Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
LSD

#3126 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:13
sime_cipol wrote: 01/08/2026 18:06 Mogao se napraviti svjetski stadion u jednom mandatu bilo koje vlasti.
Budzet 2 milijarde. U jednom mandatu Grad i Kanton raspolažu sa 10 milijardi KM

1% je 100mil. Da naprave stadion od 30k gledalaca, da budemo ponosni.

P.S. sifra : ima para kada se ne krade.
Koji će nam qratz nekakav novi stadion
Treba uraditi Koševo kako dolikuje i tjt
U trenutno Kosevo ne vrijedi uloziti ni feninga. Bilo kakva investicija u onu rupu je zapravo bacanje para u bunar.
Jedino srusiti i krenuti od nule, praviti potpuno novi stadion na tom mjestu.
Haris.ba

#3127 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Haris.ba »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 01/08/2026 17:53
I bas tad sam se prvi put pitao kako dodjes do toga da ti u ovom gradu ljudi gledaju u tanjir i poslije nosaju po ustima na osnovu sadrzaja istog. Pritom cak ti ljudi i ne mogu znati jel Merlin mozda i platio cijelu pizzu, al zna da ce samo pojesti pola jer stajaznam pazi na ishranu pa trazio pola.
Prvo, sve se gleda. :|
Volimo mahalat. Kazu, da se covjek ne bi bavio sobom, bavi se drugim.

Drugo, za nekoga se zalijepi prica i ide. Za Dinu ti je to nekako prirodno kad cujes. I da ga nikada nisi upoznao, prica ti ima smisla. Ono, valjda tako lik zraci.

P.S.
Lik dobrano kontrolise sta mediji pisu o njemu.
Gledam onaj snima na crnoj hronici, ne znam je li iko ikada gostovao na Kosevu (mimo fudbala) a da su mu skandirali "lopove".
Vidjecemo hoce li mu se zalijepiti i to.
Last edited by Haris.ba on 01/08/2026 18:26, edited 1 time in total.
moimoi

#3128 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moimoi »

drag_gost wrote: 01/08/2026 18:14
moimoi wrote: 01/08/2026 18:08
drag_gost wrote: 01/08/2026 18:05

To je dobra volja i u to ne ulazim, a njegovi menadzeri nisu organizovali koncert. Da bi bilo lijepo - bilo bi, medjutim ljudi nisu evidentno usli zbog propusta organizatora. Zato uzvici "Dino lopove" nemaju smisla.
I dalje ne kontas. On je The Boss. Kakva dobra volja? Ljudi su pokradeni.
Ne kontas ti nikako, on je pjevac i on nije zaduzen za organizaciju koncerta. Ljudi su pokradeni i organizator treba odgovarati, a ne zabavljac/pjevac.
Ama covjece, nije on neki trecerazredni muzicar. Lik ima svoju firmu. Ljude koji rade za njega. Nije njega neko doveo da otpjeva..on je organizirao koncert. Razlika drasticna.
muha_sa

#3129 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2026 18:04 Pa poznat je po skrtosti i ljubavi prema parama, i nije neki karakter.

Manje je poznato van sarajeva da je Dino bio mujezin kao mladic, na memli strani, obilazio je dzamije na toj strani SG i okuisao. Znam za dzamiju kod Numana Turkovica kuce, Ziketovog babe, tu je dosta cesto "pjevao" ali tad je bio nepoznat mladic pa ja se licno ne sjecam jer sam bio klinac tj sjecam se lika onako mrsav mali sav sprcen :D ali meni bio nepoznat, stariji znaju da je to bio Dino. I sve bi to bilo ok, da on tih godina nije uzivao u alkoholu i navodno opojnim sredstvima :D
Manje je poznato i u Sarajevu da je Dino kao djecak okujso--nego dokone tracare tracaju o stvarima o kojim pojma nemaju :-)
Dino je kao djete okujso u dzamiji koju su zvali mahalska dzamija u Celjigovicima--tad se ta ulica zvala Špire Kneževica.
I Eldin Huseinbegovic kad okujše lijepo ga slušat a ovo što slušamo sad sa vecine dzamija nije ni nalik na ezan :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3130 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mk ultra »

LSD wrote: 01/08/2026 18:03
Ma ista je to banda plagijatorska, samo sto je Bregovic pionir u tome - znas to vrlo dobro :wink:

Sad ce nas napasti Merlinovi sektaši :per:

Pa nemoj ga onda slusati
Naslovnica

#3131 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

LSD wrote: 01/08/2026 18:16
sime_cipol wrote: 01/08/2026 18:06 Mogao se napraviti svjetski stadion u jednom mandatu bilo koje vlasti.
Budzet 2 milijarde. U jednom mandatu Grad i Kanton raspolažu sa 10 milijardi KM

1% je 100mil. Da naprave stadion od 30k gledalaca, da budemo ponosni.

P.S. sifra : ima para kada se ne krade.
U trenutno Kosevo ne vrijedi uloziti ni feninga. Bilo kakva investicija u onu rupu je zapravo bacanje para u bunar.
Ne razumijem, zašto je jeftinije srušiti i izgraditi novi stadion na mjestu sadašnjeg staduona nego kvalitetno obnoviti postojeći. Da li je ugrožena nekakva statika?
LSD

#3132 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

mk ultra wrote: 01/08/2026 18:23
LSD wrote: 01/08/2026 18:03
Ma ista je to banda plagijatorska, samo sto je Bregovic pionir u tome - znas to vrlo dobro :wink:

Sad ce nas napasti Merlinovi sektaši :per:

Pa nemoj ga onda slusati
Sad cu namjerno poceti slusati sve njegove albume i biti najveci njegov fan na balkanu.
Eto.
LSD

#3133 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:25
LSD wrote: 01/08/2026 18:16
Ne razumijem, zašto je jeftinije srušiti i izgraditi novi stadion na mjestu sadašnjeg staduona nego kvalitetno obnoviti postojeći. Da li je ugrožena nekakva statika?
Pa rupa, propao stadion skroz, istruho do temelja.

Ko ce normalan ulagati u to ? nece ni opstina,drzava ko vec, nece ni Mirvic koji je gazda FKS, ma nece niko uloziti pare u to jbg.

Jedino poravnati i poceti praviti novi stadion na tom mjestu.
escobar__

#3134 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by escobar__ »

Dino je sve muzike što je koristio uredno na ambalaži naveo ko je autor i ništa nije krio ni krao.

To što ste vi krali i kopirali sadržaj, pa nikad originalno pakovanje niste vidjeli je drugi par rukava. :D
Naslovnica

#3135 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

escobar__ wrote: 01/08/2026 18:29 Dino je sve muzike što je koristio uredno na ambalaži naveo ko je autor i ništa nije krio ni krao.

To što ste vi krali i kopirali sadržaj, pa nikad originalno pakovanje niste vidjeli je drugi par rukava. :D
Prije rata baš i nije navodio.
Kasnije jeste.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3136 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:30
escobar__ wrote: 01/08/2026 18:29 Dino je sve muzike što je koristio uredno na ambalaži naveo ko je autor i ništa nije krio ni krao.

Kasnije jeste.
Mogu i drugi pa niko da napravi muziku ko i on

Jbg...

Ugl upoznao ga licno kroz posao (ne za muziku)
Lik je naporan i ters teski
Zna tacno sta hoce i dok to ne dobije ne popusta

Nikome duzan nije ostao u poslu
Ali smeta to ovdje raji jer nije dosao u kafanu odvalio se od viskija i platio svima
Wow
escobar__

#3137 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by escobar__ »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:30

Kasnije jeste.
Obzirom da nije anonimus siguran sam da bi sijevale tužbe da je bilo šta ukrao i koristio bez dozvole autora.

Al hajd, zna kotlina najbolje.
Ajdinn4

#3138 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Ajdinn4 »

Žale se sinoć neki Beograđani pored mene kako nema alkohola, a kad je pravio koncert u BG Areni mogao si da biraš šta ćeš piti :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#3139 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:25 Ne razumijem, zašto je jeftinije srušiti i izgraditi novi stadion na mjestu sadašnjeg staduona nego kvalitetno obnoviti postojeći. Da li je ugrožena nekakva statika?
Ne pratis vijesti. Lani je istok bio zatvoren na utakmicama FKS jedno vrijeme bss zbog problema sa statikom.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 01/08/2026 18:39, edited 1 time in total.
black

#3140 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by black »

muha_sa wrote: 01/08/2026 17:29
TaKi smo mi--sve cemo oprostit osim uspjeha :-)
Dinar efendija :? šta bi trebo da ga se tako ne naziva--da hoda ulicom i djeli svakom prolazniku po stoju il pred "Magazom" stoji pa ko god naleti evo joja :D
Bas tako muhoni kao da si me cuo, od jutros sam to dosta puta ponovio, eto treba setati gradom i po joju djeliti. Bas je uocljivo to pljuvanje po Dini ne samo danas nego svako malo, te dinar efendija, plagijator itd. a vecina ex yu muzike je plagijat, narodnjaci posebno, pokrali Turski, Grcki, Bugarski melos, koga god da sam, od pljuvaca, upitao neki konkretan razlog ili primjer tu nastaje vrdanje i verglanje ovo standardno plagijator, cuo ovo cuo ono od nekog iz 54 ruke, evo ja iz prve kazem i tvrdim da je skroz rega lik, o primjerima i imenima necu. Na kraju krajeva showbiz je svuda isti..
Dino ne valja a valjaju im ove kreature od politicara ili kojekakve dilajle koje prate po instagramu
escobar__

#3141 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by escobar__ »

A đe je korist koju će imat ugostitelji, trgovine, grad uopće...

Al ne, plagijator i lopov. :lol:
Ajdinn4

#3142 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Ajdinn4 »

Na određenim pjesmama je potpisao originalne autore a na nekim nikad nije.
Npr. na "Godinama" nigdje ne piše ko je autor muzike, ni na YT ni na Spotify a ni na originalnom omotu albuma.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3143 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

U gradu ljudi ko da je Mumbai ili Lahore. Znaci milion ljudi. Ovo nisam nikad vidio. Čovjek ce napraviti koncert pred 200k ljudi. Svaki ce potrositi po 500 KM za ovih 5 dana. Ljudi, covjek je u grad donio 100 miliona KM. Za produženi vikend.
dembele

#3144 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dembele »

Težak je naš narod, nikad mu ništa ne valja u svemu će naći neki problem. Da se kojim slučajem voda džaba dijelila na stadionu bilo bi prigovora zašto nije hladnija, ko će piti mlaku vodu na 30+ stepeni.
Jedan moj prijatelj u prosvjeti kada je dobio razredništvo i kao znak dobre volje o svom trošku kupio hemijske olovke i dao da se isprintaju imena i prezimena učenika i dao svakom učeniku u odjeljenju hemijsku olovku sa njegovim imenom i prezimenom. Onako njegov fin gest, znak dobre volje i nešto što nije bio dužan. Jedan učenik a srednjoškolci su u pitanju, prokomentarisao, "da ovo valja čemu nebi se džaba dijelilo."
Naslovnica

#3145 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 01/08/2026 18:38
Naslovnica wrote: 01/08/2026 18:25 Ne razumijem, zašto je jeftinije srušiti i izgraditi novi stadion na mjestu sadašnjeg staduona nego kvalitetno obnoviti postojeći. Da li je ugrožena nekakva statika?
Ne pratis vijesti. Lani je istok bio zatvoren na utakmicama FKS jedno vrijeme bss zbog problema sa statikom.
E onda zatvori i ruši dok nije neko pogin'o
Naslovnica

#3146 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Ajdinn4 wrote: 01/08/2026 18:35 Žale se sinoć neki Beograđani pored mene kako nema alkohola, a kad je pravio koncert u BG Areni mogao si da biraš šta ćeš piti :lol:
Ma oni se žale što i uz ćevape na Čaršiji ne mogu popiti pivo.
Alkoholičarska nacija
zposao

#3147 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zposao »

LSD wrote: 01/08/2026 18:29
Pa rupa, propao stadion skroz, istruho do temelja.

Ko ce normalan ulagati u to ? nece ni opstina,drzava ko vec, nece ni Mirvic koji je gazda FKS, ma nece niko uloziti pare u to jbg.

Jedino poravnati i poceti praviti novi stadion na tom mjestu.
Ma ne mora uopće na istom mjestu. Ko da mora stadion biti u centru grada.
Ali je sramota da glavni grad države ne raspolaže nekim reprezentativnim objektom za velike evente.

Kako ih nije stid više dovoditi strane repke na Bilino Polje.

A što se tiče para, pa ima Grad, ima Kanton, pogurala bi sigurno i Federacija. Ne mora biti Santiago Bernabeu, ali hajmo reći nekakav kapacitet 30-ak milja ali da je to sve po najvišim standardima urađeno.
iClass

#3148 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by iClass »

mk ultra wrote: 01/08/2026 18:32
Mogu i drugi pa niko da napravi muziku ko i on

Jbg...

Ugl upoznao ga licno kroz posao (ne za muziku)

Ali smeta to ovdje raji jer nije dosao u kafanu odvalio se od viskija i platio svima
Wow
Znam ljude koji su po našim standardima "škrti" ali su to ljudi koji teško daju svoje ali neće ni tuđe i rade sve kako se dogovore, nikome fening dužni nisu.

Po meni je ovo okej.

Više sam loše iskustvo imao sa ljudima koji su "raja", nego sa ljudima koji jasno naglase pravila i toga se drže.
SuperHans

#3149 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by SuperHans »

To što je kao hapo ja sam vidio da su autori sve potpisani uredno može se lahko na discogs provjeriti. Led Zeppelin su jedni od najvecih lopova ikad u muzici pa se i dan danas smatraju uz Beatlese najvećim bendom ikad
izbjeglica_iz_besmisla

#3150 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

mk ultra wrote: 01/08/2026 18:32 Ugl upoznao ga licno kroz posao (ne za muziku)

Wow
Ovo sam otprilike ocekivao - da je lik tezak, picajzla licno i u poslu, i da to nervira nase ljude vise nego sto je stipsa sa vlastitim parama. Samo sto je lakse to sebi objasniti kroz te pare, pa se ta prica potura.

A inace, svi bi kod nas da smo ko zapad u svemu, al ne smijes primijeniti mentalitet i preciznost zapadnjaka ni pod razno.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 01/08/2026 18:55, edited 1 time in total.
Locked