A ti misliš da su iz čista mira baš za ovo 22 spremili otkaze? Samo da se pokaže ko je gazda? Što baš za ovo 22?palermo wrote: ↑06/08/2026 22:02Ne kontam.......jedino mi se pocinje ciniti da ti stvarno vjerujes da nema nacionalne pozadine u ovim otkazima, odnosno da ovo nije pokazivanje mjesta gdje jedni trebaju biti a gdje drugi.....sjedi dze si, za boljega nisi ( ne.mislim ti, nego ovi kojima.je poruka upucena)
Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- JohnnyS
#6226 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6227 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
opet hercegovci prave sranja
zašto nisu normalni ko mi u bosni
sa se kurcevito ponasaju s obje strane
+3.
zašto nisu normalni ko mi u bosni
sa se kurcevito ponasaju s obje strane
+3.
-
palermo
#6228 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa ivijek.imas.neko 22, ili neko 15, ili jednog.koji se nesto bune......pokazes.im.mjesto da se ne bi kojim.slucajem drugi bunili.....I da ne bi , gluho vilo, svasta poceli misliti...JohnnyS wrote: ↑06/08/2026 22:17A ti misliš da su iz čista mira baš za ovo 22 spremili otkaze? Samo da se pokaže ko je gazda? Što baš za ovo 22?palermo wrote: ↑06/08/2026 22:02Ne kontam.......jedino mi se pocinje ciniti da ti stvarno vjerujes da nema nacionalne pozadine u ovim otkazima, odnosno da ovo nije pokazivanje mjesta gdje jedni trebaju biti a gdje drugi.....sjedi dze si, za boljega nisi ( ne.mislim ti, nego ovi kojima.je poruka upucena)
- JohnnyS
#6229 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
palermo wrote: ↑06/08/2026 22:51Pa ivijek.imas.neko 22, ili neko 15, ili jednog.koji se nesto bune......pokazes.im.mjesto da se ne bi kojim.slucajem drugi bunili.....I da ne bi , gluho vilo, svasta poceli misliti...JohnnyS wrote: ↑06/08/2026 22:17A ti misliš da su iz čista mira baš za ovo 22 spremili otkaze? Samo da se pokaže ko je gazda? Što baš za ovo 22?palermo wrote: ↑06/08/2026 22:02
Ne kontam.......jedino mi se pocinje ciniti da ti stvarno vjerujes da nema nacionalne pozadine u ovim otkazima, odnosno da ovo nije pokazivanje mjesta gdje jedni trebaju biti a gdje drugi.....sjedi dze si, za boljega nisi ( ne.mislim ti, nego ovi kojima.je poruka upucena)
A što se bune, zna li se, tih 22 prije otkaza?
-
palermo
#6230 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa.nisi htjeli ici i Cim raditi....ja tako procitao
- JohnnyS
#6231 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
-
palermo
#6232 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Sta znam, vjerovatno ima istine u tome da su Bosnjaci skloni neradu, neposluhu I belaju......
Sto bi se reklo, sto Hrvati ne odbise nikalav zadatak.....nisu od belaja, nema.druge
- JohnnyS
#6233 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Gospodin Rahimić kaže da nisu otpušteni jer su Bošnjaci, vjerojatno je upućeniji i od mene i od tebe
-
palermo
#6234 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa to kaze.i gospodja Senkic.....otpusteni zato sto su neradnici, skloni belaju I neposluhu.....nije ona kriva sto medju Hrvatima.nema.takvihJohnnyS wrote: ↑06/08/2026 23:28Gospodin Rahimić kaže da nisu otpušteni jer su Bošnjaci, vjerojatno je upućeniji i od mene i od tebe
- JohnnyS
#6235 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Da je sreće svatko bi radio svoj posao, ne bi dolazilo do ovoga, pa bi se uštedilo para i ministru Hurkiću da ne plaća odvjetnike bezveze.palermo wrote: ↑06/08/2026 23:37Pa to kaze.i gospodja Senkic.....otpusteni zato sto su neradnici, skloni belaju I neposluhu.....nije ona kriva sto medju Hrvatima.nema.takvih
-
palermo
#6236 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Jbg.....tesko je to Bosnjaku utuviti u glavu.....nek radi sto ga je zapalo, ne.pravi belaja I moci ce se.nekako...JohnnyS wrote: ↑06/08/2026 23:40Da je sreće svatko bi radio svoj posao, ne bi dolazilo do ovoga, pa bi se uštedilo para i ministru Hurkiću da ne plaća odvjetnike bezveze.
-
LSD
#6237 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Trolla te Johnny bolan, kako ne vidis, pa nisi od juce ovdje
Zna on vrlo dobro zasto su mostarski bosnjaci nogirani sa posla, nego mu dosadno, pa fakin voza trolu po forumu
Zna on vrlo dobro zasto su mostarski bosnjaci nogirani sa posla, nego mu dosadno, pa fakin voza trolu po forumu
-
palermo
- JohnnyS
#6239 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Kakvi Bošnjaci, kaže predsjednik GV da to nema veze s otkazima?palermo wrote: ↑06/08/2026 23:47Jbg.....tesko je to Bosnjaku utuviti u glavu.....nek radi sto ga je zapalo, ne.pravi belaja I moci ce se.nekako...
Koliko zaposlenika u Bingu ima luksuz poslovođi odbiti radni nalog, zna li se?
-
palermo
#6240 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Cuj, kakvvi Bosnjaci......pa Suljo, Huso, Amir, Sukrija itd.. pa oni su dobili otkaz, ta ne mislis valjda da bi otkaz mogli dobitu vrijedni I pozrtvovani Mate, Mario, ,Vinko itd.....JohnnyS wrote: ↑06/08/2026 23:59Kakvi Bošnjaci, kaže predsjednik GV da to nema veze s otkazima?
Koliko zaposlenika u Bingu ima luksuz poslovođi odbiti radni nalog, zna li se?
Nisam upoznat sa Pravilnicima u Bingu?
- JohnnyS
#6241 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ne znam, reče Đani Rahimić da nisu otkazi jer su Bošnjaci, nema razloga da ne vjerujem gospodinu profesoru.palermo wrote: ↑07/08/2026 00:14Cuj, kakvvi Bosnjaci......pa Suljo, Huso, Amir, Sukrija itd.. pa oni su dobili otkaz, ta ne mislis valjda da bi otkaz mogli dobitu vrijedni I pozrtvovani Mate, Mario, ,Vinko itd.....
Nisam upoznat sa Pravilnicima u Bingu?
Možda smo i mi u zdravstvu tako trebali 2020.kad su nam stigle depeše da nas se prebacuje na covid odjele reći da je to prevelik obim posla, da ima starih i bolesnih, ali eto svi se odazvali, i naši i vaši, i sestre i doktori i fizioterapeuti, nije bilo da se odbije nalog. Vjerojatno je ovima u komunalnom teži nalog bio nego nama.
Last edited by JohnnyS on 07/08/2026 00:24, edited 1 time in total.
- Point.
#6242 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Onako hinjski.
Po navikama.
Po navikama.
-
toska
#6243 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Interesantno pitanje, a istovremeno i apsurdno.Osmi Socrates wrote: ↑24/07/2026 20:38 I niko nikad da mi objasni zašto se nijedna paravojna formacija nije formirala da brani Jugoslaviju i njene tekovine tokom ratova devedesetih. Znam, to je bila dužnost JNA, ali oni su stali na stranu četnika veoma brzo.
Nijedna formacija. Protiv svih ostalih. Kao što je Tito uradio tokom Drugog Svjetskog Rata.
Nije se troje ljudi sa oružjem sastalo da ide Titovim Stazama Revolucije. Osim deklarativno. Eto, toliko su ljudi voljeli Jugoslaviju. I vjerovali u nju.
Ne možeš okoputi ljude ako nemaš jasnu ideju i ideologiju, za kakvu Jugoslaviju da se bore?
Koliko se sjećam, totalni raspad Yu nije bila glavna ideje nikoga, ni Hr, pa ni Slo, već neki vid unije, konfederacije.
Srbija nije pomišljala na takvo nešto, već na ideju da okupi Srbe i ono što su smatrali srpskim teritorijem u jednu državu.
Nacrt konfederalnog sporazuma, koji su Slovenija i Hrvatska službeno predstavile u oktobru 1990:
https://hrcak.srce.hr/file/167448
EDIT: stav Srbije nisam dobro predstavio.
Postoji više tumačenje, a meni se čini ovo kao najbliže istini: tkz. antibirokratska revolucija 88.-89. nije imala cilj samo gašenje autonomije Vojvodine i Kosova, već i dalje prema ostalim republikama kroz veću centralizaciju Jugoslavije.
Nastaje sukob dva kocepta, jača federacija i "jedan čovjek, jedan glas" za odluke na saveznom nivou gdje brojniji narodi imaju više glasova i drugi, koncept konfederacije.
Last edited by toska on 07/08/2026 10:39, edited 1 time in total.
- SaraFina
#6244 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
A sta je kao bit? Da je njih 22 odbilo neki podlovnl nalog i sve 22 Bosnjaci.JohnnyS wrote: ↑07/08/2026 00:19Ne znam, reče Đani Rahimić da nisu otkazi jer su Bošnjaci, nema razloga da ne vjerujem gospodinu profesoru.
Možda smo i mi u zdravstvu tako trebali 2020.kad su nam stigle depeše da nas se prebacuje na covid odjele reći da je to prevelik obim posla, da ima starih i bolesnih, ali eto svi se odazvali, i naši i vaši, i sestre i doktori i fizioterapeuti, nije bilo da se odbije nalog. Vjerojatno je ovima u komunalnom teži nalog bio nego nama.
- JohnnyS
#6245 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
U navodno jedinstvenom gradu su praktički sva gradska poduzeća podijeljena u dvije radne jedinice, jednu s ove strane, a drugu s one strane. Priča je da radnici iz poslovne jedinice s jedne strane nisu htjeli raditi na drugoj strani, dakle nisu izvršavali radne naloge. Sad, dozvoljavam da nisam u pravu, apsolutno nemam ništa protiv da me se demantira i kaže da to nije istina, da su priče lažne, ali evo, u Palerma samo pasivna agresija, kaže Hrvati radišni, a Bošnjaci lijeni iako predsjednik GV, ispred SDA na toj funkciji, neki dan reče da nisu otkaze dobili jer su Bošnjaci.SaraFina wrote: ↑07/08/2026 00:27A sta je kao bit? Da je njih 22 odbilo neki podlovnl nalog i sve 22 Bosnjaci.JohnnyS wrote: ↑07/08/2026 00:19Ne znam, reče Đani Rahimić da nisu otkazi jer su Bošnjaci, nema razloga da ne vjerujem gospodinu profesoru.
- SaraFina
#6246 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Malo je to Bezze da radis u gradskom poduzecu i da je radna jedinica iskljuci bosanska, tj hrvatska. Je li moguce to?JohnnyS wrote: ↑07/08/2026 00:33U navodno jedinstvenom gradu su praktički sva gradska poduzeća podijeljena u dvije radne jedinice, jednu s ove strane, a drugu s one strane. Priča je da radnici iz poslovne jedinice s jedne strane nisu htjeli raditi na drugoj strani, dakle nisu izvršavali radne naloge. Sad, dozvoljavam da nisam u pravu, apsolutno nemam ništa protiv da me se demantira i kaže da to nije istina, da su priče lažne, ali evo, u Palerma samo pasivna agresija, kaže Hrvati radišni, a Bošnjaci lijeni iako predsjednik GV, ispred SDA na toj funkciji, neki dan reče da nisu otkaze dobili jer su Bošnjaci.SaraFina wrote: ↑07/08/2026 00:27A sta je kao bit? Da je njih 22 odbilo neki podlovnl nalog i sve 22 Bosnjaci.JohnnyS wrote: ↑07/08/2026 00:19
Ne znam, reče Đani Rahimić da nisu otkazi jer su Bošnjaci, nema razloga da ne vjerujem gospodinu profesoru.
- JohnnyS
#6247 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pojma nemam, stvarno.
Ja već rekoh ranije na temi, nikad im ne bih otkaz dao, nema smisla otpuštati naše ljude i onda uvoziti Filipince, sve i da su uistinu napravili grupu povredu ugovora o radu. Ta ni prvi ni zadnji, nažalost, posao u državnoj firmi je takav da se nerad ne može kazniti, a ako se kazni, onda dolazi i federalni ministar plaćati odvjetnike.
Ali ako je istina isto što se priča, da su nagovoreni na "neposluh" svakako bih volio da se nekako huškače kazni.
Da napomenem, otvoren sam za to da me netko demantira za bilo što što sam napisao, ali činjenicama, ne patetikom
Ja već rekoh ranije na temi, nikad im ne bih otkaz dao, nema smisla otpuštati naše ljude i onda uvoziti Filipince, sve i da su uistinu napravili grupu povredu ugovora o radu. Ta ni prvi ni zadnji, nažalost, posao u državnoj firmi je takav da se nerad ne može kazniti, a ako se kazni, onda dolazi i federalni ministar plaćati odvjetnike.
Ali ako je istina isto što se priča, da su nagovoreni na "neposluh" svakako bih volio da se nekako huškače kazni.
Da napomenem, otvoren sam za to da me netko demantira za bilo što što sam napisao, ali činjenicama, ne patetikom
-
Novak20
#6248 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Najbolje rješenje za Mostar je jedinstven grad poput Sarajeva, Travnika, Bugojna.... jedan čovjek, jedan glas, donošenje odluka kao i u svim drugim gradovima i to je to. 
-
Novak20
#6249 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Je li to reklamiraš kao prijatelje stupidne AP dodrinaše i ustaše HOS-e ?
Danas su debela politička manjina, srećom.
- No Mind