Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
tokio25

#3676 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tokio25 »

ultima_palabra wrote: 02/08/2026 23:52
tokio25 wrote: 02/08/2026 23:48
Better Man wrote: 02/08/2026 22:13

Upravo kako si napisao. Janlično ne mogu Dininih pop - folk pjesmuljaka i sličnih pjevača. Ja volim.kompleksniju muziku tipa Pink Floyd. Oni su bili i ostali ispred svog vremena. Ili od Deep Purple Child in Time, to je bezvremenska pjesma. Naravno tu je i plejada alternativne scene od Sonic Youth i da ne nabrajam dalje.
pa i za onoga sto slusa merlina jorgovani i bosnom behar je bezvremenska pjesma
jbt sto ne mogu ovoga elitizma u pm
svako za sebe misli da je najbolji njegov muzicki idol da je genije i da su mu pjesme umjetnost i vrijedne
i onaj ko slusa rep kune se u tupaca i njegove neke pjesme smatra bezvremenskim itd
Ma muzika generalno ide kvalitetom prema dole, 2Pac, Dre, Snoop, Eminem generalno nisu se isticali u ponudi kakva je bila krajem 90tih i pocetkom 00tih. Za ovo sto se sad slusa su bezvremenski klasici.
pa i onaj koji je poceo slusati muziku 70-ih 80-ih reci ce klasici su billie jean i sta ja znam a sve to 2pac dr dree i sl je bezveze
isto za 15 godina nekome ce biti klasik jala buba i neka njihova pjesma jbg ne pada mi na pamet nijedna jer ne slusam
za 15 godina senidah ce biti ono joj ima hitova koji su bezvremenski i pjevaju se po svadbama i sl
tamo neki metalac ili neki drugi koji slusa ramstajn nece se uopste obazirati na tu muziku jer ga en zanima npr
neki koji slusa techno i sl kune se u karl koksa itd

jednostavno glupost najveca govoriti ko je bezvremenski klasik i sl posebno ako su ukusi razliciti
ako slusamo istu muziku onda mozemo reci lupam eminem ta i ta pjesma je hit za sva vremena
Facility

#3677 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Facility »

last mohicans wrote: 02/08/2026 23:59 Ima priča o kojem dedi je riječ,taj dedo je ostavio uticaj i na hfz. Bugarija, raspitajte se prije nego sto počnete mlatiti, a da je lagao, sta mijenja, pjevao prvom predsjedniku republike BiH.
:lol:

Javi Dini da i on zna kome je posvetio pjesmu.

U jeku rata i odbrane od agresije na BiH ovaj stih može biti posvećen isključivo jednom, tadašnjem, opće poznatom, Aliji.

"Ne bi sjala ovako jako, ova naša avlija, ja bih svjetlo zvao mrakom, da te nije Alija."

1993
last mohicans

#3678 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

dale cooper wrote: 02/08/2026 23:15
MMM1977 wrote: 02/08/2026 23:12
Naslovnica wrote: 02/08/2026 23:09

Eto vidiš.
Tebi je Gibonni splačina, a ja nikada nisam rekao da su Exodus drogeraši.
Čemu to omalovažavanje tuđeg muzičkog ukusa i gledanja odozgo ako neko voli slušati Gibonnija a ne Exodus?!
Fakat ne kontam kakvi su to ego tripovi?!
Ma ide exodus u šoferskoj kabini samo tako... Ono kad komentarišeš ljude na osnovu muzike, profesije, izgleda itd
Kakav Exodus bajo moj, samo Reign In Blood/South Of Heaven/Seasons In The Abyss trilogija.

Image

:D
Sta 'vo mašu glavama? Ja narkomana, eto cu vala i ja na taj prodigy, da me Feđa nafali i da mi malo IQ poraste nakon Dine. Još imam traume od onog sotonističkog spota Prodođija s pocetka 90tih.
last mohicans

#3679 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

Facility wrote: 03/08/2026 00:08
last mohicans wrote: 02/08/2026 23:59 Ima priča o kojem dedi je riječ,taj dedo je ostavio uticaj i na hfz. Bugarija, raspitajte se prije nego sto počnete mlatiti, a da je lagao, sta mijenja, pjevao prvom predsjedniku republike BiH.

U jeku rata i odbrane od agresije na BiH ovaj stih može biti posvećen isključivo jednom, tadašnjem, opće poznatom, Aliji.

"Ne bi sjala ovako jako, ova naša avlija, ja bih svjetlo zvao mrakom, da te nije Alija."

1993
Neinformisan si, haj bez gugla o kojem dedi je riječ? Šta da jeste Alija?
DebelinJoe

#3680 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DebelinJoe »

tokio25 wrote: 03/08/2026 00:06
ultima_palabra wrote: 02/08/2026 23:52
tokio25 wrote: 02/08/2026 23:48

pa i za onoga sto slusa merlina jorgovani i bosnom behar je bezvremenska pjesma
jbt sto ne mogu ovoga elitizma u pm
svako za sebe misli da je najbolji njegov muzicki idol da je genije i da su mu pjesme umjetnost i vrijedne
i onaj ko slusa rep kune se u tupaca i njegove neke pjesme smatra bezvremenskim itd
Ma muzika generalno ide kvalitetom prema dole, 2Pac, Dre, Snoop, Eminem generalno nisu se isticali u ponudi kakva je bila krajem 90tih i pocetkom 00tih. Za ovo sto se sad slusa su bezvremenski klasici.
pa i onaj koji je poceo slusati muziku 70-ih 80-ih reci ce klasici su billie jean i sta ja znam a sve to 2pac dr dree i sl je bezveze
isto za 15 godina nekome ce biti klasik jala buba i neka njihova pjesma jbg ne pada mi na pamet nijedna jer ne slusam
za 15 godina senidah ce biti ono joj ima hitova koji su bezvremenski i pjevaju se po svadbama i sl
tamo neki metalac ili neki drugi koji slusa ramstajn nece se uopste obazirati na tu muziku jer ga en zanima npr
neki koji slusa techno i sl kune se u karl koksa itd

jednostavno glupost najveca govoriti ko je bezvremenski klasik i sl posebno ako su ukusi razliciti
ako slusamo istu muziku onda mozemo reci lupam eminem ta i ta pjesma je hit za sva vremena
Budući klasik

https://www.instagram.com/reels/DZP-9PWs5Dp/
LSD

#3681 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

Tri koseva lik napouni za tri dana :lol: :lol: sprdnja koja dominacija.

Za one hercegovacke katolibane koji drkaju na Thompsona i sve porede aa zagrebom - prekuco bi hadzija sa Alifakovca i Thompsoovih pola miliona, ali Sarajevo nema nekog hipodroma...nema gdje da smjesti toliku svjetinu.
Last edited by LSD on 03/08/2026 00:11, edited 1 time in total.
Facility

#3682 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Facility »

last mohicans wrote: 03/08/2026 00:09

1993
Neinformisan si, haj bez gugla o kojem dedi je riječ? Šta da jeste Alija?
Nije problem da jeste Alija Izetbegović, već njegova kasnija tvrdnja da nije. :D
DebelinJoe

#3683 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DebelinJoe »

Ja sam danas/večeras navratio do stadiona Koševo, stao pored ograde, zaštitari su u unutra puštali svakoga ko je htio. Tako sam večeras prvi put uživo tokom par minuta slušao Dinu Merlina. Utisak: Lijepa, porodična atmosfera. To je pozitivno. Negativno: Dino ima očajne vokalne sposobnosti. Dalje, za onakav događaj treba mnogo veći bend: Simfonijski orkestar, big band, filharmonija, šta god. Sve je tanko u muzičkom smislu. Ali eto neka se narod zabavio.
xoklix

#3684 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by xoklix »

Ima li išta gore kad se neko elitizuje muzickim žanrom...Za mene je muzika samo zvučna pozadina života, a ne štaka za emocije.Neka razbije tišinu i ponese ritmom kada treba,a ono što nosim u sebi ne očekujem da riješi nijedna pjesma.
Cak su mi npr. Jala/Buba i slični pozitivniji nego šiljenje emocija Šabanom i sličnim. Problem je kad se neko udubi u Jalu i Bubu da mu to postane životna filozofija, to je već plitko.

Negdje po sredini mi je Dino Merlin. Dovoljno ritma da vozi, dovoljno emocije da ima dušu, ali bez pretjerivanja na bilo koju stranu.
Last edited by xoklix on 03/08/2026 00:21, edited 2 times in total.
LSD

#3685 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

last mohicans wrote: 03/08/2026 00:08
MMM1977 wrote: 02/08/2026 23:12

Ma ide exodus u šoferskoj kabini samo tako... Ono kad komentarišeš ljude na osnovu muzike, profesije, izgleda itd
Kakav Exodus bajo moj, samo Reign In Blood/South Of Heaven/Seasons In The Abyss trilogija.

Image

Sta 'vo mašu glavama? Ja narkomana, eto cu vala i ja na taj prodigy, da me Feđa nafali i da mi malo IQ poraste nakon Dine. Još imam traume od onog sotonističkog spota Prodođija s pocetka 90tih.
Ovo je garant Raining blood, jedna predivna balada o bivsoj ljubavi.
dale cooper

#3686 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dale cooper »

LSD wrote: 03/08/2026 00:14
last mohicans wrote: 03/08/2026 00:08

Image

Ovo je garant Raining blood, jedna predivna balada o bivsoj ljubavi.
Pa sve su balade. :zoka: :D
challmander

#3687 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

xoklix wrote: 03/08/2026 00:14 Ima li išta gore kad se neko elitizuje muzickim žanrom...Za mene je muzika samo zvučna pozadina života, a ne štaka za emocije.Neka razbije tišinu i ponese ritmom kada treba,a ono što nosim u sebi ne očekujem da riješi nijedna pjesma.
Cak su mi npr. Jala/Buba i slični pozitivniji nego šiljenje emocija Šabanom i sličnim. Problem je kad se neko udubi u Jalu i Bubu da mu to postane životna filozofija, to je već plitko.

Negdje po sredini mi je Dino Merlin. Dovoljno ritma da vozi, dovoljno emocije da ima dušu, ali bez pretjerivanja na bilo koju stranu.
Najveca glupost koja pretezno dolazi od "alternativaca", iako sam i sam jedan od njih. Muzika je zabava i jedino sto nas razdvaja je licni ukus, nista vise.
Point.

#3689 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

PixelDrifter wrote: 02/08/2026 17:26 Ne znam ni jednu pjesme Lepe Brene osim Cacka, Jugoslovenke, Sitnije CIle Sitnije. Silovao me radio sa time. Fanovi Lepe Brene: Na lomacu sa njime. Ne zna ni jednu pjesmu naj naj naj pjevacice Balkana. Ne znam. Sta da vam kazem? E, tako i sa Dinom. Vama je Dino sve, mene ne interesuje nista iz njegovog kompletnog opusa. Je li to neko krivicno djelo? Neki prestup?
Da ne znaš ni jednu pjesmu od Merlina a još živiš u BiH, je prosto nemoguće. Isto da kažeš pratim fudbal al nisam gledao ni jednu tekmu Edina Džeke.

Najbolje mi kad se praviš Štukan pa predstavljaš muziku britanskih mediokriteta kao višak IQ, ko trebaš imati dva i po mozga da skontaš taj genijalitet.

Nisi ni prvi ni zadnji da vadiš neke iz naftalina da bi istakao svoju posebnost.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3690 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gentoo »

U jednom trenutnku cete morati prestati sa glupiranjima o Merlinu jer niti je tema niti je vise ikom zanimljivo
last mohicans

#3691 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

Imao je to Čola u Zetri, pa mu pera ne moze odbiti u ukupnom smislu, iako je Čola jači vokal. U konačnici, narod dođe da se zabavi, ispleše i ispjeva. Još ako mu ponudiš neka iznenađenja i pravi spektakl. Kad sam se dotako Čole iz Zetre, jako ruzan prekid koncerta, hvala vam moje Sarajevo i preko vrata, pogasiše sve. A nepisano je pravilo kad se bend predstavi i ide lafo odjava da će slijediti još par pjesama. To se ovdje nije desilo. Recimo, meni je na tom koncertu bilo dosadno, iako volim Čolu, zato sto je to bio obični koncert, ne i spektakl kao Dinin. Postavio ljestvicu i nabio komplekse..Čekamo nekoga da se usudi ponoviti dva, ne mora tri.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3692 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Za sve one koji misle da su posebni.

:mrgreen:
swanfilter

#3693 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by swanfilter »

Dino je meni-Pasa moj solidni. Dovijeka.
zposao

#3694 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zposao »

Ja sam sebi ne mogu da objasnim šta je moj muzički ukus a ne da objasnim tuđi.
Nema kojeg žanra nisam slušao ili ne slušam. U svakom nađem nešto za sebe.
U pravu je jedan forumaš koji reče da je to vjerovatno mix karakternih osobina, kućnog odgoja, okruženja i životnih situacija koje je proživio. Tako nekako.

Ne bi istu muziku slušali da smo se rodili prije 200 godina ili da smo na nekom drugom kontinentu. Svako vrijeme i mjesto imaju svoj izričaj. (nekad u buducnosti ce neko prosuditi ovo vrijeme u kojemu živimo po najpopularnijoj muzici :D ) A i tu opet ima paleta različitih ukusa.

Muzika je čudna stvar. Moglo bi se reći iracionalna.
Ali isto tako je istina da nije svaka muzika ista. Idiotski je zaključivati da je Bach srednjovjekovni Jala Brat.
Uvijek su postojale tzv "lake note" za razbibrigu ili mahnitanje, kao i muzika za ozbiljne prigode, filozofska pitanja u životu, izražavanje ljubavi, boli, muzika za meditaciju i poniranje u sebe ili traženje višega smisla u kosmosu.

Nije svaka muzika jednako kompleksna ali samim time što je neka muzika kompleksna ne znači da je više vrijedna. Ili da je ona druga bezvrijedna. Primjerice meni su mjuzikli totalni horseshit. Dok opere nisu. Tradicionalni etno napjevi nekome mogu zvučati kao glasanje hajvana ali i oni znaju kriti u sebi posebnu vrijednost.
Sve ima svoje i vrijeme i mjesto i prigodu pod suncem.
Nekome ko pati nećeš pustiti šprdačinu. Nekome ko se veseli nećeš pustiti Requiem.

Ja bi više volio znati šta je to u čovjeku što traži muziku. Kakva je to posebna veza naše duše i muzike?
last mohicans

#3695 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

sime_cipol wrote: 03/08/2026 01:10 Za sve one koji misle da su posebni.

:mrgreen:
Ne sjećam se ovog skeča, Zenit ovdje maestralan.
swanfilter

#3696 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by swanfilter »

1993
Ajd, ajd.

MVP drzave mora valjda dupe dici zbog Karleuse u sred Sarajva, al eto ti Aliju usnio.
Danguba

#3697 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Danguba »

Opet Dino ne valja?
PixelDrifter

#3698 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

Vi stvarno imate deficit u inteligenciji. Ne zato što slušate to što slušate, već što mislite da se neko osjeća superiornijim ako sluša nešto što je vama odbojno ili teško ili neshvatljivo. I još se osjećate toliko iritirani i isfrustrirani da izbacujete gomilu pljuvačkih postova zbog proste činjenice da ne uživamo svi u istoj muzici ili što mislite da neko sluša progresivni rock da bi ispao neka faca na anonimnom forumu. Ili hoćete da negirate činjenicu da Pink Floyd ima kompleksniju muziku od Dine Merlina? I svako ko voli Pink Floyd, a ne Dinu Merlina je neko ko se folira. Što će reći da rezonujete na nivou neuspjelih abortusa dagnji.
tramvajtrojka

#3699 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tramvajtrojka »

Image

Hadzija vcrs prekucao, ovi o inteligenciji slušatelja neka mjaucu isti su i za prosli koncert prije 11 godina mjaukali

Bas je uzivancija biti na koncertu gdje je tehnicki dio perfektan od zvuka, scenografije, vatrometa i ostalih detalja
muha_sa

#3700 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote: 02/08/2026 22:47
muha_sa wrote: 02/08/2026 22:38
Naslovnica wrote: 02/08/2026 22:35

Hoš da ti postavim notni zapis od Bacha?
Čisto da uporedimo sa ovim karinašima gore?
Pa da vidimo te inteligencije.
A niko se nije pohvalio da sluša isključivo Bacha jer "to slušaju samo najinteligentniji". Očito je da na forumu za Bacha nema baš dovoljno inteligentnih.
Mene majka (nana) poslije otkanjane jacije uz Bacha uspavljivala :D
Mene mati uz Dylana i Ramones uspavljivala.
Evo nešto od Ramones.
https://www.youtube.com/watch?v=r_hL5S_ ... rt_radio=1
Locked