Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote: ↑29/07/2026 18:53
Hasan je arhitekta, nikad nije bio urbanista a još manje saobraćajni inžinjer
Svaka njemu čast na njegovim realizacijama (o ukusima se ne raspravlja), ali nije kompetentan da mu se daje medijski prostor oko ovih pitanja
Sva sreća imamo dovoljno mladih i pametnih urbanista iz Travnika i Širokog
neki wrote: ↑29/07/2026 18:53
Hasan je arhitekta, nikad nije bio urbanista a još manje saobraćajni inžinjer
Svaka njemu čast na njegovim realizacijama (o ukusima se ne raspravlja), ali nije kompetentan da mu se daje medijski prostor oko ovih pitanja
Sva sreća imamo dovoljno mladih i pametnih urbanista iz Travnika i Širokog
ti iz travnika i iz sirokog su vecinom djeca glavonja koja zauzimaju mjesta urbanistima koji su zavrsili regularno
al opet steta je dokaz da je neki "strucnjak" sa sokoca izgleda kompetentniji nego neki sa unsa i sl
tako da ja ne bih odmah odbijao te strucnjake sa divljih fakulteta u potpunosti
Nije njegova izmisljotina, aerodrom se u Visoko trebao seliti odavno, prije rata jos. Hasan C je i brda poravnao, napravljena je ravnica za aerodrom i onda je to zaboravljeno.
I Brnik je 15ak km od Ljubljane, nista neobicno. I to se regulise, imas GoOpti, Shuttle ili Nomago i vozi. Ali kad kod nas taxe imaju nepisani monopol. jbg onda uredi prvo drzavu.
Nego je li ono sto je sjekla u kemala kapetanovica malo ispod bristola ide novi most preko miljacke kao kroz maglu da je bila rijec o novom pjesackom mostu kod bristola ako se ne varam
Nego je li ono sto je sjekla u kemala kapetanovica malo ispod bristola ide novi most preko miljacke kao kroz maglu da je bila rijec o novom pjesackom mostu kod bristola ako se ne varam
Srušit će stari i napravit će novi most na istom mjestu
ma ja ne vjerujem da je 800 daska
prije da na tome pricu grade onaj arslan i srdjan koji su zeljni takvih stvari da bi pridobili glasace
za srdjana sam siguran da to radi zbog sebe i da za dosta stvari laze
za arslana ne znam
Mene uopce ne bi cudilo da jedna daska stvarno i kosta blizu te cifre.
Most si projektovali ljudi kojima je OK i neko posebno drvo stavljati. Kod nas bi stavili fosnu sa gradilista, haj sta fali. Ko sto uostalom i jesu uradili pa se vidjelo kako je to tek brzo propalo.
ma moze biti skupa u odnosu na obicnu dasku koja je koliko? nemam predstavu koliko uopste ovo kosta
al 1600 maraka jedna daska ne vjerujem
jedino da izadju sa pricom da ima neki premaz koji stiti drvo sljedecih 10 godina ili sl
tokio25 wrote: ↑29/07/2026 22:21
ma moze biti skupa u odnosu na obicnu dasku koja je koliko? nemam predstavu koliko uopste ovo kosta
jedino da izadju sa pricom da ima neki premaz koji stiti drvo sljedecih 10 godina ili sl
rekonstrukcija ovog mosta jad se isto drvo ugradjivalo 2009e je kostalo oko 290000KM, a dns je kostala 80000KM vise skoro dvadeset godina kasnije
tokio25 wrote: ↑29/07/2026 22:21
rekonstrukcija ovog mosta jad se isto drvo ugradjivalo 2009e je kostalo oko 290000KM, a dns je kostala 80000KM vise skoro dvadeset godina kasnije
pa rekoh nemam predstavu koliko sta kosta posebno ako se gradi most
sigurno ima daski koje kostaju 800 eura ili koliko vec al sigurno zbog necega opravdavaju cijenu
ako je neki kvalitet neka je 800 eura
mi smo inace navikli sve nesto sfuseriti i gledati da se uradi sto jeftinije i onda se pokvari visestruko brze nego da se uradi kvalitetno
posto si "tramvajdzija" najbolji primjer je sto smo sve do kupovine ovih novih se krpili sa nekim polovnim i sl i ocekujemo kao da je novo