Ford - All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adexonis

#1201 Re: Ford - All About

Post by adexonis »

Pozdrav ekipa, molim vas da li se neko susretao sa ovim problemom. Naime u toku vožnje pod nekim opterećenjem, gužva, brdo, vani vrućina, brzina prva druga, auto ode odjenom u limp mode (do 2000rpm, uz brdo jedva) i bez ikakvih lampica, ali padne temperatura tečnosti na 0 i upali se ventilator koji radi cijelo vrijeme na max(pretpostavljam da se ne pregrije motor). Stanem, ugasim auto i upalim ponovo i sve se vrati u normalu, temperatura uredna sve(u momentu kad se ovo desi dijagonostika i dalje prikaziva normalnu temperaturu), ide opet par kilometara i tako u krug. Kao da izgubi neku komunikaciju, pošalje loš signal, neki senzor, kabal se pregrije, nemam pojma. Izbacio mi je jednu grešku: U0401:64-08 Signal Plausibility Failure.

Svakako idem majstoru, ali molim za pomoć ukoliko je neko imao sličnu ili istu situaciju.
Molim vas za preporuku za dobrog auto električara za Forda.

Hvala lijepa.

Ford Kuga 2.0 132kw 2015 god 139hiljada na satu. Ugašen egr i dpf fizički i softwareski.
Facility

#1202 Re: Ford - All About

Post by Facility »

Kada si ugasio egr i dpf?
adexonis

#1203 Re: Ford - All About

Post by adexonis »

Facility wrote: 22/07/2026 07:53 Kada si ugasio egr i dpf?
Prije nekih 10tak hiljada km, jednostavno isntrument tabla izgubi ili dobije pogrešan signal temperature, meni nekako vuče na ožićenje ili da je vode ušlo u kontakte u ecu jer sam baš dobro prao dole oko blatobrana nedavno gdje se i nalazi :sad:
Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1204 Re: Ford - All About

Post by sime_cipol »

adexonis wrote: 22/07/2026 07:44 Pozdrav ekipa, molim vas da li se neko susretao sa ovim problemom. Naime u toku vožnje pod nekim opterećenjem, gužva, brdo, vani vrućina, brzina prva druga, auto ode odjenom u limp mode (do 2000rpm, uz brdo jedva) i bez ikakvih lampica, ali padne temperatura tečnosti na 0 i upali se ventilator koji radi cijelo vrijeme na max(pretpostavljam da se ne pregrije motor). Stanem, ugasim auto i upalim ponovo i sve se vrati u normalu, temperatura uredna sve(u momentu kad se ovo desi dijagonostika i dalje prikaziva normalnu temperaturu), ide opet par kilometara i tako u krug. Kao da izgubi neku komunikaciju, pošalje loš signal, neki senzor, kabal se pregrije, nemam pojma. Izbacio mi je jednu grešku: U0401:64-08 Signal Plausibility Failure.

Svakako idem majstoru, ali molim za pomoć ukoliko je neko imao sličnu ili istu situaciju.

Hvala lijepa.

Ford Kuga 2.0 132kw 2015 god 139hiljada na satu. Ugašen egr i dpf fizički i softwareski.
Isto mi se nedavno desilo kad je riknula dizna na autu. Auto trokira, upalila se greska, motor nije htio preko 2000 obrtaja, ventilator radi na maximum. Ne mora značiti da je i kod tebe isto, ali simptomi su isti bili :D
adexonis

#1205 Re: Ford - All About

Post by adexonis »

sime_cipol wrote: 22/07/2026 09:15
adexonis wrote: 22/07/2026 07:44 Pozdrav ekipa, molim vas da li se neko susretao sa ovim problemom. Naime u toku vožnje pod nekim opterećenjem, gužva, brdo, vani vrućina, brzina prva druga, auto ode odjenom u limp mode (do 2000rpm, uz brdo jedva) i bez ikakvih lampica, ali padne temperatura tečnosti na 0 i upali se ventilator koji radi cijelo vrijeme na max(pretpostavljam da se ne pregrije motor). Stanem, ugasim auto i upalim ponovo i sve se vrati u normalu, temperatura uredna sve(u momentu kad se ovo desi dijagonostika i dalje prikaziva normalnu temperaturu), ide opet par kilometara i tako u krug. Kao da izgubi neku komunikaciju, pošalje loš signal, neki senzor, kabal se pregrije, nemam pojma. Izbacio mi je jednu grešku: U0401:64-08 Signal Plausibility Failure.

Hvala lijepa.

Isto mi se nedavno desilo kad je riknula dizna na autu. Auto trokira, upalila se greska, motor nije htio preko 2000 obrtaja, ventilator radi na maximum. Ne mora značiti da je i kod tebe isto, ali simptomi su isti bili :D
Ne vjerujem brate da je isto, kod mene ide sve normalno na hladan motor i jedan period kad je ugrijan, pod opterećenjem se ovo dešava, je li ti padala kazaljka temperature u momenu safe moda, jesi imao kakve greške na dijagnostici ? :run:
sime_cipol

#1206 Re: Ford - All About

Post by sime_cipol »

adexonis wrote: 22/07/2026 09:21
sime_cipol wrote: 22/07/2026 09:15

Hvala lijepa.

Ne vjerujem brate da je isto, kod mene ide sve normalno na hladan motor i jedan period kad je ugrijan, pod opterećenjem se ovo dešava, je li ti padala kazaljka temperature u momenu safe moda, jesi imao kakve greške na dijagnostici ? :run:
Temperatura nije padala, ali sam se jedva dovukao do majstora. Na dijagnostici pokazalo "kratki spoj dizna br. 1"
Imao diznu u gepeku, majstor stavio, ponistio gresku, pici dalje
Facility

#1207 Re: Ford - All About

Post by Facility »

adexonis wrote: 22/07/2026 08:21
Facility wrote: 22/07/2026 07:53 Kada si ugasio egr i dpf?
Prije nekih 10tak hiljada km, jednostavno isntrument tabla izgubi ili dobije pogrešan signal temperature, meni nekako vuče na ožićenje ili da je vode ušlo u kontakte u ecu jer sam baš dobro prao dole oko blatobrana nedavno gdje se i nalazi :sad:
Image
Pa vidi, nije slučajnost ako se odmah nakon tog pranja dogodio problem.
mirota

#1208 Re: Ford - All About

Post by mirota »

cuj ima diznu u gepeku, hahahaha, a ja kad su mi riknule auto na servisu 2 nedelje, a zamjena 4000
sime_cipol

#1209 Re: Ford - All About

Post by sime_cipol »

mirota wrote: 22/07/2026 10:24 cuj ima diznu u gepeku, hahahaha, a ja kad su mi riknule auto na servisu 2 nedelje, a zamjena 4000
Kad je badzo dovukao auto, uz njega donio i 2 dizne. Kaze nek ima, nek se nadju :D
mirota

#1210 Re: Ford - All About

Post by mirota »

zna da su im dizne boljka
ElRe

#1211 Re: Ford - All About

Post by ElRe »

Siemens smeće.
kabal1337

#1212 Re: Ford - All About

Post by kabal1337 »

E to je ono sto mene ljuti,
od svim mogucih lokacija za ECU, oni ga stave gdje vruce, gdje vlazno, gdje lahko kod udesa strada.

Ono gdje audi stavljao na nekim modelima je isto kriminalno.
adexonis

#1213 Re: Ford - All About

Post by adexonis »

Upravo tako, ispred lijevog točka iza blatarice...
Ima li neko preporuku za dobrog autoelektričara koji bi se mogao posvetiti problemu i eventualno riješiti isti ? :izet:
Post Reply