House of the Dragon
Moderator: _BataZiv_0809
- banjaluka078
#801 Re: House of the Dragon
Odlična sezona.
Ne znam gdje se do sad krio glumac koji glumi Ormunda, nadam se da će ga biti više na ekranima.
Dosta su izmijenili odnos Mysarie i Daemona u knjizi, u seriji su dosta "zategnuti". Ne znam kakav kraj su joj pripremili u seriji.
Ne znam gdje se do sad krio glumac koji glumi Ormunda, nadam se da će ga biti više na ekranima.
Dosta su izmijenili odnos Mysarie i Daemona u knjizi, u seriji su dosta "zategnuti". Ne znam kakav kraj su joj pripremili u seriji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#802 Re: House of the Dragon
nakon prve sezone sam mislio odustati od dosade
onda sam drugu pregledao tek nedavno kad je sve izaslo
sada u trećoj kažem da je super
onda sam drugu pregledao tek nedavno kad je sve izaslo
sada u trećoj kažem da je super
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#803 Re: House of the Dragon
Lord Ormund Hightower
odlican lik inteligentan, prepotentan, dvolican, hrabar, hladan, ono preslika daemon targaryen
- Truba
#804 Re: House of the Dragon
stvarno dobra serija
ne znam zasto epizode bez bitaka imaju nize ocjene
ne znam zasto epizode bez bitaka imaju nize ocjene
- banjaluka078
#805 Re: House of the Dragon
Brutalna je ova posljednja epizoda.
- pici
#806 Re: House of the Dragon
kolko tu krvi ima, gluho bilo. Ok je epizoda uvod u daljnja desavanja, po ovome nema sanse da stane sve u tri epizode mora 4 sezona biti mada kako su krenuli nabit ce to ko vola u špajz. Mozda i moze jer ce to sve preokrenuti jednom velikom bitkom koja slijedi i dvoboji zmajeva i targera izmedjuse... ako su rekli da je ovo zadnja sezona.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#807 Re: House of the Dragon
bit će i četvrta, ali tek skontah da su ostale samo tri epizode u ovoj, ne znam kako misle sve strpati i u četiri.
i gdje je uopšte kraj? osim ako ne naprave drastične promjene u odnosu na ono iz knjiga
i gdje je uopšte kraj? osim ako ne naprave drastične promjene u odnosu na ono iz knjiga
- pici
#808 Re: House of the Dragon
znaci za dvije godine zavrsnica, ne znam sto im je fHetis svake dvije godine prviti sezonu, jebte pa stare i glumci ili su sada vec u pripremi pocetci snimanja 4 sezone, mada ne valja im ovo, izgubis kontekst sa likovima i pricom, ono sta je bilo juce a ne prije dvije godine, ubijaju seriju s tim.Trenutno stanje izgleda ovako:
Sezona 1 (2022) – 10 epizoda
Sezona 2 (2024) – 8 epizoda
Sezona 3 (2026) – 8 epizoda
Sezona 4 – potvrđena i bit će završna sezona, očekuje se 2028. godine
-
swanfilter
#809 Re: House of the Dragon
Koja je prica u vezi 5 jaja koje su danasnjoj epizodi prikazali?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#810 Re: House of the Dragon
Alyn kaže Aemondu nešto ranije da Rhaenyra ima šest zmajeva, a on samo Vhagara, i onda izvadi pet jaja 
mislim da za ovo nema odgovora ni u knjigama, tako da who knows
mislim da za ovo nema odgovora ni u knjigama, tako da who knows
- pici
#811 Re: House of the Dragon
I ja sam zbunjen, znao sam kako ide K kraju da ce dezonrjentisano klepat scene... ova je najlosija epizoda, ispreskakali su scena sa glupim dijalozima, ono nidze veze.
-
kakavdanakneiskustvu
#812 Re: House of the Dragon
Nek je i Cole nastradao
- pici
#813 Re: House of the Dragon
Pa dobro koje citao martina znao je da ce cole zaplatiti samo se nisam nadao ovako brzo... ok kolko tolko prate dosljednost knjiga i istorije westerosa... ono sa ubicama bilo je skakljivo, jebga prepozno ih po cemu, marvelovski odradjeno al hajde de, serija je necemo gledati dlaku u jajetu.
Ovi sjeverni vukovi su mi interesantni, inace nije to regularna sjeverna starkova armija vec veterani u podmakloj dobi koji su zeljni ratovanja i dok starkovi tek mobilisu pravu armiju poslali su ove zimske vukove ko specijalce da pomognu kraljici. Jako interesantno je to martin ukomponovao.
Ovi sjeverni vukovi su mi interesantni, inace nije to regularna sjeverna starkova armija vec veterani u podmakloj dobi koji su zeljni ratovanja i dok starkovi tek mobilisu pravu armiju poslali su ove zimske vukove ko specijalce da pomognu kraljici. Jako interesantno je to martin ukomponovao.
-
Seawolf
#814 Re: House of the Dragon
Odradila ga snajperistkinja Riverlandersa.
-
kakavdanakneiskustvu
#815 Re: House of the Dragon
- AleksoMKD
#816 Re: House of the Dragon
Ti stari veterani su u dobi kada po severnoj tradiciji u zimi odu u "lov" t.j. odu da umru kako bi njihovoj porodici ostalo vise hrane.pici wrote: ↑28/07/2026 09:25 Ovi sjeverni vukovi su mi interesantni, inace nije to regularna sjeverna starkova armija vec veterani u podmakloj dobi koji su zeljni ratovanja i dok starkovi tek mobilisu pravu armiju poslali su ove zimske vukove ko specijalce da pomognu kraljici. Jako interesantno je to martin ukomponovao.
Ovako em rasterete svoje em pobiju ove juznjacke pickice
- banjaluka078
#817 Re: House of the Dragon
Borba zmajeva - wow!
- Capajebo
#818 Re: House of the Dragon
Aemondu se ne dize ako nije sestra il majka 
Malo su pretjerali
Malo su pretjerali
- pici
#819 Re: House of the Dragon
dobron rece ona vjestica u harrenhalu, kod vas targerijana sve je jasno 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#820 Re: House of the Dragon
Aegon 
a sad pljuvačina
DVIJE SEZONE gledamo Harrenhal i dosadnu vješticu i kako se skoro ništa ne dešava!!!!!!!!!!!!!!! Tek sam skont'o da je ostala još samo jedna jebena epizoda. I onda će još tri godine snimati i montirati još samo osam epizoda.
From, Silo, HotD - sve ovo me dovodi do zaključka da se više apsolutno ništa ne isplati gledati dok ne završe cijelu seriju i onda izbindžati k'o čovjek. Ubili su pacing svake serije da se naštanca što više sezona sa što manje payoffa.
a sad pljuvačina
DVIJE SEZONE gledamo Harrenhal i dosadnu vješticu i kako se skoro ništa ne dešava!!!!!!!!!!!!!!! Tek sam skont'o da je ostala još samo jedna jebena epizoda. I onda će još tri godine snimati i montirati još samo osam epizoda.
From, Silo, HotD - sve ovo me dovodi do zaključka da se više apsolutno ništa ne isplati gledati dok ne završe cijelu seriju i onda izbindžati k'o čovjek. Ubili su pacing svake serije da se naštanca što više sezona sa što manje payoffa.
- pici
#821 Re: House of the Dragon
To sam i ja konstatovao, ubijaju pricu i seriju sa tim, cuj dvije godine. Zato sam odustao od Westworld serije, odgledao prvu i nikad drugu i nastavke, evo i Monarch: Legacy of Monsters sam odustao, izasla druga sezona odgledo pola prve epizode i kapak. Da se vratim na HotD. Samo zbog fan price o svijetu debelog prdonje sam tolerantan prema ovoj seriji inace bi bila u kanti za smece. Fuj dvije godine cekat, ljeto 2028... nisu normalni. Ko ziv ko mrtav do tad.
- Truba
#822 Re: House of the Dragon
nisam gledao ovu sinoc seriju ZASPAO prije pustanja dok se downloadirala
ali stvarno kvalitetna serija svaka im cast
medjutim
je li samo meni sada glavna kraljica LOŠA GLUMICA
ili je to njezina uloga
ali stvarno kvalitetna serija svaka im cast
medjutim
je li samo meni sada glavna kraljica LOŠA GLUMICA
ili je to njezina uloga
- semirsar
#823 Re: House of the Dragon
davno ti ja to skontah... od The Walking Dead sam pogledao kraj 8 sezone i stao... umorio se vise redovno cekati i iscekivati ep po ep, ma zajbi, ako cekam, cekacu kraj serije i polako. Tako serija po serija... sad me panika fata, 'ocu l' ja to stici pogledati za zivotaVelkoski wrote: ↑04/08/2026 02:31 Aegon
a sad pljuvačina
- Truba
#824 Re: House of the Dragon
pa to je i smisao serije
samo ime govori
serija
ne znam sta hocete
odlicna predzadnja epizoda
samo ime govori
serija
ne znam sta hocete
odlicna predzadnja epizoda
- pici
#825 Re: House of the Dragon
Najomiljeniji lik kod targerijena mu je...

odavno sam pisao da je on meni najopsniji i najiritantniji lik u citavom opusu leda i vatre. Odan a onda ode u suprotnost, dobar pa pokaze krvozednost, nikad nisi sa njim nacisto 100%. Caraxes zmaj je upravo njegovo ogledalo. Brz, snalazljiv, lukav... On je tipicni targerijan, pola lucidan pola kraljevski drzanje, nepredvidljiv i samim tim opasan. Kada voli to je kod njega pokazivanje samo njemu znano, kada mrzi, ledi ti krv u venama. Po meni mislim da martin nije upotpunosti razvio njegov lik da bi ga pokazao u punom svjetlu, zato je fascinantan. U jednoj sceni ga obozavas a drugoj se hvatas za glavu i prezires.