Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Point.

#3251 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

Better Man wrote: 01/08/2026 22:26
Point. wrote: 01/08/2026 22:17
Better Man wrote: 01/08/2026 01:16

Vidi. Na koncert se ne ide zbog vatrometa, dronova, specijalnih efekata, balona i sličnog, već zbog dobre svirke. Na koncertu Springsteena ili Pearl Jama nećeš vidjeti ništa od tih scenski efekata. Samo obični light show i dva velika video zida, ali zato dobiješ paklenu svirku, vrhunsko ozvučenje i produkciju. Nick Cave and The Bad Seeds 15.10.2024.g u Zagrebačkoj areni su napravili istinski spektakl. Ozvučenje je bilo presavršeno. I najmanji šum na instrumentu se jasno čuje. Koncert je trajao 2 i pol sata. Ni jednog trenutka Cave nije okrenuo mikrkrofon prema publici da pjeva umjesto njega, već je on pjevao svih 2 i pol sata. Uz njega i bend bili su i London Gospel Choir. To je bio poj anđela kad puste svoje glasove. Organizacija je bila savršena. Arena je bila rasprodana. Koliko god Dino bio veliki o trudio se da to dovede na svjetski nivo, ipak je amater za Springsteena ili Cavea kad je u pitanju organizacija koncerta, produkcija i sve ono što prati isti.
Jesi ikad bio u Londonu na Wembleyu? Kakvo je tek tu ozvučenje, sve misliš da si u Džennetu i da na sceni pjevaju hurije.
Jesam prije dvije godine. Gledao Springsteena. Svirao je 3 sata i 11 minuta bez pauze. Oko 77 hiljada ljudi je bilo na koncertu. Dva dana poslije imao drugi koncert na kojem je izmjenio set listu i odsvirao čak 9 pjesama koje nisu bile prvu večer. Znači 9 pjesama je promijenio na set listi u odnosu na prvi koncert na kojem sam bio. Koncerti bili 25-og I 27-og jula.
Ja sam bio prije 3 godine gledao lično Springsteena i to Brucea, sjećam se bila je subota 24 maja. Svirao je 2 sata i 48 minuta bez prestanka, Born in the USA je izveo na engleskom i španskom, s tim da je špansku verziju izveo na meksičkom i venezuelskom dijalektu sa produženim zadnjim refrenom. To je bilo ludilo i scena za pamćenje, ušli smo na Wembley sa zapada iz Three Pubes Street brat bratu 17 minuta smo čekali da uđemo, 12 minuta da izađemo. To se zove dobra organizacija. Oko nas su zujali mali dronovi veličine pepeljare i skenirali QR kodove na kartama. Vrhunska organizacija.

Da napomenem da pričam o koncertu Bruce Springsteen u Londonu na Wembleyu kojem sam lično prisustvovao i uživao u društvu moje sestre i njene dvije prijateljice.
PixelDrifter

#3252 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

Još sutra i Dino ispunio kvotu za juli.
atmel

#3253 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by atmel »

Point. wrote: 01/08/2026 22:58
Jesi ikad bio u Londonu na Wembleyu? Kakvo je tek tu ozvučenje, sve misliš da si u Džennetu i da na sceni pjevaju hurije.
Jesam prije dvije godine. Gledao Springsteena. Svirao je 3 sata i 11 minuta bez pauze. Oko 77 hiljada ljudi je bilo na koncertu. Dva dana poslije imao drugi koncert na kojem je izmjenio set listu i odsvirao čak 9 pjesama koje nisu bile prvu večer. Znači 9 pjesama je promijenio na set listi u odnosu na prvi koncert na kojem sam bio. Koncerti bili 25-og I 27-og jula.
Ja sam bio prije 3 godine gledao lično Springsteena i to Brucea, sjećam se bila je subota 24 maja. Svirao je 2 sata i 48 minuta bez prestanka, Born in the USA je izveo na engleskom i španskom, s tim da je špansku verziju izveo na meksičkom i venezuelskom dijalektu sa produženim zadnjim refrenom. To je bilo ludilo i scena za pamćenje, ušli smo na Wembley sa zapada iz Three Pubes Street brat bratu 17 minuta smo čekali da uđemo, 12 minuta da izađemo. To se zove dobra organizacija. Oko nas su zujali mali dronovi veličine pepeljare i skenirali QR kodove na kartama. Vrhunska organizacija.

Da napomenem da pričam o koncertu Bruce Springsteen u Londonu na Wembleyu kojem sam lično prisustvovao i uživao u društvu moje sestre i njene dvije prijateljice.
:D
iClass

#3254 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by iClass »

semsasuljakovic wrote: 01/08/2026 22:08
noviclan wrote: 01/08/2026 21:24
semsasuljakovic wrote: 01/08/2026 20:20 🤣🤣🤣
Image
Uz dužno poštovanje, Velićeva riječ po pitanju vjere vrijedi koliko i moja - prosječnog muslimana. Možda i manje od toga.
I hafiz iz IZ mu pregovara u komentarima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3255 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by _BataZiv_0809 »

A meni kaze samo sa sestrom iso
Ne spominje 2 jaranice
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3256 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

PixelDrifter wrote: 01/08/2026 22:59 Još sutra i Dino ispunio kvotu za juli.
Vec je august :oops:
PixelDrifter

#3257 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

Šta bi bilo da Dino dovede Neleta kao specijalnog gosta? Samoubistvo vlastite karijere? I da Nele, potpuno lud, počne da sere "ko ne voli Radovana ne vidio Đurđevdana". To bi bilo zanimljivo vidjeti.
Point.

#3258 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

bitanga_sa_otesa wrote: 01/08/2026 17:37
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost,
evo onako na prvu:
mozda sto glumi velikog haĐiu a nije mu bilo mrsko biti okruzen alkoholom i damama sumnjivog morala u 80-im i 90-im.
mozda sto glumi patriJotu a ispalio se 1992. iz sarajeva.
mozda sto je srao po beogradu ,pa sve polizao i otisao tamo da pjeva.
mozda sto je plagijator,a lafo se bori protiv toga sa ANUS-om
mozda samo onako sto je ljigavac...
boli me q koliko ima i te stvari,sebi ima, nisam mu na tome zavidan.
Onako na drugu:
Hadžija je postao poslije rata, ne dok je postojala Juga i on pjevao u Merlin Bandu.
Ako si ostao u Sa tokom rata onda si automatski patriota. Možda je on pomagao Sarajevu više nego neko ko je ostao tu u ratu.
Kad je srao po BG? A otići u BG i pjevati, kao njima omražrna ličnost, Bosnom behar ili Jel Sarajvo gdje je nekad bilo je jedan vid pobjede
Kakav plagijator? Uredno je potpisao sve od kojih je posudio melodiju. To se dešava svukud i svugdje u muzičkom svijetu.
PixelDrifter

#3259 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

Ko traži karakterne osobe na estradi malo je naivan, da se blago izrazim.
GandalfSivi

#3260 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by GandalfSivi »

sime_cipol wrote: 01/08/2026 22:36
GandalfSivi wrote: 01/08/2026 22:26
E jebiga. Jedino ako je 40K stalo na teren…
Pa otprilike ih je toliko i bilo na terenu.
Puno Kosevo je 35K, ali fakat totalno nebitno. Prekucao je stadion u svakom slucaju i to x3. Ja ga licno ne gotivim nesta previse, ali opet full respect…
Better Man

#3261 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 23:03 A meni kaze samo sa sestrom iso
Ne spominje 2 jaranice
Čitaj ko piše post. To je forumaš Point pisao.
archi_a

#3262 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by archi_a »

Point. wrote: 01/08/2026 22:12
archi_a wrote: 01/08/2026 01:12 Moji se vratili. Koncert za pamćenje. Videa i slike. Razglas i vatrometi. Prepričavat će se danima. :) Jeste krcato bilo, ali to je za djecu pogotovo doživljaj. Ništa oni upratili nisu oko problema.
I.dalje stojim da jedan mag ovog kalibra na ovim temperaturama na vodi kao osnovnoj potrebi ne mora zaraditi bogatstvo. Ne govorim o sokovima, kokicama, alkoholu tbj., majicama, kapama i cd-ovima. Govorimo o vodi da ljudi ne kolabriraju. Nek misli šta ko hoće. :oops:
Ali znate vi da i na drugim koncertima je isto toliko. To ne mijenja činjenicu da kažem da mi je to dno. A on sebi može priuštiti da bude takav džek. Ma šta priuštiti, može sebi priuštiti da kaže besplatno voda. Snimit ću reklamu za moju vodu, zbog mojih fanova, neka njima besplatno na mom koncertu.
Druže, ne stavlja Dino Merlin lično cijene za vodu, nego organizator koncerta. Šta si zapeo za vodu.
Druže, Dino Merlin daje amin koji font slova će da bude na ulaznici odštampan, koju majicu će svaki član da obuče, koliko decibela će izlaziti iz zvučnika i koja kelvinaža će da bude u slici, šta će se prodavati a šta neće. To znaju svi koji su ikada sarađivali sa njim, a posebno u zadnjih 15+ godina. Za sve se pita. Kompletna organizacija je njegova, odnosno porodične firme, ostalo, opet po njegovoj odluci mogu biti podizvođači koje on bira. I jesam "zapeo" sam za vodu i za to da ljudi zbog pretepanosti nisu mogli ući iako su imali karte.
Bilo bi dobro da o ovome koju prozbori Muhamed Velić. O ihtikaru, o ghabn fahišu i šart fahišu. Možda nekada hadžija Merlin ovo pročita, možda mu nadođe.
Ja o ovome neću dalje, nema potrebe da rastežem živce. ON LIČNO JE ORGANIZATOR SVOG KONCERTA, NE POSTOJI NIKO DRUGI IZNAD. Uživajte, zauzimajte stavove. :oops:
drag_gost

#3263 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

moimoi wrote: 01/08/2026 18:21
drag_gost wrote: 01/08/2026 18:14
moimoi wrote: 01/08/2026 18:08

I dalje ne kontas. On je The Boss. Kakva dobra volja? Ljudi su pokradeni.
Ne kontas ti nikako, on je pjevac i on nije zaduzen za organizaciju koncerta. Ljudi su pokradeni i organizator treba odgovarati, a ne zabavljac/pjevac.
Ama covjece, nije on neki trecerazredni muzicar. Lik ima svoju firmu. Ljude koji rade za njega. Nije njega neko doveo da otpjeva..on je organizirao koncert. Razlika drasticna.
Nema to veze sa razredom muzicara. Postoji valjda lanac odgovornosti i ljudi koji su placeni da rade svoj posao.
Better Man

#3264 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Na taj datum prije tri godine Springsteen nije nigdje svirao. Imao je pauzu između koncerata. Te 2023.g je svirao u Hyde Park u Londonu.
Giancarlo

#3265 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Giancarlo »

sime_cipol wrote: 01/08/2026 22:23Po slikama koje sam vidio, jucer je bilo oko 70-75k ljudi. Prekucao je sve ranije koncerte.
Mgao si odvaditi malo sa tim brojkama. Kapacitet stadiona je oko 33k. Kompletan sjever prazan, znaci odmah pada broj stolica ispod 30k. Ispada da je na povrsini malo vecoj od travnjaka stadiona Kosevo bilo izmedu 40-45k :?: Malo je reci da to nije fizicki moguce za izvesti, pa taman da su ljudi bili nagurani kao sardine u konzervi.

Ne znam cemu opcenito medijsko pretjerivanje sa ciframa od 50-60k, a evo medu rajom i izgleda vise od toga. To podsjeca na vucicevu vlast kad broji one sto su portiv njega na protestima, doduse oni to i zesce rade, pa brojke od 100k i vise svedu na na nekih 30tak hiljada :-D
Qler

#3266 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Qler »

Sad sam s koncerta, i kako sam prije rekao nisam baš fan njega kao ličnosti, ali ko kaže da ovo nije odradio extra sere ko foka. Lik je sve do detalja uradio super.
drag_gost

#3267 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

Nece dati 100 maraka na kafu, miliJoner je, da nije nas ne bi im'o nista, znam ga ja kad' je bio mali, nije znao sline obrisati, i tako ta prica...

Ne znam ga, niti sam radio sa njim, ali vise volim raditi sa nekim ko je ters i perfekcionista, nego sa nekim ko ce fuseriti posao.

A u te price ko kome i kako pomaze uopste ne treba ulaziti. Eto, Dino ce vama polagati racune kome je pomogao ili kome nije.
Last edited by drag_gost on 02/08/2026 00:40, edited 1 time in total.
sime_cipol

#3268 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Giancarlo wrote: 02/08/2026 00:31
sime_cipol wrote: 01/08/2026 22:23Po slikama koje sam vidio, jucer je bilo oko 70-75k ljudi. Prekucao je sve ranije koncerte.
Mgao si odvaditi malo sa tim brojkama. Kapacitet stadiona je oko 33k. Kompletan sjever prazan, znaci odmah pada broj stolica ispod 30k. Ispada da je na povrsini malo vecoj od travnjaka stadiona Kosevo bilo izmedu 40-45k :?: Malo je reci da to nije fizicki moguce za izvesti, pa taman da su ljudi bili nagurani kao sardine u konzervi.

Ne znam cemu opcenito medijsko pretjerivanje sa ciframa od 50-60k, a evo medu rajom i izgleda vise od toga. To podsjeca na vucicevu vlast kad broji one sto su portiv njega na protestima, doduse oni to i zesce rade, pa brojke od 100k i vise svedu na na nekih 30tak hiljada :-D
Kakav Sjever prazan :?
Stadion Koševo prima 34 500.
Odbij Jug koji je najmanji, to je 30k ljudi na tribinama, da svako sjedi na svom mjestu. A znas kako kod nas ide, sjedi se po stepenicama, drzi ne daj.
Na prostoru fudbalskog terena sa atletskom stazom može stati 20k ljudi da se niko ne dodiruje.
Last edited by sime_cipol on 02/08/2026 00:42, edited 1 time in total.
Point.

#3269 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

archi_a wrote: 02/08/2026 00:19
archi_a wrote: 01/08/2026 01:12 Moji se vratili. Koncert za pamćenje. Videa i slike. Razglas i vatrometi. Prepričavat će se danima. :) Jeste krcato bilo, ali to je za djecu pogotovo doživljaj. Ništa oni upratili nisu oko problema.
I.dalje stojim da jedan mag ovog kalibra na ovim temperaturama na vodi kao osnovnoj potrebi ne mora zaraditi bogatstvo. Ne govorim o sokovima, kokicama, alkoholu tbj., majicama, kapama i cd-ovima. Govorimo o vodi da ljudi ne kolabriraju. Nek misli šta ko hoće. :oops:
Ali znate vi da i na drugim koncertima je isto toliko. To ne mijenja činjenicu da kažem da mi je to dno. A on sebi može priuštiti da bude takav džek. Ma šta priuštiti, može sebi priuštiti da kaže besplatno voda. Snimit ću reklamu za moju vodu, zbog mojih fanova, neka njima besplatno na mom koncertu.
Druže, ne stavlja Dino Merlin lično cijene za vodu, nego organizator koncerta. Šta si zapeo za vodu.
Druže, Dino Merlin daje amin koji font slova će da bude na ulaznici odštampan, koju majicu će svaki član da obuče, koliko decibela će izlaziti iz zvučnika i koja kelvinaža će da bude u slici, šta će se prodavati a šta neće. To znaju svi koji su ikada sarađivali sa njim, a posebno u zadnjih 15+ godina. Za sve se pita. Kompletna organizacija je njegova, odnosno porodične firme, ostalo, opet po njegovoj odluci mogu biti podizvođači koje on bira. I jesam "zapeo" sam za vodu i za to da ljudi zbog pretepanosti nisu mogli ući iako su imali karte.
Bilo bi dobro da o ovome koju prozbori Muhamed Velić. O ihtikaru, o ghabn fahišu i šart fahišu. Možda nekada hadžija Merlin ovo pročita, možda mu nadođe.
Ja o ovome neću dalje, nema potrebe da rastežem živce. ON LIČNO JE ORGANIZATOR SVOG KONCERTA, NE POSTOJI NIKO DRUGI IZNAD. Uživajte, zauzimajte stavove. :oops:
Daj bolan nemoj me zajebavati.

5 km za vodu je normalna cijena za ovakve priredbe. Od Dine pa do drugih izvođača.
PixelDrifter

#3270 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

Set lista Koševo 2026, Dino Merlin:

Hey Joe
White Rabbit
Amazing Journey
In A Gadda Da Vida
All along Watchtower
When the music's over
I am the Walrus
Helter Skelter
Whole lotta love
Roundabout
Stairway to heaven
Paint it black
Sympathy for the devil
Pusher
Purple Haze
Firth of Fifth
Suppers Ready
Close to the edge
Highway Star
Burn
Won't get fooled again
Kashmir

Bis:
Sitnije Cile Sitnije
Čačak

Jebiga, ništa od ovoga nije svirao. Oh, well...
sime_cipol

#3271 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Point. wrote: 02/08/2026 00:42
archi_a wrote: 02/08/2026 00:19
Daj bolan nemoj me zajebavati.

5 km za vodu je normalna cijena za ovakve priredbe. Od Dine pa do drugih izvođača.
Flasirana voda u kafićima, restoranima, ascinicama i ostalim po 2-2.5 KM. Ono pravi problem jer je voda na koncertu najveće exYU zvijezde koja održava koncert jednom u 10 godina 4 KM :lol:
last mohicans

#3272 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

sime_cipol wrote: 02/08/2026 00:39
Giancarlo wrote: 02/08/2026 00:31

Kakav Sjever prazan :?
Stadion Koševo prima 34 500.
Odbij Jug koji je najmanji, to je 30k ljudi na tribinama, da svako sjedi na svom mjestu. A znas kako kod nas ide, sjedi se po stepenicama, drzi ne daj.
Na prostoru fudbalskog terena sa atletskom stazom može stati 20k ljudi da se niko ne dodiruje.
Ne zna lik ni tribine, a komentariše.
Point.

#3273 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

Better Man wrote: 02/08/2026 00:27

Na taj datum prije tri godine Springsteen nije nigdje svirao. Imao je pauzu između koncerata. Te 2023.g je svirao u Hyde Park u Londonu.
Pomiješao sam datume i arenu, da bilo je 2023 godine. Sjećam se da sam tad nekad uzeo svoju treću covid vakcinu pa tih dana nisam bio sasvim svoj.

Želim da obavjestim forumsko pučanstvo da sam bio na Springsteenu i to Bruceu 2023 godine u Hyde Parku a ne 2025 na Wembleyu. I dalje sam prilično siguran da sam išao na Brucea sa svojom sestrom koja živi u zapadnom Londonu i njene dvije prijateljice iz Bugojna, koje su tad došle preko vikenda. Sjajno smo se zabavili i nabavio sam dvije vinyl ploče za 27 funti po komad.
PixelDrifter

#3274 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by PixelDrifter »

A, da uvedu ono zalijevanje vodom k'o na Svj. Prvenstvu u fudbalu? Marka ako hoćeš da te pošprca. Dino pjeva, dronovi zuje, raja drži otvorena usta, voda šprica. Everybody wins.
rocco_siffredi

#3275 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by rocco_siffredi »

O Dini Merlinu kao škrtici i kako nikome ne pomaže, ne daje i sl je krenula priča kad su papci došli u ovaj grad i počeli gledati tuđi tanjir, tuđu avliju, tuđa posla. Do 2000ih o Dini Merlinu u tom fazonu nikad niko nije pričao. Onda su došli divlji i zamijenili pitome. Pritom najviše mislim na ove istočno od Sokoca. Tamo čovjeka nema da mu jebeš mater. Od zla oca i još gore matere.
Last edited by rocco_siffredi on 02/08/2026 01:00, edited 1 time in total.
Locked