pa i onaj koji je poceo slusati muziku 70-ih 80-ih reci ce klasici su billie jean i sta ja znam a sve to 2pac dr dree i sl je bezvezeultima_palabra wrote: ↑02/08/2026 23:52Ma muzika generalno ide kvalitetom prema dole, 2Pac, Dre, Snoop, Eminem generalno nisu se isticali u ponudi kakva je bila krajem 90tih i pocetkom 00tih. Za ovo sto se sad slusa su bezvremenski klasici.tokio25 wrote: ↑02/08/2026 23:48pa i za onoga sto slusa merlina jorgovani i bosnom behar je bezvremenska pjesmaBetter Man wrote: ↑02/08/2026 22:13
Upravo kako si napisao. Janlično ne mogu Dininih pop - folk pjesmuljaka i sličnih pjevača. Ja volim.kompleksniju muziku tipa Pink Floyd. Oni su bili i ostali ispred svog vremena. Ili od Deep Purple Child in Time, to je bezvremenska pjesma. Naravno tu je i plejada alternativne scene od Sonic Youth i da ne nabrajam dalje.
jbt sto ne mogu ovoga elitizma u pm
svako za sebe misli da je najbolji njegov muzicki idol da je genije i da su mu pjesme umjetnost i vrijedne
i onaj ko slusa rep kune se u tupaca i njegove neke pjesme smatra bezvremenskim itd
isto za 15 godina nekome ce biti klasik jala buba i neka njihova pjesma jbg ne pada mi na pamet nijedna jer ne slusam
za 15 godina senidah ce biti ono joj ima hitova koji su bezvremenski i pjevaju se po svadbama i sl
tamo neki metalac ili neki drugi koji slusa ramstajn nece se uopste obazirati na tu muziku jer ga en zanima npr
neki koji slusa techno i sl kune se u karl koksa itd
jednostavno glupost najveca govoriti ko je bezvremenski klasik i sl posebno ako su ukusi razliciti
ako slusamo istu muziku onda mozemo reci lupam eminem ta i ta pjesma je hit za sva vremena