Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PixelDrifter wrote: ↑02/08/2026 17:44
Ja bih udario vodu 12 maraka, ali uz svaku flasu vode davao bih i slicicu nekog fudbalskog reprezentativca, da ljudi mogu i tapke da igraju. To bi bilo fer. Kad smo kod Dine, bio mi je drug sa zenom sinoc na koncertu i rekao da je bilo fenomenalno. Nije ni on Dinin fan, ali zena jeste. Pa, morao.
E jesmo se tapke naigrali i pola cjelo-slike bjelo
Unuk mi skuplja panini slicice--dedo ga naucio da tapka i da igramo pola cjelo
To mu je bilo dobro, dronovi za Halidov lik. Eto, ljudi koji kazu da je stipsa, pa dronovi i programiranje kostaju, mogao je i bez toga, ali jedan ljudski naklon rahmetli Halidu. Meni je to lijep gest.
Mustang1 wrote: ↑02/08/2026 17:19
Kakve bi mane rahmetli Safetu nasli bas me zanima
Bio sam u drustvu kada je Sajo dosao (uglavnom njegovi vrsnjaci u drustvu). Teski gospodin je lik bio. Takav utisak je na mene ostavio taj mali kontakt. Cim je otisao krenula je zafrkancija.
Ne bih volio da napisem konkretno kakva, ali vezana za njegovo ranjavanje. Nisam ni znao da je bio ranjen i tacno gdje.
To je nesto na sta se covjek u Sarajevu navikne ili ne navikne.
Mustang1 wrote: ↑02/08/2026 17:19
Kakve bi mane rahmetli Safetu nasli bas me zanima
Bio sam u drustvu kada je Sajo dosao (uglavnom njegovi vrsnjaci u drustvu). Cim je otisao krenula je zafrkancija.
Ne bih volio da napisem konkretno kakva, ali vezana za njegovo ranjavanje. Nisam ni znao da je bio ranjen i tacno gdje.
To je nesto na sta se covjek u Sarajevu navikne.
Mogli su se vala dok je bio u društvu na tu temu zafrkavat a ne iza djale Prihvatio bi Sajo zajebanciju.
Priznam--fakat sam tele za to original Halidov lik
dron broj jedan na tu poziciju dron broj 2 pored njega itd dok ne dobijes lik ili stvar koju zelis
Sve sam ja to upratio al kako ih programirat da se tako idealno poredaju i ostanu u zraku.
Al nebitno--necu nikad skontat
vrlo jednostavno
broj jedan na visinu 50 metara kordinata 1 zapadno 1 juzno i da stoji tu 75 sekundi
broj dva na visinu 51 metar 1 zapadno 1 juzno i da stoji 75 sekundi
broj 3 na visinu 51 metar 1 zapadno 2 juzno stoji 75 sekundi itd
Mogli su se vala dok je bio u društvu na tu temu zafrkavat a ne iza djale Prihvatio bi Sajo zajebanciju.
Sasvim moguce. To je bilo drustvo koji se znaju odmalena. Ne znam bolje objasniti, tako mi je i Sajo zracio. Kao lik koji zna prihvatiti zafrkanciju na vlastiti racun.
Priznam--fakat sam tele za to original Halidov lik
dron broj jedan na tu poziciju dron broj 2 pored njega itd dok ne dobijes lik ili stvar koju zelis
Sve sam ja to upratio al kako ih programirat da se tako idealno poredaju i ostanu u zraku.
Manje vise radi isto ko sto radi slozena proizvodna traka u tvornici. U softveru se nacrta slika koju zelis, centralni racunar svakom dronu dodijeli putanju i brzinu kojom ce letjeti i do koje tacke (ako je staticki show) ili rute kojima ce se kretati ako je dinamički. Za precizno pozicioniranje se koristi GPS i referentna stanica na zemlji. I onda pališ-gasiš lampice na dronovima i et
PixelDrifter wrote: ↑02/08/2026 16:37
Ja bih otisao da mi plate, sto da ne? Jeste da ne znam nijednu njegovu pjesmu, ali sto da ne.
Jah... Nemoguce je da neko zivi u BiH a da ne zna nijednu Merlinovu pjesmu - eto barem refren.
Isto i za halida vrijedi. Nema sanse.
Najvise su me nervirali neki FGRovci koje sam znao vidjati koji kazu - joj znam ovu, kako ono ide refren za, lupam, U meni jesen je. Ne moras je pjevati, to je OK, al nemoj te pokondirene tikve.
Ne moras nikad licno upaliti tu muziku jer ti se ne svidja, vjerujem taj dio, al ces vala cuti i upamtiti barem jedan refren zbog kafana, derneka, svadbi, utakmica, i komsiluka.
Vjeruj mi da ja zaista ne znam. Znam onu pjesmu Vremena su kokuzna i to je to. Ne pratim mainstream. Ta vrsta muzike nema nikakve veze sa mnom. Ali, nije samo Dino. Ne znam ni pjesme od Harija, mozda jednu dvije davno cuo, prepoznajem mu glas, ali ako kojim slucajem krene da svira na radiju, mijenjam stanicu.
ako jednom prodjes gradom cut ces merlina htio ne htio
kao sto ces cuti i jalu bubu senidah i tako te izvodjace
Manje vise radi isto ko sto radi slozena proizvodna traka u tvornici. U softveru se nacrta slika koju zelis, centralni racunar svakom dronu dodijeli putanju i brzinu kojom ce letjeti i do koje tacke (ako je staticki show) ili rute kojima ce se kretati ako je dinamički. Za precizno pozicioniranje se koristi GPS i referentna stanica na zemlji. I onda pališ-gasiš lampice na dronovima i et
Hvala
Svaka čast onom ko je ovo skonto ovom šejtanluku nema kraja
Jala i onaj insekt, vidim na Klixu da postoje ta stvorenja i da kao oni stvaraju nesto sto neki nasmrkani ljudi nazivaju muzikom. Dino je doajen klasicne muzike u odnosu na njih dvojicu. Iz radoznalosti sam pustio nekoliko sekundi uradaka doticnih i sta reci? Zvuk povlacenja vode u wc na autobuskoj stanici u Travniku je daleko milozvucniji. Senidah - nemam pojma.
muha_sa wrote: ↑02/08/2026 19:07
Hvala
Svaka čast onom ko je ovo skonto ovom šejtanluku nema kraja
Jala i onaj insekt, vidim na Klixu da postoje ta stvorenja i da kao oni stvaraju nesto sto neki nasmrkani ljudi nazivaju muzikom. Dino je doajen klasicne muzike u odnosu na njih dvojicu. Iz radoznalosti sam pustio nekoliko sekundi uradaka doticnih i sta reci? Zvuk povlacenja vode u wc na autobuskoj stanici u Travniku je daleko milozvucniji. Senidah - nemam pojma.
Pjesmu „Beograd“ (koju izvodi Ceca Ražnatović na albumu Fatalna ljubav iz 1995. godine) napisao je i komponovao Dino Merlin (Edin Dervišhalidović).
Iako Dino Merlin stoji iza teksta i muzike, u vrijeme kada je pjesma objavljena sredinom 1990-ih, zbog tadašnjih političkih okolnosti i rata u regionu, zvanično je potpisan Aleksandar Milić Mili (ili se autorstvo izostavljalo na prvim izdanjima), ali je kasnije potvrđeno da je pjesma kompletno Merlinovo djelo.
Pjesma „Beograd“ nastala je u prvoj polovini 1991. godine (neposredno prije početka rata u bivšoj Jugoslaviji).
Dino Merlin je pjesmu komponovao u Švicarskoj, a prvobitno je napravljena za sarajevske muzičare i planirana kao duetska ili grupna pjesma. Ipak, sticajem okolnosti i zbog rata, u tom periodu nije snimljena.
Pjesma je demo verziju čekala nekoliko godina, sve dok 1995. godine nije predata Ceci, koja ju je izdata na svom albumu Fatalna ljubav u aranzmanu Aleksandra Milića Milija.
ma zarobljen u kasnim 60tim
eto nista ne valja poslije crimsona
ne volis nesto ok, i postujemo to, ali ne glumi stukana kojem ocito fali povlacenje linija, jebiga meni je to odraz inteligencije da ne budes lijeceni narkoman
nivla wrote: ↑02/08/2026 19:51
ma zarobljen u kasnim 60tim
eto nista ne valja poslije crimsona
ne volis nesto ok, i postujemo to, ali ne glumi stukana kojem ocito fali povlacenje linija, jebiga meni je to odraz inteligencije da ne budes lijeceni narkoman
Upravo to Mozes mi reci da li se drogiras i koje droge uzimas i ja cu ti reci tvoj nivo IQ.
Drage Sarajlije skoro svi pisete da je stipsa nije nikome pomogao nije nista donirao ali vjerovali ili ne, na velikom broju mjesta gotovo niko ne izdaje fiskalne racune u Sarajevu i to poznate prometne cevabdzinice i restorani a prvi ste smislili foru da se fiskalni ukazao u Medjugorju. Od centra i Carsije, preko Skenderije, pa sve do Ilidze, to je bilo pravilo, a ne izuzetak. To je problem o kojem bi se trebalo mnogo vise govoriti nego o tome da li je Merlin napunio Kosevo i koliko je gdje donirao. Imate dosta drugih vecih problema koje niste rijesili.