dječak sa šibicama wrote: ↑24/07/2026 18:54
Isto kao sto vecina prica protiv profitera ali ne zato sto ih osudjuju vec "zasto ja ne mogu tako"
Gdje god se okrenes problem je sa parkingom i iako nije nikakav izgovor jer ima parkinga kojekude, cinjenica je da Sarajevo nema dovoljno parking mjesta za toliki broj automobila. I sad, u isti kos ides i ti koji dodjes kuci pa negdje moras parkirati, i onaj sto se napenali u sred Hamdije K jer ide zderat doner.
Pomalo i policiju razumijem, oni su konformisti i ukratko boli ih k, razmisljanje je otprilike "pa sta da im radim, dze da parkiraju". I nista ne diraj.
brate moj nije isto u naselju gdje znaju da su tu ljudi koji zive tu. I u vecini slucajeva ti ljudi gledaju maksimalno korektno da parkiraju da ne smetaju drugima. Barem je tako kod mene.
Ali imamo problem gdje dodju ludi sa strane i parkiraju na ulici, po trotoaru i policija njih ne kazni. Ali zato vole da kazne nas.
I onda imas ovaj slucaj on dodje u centar grada sto ti kazes da zdere, i boli ga ona stvar parkira auto na sred ulice i ode on zderat, pit kafu.
Pa ja ako idem autom negdje trazim parking ako nema dzaba, platim ko svak normalan i onda odem obavljat obaveze.
Al jok ovi po gradu mogu sta hoce, a policija nece da kazni. Sto njemu ne zovne pauka, jer je to svjesno kurcenje moze on. Al zna zovnut pauka oko koseva kada je auto parkirano gdje realno ne smeta ( nije na ulici). Pa valjda kazni prvo ove sto se kurce, pa onda ove ostale.