Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kod ISa su okrugli ružni, a kod MB čak izgleda i pristojno.
IS je bio korektan automobil sa na papiru dobrim dizel motorom.
F model ako se ne varam V8 sa 400 KS. Kada su istočni proizvodjači mogli složiti vrhunski motor i automobil.
izvrsni direktor wrote: ↑29/07/2026 07:38
Neki garaza ćuning? Izduzuje auto u visinu, haos ruzno. Ovo kod mercedesa je elegantnije dosta i pismeno poslozeno
kakav cuning, taj mercedes je cuning i pisete gluposti standradno jer ste pristrasni
eto slusaj ga, bez retardiranih pucketanja i gluposti , ponavljam auto iz 2007me, ovi tek sad se dosjetili tih rora, a ne bi me cudilo da su lazne 2 od 4
izvrsni direktor wrote: ↑29/07/2026 07:38
Neki garaza ćuning? Izduzuje auto u visinu, haos ruzno. Ovo kod mercedesa je elegantnije dosta i pismeno poslozeno
kakav cuning, taj mercedes je cuning i pisete gluposti standradno jer ste pristrasni
eto slusaj ga, bez retardiranih pucketanja i gluposti , ponavljam auto iz 2007me, ovi tek sad se dosjetili tih rora, a ne bi me cudilo da su lazne 2 od 4
danas kupci traze pucketanje i prdeze kod mijenjanja brzina. Grup trend, ja ne znam kako odrasloj osobi to ne dosadi. Razumijem eto prvih mjesec dana, al poslije smori.
Meni je jedan iz Bugojna to ugradio, meni na cls I jaranu na w204FL, kod mene 4.5 kod njega 4.7 ja mislim. Ja sam generalno zadovoljan uređajem. 90% stvari radi bez problema.
ElRe wrote: ↑02/08/2026 17:13
....
Renault može zahvaliti Mercedesu i na EAG9/JR913E mjenjaču koji je u stvari 9G Tronic mjenjač, a ugradjuje se u Trafica i Mastera (te Nissan blizance). Sklapa ga Jatco.
Ovo jednostavno nije tačno.
Renault Master i ostali iz ovog društvanca imaju poprečno ugrađene motore, a za tako smjestene motore, Mercedes-Benz ima ponuditi samo svoj 8G-DCT.
Automatski mjenjač sa 9 stepeni prenosa i hidrauličnim transformatorom obrtnog momenta, koji se ugrađuje u novog Mastera (IV) i ostale dostavnjake iz te Renault / Nissan / Stellantis bratije je licencirani ZF 9HP50.
ElRe wrote: ↑02/08/2026 17:13
....
Renault može zahvaliti Mercedesu i na EAG9/JR913E mjenjaču koji je u stvari 9G Tronic mjenjač, a ugradjuje se u Trafica i Mastera (te Nissan blizance). Sklapa ga Jatco.
Ovo jednostavno nije tačno.
Renault Master i ostali iz ovog društvanca imaju poprečno ugrađene motore, a za tako smjestene motore, Mercedes-Benz ima ponuditi samo svoj 8G-DCT.
Automatski mjenjač sa 9 stepeni prenosa i hidrauličnim transformatorom obrtnog momenta, koji se ugrađuje u novog Mastera (IV) i ostale dostavnjake iz te Renault / Nissan / Stellantis bratije je licencirani ZF 9HP50.
Za Renault i Nissan teretnjake si u pravu. Mislio sam da je EAG9, JR913E mjenjač. Skroz druga namjena.
Stellantis (govorim za Ducato 8AT od MY25) koristi Aisin mjenjač, 8 brzina, maksimum 450 Nm. Ducato je ranije koristio ZF9 mjenjač, ne znam šta je koristio PSA trojac.