Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#11601 Re: Mobilni radari / kamere
Ne kontam to 1984 sta znaci?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Ateista
#11603 Re: Mobilni radari / kamere
Nisam to upratio, sad je jasno.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11604 Re: Mobilni radari / kamere
da su ljudi to koristili normalno, ne bi dolazilo ne nekih stvari tipa ovoga
nema gdje nema po europi kamera za žutu traku za autobus, taxi itd... u budimpešti sam gledao, svi, al svi to poštuju, ne znam ima li kamera, ali svi poštuju jebenu žutu liniju.
poštuju li kod nas? NE
i tako kamara nekih stvari u saobraćaju kojih se po defaultu kod nas ne poštuje, jer policiju boli tuki. kamera i lagano, neka kamera za ilegalna parkiranja koliko god treba...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#11605 Re: Mobilni radari / kamere
Pa tu i dolazimo do glavnog problema, policija apsolutno ne radi svoj posao.
Pređeš cijelu Hrvatsku, ne naletiš na tri kamere, preko granice te odmah čeka 250 do Sarajeva (u Srbiju kad pređeš ne znam ima li ijedne do Beograda). Sa Evropom neću uopšte da nas poredim. Bio sam prošle sedmice u Estoniji i Finskoj, toliko je sve pokriveno izrazito tačnim javnim prevozom da auta skoro i nema po gradu. I gore na autoputu nema nijedne kamere, dakle apsolutno ti je odmah jasno za šta ovdje služe.
I da, ne pravdam naše seljačine, samo mi se gadi način na koje se stvari "rješavaju".
Pređeš cijelu Hrvatsku, ne naletiš na tri kamere, preko granice te odmah čeka 250 do Sarajeva (u Srbiju kad pređeš ne znam ima li ijedne do Beograda). Sa Evropom neću uopšte da nas poredim. Bio sam prošle sedmice u Estoniji i Finskoj, toliko je sve pokriveno izrazito tačnim javnim prevozom da auta skoro i nema po gradu. I gore na autoputu nema nijedne kamere, dakle apsolutno ti je odmah jasno za šta ovdje služe.
I da, ne pravdam naše seljačine, samo mi se gadi način na koje se stvari "rješavaju".
- mirota
#11606 Re: Mobilni radari / kamere
i opet nismo smanjili broj udesa...ne mozes na miru pjesmu poslusati od pistanja radarboota, u Hercegovini inekako, ali vala od Sarajeva prema B Luci ono je strasno, namjanje za 3,5 sata 70 puta pisti ...Velkoski wrote: ↑24/07/2026 13:59 Pa tu i dolazimo do glavnog problema, policija apsolutno ne radi svoj posao.
- insaneinthebrain
#11607 Re: Mobilni radari / kamere
sto vise kamera, na sve raskrsnice postaviti i na sva mjesta gdje se idioti parkiraju 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11608 Re: Mobilni radari / kamere
kupljene vozacke dozvole
mentalno nestabilna nacija
putovi karina
fino treba svima na istek VD poslati na detaljnu provjeru, jer preticanje npr u krivini 5 vozila je ravno nasumičnom pucanju pištoljem, i tvrdnjom da neće ništa da se desi.
-
esso_sa
#11609 Re: Mobilni radari / kamere
Hrvatska je puna kamera, samo što je to u naseljima i na mjestima gdje su stvarno potrebne, a policiju teško da ćeš igdje sresti. Dok je u BiH na nekoj kilometraži do 200km sasvim normalna pojava naletiti na 3-4 patrole i još toliko tronožaca...Velkoski wrote: ↑24/07/2026 13:59 Pa tu i dolazimo do glavnog problema, policija apsolutno ne radi svoj posao.
Dok se ne uvedu drakonske kazne za parkiranje, posebno bahato, bojim se da od parking kamera nećeš imati previše koristiinsaneinthebrain wrote: ↑24/07/2026 14:31 sto vise kamera, na sve raskrsnice postaviti i na sva mjesta gdje se idioti parkiraju![]()
-
milojicabrzi
#11610 Re: Mobilni radari / kamere
Pa i nije baš drugar... prošle godine se spletom okolnosti vraćao iz Splita magistralom prema Makarskoj, pa gore za Imotski...ima slikača i po Hrvatskoj, na toj relaciji od nekih manje od 100 km, mislim da sam prošao barem 10-15, samo su slikači uredno označeni i imaju znakove upozorenja.mirota wrote: ↑24/07/2026 14:01i opet nismo smanjili broj udesa...ne mozes na miru pjesmu poslusati od pistanja radarboota, u Hercegovini inekako, ali vala od Sarajeva prema B Luci ono je strasno, namjanje za 3,5 sata 70 puta pisti ...Velkoski wrote: ↑24/07/2026 13:59 Pa tu i dolazimo do glavnog problema, policija apsolutno ne radi svoj posao.
Po Srbiji vjerujem da ih ima manje, ali opet, ima to svugdje u EU.
Kod nas su vršili neku nabavku na području RS, pa se prije oko 2-3 godine, drastično povećao broj kamera na putevima u RS, skoro po sistemu "ni jedno selo bez kamere"
- insaneinthebrain
#11611 Re: Mobilni radari / kamere
to je sljedeci korak. povecati kazne za dva tri puta i ukinuti placanje u roku od 8 dana pola. onda ce da krene jadikovkaesso_sa wrote: ↑24/07/2026 14:57
Dok se ne uvedu drakonske kazne za parkiranje, posebno bahato, bojim se da od parking kamera nećeš imati previše koristiinsaneinthebrain wrote: ↑24/07/2026 14:31 sto vise kamera, na sve raskrsnice postaviti i na sva mjesta gdje se idioti parkiraju![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#11612 Re: Mobilni radari / kamere
Kada naprave više parkinga podržavam i 20x veće kazne nego sada. Fazon je što ćemo od ove dvije stvari dobiti samo 20x veće kazne. Ja ne idem autom nigdje ako znam da nemam parking koji mogu platiti, ali razumijem one koji ne žele dati cvanciku i na to.
-
esso_sa
#11613 Re: Mobilni radari / kamere
Ne 2-3 puta nego uvesti kaznu minimalno 1000 KM za bahato parkiranje, odnosno parkiranje na nedozvoljeno mjesto pri cemu jos ometas saobracaj vozila, pjesaka i slicno. A ako jos zatvoris traku ili potpuno zaustavis saobracaj, onda nalijepiti i 500 KM za remecenje JRM.insaneinthebrain wrote: ↑24/07/2026 15:00to je sljedeci korak. povecati kazne za dva tri puta i ukinuti placanje u roku od 8 dana pola. onda ce da krene jadikovkaesso_sa wrote: ↑24/07/2026 14:57
Pa ko je bruda brada mangup, onda neka bude do kraja pa sve lijepo kesira
- kabal1337
#11614 Re: Mobilni radari / kamere
hoce li to da vrijedi za parlamentarce, privatna vozila policajaca, opasne momke ovog grada pitam za drugaesso_sa wrote: ↑24/07/2026 16:47Ne 2-3 puta nego uvesti kaznu minimalno 1000 KM za bahato parkiranje, odnosno parkiranje na nedozvoljeno mjesto pri cemu jos ometas saobracaj vozila, pjesaka i slicno. A ako jos zatvoris traku ili potpuno zaustavis saobracaj, onda nalijepiti i 500 KM za remecenje JRM.insaneinthebrain wrote: ↑24/07/2026 15:00to je sljedeci korak. povecati kazne za dva tri puta i ukinuti placanje u roku od 8 dana pola. onda ce da krene jadikovka
Pa ko je bruda brada mangup, onda neka bude do kraja pa sve lijepo kesira
-
SvjetlosnaGodina
- Vozim: GTX3076
#11615 Re: Mobilni radari / kamere
A sta za ove dostavljace, jel i njih treba kaznjavat jer nema gdje da istovari u radnju, niko ga ne pita. Da vidim i tog ministra i MUP koji ce nosat robu i vozat po 500m a nekad i vise

navest cu jedan od najgorih primjera, AMKO preko puta Markala, gdje da istovari robu u picku maternu, osim da stane malo na trotoar
navest cu jedan od najgorih primjera, AMKO preko puta Markala, gdje da istovari robu u picku maternu, osim da stane malo na trotoar
- kabal1337
#11616 Re: Mobilni radari / kamere
Hahaha bas sam se neki dan smijao opstini stari grad i njihovim rjesenjima.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 16:55 A sta za ove dostavljace, jel i njih treba kaznjavat jer nema gdje da istovari u radnju, niko ga ne pita. Da vidim i tog ministra i MUP koji ce nosat robu i vozat po 500m a nekad i vise![]()
sa strane imaju radnje ( legalne) i sada su oni suzili cestu, stavljaju visoke ivicnjake. Samo me zanima kako su zamislili da dostavljaci isporucuju robu prodavnicama.
Fakat ljudi ne razmisljaju, isto neki Ai prompt sa idejama.
Al zato neki batica uzme za to minimum 5000 KM, garan neki rod od Cenge. ono ma moj mali ce to, pravio jednom crtez za osnovu.
Kakvu je lik rugobu napravio od Kovaca i satro vec klimavu kocku ono je za zatvora.
- escobar__
#11617 Re: Mobilni radari / kamere
Ako vam krenu u čaršiji redat ležeće kako su unakazili Tuzlu molit ćete Svevišnjeg za još više kamera samo da ta govna uklone s ceste. 
-
tokio25
#11618 Re: Mobilni radari / kamere
za dostavljace se isto moze lako rijesitikabal1337 wrote: ↑24/07/2026 17:04Hahaha bas sam se neki dan smijao opstini stari grad i njihovim rjesenjima.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 16:55 A sta za ove dostavljace, jel i njih treba kaznjavat jer nema gdje da istovari u radnju, niko ga ne pita. Da vidim i tog ministra i MUP koji ce nosat robu i vozat po 500m a nekad i vise![]()
sa strane imaju radnje ( legalne) i sada su oni suzili cestu, stavljaju visoke ivicnjake. Samo me zanima kako su zamislili da dostavljaci isporucuju robu prodavnicama.
Al zato neki batica uzme za to minimum 5000 KM, garan neki rod od Cenge. ono ma moj mali ce to, pravio jednom crtez za osnovu.
Kakvu je lik rugobu napravio od Kovaca i satro vec klimavu kocku ono je za zatvora.
dostava u nocnim satima u centru grada kao i u svakom velikom gradu
isto kao u ferhadiji sto se da rijesiti dostava
imas brate od 5-7 ili sl u ferhadiju ne mozes sa tezim od kedija i to je to
kome ne odgovara promjeni lokaciju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11619 Re: Mobilni radari / kamere
Kakvi glupi komentari hebote, server ces srusiti zbog kolicine gluposti... 
-
SvjetlosnaGodina
#11620 Re: Mobilni radari / kamere
Nevjerovatno je kakvi kreteni i spodobe donose odlukekabal1337 wrote: ↑24/07/2026 17:04Hahaha bas sam se neki dan smijao opstini stari grad i njihovim rjesenjima.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 16:55 A sta za ove dostavljace, jel i njih treba kaznjavat jer nema gdje da istovari u radnju, niko ga ne pita. Da vidim i tog ministra i MUP koji ce nosat robu i vozat po 500m a nekad i vise![]()
-
last mohicans
#11621 Re: Mobilni radari / kamere
Taman da se fokusiraš na vožnjumirota wrote: ↑24/07/2026 14:01i opet nismo smanjili broj udesa...ne mozes na miru pjesmu poslusati od pistanja radarboota, u Hercegovini inekako, ali vala od Sarajeva prema B Luci ono je strasno, namjanje za 3,5 sata 70 puta pisti ...Velkoski wrote: ↑24/07/2026 13:59 Pa tu i dolazimo do glavnog problema, policija apsolutno ne radi svoj posao.
-
last mohicans
#11622 Re: Mobilni radari / kamere
Pa Amko ima svoju zgradu, imaju svojih 7-8 mjesta na kojima su rampe, ne staju tu, nego se penju na kocku-trotoar koji je već sav umlaćen motornim uljem.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 20:01Nevjerovatno je kakvi kreteni i spodobe donose odlukekabal1337 wrote: ↑24/07/2026 17:04Hahaha bas sam se neki dan smijao opstini stari grad i njihovim rjesenjima.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 16:55 A sta za ove dostavljace, jel i njih treba kaznjavat jer nema gdje da istovari u radnju, niko ga ne pita. Da vidim i tog ministra i MUP koji ce nosat robu i vozat po 500m a nekad i vise![]()
Kakvu je lik rugobu napravio od Kovaca i satro vec klimavu kocku ono je za zatvora.![]()
-
SvjetlosnaGodina
#11623 Re: Mobilni radari / kamere
Druze ne pricam o upravnoj zgradi i novom objektulast mohicans wrote: ↑24/07/2026 20:37Pa Amko ima svoju zgradu, imaju svojih 7-8 mjesta na kojima su rampe, ne staju tu, nego se penju na kocku-trotoar koji je već sav umlaćen motornim uljem.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 20:01Nevjerovatno je kakvi kreteni i spodobe donose odlukekabal1337 wrote: ↑24/07/2026 17:04
Hahaha bas sam se neki dan smijao opstini stari grad i njihovim rjesenjima.
Kakvu je lik rugobu napravio od Kovaca i satro vec klimavu kocku ono je za zatvora.![]()
Nego ovaj

-
last mohicans
#11624 Re: Mobilni radari / kamere
Pa staju na trotoar kao i svi.SvjetlosnaGodina wrote: ↑24/07/2026 20:40Druze ne pricam o upravnoj zgradi i novom objektulast mohicans wrote: ↑24/07/2026 20:37Pa Amko ima svoju zgradu, imaju svojih 7-8 mjesta na kojima su rampe, ne staju tu, nego se penju na kocku-trotoar koji je već sav umlaćen motornim uljem.![]()
Nego ovaj
![]()
- kabal1337
#11625 Re: Mobilni radari / kamere
redovno bude dostavni kamioncic