FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

insaneinthebrain

#92451 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

naviru "pojacanja" sa svih strana, ne sluti na dobro :-?
splinter

#92452 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

Ubiše nas ljudi, ko da su PSG. :run:
insaneinthebrain

#92453 Re: FK Željezničar

pa gdje zuris, dok se uigramo. jedno desetak kola i utakmica onda cemo dostici radnu temperaturu. a nama je i BSK PSG sa trenutnim igracima
insaneinthebrain

#92454 Re: FK Željezničar

nekad se igrala evropa i postizali rezultati, e moj Zeljkane na sta si spao :( :sad:

kakotakonikako

#92455 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Srce na teren i borba do zadnje minute.

:bih:
insaneinthebrain

#92456 Re: FK Željezničar

Navijaci ce uvijek dolaziti na tribine, ma sta bilo
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#92457 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Samara ko nas stigne.....samo Denis Coric ili Amar ma sta ja mislio o njemu.
Tvrtko II Kotromanić

#92458 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Zanimljiv je ovaj Ibrisimovic
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#92459 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Znaci mi nismo ni za Federalne lige. Aferim Zeljovci. Svaka čast, svima nama
insaneinthebrain

#92460 Re: FK Željezničar

Tvrtko II Kotromanić wrote: 01/08/2026 20:41 Zanimljiv je ovaj Ibrisimovic
svi si oni zanimljivi kad dodju, a onda pokazu ili ne pokazu sta znaju. ove godine kako stvari stoje borba za opstanak sa Celikom, BSK-om, Slogom i Radnikom. Bice neizvjesno do zadnjeg kola
sime_cipol

#92461 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Prosirivati ce ligu zbog nas :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#92462 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

insaneinthebrain wrote: 01/08/2026 21:02
svi si oni zanimljivi kad dodju, a onda pokazu ili ne pokazu sta znaju. ove godine kako stvari stoje borba za opstanak sa Celikom, BSK-om, Slogom i Radnikom. Bice neizvjesno do zadnjeg kola
Ma.za njega makar znamo da je igrač
Ovi egzotični tek trebaju nešto da pokažu

Ma znam šta nas čeka, pomirio sam se sa tim
insaneinthebrain

#92463 Re: FK Željezničar

Tvrtko II Kotromanić wrote: 01/08/2026 21:33
insaneinthebrain wrote: 01/08/2026 21:02
Ma.za njega makar znamo da je igrač
Ovi egzotični tek trebaju nešto da pokažu

Ma znam šta nas čeka, pomirio sam se sa tim
mozda nekog i ubodemo sa ovim transferima
:thumbup:
LSD

#92464 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote: 01/08/2026 20:40 Samara ko nas stigne.....samo Denis Coric ili Amar ma sta ja mislio o njemu.
Sad ga prizivas kao spasitelja do dođe, a ne tako davno:
by hrasno38 » 05/04/2021 14:40

Dzaba prica, obraz ili imas ili nemas. Kvazi-trener Amar Osim je definitvno pokazao da ga nema i pretvorio je Zelju u vlastitu prciju. Da mu nije stari Ivica on klupe Zelje ne bi vidio ni na TV-u. Dok je Ivica bio zdrav i Zeljo imao svoje ljude kvalitetno rasporedjene osvajalo se a sad se dobija po usima od ekipa koje su zadnje na tabeli. Ja mislim da u istoriji Zelju nisu dobile kuci tri ekipe koje se nalaze na dnu tabele ali eto Amar nam je omogucio i to zadovoljstvo.
Sta on moze promjeniti? NISTA jer je trener bez ikakve vizije, trener koji se boji mladih igraca i trener koji tjera mlade igrace iz Zelje a dovodi ljude koji su vec trebali prestati da igraju. Niti cemo osvojiti titulu niti cemo otici u Evropu i sve to na 100-tu godisnjucu kluba koji bi trebao da nesto znaci u ovom gradu. Sada ne znaci vise nista i svi se sprdaju sa njim jer covjek bez obraza ga je privatizirao.
Post by hrasno38 » 05/04/2021 14:58

Ne mora on nikada otici iz Zelje ali je od heroja postao jedan obican supak, jad, bijednik koji je na 100-tu godisnjicu kluba Zelju devastirao i spustio ga na rijetko niske grane. Sve sto je uradio prije uz obilatu pomocu supporta sa svih sportskih nivoa sad je popiso. Ne radi losih rezultata nego radi odnosa prema klubu i toga sto je sebe stavio iznad kluba koji postoji 100 godina.
Uspio je masu onih koji su zeljeli odlazak Misimovica ubjediti da su pogrijesili i da je Misimovic uradio puno posla i casno napustio kub za razliku od dvolicnog demagoga kojeg ponavljam klupa Zelje ne bi vidjela nikada da mu otac nije Ivica Osim.
by hrasno38 » 15/03/2021 22:02

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je Amar Osim tolika dzukela pa da se ne nasali da ponudi ostavku
Licemjerstvu tvome nikad kraja :!:
hrasno38

#92465 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 01/08/2026 21:55
hrasno38 wrote: 01/08/2026 20:40 Samara ko nas stigne.....samo Denis Coric ili Amar ma sta ja mislio o njemu.

Dzaba prica, obraz ili imas ili nemas. Kvazi-trener Amar Osim je definitvno pokazao da ga nema i pretvorio je Zelju u vlastitu prciju. Da mu nije stari Ivica on klupe Zelje ne bi vidio ni na TV-u. Dok je Ivica bio zdrav i Zeljo imao svoje ljude kvalitetno rasporedjene osvajalo se a sad se dobija po usima od ekipa koje su zadnje na tabeli. Ja mislim da u istoriji Zelju nisu dobile kuci tri ekipe koje se nalaze na dnu tabele ali eto Amar nam je omogucio i to zadovoljstvo.
Sta on moze promjeniti? NISTA jer je trener bez ikakve vizije, trener koji se boji mladih igraca i trener koji tjera mlade igrace iz Zelje a dovodi ljude koji su vec trebali prestati da igraju. Niti cemo osvojiti titulu niti cemo otici u Evropu i sve to na 100-tu godisnjucu kluba koji bi trebao da nesto znaci u ovom gradu. Sada ne znaci vise nista i svi se sprdaju sa njim jer covjek bez obraza ga je privatizirao.

Ne mora on nikada otici iz Zelje ali je od heroja postao jedan obican supak, jad, bijednik koji je na 100-tu godisnjicu kluba Zelju devastirao i spustio ga na rijetko niske grane. Sve sto je uradio prije uz obilatu pomocu supporta sa svih sportskih nivoa sad je popiso. Ne radi losih rezultata nego radi odnosa prema klubu i toga sto je sebe stavio iznad kluba koji postoji 100 godina.
Uspio je masu onih koji su zeljeli odlazak Misimovica ubjediti da su pogrijesili i da je Misimovic uradio puno posla i casno napustio kub za razliku od dvolicnog demagoga kojeg ponavljam klupa Zelje ne bi vidjela nikada da mu otac nije Ivica Osim.

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je Amar Osim tolika dzukela pa da se ne nasali da ponudi ostavku
Ne kenjaj hljeba ti...napisao sam "ma sta ja mislio o njemu"!!!
LSD

#92466 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote: 01/08/2026 22:46

Pa evo vidimo sta si mislio o njemu....da je kvazitrener, supak, jad, bjednik, dzukela, niko i nista bez Ivice i slicne bljuvotine koje si godinama bacao po covjeku koji je donio klubu 5 titula i 4 kupa....a sad ga prizivas kao nekog spasitelja :lol:

Gade mi se licemjeri i dvolicnjaci :angry: zbog ovakvih "navijaca" i jesmo tu gdje jesmo.
sime_cipol

#92467 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Možda ovaj klub i treba da ispadne u Federalku, da preživi katarzu, a i mi navijaci sa njim, svi "veliki" Zeljovci zajedno sa nama koji su prodefilovali kroz klub i doveli ga do ovog stanja. Potrosenih miliona na 100 igrača, kašnjenje sa uplatnicom, ugradjivanja u ugovore, menadzerisanja i sl rabota.
Pa jedno 2-3 sezone da se gledamo u oci, kazemo jedni drugima sta imamo, sravnimo dugove i krenemo prema boljim vremenima na nekim zdravijim temeljima.
hrasno38

#92468 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 01/08/2026 22:52
hrasno38 wrote: 01/08/2026 22:46

Pa evo vidimo sta si mislio o njemu....da je kvazitrener, supak, jad, bjednik, dzukela, niko i nista bez Ivice i slicne bljuvotine koje si godinama bacao po covjeku koji je donio klubu 5 titula i 4 kupa....a sad ga prizivas ko nekog spasitelja :lol:

Gade mi se licemjeri i dvolicnjaci :angry: zbog ovakvih "navijaca" i jesmo tu gdje jesmo.
E nek smo zbog tebe uspjesni pa nek ide sve u tri lijepe P.M!!! Nije Zeljo na dnu radi ovakvih navijaca kao sto sam ja jer ja se ne patam u rad kluba kao sto to radis ti i masa njih sa tribina koji se setaju po hodnicima kluba i pametuju. Ja samo platim clanarinu i to je to. Nisam ni blizu prostorija niti icim uticem na politiku kluba. Ali ima vvas dosta koji uticete i smjenjujete i uprave i trenere, tjerate igrace itd itd.
Osim toga sta te boli kurac sta ja pisem preskoci ako ti se ne svidja. Sve to sto sam napisao i dan danas stoji ali od ovog trenera za Zelju je uvijek bolji Amar i Coric kojeg ste upravo vi nadobudne drkadzije sa tribina otjerali jer je boze moj izgubio katastrofalno od Zrinjskog koji je godinama najbolji i najorgazniraniji klub u drzavi, koji igra grupne faze evropski takmicenja i koji ne dozvoljava navijacima da ista odlucuju i vrse pritsak na klub. Ista stvar je i u Borcu samo Zeljo i Sarajevo slusaju navijace i zatoi jesu danas gdje su!
last mohicans

#92469 Re: FK Željezničar

Post by last mohicans »

Komšinice, samo hađija Miske. Poslati delegaciju da mu se svi sagnu, obavezno i predstavnici onih koji su ga otjerali, neko iz foTboll tima, dati mu šta zine i doći ćete na selamet.
Dead Man Walking

#92470 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

sime_cipol wrote: 01/08/2026 23:01 Možda ovaj klub i treba da ispadne u Federalku, da preživi katarzu, a i mi navijaci sa njim, svi "veliki" Zeljovci zajedno sa nama koji su prodefilovali kroz klub i doveli ga do ovog stanja. Potrosenih miliona na 100 igrača, kašnjenje sa uplatnicom, ugradjivanja u ugovore, menadzerisanja i sl rabota.
Pa jedno 2-3 sezone da se gledamo u oci, kazemo jedni drugima sta imamo, sravnimo dugove i krenemo prema boljim vremenima na nekim zdravijim temeljima.
Ne bismo se ni za 10 godina vratili. Ali kad onda pogledam komentare na zvanicnoj, pa vecina nasih lobanja i ne zasluzuje bolje da se ne lazemo.
insaneinthebrain

#92471 Re: FK Željezničar

svaka nam cast gdje smo se doveli, stecaj ce nam doci ko budali samar. ako dodje do toga. samo da cestitam debilima koji su prosle sezone doveli ublehu Adzema i na kraju retarda Mirvica uveli u klub na onakav nacin. i pustili sve niz vodu. a vecina navijaca nije imala pojma sta nam se desava u klubu. kako stvari stoje samo navijaci mogu pomoci da se izadje iz ovih govana. ovi sto su u odboru trebaju da ponude neka rjesenja kako dalje i kako iz trenutne situacije, a ne samo da ostane na saopstenjima. nadati se da ovo izadje na dobro. pa makar s juniorima igrali

https://www.klix.ba/sport/nogomet/drama ... /260802079
logsa

#92472 Re: FK Željezničar

Post by logsa »

insaneinthebrain wrote: 02/08/2026 18:47 svaka nam cast gdje smo se doveli, stecaj ce nam doci ko budali samar. ako dodje do toga. samo da cestitam debilima koji su prosle sezone doveli ublehu Adzema i na kraju retarda Mirvica uveli u klub na onakav nacin. i pustili sve niz vodu. a vecina navijaca nije imala pojma sta nam se desava u klubu. kako stvari stoje samo navijaci mogu pomoci da se izadje iz ovih govana. ovi sto su u odboru trebaju da ponude neka rjesenja kako dalje i kako iz trenutne situacije, a ne samo da ostane na saopstenjima. nadati se da ovo izadje na dobro. pa makar s juniorima igrali

https://www.klix.ba/sport/nogomet/drama ... /260802079

Problemi su poceli 2018. godine kad su se spasitelji vratili i poceli objasnjavati sta je football. Adzem i Mirvic su samo slag na tortu. Svaka cast onom ko se upusti da preuzme klub jer stanje nikad nije bilo gore.
sime_cipol

#92473 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Onda se vi ne sjećate kako je bilo 2005-2009 :D
UnKnownBA

#92474 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

last mohicans wrote: 02/08/2026 00:34 Komšinice, samo hađija Miske. Poslati delegaciju da mu se svi sagnu, obavezno i predstavnici onih koji su ga otjerali, neko iz foTboll tima, dati mu šta zine i doći ćete na selamet.
Taj nas je i zavalio, kada je došao na računu je bilo oko 3,5 miliona pa je Hadžijao sa Željinim kešom i mahao na sve strane a njegova Balada je završila sa nekoliko miliona duga, ni pehara ne vidjesmo očima. Nikada se nismo uspjeli oporaviti! Neka Hadžije u Rajlovcu, neka tamo gradi poslovno carstvo, daleko mu kuća bila.

Što se trenutne situacije tiče, klub ako može neka pokrene neku online prodaju ulaznica za one karte koje ostanu neprodate pa da vidimo nas “Željovce”, vjerujem da ćemo to ispoštovati. Trebaju nam akcije tipa članskih da su kupuju ženi, djeci, cuki … nećemo roditi par miliona istog trena ali bar možemo vremenom olakšati ljudima koji su prihvatili ovu trenutnu situaciju da bar pokušaju. Treba nam što više sličnih akcija, ideja za njih, da ih ne ismijavamo nego da probamo pomoći ljudima konkretno. Ja sam prije od onih da umrem pokušavajući nego da se predam bez ispaljenog metka.
sinuhe

#92475 Re: FK Željezničar

Post by sinuhe »

Željezničaru je opština poklonila stadion prije nekoliko godina. Sa stadion su valjda mislili izaći na tržište.
Fudbalski klub u BiH bi morao biti u stanju igrati domaću ligu sa igračima iz vlastitih redova.
Post Reply