Ukrajina
-
Crvene_brigade
#225076 Re: Ukrajina
Najnovija vijest: Ukrajinci napredovali prema Uspenivki, Rybneg-u zauzeli dio Berezovog, te ušli u Zaporizke.
Borbe u Muravki, Komaru i Vaskresenke...
Borbe u Muravki, Komaru i Vaskresenke...
-
Crvene_brigade
#225077 Re: Ukrajina
Snimak napada u blizini Moskve..,
- jednonogi_Jack
#225078 Re: Ukrajina
Ne pretjerujte. Nije on rusofil, samo kuka previše. Ne prati više toliko situaciju i ne gleda širu sliku, nego vjeruje polu informacijama.
Ekstremni skeptik.
U svakom slučaju, na strani Ukrajinaca.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#225079 Re: Ukrajina
OTKRIVENO: Putinovi vojnici žive samo 20 minuta | Planovi borbe
Vladimir Putinove proljetne i ljetne ofanzive u Ukrajini pretvorile su se u potpunu katastrofu.
Rusija još uvijek ima preko 5.000 km² Donjecka za zauzeti, a uspjela je zauzeti samo 97 km² uprkos rekordnim žrtvama od 39.000 u jednom mjesecu. Ovim tempom napredovanja, zauzimanje ostatka regije Putinu će trebati 14 godina. Ruske snage gube vojnike brže nego što ih mogu regrutovati, a novi regruti se suočavaju s prosječnim životnim vijekom na frontu od samo 20 minuta.
Bivši planer vojne obavještajne službe Philip Ingram analizira taktički haos koji se odvija na Istočnom frontu.
Poglavlja videa:
00:00 Uvod: Putinova 14-godišnja katastrofa u Donjecku
01:49 Ukrajina napada ruski centar za snabdijevanje vrijedan milijardu dolara
05:01 Dronovi lansirani balonima imaju dvostruki domet napada
07:05 Robot za evakuaciju napadnut u ruskom ratnom zločinu
08:41 Precizni dronovi love konvoje za snabdijevanje
10:44 Su-57 srušio se u blizini Moskve
12:22 Pojas tvrđava i zamka okruženja Ukrajine
19:47 Ruske trupe suočavaju se s 20-minutnim životnim vijekom na prvoj liniji fronta
22:08 Strateški blic: Dronovi pogodili sibirsku rafineriju nafte
25:21 Protuzračna odbrana zakazala paljbu i pogođeni nuklearni bombarderi
32:42 General-major Drapatyi preuzima komandu
36:17 Zaključak
-
Crvene_brigade
#225080 Re: Ukrajina
Predsjednik Zelenski dolazi sa jakim kartama na sastanak u Bijelu kuću…
-
Hendrix
#225081 Re: Ukrajina
- drug_profi
#225082 Re: Ukrajina
Ja ne čitam proruske vijesti, prosto jer znam da je besmisleno tražiti zrno istine u gomili laži. Rusi uvijek lažu. Kao i Srbi.
Čak i ukrajinska strana ima često pretjerivanja i laži, radi klikova ili koječega. Jednom sam naletio na neprovjerne vijesti i nikad više.
Uvijek provjerim prije nego nešto prenesem. A rusima ne vjerujem ni da je juli mjesec.
Čak i ukrajinska strana ima često pretjerivanja i laži, radi klikova ili koječega. Jednom sam naletio na neprovjerne vijesti i nikad više.
Uvijek provjerim prije nego nešto prenesem. A rusima ne vjerujem ni da je juli mjesec.
-
geoxx
#225083 Re: Ukrajina
Svaka strana u ratu laze. Izmedju ostalog i radi morala.
Ali Rusi su prekucali sve ratove ikad. Ja mislim da im sad u onim sluzbenim podacima stoji da su unistili vise ukrajinskih tenkova nego sto ih vjerovatno komplet svijet ima zajedno.
Stojalo je 20 hiljada do prije par godina.
Ali Rusi su prekucali sve ratove ikad. Ja mislim da im sad u onim sluzbenim podacima stoji da su unistili vise ukrajinskih tenkova nego sto ih vjerovatno komplet svijet ima zajedno.
Stojalo je 20 hiljada do prije par godina.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#225084 Re: Ukrajina
"Izdao nas je": Kako naftovodi razbijaju Putinov alibi
Putinu je bio potreban novi Krim. Trodnevna operacija unutra-van. Brza, jeftina, beskrvna doza stare droge. To je ono što je vjerovao da kupuje u februaru 2022. Uostalom, već je jednom to uradio i uspjelo je. I to je veličanstveno funkcionisalo.
Krimski konsenzus
Ne samo da trodnevni plan nije uspio, Rusi su dobili batine! I to nije moga biti čovjek koji je započeo rat. To nije mogao biti Putin. Car nije mogao biti kriv. Car nikada nije kriv.
-
Dugarry
#225085 Re: Ukrajina
Prije par dana sam upoznao jednu Ukrajinku u Sarajevu, koja je bila u posjeti.
Kaze da je porijeklom iz Bugarske i da su njeni preci preselili u Ukrajinu u 1800 i neke. Rusi su im ponudili da presele i nasele ih u Ukrajini.
Poslje sam citao i vidim da ih je mnogo naseljeno.
Ona je iz Odese i tu trenut o zivi. Kaze da su svi krivi za rat. Znaci ona je po mom sudu proruski nastrojena. Kaze da se cesto granatira i da nije sigurno.
Ono sto mi je zaparalo usi je da je imala katastrofalno misljenje o Osmanlijama, i ocito se radi o mrznji.
Sta hocu da kazem. Tu mrznju prema Osmanlijama i muslimanima je po mom sudu doslo od strane Rusa, koji su lokalno stanovnistvo htjeli okrenuti protiv Osmanlija a u svoju korsit. Tu pricam o svim pravoslanvim drzavama, jer upravu u tim drzavama i dan danas vlada velika islamofobija, Srbija, Grcka, Bugarska....Osmanlije su bile i u Madjarskoj, ali nema takve mrznje kod njih. To sto je Rusija uradila je imalo katasrofalne posljedice, i ima i dan danas. Da su Osmanlije bile i u pola kao sto ovi pricaju, pravoslavaca nebi ostalo nimalo na tim prostorima, a kamoli da budu vecina.
Kaze da je porijeklom iz Bugarske i da su njeni preci preselili u Ukrajinu u 1800 i neke. Rusi su im ponudili da presele i nasele ih u Ukrajini.
Ona je iz Odese i tu trenut o zivi. Kaze da su svi krivi za rat. Znaci ona je po mom sudu proruski nastrojena. Kaze da se cesto granatira i da nije sigurno.
Ono sto mi je zaparalo usi je da je imala katastrofalno misljenje o Osmanlijama, i ocito se radi o mrznji.
Sta hocu da kazem. Tu mrznju prema Osmanlijama i muslimanima je po mom sudu doslo od strane Rusa, koji su lokalno stanovnistvo htjeli okrenuti protiv Osmanlija a u svoju korsit. Tu pricam o svim pravoslanvim drzavama, jer upravu u tim drzavama i dan danas vlada velika islamofobija, Srbija, Grcka, Bugarska....Osmanlije su bile i u Madjarskoj, ali nema takve mrznje kod njih. To sto je Rusija uradila je imalo katasrofalne posljedice, i ima i dan danas. Da su Osmanlije bile i u pola kao sto ovi pricaju, pravoslavaca nebi ostalo nimalo na tim prostorima, a kamoli da budu vecina.
-
tokio25
#225086 Re: Ukrajina
i jesi je tretirao kao sto su nas osmanlije tretirale?Dugarry wrote: ↑29/07/2026 00:06 Prije par dana sam upoznao jednu Ukrajinku u Sarajevu, koja je bila u posjeti.
-
Dugarry
#225087 Re: Ukrajina
tokio25 wrote: ↑29/07/2026 00:08i jesi je tretirao kao sto su nas osmanlije tretirale?Dugarry wrote: ↑29/07/2026 00:06 Prije par dana sam upoznao jednu Ukrajinku u Sarajevu, koja je bila u posjeti.
- drug_profi
#225088 Re: Ukrajina
Dan ratne mornarice Ruske federacije. Predsjednik putin vrši smotru Crnomorske flote.
-
Crvene_brigade
#225089 Re: Ukrajina
Dimi se i jutros u agresorskom Putinistanu…
- janje_
#225090 Re: Ukrajina
ne znam sta bi ti reko. to je ona prica iz 1992. gdje cemo mi protiv cetvrte vojne sile u evropi, a vamo se nada da ce nas cetalji zauzet za dva dana.jednonogi_Jack wrote: ↑28/07/2026 19:56Ne pretjerujte. Nije on rusofil, samo kuka previše. Ne prati više toliko situaciju i ne gleda širu sliku, nego vjeruje polu informacijama.
Ekstremni skeptik.
U svakom slučaju, na strani Ukrajinaca.
silom prilika vidim kad ga neko kvota, da su mu jedini izvori informacija oni proruski, a cim samo to citas, jasno je na cijoj si strani. daleko je on od ukrajinske strane.
-
emirolini
#225091 Re: Ukrajina
Nakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.
- Sanjarko
#225092 Re: Ukrajina
Eskalacija rata se želi, Iranu to i drugima neodgovara, kome odgovara to pitanje je za dolara?
PS. Mogu i druge valute ali $ je uz € jedna ako ne i jedina vodeća valuta.
PS. Mogu i druge valute ali $ je uz € jedna ako ne i jedina vodeća valuta.
-
zigzag
#225093 Re: Ukrajina
Ma ništa od tog. I Ukrajina i Iran imaju svoje neprijatelje.
- Hame_
#225094 Re: Ukrajina
emirolini wrote: ↑29/07/2026 10:47SpoilerShowNakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.

-
geoxx
#225095 Re: Ukrajina
Da je Ukrajina uradila Iranu ono sto je Iran uradio Ukrajini, vi licemjerni kmetovi ne da bi prizeljkivali bombe, nego bi vjerovatno i samo iste bacali na ukrajinsku ambasadu.emirolini wrote: ↑29/07/2026 10:47 Nakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.
- Point.
#225096 Re: Ukrajina
Ukrajina ima svako pravo da roka po iranskim brodovima, niko nije tjerao taj isti Iran da prodaje svoje dronove smrti zločinačkoj Rusiji.emirolini wrote: ↑29/07/2026 10:47 Nakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.
-
geoxx
#225097 Re: Ukrajina
To je glupost, ne treba to podrzati i dalje eskalirati. Pogresan potez, iako mislim da nije ni namjeran tj da su gadjali Ruse, jer da je Ukrajini do toga, napali bi Bjelorusiju prvu i to davno.
Ali ne znam kako je to zlocinacko, a napadi na Dubai i Oman opravdani. Ne moze biti jedno ovako, drugo onako, moze samo biti isto. Bukvalno tako.
Ali ne znam kako je to zlocinacko, a napadi na Dubai i Oman opravdani. Ne moze biti jedno ovako, drugo onako, moze samo biti isto. Bukvalno tako.
-
palermo
#225098 Re: Ukrajina
Zna li se.ko.ima.pravo po nama rokati. Nesto sumnjam da bas mi prodajemo oruzje vanzemaljcima.Point. wrote: ↑29/07/2026 11:41Ukrajina ima svako pravo da roka po iranskim brodovima, niko nije tjerao taj isti Iran da prodaje svoje dronove smrti zločinačkoj Rusiji.emirolini wrote: ↑29/07/2026 10:47 Nakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.
- janje_
#225099 Re: Ukrajina
palermo wrote: ↑29/07/2026 12:23Zna li se.ko.ima.pravo po nama rokati. Nesto sumnjam da bas mi prodajemo oruzje vanzemaljcima.Point. wrote: ↑29/07/2026 11:41Ukrajina ima svako pravo da roka po iranskim brodovima, niko nije tjerao taj isti Iran da prodaje svoje dronove smrti zločinačkoj Rusiji.emirolini wrote: ↑29/07/2026 10:47 Nakon zlocinackog napada Ukrajinaca na Iranski brod apsolutno mi je svejedno sada da Rusi zveknu par nuklearki u sred Kijeva. Ukrajina od zrtve postade agresor, za to nema opravdanja. Sto vise Rusija potone odlicno, separatisticki i orekodrinski cetalji ce biti slabiji ali ocito da ce i Ukrajina poslije ovog rata biti silejdzija.
vjerovatno ga prodajemo izraelu, ukrajini, africkim plemenima, i preko amerikanaca vjerovatno jos na par adresa, tako da nas moze roknut ko hoce i ko ima cime, jedino je utjesno sto nismo jedini..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#225100 Re: Ukrajina
ukri nemaju trenutno odgovor na orkovske upade sa manjim jedinicama, jest ubise ih ko vola u kupusu medjutim ovi napreduju iako izrazito sporo ali napreduju. Trenutno stvara se vodokotlic oko slovanjska i kramatorska. Mislim da ce ceka pad ta dva grada i onda da liliputanac proglasi poBedu i zaustavi rat. Po ovome najizgledniji pad dva grada bi bio ocekivan tokom 2027/28 mada nikada se nezna, sve zavisi koliko imaju snage i jedni i drugi za vodjenje rata, peta godina je utoku a tio nije nimalo bezazleno.karanana wrote: ↑28/07/2026 04:15 Nisam znao da je lyman pao. Mislim znao sam da su se rusi opasno primakli ali nisam znao da je pao, i sad citam kao ukr radi neku kontricu i kao uspjesna je prema lymanu.
E tako uvijek, padne grad, ne znas da je pao i onda nakon toga citas o fol uspjesima i "kontrama" ukra prema gradu za koji nisi znao ni da je pao. Nekako 2 koraka nazad jedan naprijed. Ko hualipolje, toreck, chasiv jar.....

tesko ovo mogu ukrajinci zadrzati, kada je siversk pao koji je bio beton utvrda sa prirodnom rijecnom odbranom, onda mogu i ova dva grada.