Zar nije bolje otvoriti 10 novih radnih mjesta umjesto uvoziti pilote koji zadnjih deset godina jedva lete?
A model 4453?
Zar nije bolje otvoriti 10 novih radnih mjesta umjesto uvoziti pilote koji zadnjih deset godina jedva lete?
A model 4453?

Nisam ih dugo vremena vidio. U zadnje vrijeme imam osjećaj da samo viđam 30-ku u zraku od ovih tzv. UH-1H-II.

Moze shot dostaviti sve samo treba tipla na vrijeme
Vjeruj da se na tendere za dostavu dijelova za Hueye često niko ne javlja. A 412 u OS BiH nikada neću prežaliti.tramvajtrojka wrote: ↑07/08/2026 19:46Moze shot dostaviti sve samo treba tipla na vrijemeal koja grehota da necemo 412 vidjeti u osbih
Dostava mts OK ali padobranaca to malo teže. U te male avione osim pilota mogu još max 3 osobe statimoonco wrote: ↑08/08/2026 06:56 Gledam one male sportske i male transportne avione, poljoprivredne... Tokom rata se koristilo u Visokom za transport MTS-a. I Gore u Bihaću na aerodromu Golubić i danas na aerodromu Živinice.
To bi moglo biti neka jeftina alternativna brzog transporta, i za prijevoz padobranaca, za desante i slično.
Neko upućeniji, cijene modeli ?Znam da je jeftinije od helikoptera
![]()
Osim toga nedostaju nam i kanaderi.![]()
Takvi mali avioni nisu adekvatni za oružane snage, pa ni naše.moonco wrote: ↑08/08/2026 06:56 Gledam one male sportske i male transportne avione, poljoprivredne... Tokom rata se koristilo u Visokom za transport MTS-a. I Gore u Bihaću na aerodromu Golubić i danas na aerodromu Živinice.
To bi moglo biti neka jeftina alternativna brzog transporta, i za prijevoz padobranaca, za desante i slično.
Neko upućeniji, cijene modeli ?Znam da je jeftinije od helikoptera
![]()
Osim toga nedostaju nam i kanaderi.![]()
Kada sam bio angažovan u Komandi RZ i PZO Vojske Federacije BiH (davne 1997-e), jeste se govorilo o tome, ali se nikada nije ni primaklo blizu realizaciji.liyf wrote: ↑10/08/2026 14:22 A gde je Super Tucano???
Nekako logično mi je da imamo CN-235 i TAI Hurkus kad se oba već proizvode u Turskoj.
@Seawolf pošto ste u tim vodama, je li istina da je VFBiH trebala dobiti oko 30 F-16 od Pakistana u sklopu T&E programa, oni F-16A/B koji su zbog embarga ostali u SADu?
Motori...motori su ključni. Kalupi za krila i trupove za staklo plastiku i karbon.