Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobr0 wrote: ↑02/08/2026 07:09
Najbolja Havana je kad svježa. Po meni Kristal nudi najpribližnije onom starom smeku. Dobra mi je i u Mimoz, ima svoju recepturu koja mi je ukusna. Jela sam havanu na slatkom cosetu u Sa u slastičarni Ramiz- ni približno zenickoj. Inače nije losa ni kućna verzija.
Ne zaboravimo i Indijance .
Neki dan se site ZENIČKI uhvatio vinskog kolača i kako vise nema vina u kolačima u Zenici.
Ta Fb stranica, Zenički, glorifikuje sve što je bilo u SFRJ ili sve što se dešavalo prije 30 i više godina kao jedino kvalitetno, ispravno.
Jest, zaboravio je na nestasice ulja, deterdženta, kafe, zileta.
Sjećam se kad nije bilo uvozne robe, par vrsta cokolada, Kandit, Zvecevo i Kraš. Sad Bingo ima 10 puta vise artikala nego sto je imala najbolja samoposluga u Jugoslaviji.
Treba biti realan, prosječan covjek nikad bolje nije zivio.
Za mobitel, internet, gorivo dajemo vise para nego sto se davalo za hranu i odjeću.
po meni pretjeruje, i to baš
da je to sve toliko valjalo ne bi se raspalo u stotinama hiljada mrtvih
_BataZiv_0809 wrote: ↑01/08/2026 14:25
Koliko me sjecanje sluzi, Kasato (pod tim nazivom) je ponovo otvoren, samo na drugom kraju ulice Aska Borica, ex Borisa Kidriča.
Prekoputa Une, ali nije potrajao.
S tim da se "Una" opet otvara.
Koliko me sjecanje sluzi, Kasato (pod tim nazivom) je ponovo otvoren, samo na drugom kraju ulice Aska Borica, ex Borisa Kidriča.
Volio bih da uspiju fkt.
Iz one nekadasnje Une mi je prva rodjendanska torta u zivotu
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/08/2026 21:28
Kako se ono zvao onaj "konkurentski" radio Zenitu na koji su po osnivanju presli Labud, Harun i Agi?
Radio Zenit ,Radio Q ,Sjeca li se ko Radio Beta mislim da je bila frekvencija 97,5 FM Labud nekad radio ..Takodjer mislim da je nekad bio i Radio CD ..
Kako se ono zvao onaj "konkurentski" radio Zenitu na koji su po osnivanju presli Labud, Harun i Agi?
Radio Zenit ,Radio Q ,Sjeca li se ko Radio Beta mislim da je bila frekvencija 97,5 FM Labud nekad radio ..Takodjer mislim da je nekad bio i Radio CD ..
Jeste Q
Radia Bete se sjecam, a o CD radiju znam podosta, ali je on bio popularan prije "mog" vremena.
Ne razumijem zasto su stavljali ove biciklističke na pješačke i ovdje a i na Bulevaru. Bicikisti misle da mogu tako samo skrenuti preko ceste.
Pretpostavimo da si u autu i da voziš 30 na sat, to je 10 metara u sekundi a biciklista ide sa 15 kmh.
Ti u autu 10 metara ispred pjesackog, on vozi biciklistickom 3 metra od prelaza. Poslije samo 1 sekunde auto na pješackom i on ispred auta.
Jer kod nas pješaci i biciklisti misle da su bogom dani. Malo smo i razmaženi jer u ostalim gradovima definitivno se ne poštuje pješak u tolikoj mjeri kao ovdje pa smo tako postali čak i bezobrazni.
Kad sam biciklista uvijek stanem ili skoro stanem na pješačkom i nastavim na biciklu tek kad vozač stane ili kad pokazuje jasnu namjeru da će stat i da me je vidio. Uvijek mahnem u znak zahvalnosti.
Takodje i vozaci misle da se na pjesackom (i prije njega) mora stati (i usporiti) samo ako neko ima nijet da predje.. Tako isto na STOP.. stajemo samo ako imamo koga propustiti, zamisli da bosnjo stane na STOP u 3 ujutro kad nema nigdje nikog
Dakle, pjesacki prelaz oznacava mjesto izuzetnog opreza i potrebno je usporiti bio tu neko ili ne.. Sve koji misle drugacije nabijem zajedno sa instruktorom