Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- SmokingMan
#12251 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Imenom i prezimenom sam jednom Neo židovskom političaru postavio otvoreno pitanje da mi odgovori na svoju sumanutu tvrdnju, u kojoj tumači u smislu da su Palestinci napali "planinare" na jednoj mirnoj ruti. A teško da bilo ko ovdje u kadru može vidjeti bilo što, što podsjeća na planinu i dobro opremljene planinare. A uostalom, zašto "planinari" nose oružje, da ne idu u lov na kakve medvjede u ravnici? Zašto najednom Palestinci bivaju teroristi kada goloruki pokušavaju da uzmu oružje tim divnim zadihanim "planinarima".
- Charuga
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12253 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Izraelski turist ce reci da su ih nalupali u mongoliji
Ali nikad nece reci razlog
Ali nikad nece reci razlog
- Rothmans
#12254 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Cio turist ce rec da su mu slomili vilicu u Budvi
Al' nece rec zasto
Al' nece rec zasto
-
toska
#12255 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne vidim komentar o smjeni sudije ICC;
20. svibnja 2024. – Glavni tužitelj Karim Khan službeno je zatražio izdavanje naloga za hapšenje Netanyahua, tadašnjeg ministra obrane Yoava Gallanta, te lidera Hamasa. To se dogodilo u istom mjesecu kada su se pojavile prve optužbe protiv Khana za seksualno uznemiravanje. DW
Početak i optužbe: Optužbe za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prema jednoj zaposlenici pojavile su se u svibnju 2024., iste godine (i mjesecu) kada je Khan zatražio naloge za uhićenje izraelskog vrha i lidera Hamasa.
20. svibnja 2024. – Glavni tužitelj Karim Khan službeno je zatražio izdavanje naloga za hapšenje Netanyahua, tadašnjeg ministra obrane Yoava Gallanta, te lidera Hamasa. To se dogodilo u istom mjesecu kada su se pojavile prve optužbe protiv Khana za seksualno uznemiravanje. DW
Početak i optužbe: Optužbe za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prema jednoj zaposlenici pojavile su se u svibnju 2024., iste godine (i mjesecu) kada je Khan zatražio naloge za uhićenje izraelskog vrha i lidera Hamasa.
- alijagoro
#12256 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ocekivano,nazalosttoska wrote: ↑25/07/2026 17:04 Ne vidim komentar o smjeni sudije ICC;
- armin071
#12257 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
teroristička skupina zvana IDF…
- skrbavi-admin
#12258 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem
- alijagoro
#12259 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manomskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem
- skrbavi-admin
#12261 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
dodju tako ta neka doba kad se gamad povampiri toliko da konacno pokazu svoje pravo lice iza svih kiceraja i fasada.....alijagoro wrote: ↑25/07/2026 18:59Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manomskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem![]()
jebo mater mene bi bilo stid naroda sebe familije da znam da mi je otac ubica, da mi je brat silovatelj, da mi je familija pljackasa i ubica uzurpatora.... stid bi me bilo svog porijekla i navrat i nanos.... ovakvog kakav sam....
ima tako jedna zena da ne imenujem koja gdjekoja i jakoja.... otac joj obercetnik... pita nju kako mozes sa "balinkurom" biva mojom zenom..... rece mu sto smo mi imali vise nemamo.... strogo naglasava genocid koji je pocinio njen narod po FB iako joj kamara "njenih" jebe mater..... a zena samo takva o sebi pri sebi u sebi divno bice..... al mene tuga spopadne kad znam da je jedna medjkolik.....
- SmokingMan
#12262 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Danas postoji ELNET i EU će osjetiti posljedice ako se ovi domognu parlamenta, tj, počnu kupovati zastupnike. Jedan od njihovih predstavnika je rekao kako žali što nemaju budžet kojeg ima AIPAC, što bi im otvorilo vrata većem utjecaju u Briselu. Hajde, barem se jedna korisna desničarska budala Greet Wilders otisnula ovih dana u Jerusalem, ali još nismo dobili fotografiju na kojoj nosi Yermuk sa položenom flourescetnom ručicom na zidu plača.alijagoro wrote: ↑25/07/2026 18:59Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manomskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem![]()
- alijagoro
#12263 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Oholi ili su skontali da im se sve mozeskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 19:58dodju tako ta neka doba kad se gamad povampiri toliko da konacno pokazu svoje pravo lice iza svih kiceraja i fasada.....alijagoro wrote: ↑25/07/2026 18:59Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manomskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem![]()
jebo mater mene bi bilo stid naroda sebe familije da znam da mi je otac ubica, da mi je brat silovatelj, da mi je familija pljackasa i ubica uzurpatora.... stid bi me bilo svog porijekla i navrat i nanos.... ovakvog kakav sam....
ima tako jedna zena da ne imenujem koja gdjekoja i jakoja.... otac joj obercetnik... pita nju kako mozes sa "balinkurom" biva mojom zenom..... rece mu sto smo mi imali vise nemamo.... strogo naglasava genocid koji je pocinio njen narod po FB iako joj kamara "njenih" jebe mater..... a zena samo takva o sebi pri sebi u sebi divno bice..... al mene tuga spopadne kad znam da je jedna medjkolik.....
- alijagoro
#12264 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Evropske politicare ne moraju ni kupvati,dovoljno je da amerika malo zaprijeti i evropljani znaju sta im je raditiSmokingMan wrote: ↑25/07/2026 20:29Danas postoji ELNET i EU će osjetiti posljedice ako se ovi domognu parlamenta, tj, počnu kupovati zastupnike. Jedan od njihovih predstavnika je rekao kako žali što nemaju budžet kojeg ima AIPAC, što bi im otvorilo vrata većem utjecaju u Briselu. Hajde, barem se jedna korisna desničarska budala Greet Wilders otisnula ovih dana u Jerusalem, ali još nismo dobili fotografiju na kojoj nosi Yermuk sa položenom flourescetnom ručicom na zidu plača.alijagoro wrote: ↑25/07/2026 18:59Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manomskrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem![]()
- skrbavi-admin
#12265 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Samo Jednu Stvar ne razumijem kod Onog gore..... ako postoje Ljudi koji ga Obozavaju i Klanjaju mu se..... I ako postoje Ljudi koji Vjeruju da postoji nesto Vise od ovog sto gledamo, nazovi karmom, uzusom, sudbinom, kako vec ko hoce...... da Mu se toliko svidja taj ovaj nered pa i po cijenu Nevinih i Nekrivih, koji su odgovorni samo sto su Postojali a nikom znal nanijeli samo mi nije jasno kako je moguce da ako Postoji, tzv On, koji to sve dozvoljava i to tako prelako i tako presmijesno......
Ovo sto se sad dozivljava prevazilazi sve granice razuma, doktrina, nelogicnosti, licemjerja, oholosti, zlostavljanja..... Ne tice se to samo gnjidne tvorevine koja se zove Posrajl.... nego inace svih nepravdi ubijanja genocida gdje nevini ginu sirom Svijeta.... jel bas u tom Gospon Uziva ili je vrijeme za Veliki Reset.....
Nikako ovo nema veze sa logikom i zdravim razumom.... ma sta god i na sta god Zdrav Razum licio.....
Ovo je totalni kolaps civilizacijske Nade neceg Boljeg za sve..... Sramota me da i zivim u ovakvom beznadju dje vlada zadnji olos......
Ovo sto se sad dozivljava prevazilazi sve granice razuma, doktrina, nelogicnosti, licemjerja, oholosti, zlostavljanja..... Ne tice se to samo gnjidne tvorevine koja se zove Posrajl.... nego inace svih nepravdi ubijanja genocida gdje nevini ginu sirom Svijeta.... jel bas u tom Gospon Uziva ili je vrijeme za Veliki Reset.....
Nikako ovo nema veze sa logikom i zdravim razumom.... ma sta god i na sta god Zdrav Razum licio.....
Ovo je totalni kolaps civilizacijske Nade neceg Boljeg za sve..... Sramota me da i zivim u ovakvom beznadju dje vlada zadnji olos......
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#12266 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Amerika je centar svijeta i ona odlučuje šta i kako će biti
Svi ostali su samo statisti i glumci, a Amerikanci režiseri i scenaristi.
Mislilo se da će Kina biti neki konkurent, ali ekonomija im polahko sve više stagnira. Amerika je svjetski hegemon i to će tako i ostati.
Lobiranje van SAD-a nema nekog smisla.
Svi ostali su samo statisti i glumci, a Amerikanci režiseri i scenaristi.
Mislilo se da će Kina biti neki konkurent, ali ekonomija im polahko sve više stagnira. Amerika je svjetski hegemon i to će tako i ostati.
Lobiranje van SAD-a nema nekog smisla.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12267 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja securtija i vojske i govana
Civil im otme pistolj i rokne dvojicu
Civil im otme pistolj i rokne dvojicu
- Sanjarko
#12268 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nema po meni Bog veze s ovim, i stvorio je kako i jeste svijet i sve, da ima svoje zakonitosti i slično, zašto pa kako sam govorio i kako mislim, mogao je, sada šta ljudi i druga bića su ovakva to je druga priča.skrbavi-admin wrote: ↑25/07/2026 21:55 Samo Jednu Stvar ne razumijem kod Onog gore..... ako postoje Ljudi koji ga Obozavaju i Klanjaju mu se..... I ako postoje Ljudi koji Vjeruju da postoji nesto Vise od ovog sto gledamo, nazovi karmom, uzusom, sudbinom, kako vec ko hoce...... da Mu se toliko svidja taj ovaj nered pa i po cijenu Nevinih i Nekrivih, koji su odgovorni samo sto su Postojali a nikom znal nanijeli samo mi nije jasno kako je moguce da ako Postoji, tzv On, koji to sve dozvoljava i to tako prelako i tako presmijesno......
Naredbe su jasne i upute po meni, ne sijte nered tamo gdje je red uspostavljen i slično, odnosi se na rat i ostalo.
- SmokingMan
#12269 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Joj kad se sjetim Merza, kakav je ono bio stunt sa plačem ispred govornice. Mislim, snisohdljivost je gadna navika koje se malo ko može otarasiti, ne moraju te nikada punim zahvatom držati za jaja, ako znaju kakav si karakter.alijagoro wrote: ↑25/07/2026 21:42Evropske politicare ne moraju ni kupvati,dovoljno je da amerika malo zaprijeti i evropljani znaju sta im je raditiSmokingMan wrote: ↑25/07/2026 20:29Danas postoji ELNET i EU će osjetiti posljedice ako se ovi domognu parlamenta, tj, počnu kupovati zastupnike. Jedan od njihovih predstavnika je rekao kako žali što nemaju budžet kojeg ima AIPAC, što bi im otvorilo vrata većem utjecaju u Briselu. Hajde, barem se jedna korisna desničarska budala Greet Wilders otisnula ovih dana u Jerusalem, ali još nismo dobili fotografiju na kojoj nosi Yermuk sa položenom flourescetnom ručicom na zidu plača.
Nijemci nikada neće postati manji mekušci sve dok svate da je nametanje kolektivne krivice za sve buduće generacije Nijemaca najveća podvala svih vremena. Plaćaš ceh za koji nisi odgovran, znači da kamatar dobro radi svoj posao.
- drug_profi
- Sanjarko
#12271 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa realno i jeste uljez država Izrael, Judeja koja bi bila stvorena od strane svih Semitskih naroda i Arapa i Jevreja i ostalih, Iranaca itd, bi bila prava država i slično.drug_profi wrote: ↑26/07/2026 01:08Što se mene tiče, otpriznajem državu Izrael i pravo na postojanje te tvorevine.
Ovdje je na nož naišlo to šta sam ja napisao, mirovni sporazum itd.