Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑21/07/2026 18:28
Kakav je to brend mogao biti da su ga prodali vw...
Uporediti pricu sa Ducati..
najgori momenat pominjati vw kao nekog uspjesnog
Vakat kad se moglo svasta nesto..
Siguran sam i da bi sad u ovom momentu napravili uspjesniju pricu od stelantisa.
tad sigurno al ni tad ih nije uzeo stelantis nego 2019 ako se ne varam
a tad da je preuzeo vw cisto sumnjam da bi mogli puno bolje
sa alfom je problem sto su oni neki premium sport brend ajmo reci a to je skoro izumrlo bez obzira kome pripadali
Nekad, prije 15ak godina, grobic se mogao kupiti za 5k €. Dobra bila oko 7-8k. Fantastična sa malo km se mogla kupiti za 10k.
Danas, ne smijem ni otici na mobile.de da vidim cijene.
Više joj vrijedi šteka na vratima nego novi Junior.
ovaj V6 3.0 zdere i asfalt i gorivo al mu halal svaka marka koju sam dao.....
6godina sam vozio od prvog do zadnjeg dana motor je radio k o sat.....
rashodovo sam sa funkcionalnim motorom.....
SvjetlosnaGodina wrote: ↑16/08/2026 17:15
Budalastina ko i saabov sensonic mjenjac
Ni slicno
Saab je klasični manuelni mjenjač bez kvacila. Slicno je imao Golf 3 Ecomatic i kasnije prva A klasa.
Ovo je klasični automatik, torque converter, gdje se rucno mijenjaju brzine kroz H uzorak
Ni slicno
Saab je klasični manuelni mjenjač bez kvacila. Slicno je imao Golf 3 Ecomatic i kasnije prva A klasa.
Ovo je klasični automatik, torque converter, gdje se rucno mijenjaju brzine kroz H uzorak
Upravo tako.
U suštini se radi o najklasičnijem mogućem automatskom mjenjaču, i to Aisin AW50-40LE, kod kojeg, umjesto da se ručni izbor brzina radi polugama iza volana, radi ručicom mjenjača na podu, sa klasičnim H-rasporedom.
Ni slicno
Upravo tako.
U suštini se radi o najklasičnijem mogućem automatskom mjenjaču, i to Aisin AW50-40LE, kod kojeg, umjesto da se ručni izbor brzina radi polugama iza volana, radi ručicom mjenjača na podu, sa klasičnim H-rasporedom.
Slicno kao i novi Ferrari 12C Manuale. Mada je on DCT, doduse njemu su dodali i papučicu kvacila