svi radnici tuzili onda bi oni sami ugasili BHRT, ne treba onda niko jer su milioni u pitanju. A mislim da su dovoljno pametni da ne rezu granu na kojoj sjede, mada kako cujem ima i takvih. Ok, covjek treba da ide u penziju, logično je da tuzi.
dennxster

#4329 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by dennxster »

sime_cipol wrote: 03/08/2026 12:05

Mislim da se zakonski sredstva od raspodjele dobiti RAKa mogu samo namjenski trositi na razvoj, tehniku...
Kad bi svi radnici tuzili onda bi oni sami ugasili BHRT, ne treba onda niko jer su milioni u pitanju. A mislim da su dovoljno pametni da ne rezu granu na kojoj sjede, mada kako cujem ima i takvih. Ok, covjek treba da ide u penziju, logično je da tuzi.
Pa baš zbog toga, i pored ostvarenih zakonskih prava (plate, toplog obroka,...) ljudi rade, privređuju...a niko ništa ne poduzima da se i oni zaštite. Mislim šta će milioni javnom servisu ako neće niko da radi za minimalac koji je ionako upitan...!?
kingcrimson

#4330 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by kingcrimson »

dennxster wrote: 03/08/2026 14:27
sime_cipol wrote: 03/08/2026 12:05

Pa baš zbog toga, i pored ostvarenih zakonskih prava (plate, toplog obroka,...) ljudi rade, privređuju...a niko ništa ne poduzima da se i oni zaštite. Mislim šta će milioni javnom servisu ako neće niko da radi za minimalac koji je ionako upitan...!?
Pošto ovih 6 miliona nije predviđeno za isplatu zaostalih toplih obroka i neuplaćenih doprinosa radnicima u proteklih 10 godina, već za nove projekte, modernizaciju i razvoj programa, mogli su im uplatiti mjesec-dva ranije da ljudi barem otkupe prava za Svjetsko fudbalsko prvenstvo, kad se već priča o sredstvima za projekte.
Isner

#4331 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Isner »

Jebem i njih a pravilnik im vazda jednom više... To je ko da daš bolnici pare za lijekove al ne može za plate hirurzima i osoblju....
kingcrimson

#4332 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by kingcrimson »

"Namjena tih sredstava mora biti zasnovana na zakonu. To su namjenska sredstva i ne mogu biti utrošena za naknade zaposlenima, plaće ili ranija dugovanja prema radnicima. Nažalost, to nije moguće", objasnio je Forto.

Ipak, navodi da je dodijeljivanje novca "važna poruka" za zaposlenike BHRT-a i poručio da javni servis u BiH nije zaboravljen.

"Mogu ta sredstva uložiti u svoj razvoj, projekte, programe. A onda možda ono što su planirali uložiti, u skladu sa svojim poslovnim potrebama, pa i prema radnicima", kazao je Forto.

Par dana kasnije, Amidžić i Košarac likuju jer su "ustrajali" u namjeri da BHRT i institucije kulture ne dobiju ni marke iz državnog budžeta, što im je od samog početka misija i cilj, tako da je ovih 6 miliona KM od RAK-a vjerovatno neko kompromisno rješenje po principu daj šta daš.
sime_cipol

#4333 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by sime_cipol »

Dobro im je i ovih 6 miliona, nek pokrpe neke dugove, nešto uloze u tehniku i program i to je to
Ajdinn4

#4334 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Ajdinn4 »

Malo je to realno. Samo dug prema EBU je veći od toga.
tramvajtrojka

#4335 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 04/08/2026 07:17 Dobro im je i ovih 6 miliona, nek pokrpe neke dugove, nešto uloze u tehniku i program i to je to
da hoće zamijeniti onaj kupus kaca plasticni sto za sff to bi vec bio neki napredak i da HD kola budu zaduzena za sff
Passat_B6

#4336 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

Ajdinn4 wrote: 04/08/2026 12:47 Malo je to realno. Samo dug prema EBU je veći od toga.
Da hoce i taj dug platit, koliko muku muce s istim. :-) Ne moraju ucestvovati, ako nista bar nek emituju Eurosong. Bas me zanima ko ce sad vodit ESC posto onaj voditelj sto je vodio ESC sad zivi u Beogradu?
Passat_B6

#4337 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

tramvajtrojka wrote: 04/08/2026 12:53
sime_cipol wrote: 04/08/2026 07:17 Dobro im je i ovih 6 miliona, nek pokrpe neke dugove, nešto uloze u tehniku i program i to je to
da hoće zamijeniti onaj kupus kaca plasticni sto za sff to bi vec bio neki napredak i da HD kola budu zaduzena za sff
E onaj sto je vec odavno zreo za zamjenu :lol:
Passat_B6

#4338 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

SFF u HDu :) nadam se da ce biti ovako sve do kraja SFFa
:bih:
archi_a

#4339 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by archi_a »

Računi Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) blokirani su od 7. jula te je upitno da li će 603 uposlenika ove medijske kuće dobiti platu u avgustu, saopćeno je iz RTRS-a.
Odluku o blokadi računa donio je Okružni privredni sud u Banjoj Luci, a na osnovu izvršne presude iz aprila ove godine, kojom je RTRS trebao Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) isplati 5,4 miliona KM.

BHRT-u duguju 105 miliona KM

Iz RTRS-a su naveli i da je prije dva dana, održano novo ročište po blokadi računa RTRS-a.

"Radnici sa zebnjom iščekuju odluku kako bi znali da li će 20. avgusta dobiti platu, jer 20 godina, iako skromne, plate, nisu kasnile ni dana", ističu.

Podsjetimo, BHRT u ovom predmetu žalio se isključivo na troškove sudskog postupka uzrokovanog ogromnim dugom RTRS-a nagomilanog prema državnoj televiziji.

Naime, riječ je o dijelu duga RTRS-a prema BHRT-u koji trenutno iznosi oko 105 miliona KM po osnovu neraspodijeljene, a prikupljene RTV takse u posljednjih devet godina.
:bih:
Ironmen

#4340 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Ironmen »

Sa 787 zaposlenih tesko da im moze biti 16 miliona, o tehnici i kvaliteti programa necemo ni rasrapvljati jer znamo da nece se nista popraviti, BHT je u rangu sa OBN televizijom koja ima 40 zaposlenih i posluje u plusu svake godine skromno ali posluje u plusu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4341 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by _BataZiv_0809 »

2.5 miliona dobiti i nije bas skromno :-?
TouchMyTip

#4342 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by TouchMyTip »

_BataZiv_0809 wrote: 15/08/2026 10:30 2.5 miliona dobiti i nije bas skromno :-?
da mi samo bi znat kako ono smetlje zaradi 2,5 miliona :lol:
dr_Evil

#4343 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by dr_Evil »

TouchMyTip wrote: 15/08/2026 12:21
Neki dan odem kod neke dalje rodbine na selo, zalost ovo ono, vako nako, i hajde. Na tvu nakav kanal nikad cuo za njega nisam, tip ide okolo i snima babe po selima kako pricaju sta su radile :S kaze mi ovo svi masovno ovdje pratimo.
Passat_B6

#4344 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

Jest lijepo sad gledati SFF na javnom servisu. :bih: Izgleda da su se rijesili onih beta kamera, evo sad emisija Na kafi sa... ide u HDu

sime_cipol

#4345 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by sime_cipol »

Cuj kako.
Mislim da OBN nema vise od 20 radnika. Sve se vrti sa servera, voditeljica AI, nemaju proizvodnje programa ili na kapaljku. Jedino, svaka čast na platama, haman 5000 brutto prosjek.
Passat_B6

#4346 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

sime_cipol wrote: 15/08/2026 14:07

Cuj kako.
Mislim da OBN nema vise od 20 radnika. Sve se vrti sa servera, voditeljica AI, nemaju proizvodnje programa ili na kapaljku. Jedino, svaka čast na platama, haman 5000 brutto prosjek.
OBN propo ko zeton. Kad se sjetim da su prije prenosili LP, NBA dok je bio ziv rahmetli Avdic, Europa ligu, a sad imaju AI voditelje, kuhinje, turske serije
:jbt:
Passat_B6

#4347 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Passat_B6 »

Izgleda da su sklonili onaj krnjavi bijeli sto. Tuzlić je radio intervju sa neka dva mala stolića i dvije stolice na sklapanje.
Ove godine su se izgleda potrudili da odrade SFF da lici na nesto. Ovo i ono od prosle godine nebo i zemlja.
S obzirom u kakvom je sad stanju javni servis, trude se da budu sve bolji i bolji. :bih:
Sanjarko

#4349 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by Sanjarko »

Passat_B6 wrote: 15/08/2026 20:59 https://share.google/gPKLNe2inEqwubLJW
Evo blokirase RTRSu racune
Da ali po drugoj tužbi, ne zbog uzimanja i prisvajanja RTV takse.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4350 Re: BHRT - javni servis, državna radio-televizija

Post by izvrsni direktor »

Passat_B6 wrote: 04/08/2026 20:55
Ajdinn4 wrote: 04/08/2026 12:47 Malo je to realno. Samo dug prema EBU je veći od toga.
Da hoce i taj dug platit, koliko muku muce s istim. :-) Ne moraju ucestvovati, ako nista bar nek emituju Eurosong. Bas me zanima ko ce sad vodit ESC posto onaj voditelj sto je vodio ESC sad zivi u Beogradu?
Ma nije to samo zbog eurosonga. Aktivnim clanstvom u ebu dobijes prava i na sportske dogadjaje puno jeftinije. Npr ovo sa svjetskim se ne bi desilo da je clanstvo u ebu bilo aktivno, imas prednost i popust u odnosu na arenu npr
Post Reply