Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Osmi Socrates wrote: ↑05/08/2026 06:35
I ako je dobije teška će to borba biti za Senat. U anketama, Stevens dobija Rogersa, a El-Sayed gubi.
I da ona dobije, bila bi teška borba.
Te ankete su bile hit job. El-Sayed je vodio 2:1 nad Stevens medju nezavisnima. Anyhow, uze brat, puno blize nego sto sam mislio, ali opet OGROMNA pobjeda!!!
meni je vala fascinantno da te ankete i dalje imaju jaku moć kod vas preko bare, bez obzira na bruku fula u zadnjih xy godina
a vjerovatno je i dosta ljudi ostalo kući jer je prema tom narativu trebalo biti i +15 poena, pa su bili u fazonu pobjeda je svakako
I ako je dobije teška će to borba biti za Senat. U anketama, Stevens dobija Rogersa, a El-Sayed gubi.
Te ankete su bile hit job. El-Sayed je vodio 2:1 nad Stevens medju nezavisnima. Anyhow, uze brat, puno blize nego sto sam mislio, ali opet OGROMNA pobjeda!!!
Vodio je on nad Stevens, to nije upitno. Koliko je vodio, iznenađujuće je da je na kraju bilo ovoliko blizu.
Međutim, kad dođe do Rogersa, tu nije favorit, nego je iza njega. Rogers čini mi se i nije toliko važan. Ako je iza Rogersa bio bi iza bilo kojeg Republikanskog kandidata.
Sad ostaje da se vidi koliko bilo koji od njih može ili želi nositi nepoželjni teret generalnih izbora. Rogers nosi teret nepopularnosti Trumpa, a El-Sayed mora privući glas onih manje progresivnih. To je daleko teži zadatak nego što se misli. Demokratski glas je pocijepan skoro napola u Michiganu. I Stevens bi imala teškoća ujediniti taj glas da je pobjedila.
S druge strane, Rogers nije pobijedio prije 2 godine kada je Trump bio na 53% popularnosti, a sada je na 33%. Bukvalno samo da je svaki Trumpov birac zaokruzio i njega danas bi sjedio u Senatu. Sada je situacija drugacija, genericki D kandidat je u prednosti nad generickim R kandidatom u Michiganu sigurno izmedju 7 i 9 bodova.
Glavno pitanje je da li je Rogers moze mobilisati razocarane Trumpove birace nekim strahom od Al Sayeda.
El-Sayed je vjerovatno profitirao zbog visoke izlaznosti demokratskih glasača, kad se poredi sa prošlim izborima. Veoma tijesna pobjeda indicira da mora privući skoro sve Stevens glasače na generalnim izborima da bi se nadao pobjedi nad Rogersom.
Republikanci su malo odmorili na ovim izborima, jer ili su trke bile neravnopravne, ili u slučaju Rogersa nije ni bilo protivkandidata.
Vodio je on nad Stevens, to nije upitno. Koliko je vodio, iznenađujuće je da je na kraju bilo ovoliko blizu.
Međutim, kad dođe do Rogersa, tu nije favorit, nego je iza njega. Rogers čini mi se i nije toliko važan. Ako je iza Rogersa bio bi iza bilo kojeg Republikanskog kandidata.
Sad ostaje da se vidi koliko bilo koji od njih može ili želi nositi nepoželjni teret generalnih izbora. Rogers nosi teret nepopularnosti Trumpa, a El-Sayed mora privući glas onih manje progresivnih. To je daleko teži zadatak nego što se misli. Demokratski glas je pocijepan skoro napola u Michiganu. I Stevens bi imala teškoća ujediniti taj glas da je pobjedila.
S druge strane, Rogers nije pobijedio prije 2 godine kada je Trump bio na 53% popularnosti, a sada je na 33%. Bukvalno samo da je svaki Trumpov birac zaokruzio i njega danas bi sjedio u Senatu. Sada je situacija drugacija, genericki D kandidat je u prednosti nad generickim R kandidatom u Michiganu sigurno izmedju 7 i 9 bodova.
Glavno pitanje je da li je Rogers moze mobilisati razocarane Trumpove birace nekim strahom od Al Sayeda.
El-Sayed nije generički kandidat, ni u jednom aspektu. Trumpova popularnost može ali ne mora igrati ulogu kod ovih izbora. Njegovo je još dvije godine. To je jedan faktor koji će glasači uzimati u obzir. A drugi faktor je da ima još tri mjeseca do novembra. Svašta se može desiti u tri mjeseca.
meni je vala fascinantno da te ankete i dalje imaju jaku moć kod vas preko bare, bez obzira na bruku fula u zadnjih xy godina
a vjerovatno je i dosta ljudi ostalo kući jer je prema tom narativu trebalo biti i +15 poena, pa su bili u fazonu pobjeda je svakako
Pa ti si juce stavljao prognoze polymarketa.
Sta mislis, da oni imaju neke tajne informacije?
Ankete se rade svudgje pa i kod nas. Kad nesto ovoliko fule, i to nesto znaci.
Meni isto nije bilo jasno otkud takav surge AES u zadnjih mjesec, kad se obicno smanjuju razlike i gdje je jedan kandidat odustao i ne zna se gdje ce njeni glasovi otici. Kad se zna da su primary izbori neizvjesniji od generalnih jer je tesko procijeniti koliko ce ljudi glasati, onda je jasno da je 97% sansi nerealno.
Cnn mi je poceo na krc ici. Izbacuju vijesti kao ovaj iz Micigena je pobjedio ali je lose za partiju. Jebo te fox news kakav god republikanac bio gurat ce ga do kraja. Svidja mi se ovaj Sayed, bice hit ko Mamdani mlad je, barata dobro sa drustvenim mrezama, bice to glat pobjeda. Ali republikanci su smijesni svi slicne statuse postavise u isto vrijeme nakon pobjede Sayeda
Kakva, jbg, glat pobjeda. Rogers je od Slotkin veoma tijesno izgubio, a ona je bila čvrsta k'o beton, kad pogledaš sa svih strana. Nije Michigan New York.
zar je moguće da demokratska stranka u partikularnoj saveznoj državi spadne na tako dva radikalno suprotstavljena tabora
izraelsku pudlicu i kuijicu i tog lika koji uopce nema americko ime i prezime sa pomalo cudnim ekonomskim planovima
Truba wrote: ↑06/08/2026 09:32
zar je moguće da demokratska stranka u partikularnoj saveznoj državi spadne na tako dva radikalno suprotstavljena tabora
izraelsku pudlicu i kuijicu i tog lika koji uopce nema americko ime i prezime sa pomalo cudnim ekonomskim planovima
E vidis republikanci su dobri u tome. Oni ce podrzat svog kakav god da je. Evo ovaj Paxton iz Teksasa, svi koji su glasali protiv njega u primaries ce glasat za njega na generalnim izborima. I ako je imao skandala koliko ti bog hoce. Demokrate vazda glume, je li Haris izgubila Micigen zato sto pro palestine demokrate nisu glasale za nju nemam pojma, ali vrlo je moguce. Znam samo da nisu glasali za nju. Umjesto sad da se udruze svi oko Sayeda oni glume budale, pa evo ako im ove 2 godine nisu dokazale da ne izaberu republikanca nikad vise onda ne znam.