"Begovska"
Slučaj Dženan Memić II
- Cherry-Cherry
#852 Re: Slučaj Dženan Memić II
Koliko su se ljudi kleli u onog Nermina Šehovića i u zvijezde ga okivali, ispade lik povezan sa kriminalom i drogom.
-
18mn97
#853 Re: Slučaj Dženan Memić II
Ovaj slucaj jos nije zavrsen. Strasno.
- Better Man
-
toska
#855 Re: Slučaj Dženan Memić II
Nek sad SDA organizuje proteste protiv Konakovića i ekipe da kriju i zataškavaju istragu, taman pred izbore, biće 1:1, mitinzi, blokade i tako to.Better Man wrote: ↑05/08/2026 10:03Niti će ikada biti. Pravu istinu o svemu što se desilo mi nikad nećemo saznati, jer mnogima nije to u interesu.
-
last mohicans
#856 Re: Slučaj Dženan Memić II
Pa prodo se lik da je poštenjačina, čak se mom puncu velikom postenjačini prodao. Sve policijske strukture su povezane sa kriminalom, a posebno sa političkim kriminalom. Pa vidis šta se događa u IS, debeli Ćosić lafo nesto urazumljuje krimose, a s njima teferiči. Vjerujem da je pola u IS, ako ne i sve izgrađeno od para iz kriminala.. Ostalo bajke za malu djecu.Cherry-Cherry wrote: ↑02/08/2026 15:13 Koliko su se ljudi kleli u onog Nermina Šehovića i u zvijezde ga okivali, ispade lik povezan sa kriminalom i drogom.
- Cherry-Cherry
#857 Re: Slučaj Dženan Memić II
A sjeti se samo euforije oko Nermina poslije onog njegovog gostovanja kod Senada. To po fb komentari : hapsi, Nermineeee, pravda...last mohicans wrote: ↑05/08/2026 11:57Pa prodo se lik da je poštenjačina, čak se mom puncu velikom postenjačini prodao. Sve policijske strukture su povezane sa kriminalom, a posebno sa političkim kriminalom. Pa vidis šta se događa u IS, debeli Ćosić lafo nesto urazumljuje krimose, a s njima teferiči. Vjerujem da je pola u IS, ako ne i sve izgrađeno od para iz kriminala.. Ostalo bajke za malu djecu.Cherry-Cherry wrote: ↑02/08/2026 15:13 Koliko su se ljudi kleli u onog Nermina Šehovića i u zvijezde ga okivali, ispade lik povezan sa kriminalom i drogom.
- Billy The Pljuc
#858 Re: Slučaj Dženan Memić II
Priznajem, i mene je "zaveo" ali eto živimo u vremena kad je tehnologija baš toliko uznapredovala da se o svakome može svašta "iskopati". Nažalost SDA je uspjela ovaj slučaj dovesti u "nikad razriješene" i tako će i ostati. Malo neke pravdice vidjesmo u kazni one kako se već zove i to je to, ubica ili ubice nikad neće pravde vidjeti. Moram se po ko zna koji put osvrnuti na snagu oca Muriza, baš pišem post na temi crne hronike u BiH i golemo je to što nije pravdu uzimao u svoje ruke, ja mu se iskreno divim.
-
RtrnOfSalisbury
#859 Re: Slučaj Dženan Memić II
... od motiva jos nis? djevojka, i njezin bivsi, sadasnji, buduci ?
-
skambrljo
#860 Re: Slučaj Dženan Memić II
Nermin je razočarenje i to se dalo naslutiti već na drugom gostovanju na Face, gdje nije uspijevao sakriti svoju narcisoidnost. Kasnije je pokazao i velike ambicije, neka kandidatura za predsjedništvo mislim.
A što se tiče samog ubice, nejasno je šta se još čeka, ili čime ucjenjuju tužioca koji uveliko liči na Nermina? Nakon deset godina i svega što smo vidjeli, jasno je da je Alijin sin bio jedan od trojice na licu mjesta, tako da je već tu bilo dovoljno smjernica kojim putem treba ići. Do 2022 se išlo dobrim putem, a onda se jednostavno desilo to da su ili kupili ili ucijenili tužioca koji vodi slučaj!
A što se tiče samog ubice, nejasno je šta se još čeka, ili čime ucjenjuju tužioca koji uveliko liči na Nermina? Nakon deset godina i svega što smo vidjeli, jasno je da je Alijin sin bio jedan od trojice na licu mjesta, tako da je već tu bilo dovoljno smjernica kojim putem treba ići. Do 2022 se išlo dobrim putem, a onda se jednostavno desilo to da su ili kupili ili ucijenili tužioca koji vodi slučaj!
-
kvinoja
#861 Re: Slučaj Dženan Memić II
Ne samo to. Iz službene zabilješke FUP-a koju je pokazao Memić kod Senada prošle godine, može se povezati koji je još guzonjin sin bio na licu mjesta tu noć. Kantonalno tužilaštvo je u jednom trenutku objavilo inicijale (M.Č.), Muriz je u jednom od intervjua rekao ime i ime oca, a prezime je relativno jednostavno skontati.skambrljo wrote: ↑05/08/2026 21:34 Nermin je razočarenje i to se dalo naslutiti već na drugom gostovanju na Face, gdje nije uspijevao sakriti svoju narcisoidnost. Kasnije je pokazao i velike ambicije, neka kandidatura za predsjedništvo mislim.
A što se tiče toga da je tužilac radio dobro sve do 2022., mislim da je i to previše optimistično. Bilo je previše fula još i ranije:
- Neizuzet snimak sa granice iz 2016. Čuva se 5 godina (ispravite me ako neko ima tačniju info), što znači da je morao biti izuzet do februara 2021, a to je vrijeme kada se već hapse ove sitne ribe. Snimak bi pokazao da li je neki guzonjin sin prešao granicu tih dana.
- Romi nisu ispitani nakon što su oslobođeni za saobraćajnu (juli 2021.) To su čak i botovi potencirali na temi (valjda imali koju insajdersku).
- Sudija Igor Todorović nije saslušan, iako je već 2018. prijavio prijetnje koje je dobio u tom periodu od tadašnje Glavne kantonalne.
- Niko iz službene zabilješke FUP-a, a koju je tužilac imao od 2018, gdje je stajalo i ime mogućeg ubice, nije bio saslušan, pa čak i nakon zvaničnog otvaranja istrage za ubistvo 2022.
Itd, itd. Jedna od varijanti (koju doduše spominju Balijagić i Garaplija) je da tužioca ucjenjuju zbog toga što je pretukao vlastitu ženu.
Muriz je spominjao prošle godine i proteste pred OHR-om (jer mu je jedino to i preostalo), ali kako više nema ni Visokog predstavnika, i to nema nekog smisla. Mene više brine i šutnja s Murizove strane, nadam se da neće napraviti nešto nepromišljeno, jer je i previše ljudi upetljano da bi eventualno ubistvo jedne osobe išta značilo.
-
skambrljo
#862 Re: Slučaj Dženan Memić II
Slušao sam Muriza kad je pominjao vještačenje policijskog automobila u kome su prvobitno bile uhvaćene ubice, pa naknadno puštene. Tužilac mu je prešutio da je vještačio taj automobil, pa možda je prešućeno i da je izuzet snimak. Ako zaista nije, onda taj tužilac je pored toga napravio niz ozbiljnih propusta kao što kažeš nepozivanje sudije Igora Todorovića, kao i ostalih sa zabilješke.kvinoja wrote: ↑05/08/2026 22:42Ne samo to. Iz službene zabilješke FUP-a koju je pokazao Memić kod Senada prošle godine, može se povezati koji je još guzonjin sin bio na licu mjesta tu noć. Kantonalno tužilaštvo je u jednom trenutku objavilo inicijale (M.Č.), Muriz je u jednom od intervjua rekao ime i ime oca, a prezime je relativno jednostavno skontati.skambrljo wrote: ↑05/08/2026 21:34 Nermin je razočarenje i to se dalo naslutiti već na drugom gostovanju na Face, gdje nije uspijevao sakriti svoju narcisoidnost. Kasnije je pokazao i velike ambicije, neka kandidatura za predsjedništvo mislim.
A što se tiče toga da je tužilac radio dobro sve do 2022., mislim da je i to previše optimistično. Bilo je previše fula još i ranije:
- Neizuzet snimak sa granice iz 2016. Čuva se 5 godina (ispravite me ako neko ima tačniju info), što znači da je morao biti izuzet do februara 2021, a to je vrijeme kada se već hapse ove sitne ribe. Snimak bi pokazao da li je neki guzonjin sin prešao granicu tih dana.
- Romi nisu ispitani nakon što su oslobođeni za saobraćajnu (juli 2021.) To su čak i botovi potencirali na temi (valjda imali koju insajdersku).
- Sudija Igor Todorović nije saslušan, iako je već 2018. prijavio prijetnje koje je dobio u tom periodu od tadašnje Glavne kantonalne.
- Niko iz službene zabilješke FUP-a, a koju je tužilac imao od 2018, gdje je stajalo i ime mogućeg ubice, nije bio saslušan, pa čak i nakon zvaničnog otvaranja istrage za ubistvo 2022.
Itd, itd. Jedna od varijanti (koju doduše spominju Balijagić i Garaplija) je da tužioca ucjenjuju zbog toga što je pretukao vlastitu ženu.
Muriz je spominjao prošle godine i proteste pred OHR-om (jer mu je jedino to i preostalo), ali kako više nema ni Visokog predstavnika, i to nema nekog smisla. Mene više brine i šutnja s Murizove strane, nadam se da neće napraviti nešto nepromišljeno, jer je i previše ljudi upetljano da bi eventualno ubistvo jedne osobe išta značilo.
Ali šta je rješenje, ima li (A mora biti) neko iznad tog tužioca pa da ga zovne na razgovor i pita ovo što se mi pitamo na forumu? Šta je uradio na slučaju, zašto je stao, zašto kao u ostalim državama neko iz tužilaštva ne izađe u javnost i informiše ljude o najvažnijem slučaju u historiji BIH?
Kakva je sudbina tog tužioca, hoće li ga ucjenjivati do penzije i hoće li ikad ikakav predmet moći zadužiti i adekvatno ga riješiti.
Nisam upratio detalj za guzonjinog sina M.Č. Možeš li samo napisati ime oca, pa ću povezati. Dakle osim Alijinog koji očima nije vidio Njemačku u tom periodu, imamo još jednog?
- Haris.ba
#863 Re: Slučaj Dženan Memić II
Slucaj je malo je reci intrigantan, ali ne treba tuzilac pricati ostecenom kako sprovodi istragu.
Drugo je sto optuznice nema.
P.S.
Nazalost, sve su sve prilike da nikada optuznice i nece biti.
-
skambrljo
#864 Re: Slučaj Dženan Memić II
Da je "sproveo istragu" kako treba ne bi trebao pričati, ali ovako tužilaštvo duguje opravdanje oštećenima, pa i nama građanima čija djeca sutra mogu doživjeti isto.
Šest godina ne znamo šta tužioc "radi", pa opet moram reći da mi je nejasno kako neko iznad njega ne postavi pitanje dokle je došao? Kakva je šansa da drugi tužioc preuzme ovaj slučaj i podigne optužnicu?
- Haris.ba
#865 Re: Slučaj Dženan Memić II
Po zakonu ne duguje nista. Tuzilastvo moze da radi ili ne radi sta hoce. Skoro i da nema kontrole.
U sustini ne postoji niko iznad glavnog tuzioca.
Glavni tuzilac je taj koji komanduje tuzilastvom.
Mene cudi sto Muriz nije iskoristio sansu i napravi pritisak da izmjeni zakon i npr.vrati krivicni postupak pokrenut od strane ostecenog. To je prije postojalo. Ovako si na samilosti tuzioca hoce li ili nece.
-
kvinoja
#866 Re: Slučaj Dženan Memić II
Ukucaj Balkan Rules Podcast Ep. 201 Muriz Memić na youtube-u. Na oko 10:00 poslušaj.skambrljo wrote: ↑07/08/2026 15:08Slušao sam Muriza kad je pominjao vještačenje policijskog automobila u kome su prvobitno bile uhvaćene ubice, pa naknadno puštene. Tužilac mu je prešutio da je vještačio taj automobil, pa možda je prešućeno i da je izuzet snimak. Ako zaista nije, onda taj tužilac je pored toga napravio niz ozbiljnih propusta kao što kažeš nepozivanje sudije Igora Todorovića, kao i ostalih sa zabilješke.kvinoja wrote: ↑05/08/2026 22:42Ne samo to. Iz službene zabilješke FUP-a koju je pokazao Memić kod Senada prošle godine, može se povezati koji je još guzonjin sin bio na licu mjesta tu noć. Kantonalno tužilaštvo je u jednom trenutku objavilo inicijale (M.Č.), Muriz je u jednom od intervjua rekao ime i ime oca, a prezime je relativno jednostavno skontati.skambrljo wrote: ↑05/08/2026 21:34 Nermin je razočarenje i to se dalo naslutiti već na drugom gostovanju na Face, gdje nije uspijevao sakriti svoju narcisoidnost. Kasnije je pokazao i velike ambicije, neka kandidatura za predsjedništvo mislim.
Ali šta je rješenje, ima li (A mora biti) neko iznad tog tužioca pa da ga zovne na razgovor i pita ovo što se mi pitamo na forumu? Šta je uradio na slučaju, zašto je stao, zašto kao u ostalim državama neko iz tužilaštva ne izađe u javnost i informiše ljude o najvažnijem slučaju u historiji BIH?
Kakva je sudbina tog tužioca, hoće li ga ucjenjivati do penzije i hoće li ikad ikakav predmet moći zadužiti i adekvatno ga riješiti.
Nisam upratio detalj za guzonjinog sina M.Č. Možeš li samo napisati ime oca, pa ću povezati. Dakle osim Alijinog koji očima nije vidio Njemačku u tom periodu, imamo još jednog?
-
skambrljo
#867 Re: Slučaj Dženan Memić II
Odgledao Balkan Rules. Mirza sin Ahmin, ali nisam baš shvatio taj dio. Vjerovatno je "Moćnik" u užem krugu, ali nije "poznat" kao Alija zvani 20 maraka. Dakle izvjesni Mirza, i Alijin mali što nije bio u Njemačkoj i još samo jedan, odnosno treći čije ime pretpostavljam piše u službenoj zabilješci su bili tu noć na licu mjesta i jedan od njih je ubica?
Ono što ne razumijem jeste kako to nije dovoljno da se ode na neku drugu adresu, a da se zaobiđe tužilac koji ovo NEĆE da uradi i koji je stao 2022. Također postoji li mogućnost da FUP kaže šta je uradio na slučaju i da se pod pritisak javnosti stavi tužilac kojeg ucjenjuju, kao i njegov nadređeni? Haris.ba je pisao kako je tužilac glavni, ali zar nema neko iznad njega ko ga postavlja i smjenjuje?
Ono što ne razumijem jeste kako to nije dovoljno da se ode na neku drugu adresu, a da se zaobiđe tužilac koji ovo NEĆE da uradi i koji je stao 2022. Također postoji li mogućnost da FUP kaže šta je uradio na slučaju i da se pod pritisak javnosti stavi tužilac kojeg ucjenjuju, kao i njegov nadređeni? Haris.ba je pisao kako je tužilac glavni, ali zar nema neko iznad njega ko ga postavlja i smjenjuje?
- Cherry-Cherry
#868 Re: Slučaj Dženan Memić II
Ima Visoko sudsko i tužilačko vijeće. A ima i disciplinska komisija.