Ja sam bio prije 3 godine gledao lično Springsteena i to Brucea, sjećam se bila je subota 24 maja. Svirao je 2 sata i 48 minuta bez prestanka, Born in the USA je izveo na engleskom i španskom, s tim da je špansku verziju izveo na meksičkom i venezuelskom dijalektu sa produženim zadnjim refrenom. To je bilo ludilo i scena za pamćenje, ušli smo na Wembley sa zapada iz Three Pubes Street brat bratu 17 minuta smo čekali da uđemo, 12 minuta da izađemo. To se zove dobra organizacija. Oko nas su zujali mali dronovi veličine pepeljare i skenirali QR kodove na kartama. Vrhunska organizacija.Better Man wrote: ↑01/08/2026 22:26Jesam prije dvije godine. Gledao Springsteena. Svirao je 3 sata i 11 minuta bez pauze. Oko 77 hiljada ljudi je bilo na koncertu. Dva dana poslije imao drugi koncert na kojem je izmjenio set listu i odsvirao čak 9 pjesama koje nisu bile prvu večer. Znači 9 pjesama je promijenio na set listi u odnosu na prvi koncert na kojem sam bio. Koncerti bili 25-og I 27-og jula.Point. wrote: ↑01/08/2026 22:17Jesi ikad bio u Londonu na Wembleyu? Kakvo je tek tu ozvučenje, sve misliš da si u Džennetu i da na sceni pjevaju hurije.Better Man wrote: ↑01/08/2026 01:16
Vidi. Na koncert se ne ide zbog vatrometa, dronova, specijalnih efekata, balona i sličnog, već zbog dobre svirke. Na koncertu Springsteena ili Pearl Jama nećeš vidjeti ništa od tih scenski efekata. Samo obični light show i dva velika video zida, ali zato dobiješ paklenu svirku, vrhunsko ozvučenje i produkciju. Nick Cave and The Bad Seeds 15.10.2024.g u Zagrebačkoj areni su napravili istinski spektakl. Ozvučenje je bilo presavršeno. I najmanji šum na instrumentu se jasno čuje. Koncert je trajao 2 i pol sata. Ni jednog trenutka Cave nije okrenuo mikrkrofon prema publici da pjeva umjesto njega, već je on pjevao svih 2 i pol sata. Uz njega i bend bili su i London Gospel Choir. To je bio poj anđela kad puste svoje glasove. Organizacija je bila savršena. Arena je bila rasprodana. Koliko god Dino bio veliki o trudio se da to dovede na svjetski nivo, ipak je amater za Springsteena ili Cavea kad je u pitanju organizacija koncerta, produkcija i sve ono što prati isti.
Da napomenem da pričam o koncertu Bruce Springsteen u Londonu na Wembleyu kojem sam lično prisustvovao i uživao u društvu moje sestre i njene dvije prijateljice.