Povorka ponosa
- JohnnyS
#4976 Re: Povorka ponosa
Inostvor 
- jasko_ba
#4977 Re: Povorka ponosa
sta kazu nasi, je li ovo haram

Mayor Zohran Kwame Mamdani
Happy Pride, NYC. Today, tomorrow, and every day we will celebrate and fight for our queer and trans neighbors.

- Peacean
#4979 Re: Povorka ponosa
Kažem ja, trans nema šta da radi u LGB grupi. Osudite me ako hoćete ali meni trans naginje na mentalni poremećaj.
- Ateista
-
TouchMyTip
#4981 Re: Povorka ponosa
Brat misli da ako je histeričan da je odmah žensko, nek mu jave da i muško može bit histerično...
- dječak sa šibicama
- Peacean
#4983 Re: Povorka ponosa
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /260726004Novi detalji napada na Prideu u Berlinu: Ubijena jedna osoba, osumnjičeni od ranije poznat policiji
-
seans
- Peacean
#4985 Re: Povorka ponosa
Ne sumnjam u to, boje se da će ih oni koji ih danas podržavaju odmah osuditi ako pokušaju da se distanciraju od trans.
-
seans
#4986 Re: Povorka ponosa
To i jeste problem ,ne zna da li im trans odmaze. Na zapadu je danas totalno mainstream npr outovati se na poslu ,kolegica sa zenom zivi i o tome prica normalno niko nije a progoovio protiv toga. Ali ovo trans je taboo i dalje. I sad kad oni preuzmu ove gay parade,oni na neki nacin u isti kos stavljaju obicne gay ljude i trans.
Sa druge strane i njih usute odmah jer im odmah nabijau na nos "borili smo se tako i za homoseksualce vi sad imate dobru situaciju u Evropi i onda bi da trans osobe na cijedilu ostavite"
-
broj dva
#4987 Re: Povorka ponosa
Dva su roda, muški i ženski. Kako neko reče, tvoja muškost/ ženskost je kodirana u svaku molekulu tvoga tijela. Možeš ti odfikariti neku stvar ali onda si muško bez neke stvari, možda čak i sa silikonskim sikama. Možeš uzimati testosterone ali onda si žensko nakljukano testosteronima.
E sad, između muškog i ženskog roda ima razmak, i neki ljudi su jednostavno tu negdje između. Ima muškobanjastih žena i ženstvenih muškaraca.
Ne znam kako da se postavim prema ovom pitanju. Generalno sam za to da ne usuđujem druge ljude za njihove izborey preferanse, načine života. Live and let live. Transići su tu već odavno, i u drugim kulturama ne samo dekadentni zapad. Recimo azijski ladyboys.
Ali gledajući razvoj situacije na zapadu, ne mogu da se otmem utisku da ima elemenata mentalne bolesti i da ja nemam moralnu obavezu da se prilagodim tebi i tvojoj želji sa budeš " a she"
E sad, između muškog i ženskog roda ima razmak, i neki ljudi su jednostavno tu negdje između. Ima muškobanjastih žena i ženstvenih muškaraca.
Ne znam kako da se postavim prema ovom pitanju. Generalno sam za to da ne usuđujem druge ljude za njihove izborey preferanse, načine života. Live and let live. Transići su tu već odavno, i u drugim kulturama ne samo dekadentni zapad. Recimo azijski ladyboys.
Ali gledajući razvoj situacije na zapadu, ne mogu da se otmem utisku da ima elemenata mentalne bolesti i da ja nemam moralnu obavezu da se prilagodim tebi i tvojoj želji sa budeš " a she"
- Rothmans
#4988 Re: Povorka ponosa
Cek malo , po kojim arsinima se racuna sta je normalno ,a sta ne u ovom slucaju ? Normalno je da ga Joe strpa Deenu npr , a nenormalno je da taj isti Joe obuce suknju ? Malo sam zbunjen... 
- Isner
-
kakavdanakneiskustvu
#4990 Re: Povorka ponosa
sunce ti drago koja je ovo bolest
- dječak sa šibicama
#4991 Re: Povorka ponosa
Kakav danak neiskustvu, napadom na LGBT povorku Abdul Ballout (21) je napravio krucijalnu gresku, to mu liberali oprostiti nece i vec je primjetno da se slucaj ne zataskava, ime se ne skriva i nije "mentalno obolio" kao kad Abdul povalja random ljude na ulici.
-
broj dva
#4992 Re: Povorka ponosa
Daleko od toga da sam ja mjerilo nečega ali da li Joe što ga trpa Deenu misli da su on ili Deen žensko ?
- ultima_palabra
#4993 Re: Povorka ponosa
Pa naravno da je mentalni poremecaj u dosta slucajeva, zamisli roditi se i zivjeti X godina u tijelu u kojem se osjecas da ti je strano i da nisi svoj, a vrlo rijetko te neko razumije, 99% ljudi te ismijava? Sasvim logicno je da ce se u dobrom broju slucajeva to reflektirati kao neka vrsta poremecaja. I ako ta osoba nakon 30-40 godina promijeni spol, to ne znaci da su svi problemi nestali i odneseni carobnim stapicem.
-
broj dva
#4994 Re: Povorka ponosa
Umjesto da radi na promjeni tijela bolje mu/joj da radi na promjeni osjećajaultima_palabra wrote: ↑26/07/2026 20:41Pa naravno da je mentalni poremecaj u dosta slucajeva, zamisli roditi se i zivjeti X godina u tijelu u kojem se osjecas da ti je strano i da nisi svoj, a vrlo rijetko te neko razumije, 99% ljudi te ismijava? Sasvim logicno je da ce se u dobrom broju slucajeva to reflektirati kao neka vrsta poremecaja. I ako ta osoba nakon 30-40 godina promijeni spol, to ne znaci da su svi problemi nestali i odneseni carobnim stapicem.
- JohnnyS
#4995 Re: Povorka ponosa
Ko nije radio s tim ljudima pojma nema kako se osjećaju. Nije to nešto što ćeš meditacijom riješiti
- konoplja
#4996 Re: Povorka ponosa
Naravno da nece. Kao sto neces ljudima sa Anoreksijom dati recept za GLP-1 ili poslati na liposukciju.
- iClass
#4997 Re: Povorka ponosa
Razlika je što ovi otvoreno za sebe kažu da su muškarci. Recimo ovaj problem gore sa policijom se ne bi desio na Tajlandu.broj dva wrote: ↑26/07/2026 12:42 Dva su roda, muški i ženski. Kako neko reče, tvoja muškost/ ženskost je kodirana u svaku molekulu tvoga tijela. Možeš ti odfikariti neku stvar ali onda si muško bez neke stvari, možda čak i sa silikonskim sikama. Možeš uzimati testosterone ali onda si žensko nakljukano testosteronima.
Veći problem u USA je to mijenjanje terminologije i nauke. Pa je tako uveden pojama "osoba koja ima menstruaciju". Kod nas je ovo poznatije kao žensko, ali ako smatraš da pol nije određen onim šta je u gaćama nego kako se osjećaš i ako u to vjeruješ onda i ima istine da menstruacija nije određena samo za žene nego jednostavno neko sa tako rodi. Isto kao što neko ima drugačiji ten itd. Dakle to mora onda ići u paketu pa i ovo "it's shee".
- ultima_palabra
#4998 Re: Povorka ponosa
Malo si pomijesao stvari, Abdul nikad nije mentalni bolesnik nego terorista, mentalna oboljenja su rezervisana za Helmuta, Tommyja, Olafa i ostale starosjedioce.dječak sa šibicama wrote: ↑26/07/2026 19:45 Kakav danak neiskustvu, napadom na LGBT povorku Abdul Ballout (21) je napravio krucijalnu gresku, to mu liberali oprostiti nece i vec je primjetno da se slucaj ne zataskava, ime se ne skriva i nije "mentalno obolio" kao kad Abdul povalja random ljude na ulici.
-
kakavdanakneiskustvu
#4999 Re: Povorka ponosa
TouchMyTip wrote: ↑24/07/2026 11:00Brat misli da ako je histeričan da je odmah žensko, nek mu jave da i muško može bit histerično...![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5000 Re: Povorka ponosa
najveći je problem što je većina tih u povorci imala problema s domaćima...desetljećima su se i stoljećima borili za svoja prava i sada iz neke obijesti ne znam ni sam zasto...iz svoje uspasvanosti ili jednostavno iz autodestrukcije zalazu se za uvozenje migranata iz zemalja gdje homoseksualci losije stoje danas nego sto su oni stajali prije 100 godina u njemačkoj
to je meni salto mortale ta izborna sprega ljevice, lgbt populacije i migranata iz afrike i azije
to je meni salto mortale ta izborna sprega ljevice, lgbt populacije i migranata iz afrike i azije