Naravno ja sam bar svjestan da nemam kapacitet za nekog lidera. Takodjer ne zivim u iluzijama za razliku od recimo tebeChmoljo wrote: ↑10/08/2026 22:29sve ok, mora neko i kurir biti. al ne pokazujete kapaciteta za udurženi rad na revoluciji.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 22:27
Nemam kapacitet za vodju.
Naravno da sam skuhan ali nije isto, na 39 i na 41.
SDA-All about
-
kakabanja213
#91076 Re: SDA-All about
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91077 Re: SDA-All about
ne živiš. živiš na forumu, podforum politika. ali ne glasaš.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 22:31Naravno ja sam bar svjestan da nemam kapacitet za nekog lidera. Takodjer ne zivim u iluzijama za razliku od recimo tebeChmoljo wrote: ↑10/08/2026 22:29sve ok, mora neko i kurir biti. al ne pokazujete kapaciteta za udurženi rad na revoluciji.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 22:27
Nemam kapacitet za vodju.
Naravno da sam skuhan ali nije isto, na 39 i na 41.
sasvim logično.
- dembele
#91078 Re: SDA-All about
Ono što je Broj 1 u AF to je Genjac u SDA.
- drug_profi
#91079 Re: SDA-All about
Isto ko i tebi.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 22:29Mogu da zakljucim da je tebi valjala.drug_profi wrote: ↑10/08/2026 22:23Nemoj tako, zna on da mu Trojka nije ništa lično valjala.ultima_palabra wrote: ↑10/08/2026 22:18 Kakvom crnom trojkaskom rezimu u Mostaru, dva najvaznija nivoa vlasti ti kontrolise SDA-HDZ decenijama...
Ovo je Hakiz ali iz HNK.
Marke ja nisam dobio.
Ali su dobila djeca, tvoja i moja. Makar mrvu više nego prije.
-
kakabanja213
#91080 Re: SDA-All about
Pa neko gleda i smije se Troterima u Peckhamu a neko na forumu.Chmoljo wrote: ↑10/08/2026 22:33ne živiš. živiš na forumu, podforum politika. ali ne glasaš.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 22:31Naravno ja sam bar svjestan da nemam kapacitet za nekog lidera. Takodjer ne zivim u iluzijama za razliku od recimo tebe
sasvim logično.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91081 Re: SDA-All about
aha, ti si Bojsi?
-
DonieBrasco
#91082 Re: SDA-All about
Slogan im "Samo SDA, mozda bude bolje" i sa takvima neku diskusiju voditi.
-
kakabanja213
-
pemanapemani
#91084 Re: SDA-All about
Jebi ga, valjda bi trebali imati osjecaj za siru drustvenu zajednicu.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 19:29Kako mislis wtf. Pa jebote 20+ godina su na vlasti lopovi koji su unistavali i iscrpljivali ono malo naznaka drzave sto je ostalo poslije orgijanja cetnika i ustasa. Ja apsloutno svake izbore izlazio u nadi da ce se nesto promijeniti nabolje da ce bapokon doci na vlast neko ko zeli nesto bolje ovom narodu. I hajde dodje prije 4 godina ova Trojka pompezno najavljujici nesto bolje i drugacije. Kad ono klinac. Trude se da ponove sve isto sto su ovi radili i razvaljivali tih 20+ godina. Isto kao kad meni u Mostaru na 42 izbaci google na telefonu u naredna dva dana ocekuje se zahladjenje na 41. Jebiga meni to nijr dovoljno, ni 20tak tramvaja, ni par kilometara tramvajske pruge, ni porodiljama 1000 KM ni minimalna plata sa 600 na 1000 niti cinjenica da medvjed ne moze na glasacki listic. Nit se vozam tramvajom, niti sam porodilja niti sam radio za minimalnu platu niti mogu glasati tamo gdje je medjed bio na listicu. A Dragan je partner.video wrote: ↑10/08/2026 18:19Wtf?kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 18:04 Nisu svi isti a naravno da ne treba glasati. Ako ti se glasa onda naravno glasaj. Doduse mozda su tebi svi isti.
Tebe nista ne dotice, jer nikad nisi radio za minimalac, ne znaci ti 1000 KM porodiljne naknade, beneficije za upis u vrtice, boli te kurac za Dodika... samo starlink.
Tebi je to sve razlika u jednom stepenu temperature u Mostaru.
Egoizam i prepotentnost ubijaju drustvo.
Koja je razlika izmedju tvog i stava politicke elite? Jednostavno je nema - mene zanima samo ono sto meni ide u korist, a za drustvo me boli neka stvar.
Niko nije dostojan mog narcisoidnog glasa. Isto tako, ne zelim se ukljuciti u politicke procese, jer sam puno pametniji od drugih.
Obozavam se.
-
kakabanja213
#91085 Re: SDA-All about
Opet konstrukcije. Minimalna plata je trebala otici na 2400, a porodiljama naknada na 2000. Onda bi zahladjenje bilo prihvatljiviije. Da, mislim, da niko na politickoj sceni nije zasluzio glas. E sad hoces li ti to nazvati narcisoidno ili ja tvoj stav glupim to je drugi par rukavica. Misli ti sta god hoces ali za mene je tako.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 10:40Jebi ga, valjda bi trebali imati osjecaj za siru drustvenu zajednicu.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 19:29Kako mislis wtf. Pa jebote 20+ godina su na vlasti lopovi koji su unistavali i iscrpljivali ono malo naznaka drzave sto je ostalo poslije orgijanja cetnika i ustasa. Ja apsloutno svake izbore izlazio u nadi da ce se nesto promijeniti nabolje da ce bapokon doci na vlast neko ko zeli nesto bolje ovom narodu. I hajde dodje prije 4 godina ova Trojka pompezno najavljujici nesto bolje i drugacije. Kad ono klinac. Trude se da ponove sve isto sto su ovi radili i razvaljivali tih 20+ godina. Isto kao kad meni u Mostaru na 42 izbaci google na telefonu u naredna dva dana ocekuje se zahladjenje na 41. Jebiga meni to nijr dovoljno, ni 20tak tramvaja, ni par kilometara tramvajske pruge, ni porodiljama 1000 KM ni minimalna plata sa 600 na 1000 niti cinjenica da medvjed ne moze na glasacki listic. Nit se vozam tramvajom, niti sam porodilja niti sam radio za minimalnu platu niti mogu glasati tamo gdje je medjed bio na listicu. A Dragan je partner.
Tebe nista ne dotice, jer nikad nisi radio za minimalac, ne znaci ti 1000 KM porodiljne naknade, beneficije za upis u vrtice, boli te kurac za Dodika... samo starlink.
Koja je razlika izmedju tvog i stava politicke elite? Jednostavno je nema - mene zanima samo ono sto meni ide u korist, a za drustvo me boli neka stvar.
Niko nije dostojan mog narcisoidnog glasa. Isto tako, ne zelim se ukljuciti u politicke procese, jer sam puno pametniji od drugih.![]()
Obozavam se.
I jos nesto je li ti stvarmo mislis da Trojka bolje prolazi i da ce bolje proci medju biracima na mijimalnoj plati (moze se reci i neobrazovanijim) nego kod obrazovanijih glasaca..
-
pemanapemani
#91086 Re: SDA-All about
Malo je 2400 i 2000, odmah preko 3000, ako hoce tvoj uvazeni glas.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 11:35Opet konstrukcije. Minimalna plata je trebala otici na 2400, a porodiljama naknada na 2000. Onda bi zahladjenje bilo prihvatljiviije. Da, mislim, da niko na politickoj sceni nije zasluzio glas. E sad hoces li ti to nazvati narcisoidno ili ja tvoj stav glupim to je drugi par rukavica. Misli ti sta god hoces ali za mene je tako.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 10:40Jebi ga, valjda bi trebali imati osjecaj za siru drustvenu zajednicu.kakabanja213 wrote: ↑10/08/2026 19:29
Kako mislis wtf. Pa jebote 20+ godina su na vlasti lopovi koji su unistavali i iscrpljivali ono malo naznaka drzave sto je ostalo poslije orgijanja cetnika i ustasa. Ja apsloutno svake izbore izlazio u nadi da ce se nesto promijeniti nabolje da ce bapokon doci na vlast neko ko zeli nesto bolje ovom narodu. I hajde dodje prije 4 godina ova Trojka pompezno najavljujici nesto bolje i drugacije. Kad ono klinac. Trude se da ponove sve isto sto su ovi radili i razvaljivali tih 20+ godina. Isto kao kad meni u Mostaru na 42 izbaci google na telefonu u naredna dva dana ocekuje se zahladjenje na 41. Jebiga meni to nijr dovoljno, ni 20tak tramvaja, ni par kilometara tramvajske pruge, ni porodiljama 1000 KM ni minimalna plata sa 600 na 1000 niti cinjenica da medvjed ne moze na glasacki listic. Nit se vozam tramvajom, niti sam porodilja niti sam radio za minimalnu platu niti mogu glasati tamo gdje je medjed bio na listicu. A Dragan je partner.
Niko nije dostojan mog narcisoidnog glasa. Isto tako, ne zelim se ukljuciti u politicke procese, jer sam puno pametniji od drugih.![]()
Obozavam se.
I jos nesto je li ti stvarmo mislis da Trojka bolje prolazi i da ce bolje proci medju biracima na mijimalnoj plati (moze se reci i neobrazovanijim) nego kod obrazovanijih glasaca..
Pojma nemam kako ce trojka proci. Sudeci po tebi neutralnom i simpatizerima SDA, lose.
Jebi ga, tebi kao razocaranom glasacu trojke, koji nece glasati i SDA je isti cilj, da trojka ode sa vlasti.
Zato je malo smjesno kada ti prozivas SDA.
To je isto kao da igrac na poluvremenu proziva trenera i suigrace, a svima cilj da protivnicki tim izgubi.
Samo egoisticno neutralno.
P. S. Ljudi kontaju da nema sanse da ce ih ikad u zivotu dopasti minimalac, jer oni su sposobni. Ali karma je fakat cudo.
-
kakabanja213
#91087 Re: SDA-All about
Sacekaj hoces da kazes da 2400 ne bi puno vise znacilo ljudima na minimalcu. I onda ti skontas da ja nemam osjecaj za siru drustvenu zajednicu. To je cista vratolomija. Onda izmislis da ja navijam da Trojka sidje sa vlasti i da je zamijeni SDA. Opet vratolomija. Samo mi nista vise ne znaci sto je Trojka na vlasti. Nista za ove skoro 4 godin7e nisu uradili. NISTA. Ideoloski, na papiru mi jesu blizi, ne mislim da du jos uvijek isti, ali ne zelim njihov nerad, kriminal odobriti svojim glasom. Ti naravno mozes ako zelis, ja stvarno nemam nista protiv. Samo to guranje glavu u pijesak ce ti se najvjerovatnije vratiti na negativan nacin. Osim ako im nisi duzan ili obavezan necim. To je druga stvar.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 13:37Malo je 2400 i 2000, odmah preko 3000, ako hoce tvoj uvazeni glas.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 11:35Opet konstrukcije. Minimalna plata je trebala otici na 2400, a porodiljama naknada na 2000. Onda bi zahladjenje bilo prihvatljiviije. Da, mislim, da niko na politickoj sceni nije zasluzio glas. E sad hoces li ti to nazvati narcisoidno ili ja tvoj stav glupim to je drugi par rukavica. Misli ti sta god hoces ali za mene je tako.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 10:40
Jebi ga, valjda bi trebali imati osjecaj za siru drustvenu zajednicu.
Obozavam se.
Pojma nemam kako ce trojka proci. Sudeci po tebi neutralnom i simpatizerima SDA, lose.
Jebi ga, tebi kao razocaranom glasacu trojke, koji nece glasati i SDA je isti cilj, da trojka ode sa vlasti.
To je isto kao da igrac na poluvremenu proziva trenera i suigrace, a svima cilj da protivnicki tim izgubi.
P. S. Ljudi kontaju da nema sanse da ce ih ikad u zivotu dopasti minimalac, jer oni su sposobni. Ali karma je fakat cudo.
Ko ce mene krasti odnosno ko ve ovu drzavu krasti mi je apsolutno svejedno.
-
pemanapemani
#91088 Re: SDA-All about
Ma kazem ti, trebalo je ici na 3000, a ne sa 600 na 1000. Za porodilje je postotak uvecanja visestruko veci.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 14:00Sacekaj hoces da kazes da 2400 ne bi puno vise znacilo ljudima na minimalcu. I onda ti skontas da ja nemam osjecaj za siru drustvenu zajednicu. To je cista vratolomija. Onda izmislis da ja navijam da Trojka sidje sa vlasti i da je zamijeni SDA. Opet vratolomija. Samo mi nista vise ne znaci sto je Trojka na vlasti. Nista za ove skoro 4 godin7e nisu uradili. NISTA. Ideoloski, na papiru mi jesu blizi, ne mislim da du jos uvijek isti, ali ne zelim njihov nerad, kriminal odobriti svojim glasom. Ti naravno mozes ako zelis, ja stvarno nemam nista protiv. Samo to guranje glavu u pijesak ce ti se najvjerovatnije vratiti na negativan nacin. Osim ako im nisi duzan ili obavezan necim. To je druga stvar.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 13:37Malo je 2400 i 2000, odmah preko 3000, ako hoce tvoj uvazeni glas.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 11:35
Opet konstrukcije. Minimalna plata je trebala otici na 2400, a porodiljama naknada na 2000. Onda bi zahladjenje bilo prihvatljiviije. Da, mislim, da niko na politickoj sceni nije zasluzio glas. E sad hoces li ti to nazvati narcisoidno ili ja tvoj stav glupim to je drugi par rukavica. Misli ti sta god hoces ali za mene je tako.
Opet, to je za tebe NISTA, jer je tvoj glas vrijedan i ti imas standarde.
Po tvojoj logici je bolje da su ljudi nastavili raditi za 600, kada ne moze 2000, nego da su prihvatili sramotnih 1000.
Tebi to nista ne znaci, jer ne radis za minimalac, nego samo mislis da ljudi trebaju ostati principjelni.
Treba apstinirati jer je minimalac povecan za 40%, a nije za 300% kako ti zahtjevas da bi drustvo imalo cast da ti glasas.
-
kakabanja213
#91089 Re: SDA-All about
Nema svrhe, jebat ga. Uglavnom glasaj, te moralisi kako si za manje lopove dok su oni neki tamo za vece lopove. Samo nastavi. Ja jebiga nemam nikakvu obavezu ni prema kome tako da sebi mogu dozvoliti taj luksuz.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 14:10Ma kazem ti, trebalo je ici na 3000, a ne sa 600 na 1000. Za porodilje je postotak uvecanja visestruko veci.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 14:00Sacekaj hoces da kazes da 2400 ne bi puno vise znacilo ljudima na minimalcu. I onda ti skontas da ja nemam osjecaj za siru drustvenu zajednicu. To je cista vratolomija. Onda izmislis da ja navijam da Trojka sidje sa vlasti i da je zamijeni SDA. Opet vratolomija. Samo mi nista vise ne znaci sto je Trojka na vlasti. Nista za ove skoro 4 godin7e nisu uradili. NISTA. Ideoloski, na papiru mi jesu blizi, ne mislim da du jos uvijek isti, ali ne zelim njihov nerad, kriminal odobriti svojim glasom. Ti naravno mozes ako zelis, ja stvarno nemam nista protiv. Samo to guranje glavu u pijesak ce ti se najvjerovatnije vratiti na negativan nacin. Osim ako im nisi duzan ili obavezan necim. To je druga stvar.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 13:37
Malo je 2400 i 2000, odmah preko 3000, ako hoce tvoj uvazeni glas.
Po tvojoj logici je bolje da su ljudi nastavili raditi za 600, kada ne moze 2000, nego da su prihvatili sramotnih 1000.
Tebi to nista ne znaci, jer ne radis za minimalac, nego samo mislis da ljudi trebaju ostati principjelni.
Treba apstinirati jer je minimalac povecan za 40%, a nije za 300% kako ti zahtjevas da bi drustvo imalo cast da ti glasas.
-
pemanapemani
#91090 Re: SDA-All about
Luksuz vs. empatija prema onima koji rade za minimalac.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 14:14Nema svrhe, jebat ga. Uglavnom glasaj, te moralisi kako si za manje lopove dok su oni neki tamo za vece lopove. Samo nastavi. Ja jebiga nemam nikakvu obavezu ni prema kome tako da sebi mogu dozvoliti taj luksuz.pemanapemani wrote: ↑11/08/2026 14:10Ma kazem ti, trebalo je ici na 3000, a ne sa 600 na 1000. Za porodilje je postotak uvecanja visestruko veci.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2026 14:00
Sacekaj hoces da kazes da 2400 ne bi puno vise znacilo ljudima na minimalcu. I onda ti skontas da ja nemam osjecaj za siru drustvenu zajednicu. To je cista vratolomija. Onda izmislis da ja navijam da Trojka sidje sa vlasti i da je zamijeni SDA. Opet vratolomija. Samo mi nista vise ne znaci sto je Trojka na vlasti. Nista za ove skoro 4 godin7e nisu uradili. NISTA. Ideoloski, na papiru mi jesu blizi, ne mislim da du jos uvijek isti, ali ne zelim njihov nerad, kriminal odobriti svojim glasom. Ti naravno mozes ako zelis, ja stvarno nemam nista protiv. Samo to guranje glavu u pijesak ce ti se najvjerovatnije vratiti na negativan nacin. Osim ako im nisi duzan ili obavezan necim. To je druga stvar.
Razumijem.
-
zippoo87
#91091 Re: SDA-All about
A kako bi nas kolega kakabanja obezbijedio minimalnu platu od 2000 KM? Ko bi te plate mogao isplacivati i koliko bi za godinu dana skocila inflacija samo zbog ovog?
Ovo je isto ona prica,ja bi uradio ovo,ja bi uradio ono a budzet ogranicen. Ovi sto bi "sve uradili",ne znaju ni znacenje rijeci budzet a kamoli da upravljaju finansijama...
I smijesno je govoriti da trojka nista nije uradila,tamo gdje su bili vlast,bez kocnicara,uradilo se.
Ne mozes ti napraviti nesto na visim nivoima,kada negatori genocida,UZPovci,blokiraju sve ...zato cim neko pocne izjednacavati trojku sa ove dvije stranke,odmah znam da je bot i stranacki udarnik. Evo propasti ce nam milijarda KM novca iz EU,jer kriminalce iz SNSDa i HDZa boli K za svim i za narodom i za napretkom
I opet dodje neko i izjednacava ih,kao vlast ste sa njima,natjerajte ih. Kenjanje level pro.
Ovo je isto ona prica,ja bi uradio ovo,ja bi uradio ono a budzet ogranicen. Ovi sto bi "sve uradili",ne znaju ni znacenje rijeci budzet a kamoli da upravljaju finansijama...
I smijesno je govoriti da trojka nista nije uradila,tamo gdje su bili vlast,bez kocnicara,uradilo se.
Ne mozes ti napraviti nesto na visim nivoima,kada negatori genocida,UZPovci,blokiraju sve ...zato cim neko pocne izjednacavati trojku sa ove dvije stranke,odmah znam da je bot i stranacki udarnik. Evo propasti ce nam milijarda KM novca iz EU,jer kriminalce iz SNSDa i HDZa boli K za svim i za narodom i za napretkom
I opet dodje neko i izjednacava ih,kao vlast ste sa njima,natjerajte ih. Kenjanje level pro.
-
kakabanja213
#91092 Re: SDA-All about
Sto bih ja obezbijedio minimalnu platu. Pa valjda jeb to posao onih koji su u vlasti. Bilo ovih sada ili onih proslih, bilo sljedecih koje ce te izabrati na izbotima.zippoo87 wrote: ↑11/08/2026 14:46 A kako bi nas kolega kakabanja obezbijedio minimalnu platu od 2000 KM? Ko bi te plate mogao isplacivati i koliko bi za godinu dana skocila inflacija samo zbog ovog?
-
made_in_sarajevo
#91093 Re: SDA-All about
Haj ti prvo sebi zaradi te 2400 i plati doprinose na taj iznoa pa onda pricaj o platama. Nismo mi norveska, njemacka, luxemburg niti cemo zadugo biti da to mozemo podnijet. Eto zaradi pa javi utiske